Társasház az ingatlanomon???


wicus # 2004.02.10. 09:40

Köszönöm szépen a gyors hozzászólásokat, az eszem is ugyanezekt mondatja velem. A fejleményekről azért később még írok, addig is jó netezést.
VB

the big cat # 2004.02.10. 05:06

Szerintem ez nem jó ötlet. Nyilván azért ajánl ilyet, mert nincs pénze az ingatlanra. Ha erre nincs pénze, akkor, nyilván a lakások építését is a szokásos veszélyes módon, a lakók előlegeiből finanszírozná, ami már majdnem piarmisjáték, sorba buknak az ilyen építési válalkozások, nem beszélve arról.

Ha egyszer az ingatlan a Bt-ben van, az már nem a tiéd, hanem a Bt-é, és annak tartozási fejében simán viheti a bank.

Ha kell neki, akkor vegye meg.

Bubó # 2004.02.09. 20:08

Ha van egy jó ingatlan-lehetőség, mindig vannak, akik megpróbálnak hasznot húzni belőle, anélkül, hogy pénzt fektetnének bele.
Az ingatlant, ha eladó, meg kell venni, nem bevinni az ő bt-jébe. Szerintem, inkább téged akar bevinni a sűrűbe.
Természetesen, egy előnyös ajánlatot érdemes megfontolni, ha az érdekeidet messzemenően képviselő szerződésben tudjátok rögzíteni, megfelelő jogi garanciákkal.
Vigyázni kell, mert az utólag hátrányosnak tűnő szerződést sem lehet egyoldalúan felbontani. Sajnos, a lakásépítési piacon elég nagy a kockázat, nehogy pórul járj.
Legbiztonságosabb készpénzért eladni az ingatlant.

wicus # 2004.02.09. 09:22

Kedves JogiFórum!
Eladó sorban van egy 70 éves ház 1200nm-es telken. Kijött az ingatlanszakértő felmérni a terepet és előállt egy számomra meglepő ötlettel. Ide egy társasházat lehetne felépíteni. A felállás pedig a következő lenne: nem adnánk el az ingatlan, hanem "bevinnénk az Ö bt-jébe", ill. kötnénk egy olyan szerződést melyben a társasházi lakások értékesítése után "jutalékot" fizetne az Ö bt-je. Kicsit bizonytalan vagyok, a rendes üzleti kockázaton túl mit jelenthet egy ilyen ingatlan bevitele a bt-be....(Egyébként szerintem jó ötlet...)
Üdv/VB