haszonélvezet törlése


Zoltán György # 2004.02.26. 19:04

Kedves Kiza!
1.,Nem tudom, milyen a ház, de a felét, ami a tietek adjátok ki bérbe. Ez is visszahoz valamit a felújítás költségeiből.
2.,Kérjétek a haszonélvezet korlátozását, az életvitelére és az ingatlan fenntartásának elmulasztásáért! Amennyiben ez sem elég a késöbbiekben lehetőség van a haszonélvezeti jog továbbkorlátozására.
3.,Ha nagyon nem akar működni a dolog , vegyetek neki egy vidéki házat Ózdon, azt aztán lelakhatja!!!
Ózdi házak olcsón: KVI.Hu

kiza # 2004.02.26. 16:28

köszönöm a választ
A " különösebb ok " az ,hogy az eladás miatt rendbehozzuk a házat (most áll tatarozás alatt ) és apósom életviteléből adódóan egy csomó adóság is van , pl. kikötötték a gázt , a kábel tv t , telefont , mert nem fizette a számlákat . És , ha mindezt most rendezzük , félő , hogy már nem lesz olyan fontos neki az eladás!

igen? # 2004.02.26. 15:38

Kedves kiza!
Attól tartok fel keresni egy ügyvédet, mivel a földhivatalnál csak ellenjegyzett okiratot fogadnak el. Hacsak nincs különösebb ok rá, célszerűbb(olcsóbb) megvárni vele az eladást. Akkor "egy kalap alatt" elintézhető.

kiza # 2004.02.26. 15:32

Férjem édesapjával eltartási szerződést kötött , arra a házra aminek fele akkor már a nevén volt. Apósomnak így haszonélvezete lett a fél házon. Mivel a ház fenntartása nagyon költséges , megállapodtunk , hogy eladjuk és egy lakást vásárolunk . Hogyan kell töröltetni a haszonélvezetet , ha nem akarjuk megvárni a vevőt ???