Nem egyező térképmásolat, építkezés


nanemaaa # 2021.04.12. 07:31

Mivel a lakóépület bővítése építési engedély, illetve egyszerű bejelentéshez kötött, így mindenképpen fennmaradási engedélyt kell kérned. Jobb lenne még az előtt, hogy nekikezdenél a felújításnak, mert különben a 10 évet nehéz lehet majd bizonyítani.
Ha már fel lesz tüntetve a valós kontúrral az épület utána mindenféle engedély nélkül felújítható, ha az nem jár térfogat növekedéssel (mert az már újabb bővítés lenne).
Magyarán a tervezőt nem úszod meg. Talán nem is baj, ha szakember is közrejátszik egy építési tevékenységnél. Sokat lehet egy jó tervvel spórolni a kivitelezési költségen akár. És talán össze se fog dőlni.

Ezüstróka # 2021.04.11. 10:29

Kedves Fórumozók!

Tavaly vettünk egy 1980-as évek elején épült házat. A ház rossz állapotban van. A veszélyes falakat lebontottuk és szeretnénk ugyanoda visszaépíteni, mert a ház elosztása számunkra megfelelő.
Az adásvétel megkötésekor nem tájékoztattak minket arról, hogy a jelenlegi állapot és a térképmásolat nem egyezik. Így erről csak később szereztünk tudomást, amikor saját magunk kértük le a nem hiteles térképmásolatot. A térképmásolatról "hiányzik" egy előszoba és egy kisebb folyosó, ami valószínűleg később, engedély és bejelentés nélkül lett odaépítve.
A kérdésem az lenne, hogy nekünk most mi a teendőnk? Szükséges építészmérnök bevonása? És majd a munkálatok végeztével kellene földmérőt hívnunk és átvezetni a változásokat az ingatlan-nyilvántartásba?

Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!