Telek és ház külön tulajdonban


Majordomus # 2022.10.13. 22:07

Szerezz pénzt és vedd meg tőle a telket hogy legyen rajta némi haszna. Bele fog egyezni.

osztap # 2022.10.12. 10:56

Dalex22,

mobilhazat telepit a telekre
Nézd meg a helyi építési szabályzatot és a településkép védelméről szóló helyi rendeletet. Ritkán engedik. Volt erről egy beszélgetés is itt a fórumon kb. két hete.

Vagy beszélj egy helybeli építésszel. Ő majd pár tízezer forintért elmondja, mit lehet, mit nem. Azután elbeszélgetsz a telektulajdonossal, és belengeted neki, hogy ha bármit csinál, ami az építési szabályokba ütközik, te már szaladsz is a kormányhivatalba bejelentést tenni és bontást kérni.

Dalex22 # 2022.10.11. 20:39

A kesobbiekben kiderult a hiba, azonban akkor a vegrehajto tovabbi osszegert szerette volna atadni a telket, amely megfizetese mar nem allt modomban, illetve, igaz csak szoban, de elovasarlasi jogot biztositott a telekre ha a tovabbiakban arveresre kerulne. Nyilvan elismerem, hogy ez igy keves es naivsag volt, viszont most mar ezzel a reszevel nem tudok mit csinalni.

Majordomus # 2022.10.11. 20:25

Hogy lehetett ilyen hibát elkövetni hogy erre nem figyeltél? Legkésőbb a földhivatali bejegyző határozat alapján!

Dalex22 # 2022.10.11. 20:17

Tisztelt Válaszadó!
9 evvel ezelott arveresen lett vasarolva egy haz, viszont valamilyen hibabol kifolyolag a telek nem kerult az arveresen a hazzal arveresre, a foldre csak telekhasznalati jog lett adva. Azota a telken kerites epult illetve egy garazs. Most egy ujabb arveresen a telek elarverezesre kerult, amely arveres kiirasarol tajekoztatast nem kaptunk, igy nem volt lehetoseg a telek licitalasara. A kerdesem az lenne, hogy milyen jogi lepeseket tehetunk, illetve az uj telek tulajnak milyen eszkozok vannak a kezeben, akar a garazs es kerites kerdeseben is. Illetve az uj telektulajdonos ultimatumot adott, hogy vagy a telket megvasaroljuk tole hatszoros aron mint amennyiert O vette, vagy mobilhazat telepit a telekre amelyekre alberloket keres.

A valaszt elore is koszonom!
Udvozlettel;
D.A.