Szép napot!
Problémám a következő: társasház 2. emeletén lakom alattam a földszinten dohánybolt. Előtte élelmiszerbolt volt, átépítés/felújítás után idén nyáron nyitott, tulaj nem változott. Kb. 6 hete a bejárati ajtó minden csukódása, csapódása felhallatszik, hozza a fal a hangot. Ez korábban nem volt így. Hetente jelzem a tulajnak a problémát, közös képviselő is beszélt vele, megoldási javaslatokat is adtunk, ezeket nem fogadja el. Az ajtó nehéz fémajtó, fémkerettel, görgős zárral. Az ajtó csukódáskor nekicsapódik a görgővel a keretnek, majd átfordul rajta és az egész ajtó csapódik a keretnek. Ha nem csukódik be teljesen, akkor a görgős csapódás is felhallatszik. Megoldási javaslataink voltak: természetesen szigetelő szalag a két felület közé (nem működik, mert a tulaj úgy építtette be az ajtót, hogy ne legyen rés a keret és az ajtó között, ha beteszel bármit, nem lehet zárni), férjem ingyen igazított volna a záron, hogy szigetelővel együtt zárható legyen, az volt a válasz, hogy akkor a rés miatt feltörhető lesz az ajtó. Megjegyzem jelenleg a következő védelmi eszközök akadályozzák a betörést: riasztó, ajtónyitás-érzékelő, biztonsági üveg, alsó, felső zár, redőny, biztosítás is van rajta, de a tulaj még mindig attól fél, hogy feltörik. Másik ötlet volt egy épületgépész szerint: zárcsere, másik zárra, kilinccsel, behúzó beállításával. Tulaj válasza : nem cserél zárat, nem tesz fel kilincset, ilyen nagy forgalomnál nem praktikus. Saját ötlete egy van, kiveszi a görgőt a zárból, és igazít a behúzón. Ezt is csak mondja, de nem csinálja meg. Most ott tartok, hogy 6 hét után úgy gondolom mindent megtettem, szépen nőiesen kértem, a közös képviselő is, szólt neki, elmagyarázta a helyzetet, megoldási javaslatokat is adtunk, de semmi. Elég idegesítő a folyamatos csapódás, még ha nem is hangos, de nyitvatartási időben, van, hogy 30 percben 30 csapódás. Pihenést, nyugalmat zavarja, ezzel hosszú távon kínozni lehet, Beszéltem az önkormányzattal, beadtam egy panaszt a környezetvédelmi hatósághoz,hozzájuk kell mennem zaj esetén, utána birtokvédelmi két tanuval. Megfenyegessem, könyörögjek? Ötletek, vélemények? előre is köszönöm.