kerítés "jog"


MajorDomus # 2015.07.24. 20:21

Tanuk, látlelet, ambuláns
lap

A csendes fojtogatás módszerét javaslom.
Egy éven keresztül cromofaggal,, kezeld,, a csavarokat.

Bea1 # 2015.07.24. 19:11

flexeltesd le velük...

rohanj át, és mond meg nekik, hogy egy vendéged nekiesett, és belefúródott a fejébe, hasába, kezébe...

majd mond el nekik, hogy mindez csak álom volt, de az álmoskönyv szerint a kiálló csavarok nagy büntetést jelentenek...

tuti leflexeli... de ha nem,flexeld le te...

129 forint egy 115-ös fémvágó flexkorong...

Sonjasonja # 2015.07.24. 16:04

En egyszeruen raerositenek egy falemezt, amely befedi a veszelyes kiallo csavarokat. Ezt nincs ertelme jogi utra terelni vagy veszekedni miatta.

Johnny09 # 2015.07.23. 17:22

Már beszéltem velük, kicsit furcsa a hozzállásuk. Egyik érv az volt, hogy az ő telkükön van, azt csinálnak amit akarnak. A másik érv, hogy ők vették tehát logikus, hogy a szép fele feléjük nézzen, a balesetveszélyre meg annyit mondtak, hogy ne menjünk közel a kerítéshez.... Ami telekhatáron, illetve hátul közterületre néz. Sajnos a jegyző épp szabadságon van, legalább a jövő hétig tudok érvanyaggal menni. Amikor említettem az OTÉK-ot, és hogy a szerint nem lehet balesetveszélyes a kerítés külső oldala, annyit reagáltak, hogy honnan kellene tudniuk, meg milyen hülyeség ennyi szabály. Mondja az, aki 3 emberrel építtette a kerítést, és miután hazamentek annyit mondott tanűk előtt, hogy egymaga építette, tehát még feketén is készült (a rendszám nincs meg, de legalább mi hárman plusz egyéb szomszédok látták, amint építik, miközben ő a cégének ügyeit intézte bent a házban).

MajorDomus # 2015.07.22. 20:38

És mi lenne ha beszélne a szomszeddal?

Viragocska # 2015.07.22. 19:13

Kedves Fórumozók!

Köszönöm szépen az eddigi véleményeket, elnézést, hogy eddig nem válaszoltam.

Körítést azért nem írtam, mert azt gondoltam, hogy ez egy objektív jogi fórum, nem kíváncsi senki a szappanoperába illő, "hogyan élt vissza a jóindulatommal" jellegű mellékvágányokra.

Természetesen a "nemrég vettük"-et úgy kell értelmezni, hogy 2,5 éve. Nem gondoltam, hogy ennek is van hatása a tulajdonjoggal kapcsolatos értelmezéseknek/ összefüggéseknek.

Ugyanarról a szomszédról lenne szó egyébként. nem véletlenül kezdem a képbekerüléssel, mert átvert már a palánkon rendesen. Ez amolyan védekezés. Jól látjátok, felújítunk, épp ezért a hátam közepére se kívánom ezt az egészet, akarja a fene.

Szép estét.

Johnny09 # 2015.07.21. 17:53

Üdvözletem,
Az alábbi probléma merült fel ma a szomszédokkal. Kicserélték a közös határon lévő kerítést, zártszelvény szerkezetre trapézlemezt csavaroztak.Viszont úgy tették fel, hogy a tartószerkezet néz felénk, mintha mi építettük volna. Ráadásul a lemezeket hegyes lemez csavarokkal fogták össze belülről kifelé, felénk így kb 100 hegyes csavar meredezik....
A kérdésem, hogy szabályos ez így, illetve hová lehet fordulni a felénk álló veszélyes csavarok miatt? Őket már kihagynám, ugyanis az építést is úgy kezdték, hogy "elfelejtettek" szólni, és este a munkából hazatérve szembesültem, hogy lebontották a közös és hátsó kerítést is, teljesen szabadon hagyva az udvarunkat, ahonnan este rohamtempóban kellett minden értéket zárható helyre vinni. És amikor ezt elég emelt hangon számon kértem, még ők voltak felháborodva, hogy nem lehet velünk együtt élni....

nanemaaa # 2015.07.21. 06:48

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy önhatalmúlag nekieshet a szomszéd kapujának átalakításának. Még akkor sem, ha az átnyúlik. Az nem olyan, mint egy átlógó faág. Bár azt sem lehet automatikusan lenyírni.

matthiasi # 2015.07.21. 06:05

mon'játok a 10 - 12 sorban találtok arra utalást, hogy a szomszédok véleményét kikérte volna és nekik mik a véleményük ?
az újonnan megvett házban semmi repalálandó nincs, hogy nyomban a kerítésekkel kell kezdeni , csak úgy kérdem magamtól.
Ja erről jut eszembe nálam körbe körbe drót kerítés van, jó régiek mind túl a 40 -en, de eddig még minden más elsőbbséget élvezett a kerítéseknél.
ugyan nálam is volt évekkel ezelőtt az egyik szomszéd nyanyával némi kerítés vita, de már szent a béke.
Az ő kimondfottan ronda kerítéséhez néha ezt azt neki támasztottam, ő erre jött hogy az én melléképületem nagyon ronda. Tény ,hogy elég ronda. akkor javasoltam neki hogy nővényzettel takarja el. Sokáig kérette magát, de aztán beadta a derekát. így még két nyár és az én ronda melléképületemet nem fogja látni.
Most mind a ketten haladunk a halál felé. Vajon ki fog előbb célba érni ??

