osztatlan közös tulajdon


Izzy # 2022.01.25. 08:01

sziasztok
szeretnem tanacsot kerni a volt elettarsammal kialakult vitas helyzetemre.
kozos ingatlan van a tulajdonunkban, amely elozoleg az exemé volt, edesanyja holtig tarto haszonelvezeti jogaval terhelve... de mivel en eladtam a szuloi hazamat az abbol befolyt osszeget beepitettem az o hazaba, felujitottam azt, es ezert cserebe o a fel ingatlant a nevemre iratta.
az adasveteli szerzodes szerint en 2 millio ftert megvasaroltam tole, akkor igy egyeztunk meg, eshogy utanna folyamatosan ujitjuk tovabb a kozos hazunkat....
ez ido alatt en eladtam még egy szántóföldet is 700ezerert aminek szinten \"beepitettem\" az arat a kozos hazunkba
... es meg tovabbi x osszeget is amirol papirok sajnos nincsenek, de mivel az 1/2 tulajdonjogot megkaptam igy nem is tartottuk fontosnak.
Kesobb szetvaltunk, es a haszonelvezö kirakott a hazbol, mondvan hogy semmi kozom hozza ez az ok hazuk...
Most hogy a kapcsolatunk mar tobb mint 3 eve megromlott, es azota neki is es nekem is uj kapcsolata van kovetelozne hogy minden amit elvittem a hazbol fizessem meg felejuk, valamint hogy a szamlakat is visszamenoleg fizessem ki es hogy rengeteggel tartom nekik... es visszavasarolna 2 millioert a hazreszet tolem,
ezzel en nem ertek egyet, es szerintem o karositott meg engem azzal hogy elzavartak a kozos hazunkbol, mely mai napig uresen all soha nem hasznaltak.
Szeretnem tudni hogy kerhetem e az ingatlanom felet jogi uton, annyit amennyit most er, nem pedig azt a 2 milliot ami a szerzodesen van... ?
Mert o csak 2 milliot adna, holott az ingatlan eladó hirdetve van 21millioert a helyi onkormanyzat weboldalan.
Elore is köszönöm valaszokat
tisztelettel
Izabella