matthiasi # 2015.07.21. 05:52

hogy nemrég vettünk egy családi házat.
ott is gondban lennénk. Mi ilyenkor a teendő?
hát első körben tájékozódni a szomszédoknál, megismerni az ő álláspontjaikat is. Majd egyezkedni.
lehet hogy a korábbi tulaj beleegyezésével létesítették amit létesítettek.

matthiasi # 2015.07.21. 05:44

v Viragocska !
A három szomszéd közül kettővel gond van. A harmadikkal mikor lesz ?
Mert ugy e van jobb szomszéd, van bal szomszéd és van kertláb szomszéd.
Sőt egyes értelmezések szerint vannak csücsök szomszédok is. Abból is kettő.

MajorDomus # 2015.07.20. 20:46

Nincs jobb ötletem, de egy beszélgetést megér az ügy!

Immaculata # 2015.07.20. 10:27

:) Jelentsd be, hogy ekkor és ekkor megkezditek a kerítés építését. Addigra szereltesse le a motorját, amennyiben nem, úgy a kerítést azzal együtt bontjátok el.
A melléképületnél annyival alacsonyabbra építitek a kerítést.

nanemaaa # 2015.07.20. 10:03

Fogadj ügyvédet. Nem hiszem, hogy a "két szép szemedért" a szomszéd nekiállna átalakítani a szabálytalan kapuját.

Viragocska # 2015.07.18. 18:19

kedves Fórumozók!

Az lenne a problémám, hogy nemrég vettünk egy családi házat. Ennek nagyon rossz az a kerítése, mely a miénk, tehát mi tartozunk érte felelősséggel. Ez eddig hátul egy rossz fakerítés, ez előkertben pedig egy beton térdig érő alap és épített oszlopok azon pedig vas keret. Elől a köztünk levő beton alap már teljesen szétmállott, az oszlop meg valószínűleg ki fog dőlni. A szomszédom az oszlophoz rögzítette az elektromos kapuja felfogatását, mely kb. 10 cm-re átlóg hozzánk, valamint a mi kerítésünk vas keretét is elvágta és oda nyílik be a motor. Arra gondoltunk, hogy az egészet lebontanánk és helyébe egy szabályosan épített falat tennénk (elég ronda a kertjük, meg büdös is van nagyon). Úgy tudom, hogy 2,2 méterig lehet falat építeni. Ezt tennénk hátul is, mert a kutyájuk folyamatosan szétszedi a fakerítést. Viszont ott meg az egyik fa melléképületük teteje átlóg, ott is gondban lennénk. Mi ilyenkor a teendő?

Felhívtam az önkormányzatot is, azt mondták, hogy pereljem be őket. Mielőtt beszélnék velük szeretnék jogilag képbe kerülni.

Nagyon szépen köszönöm a választ előre is:
Zsóka

MajorDomus # 2015.07.17. 21:08

Már nincs ilyen szabály.
A függöny nem lengedez, mert akkor az első vihar letépné.

A saját tulajdonodra nyugodtan szerelhető
takaró.

Immaculata # 2015.07.17. 06:45

A terület. Ha a kerítés a telek szélének nyomvonalán van, akkor egy lengedező háló nemcsak csúfít, hanem az már a szomszéd tulajdonára esik.

Régen volt olyan szabály, hogy 30%-ban át kell szűrődni a fénynek, tehát nem lehet teljesen fedett az elválasztó. A sövényt, növényeket nem számítják ide.

MajorDomus # 2015.07.16. 21:10

Utóbbi nem vitás.
De az én kerítésem, túlsó oldala nehogy már a szomszéd tulajdona legyen!

Immaculata # 2015.07.16. 06:33

Milyen jogcímen szólhat bele?

Ha a saját kerítés másik oldalára akar árnyékolót tenni, az már a szomszéd tulajdonrésze, így a szomszéd a tulajdonjogán tiltja meg.

A szomszéd kerítésére pedig természetszerűleg nem szerelhet fel semmit. Létesítsen egy másik oszlopot és arra szereljen.

MajorDomus # 2015.07.15. 21:07

A te logikád alapján abba is beleszólhat,
hogy milyen szinűre festhető a drót!

MajorDomus # 2015.07.15. 21:04

Milyen jogcímen szólhat bele?
Saját keritésről van szó!

Immaculata # 2015.07.15. 06:32

:) Beleszólhat a saját kerítés másik oldalról történő sötétítésébe. A szomszéd tulajdonát képező kerítésre pedig nem lehet felszerelni, csak telken belül más megoldással.

Az emberi önkény lassan azt is kitalálja, hogy csak neki süssön a nap. Esetleg olyan lasszó, ami a felhőt egy telek áztatására fogja be.

MajorDomus # 2015.07.14. 21:22

Szerintem a saját tulajdonodra azt szerelsz fel, amit akarsz, illetve amít törvény nem tilt.

Ha nem lépsz át a területére, nem szólhat bele. Szerintem.

Sanya0311 # 2015.07.13. 20:38

Üdv!
Kerités probléma ismét.

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a telkem jobb oldali drót kerítésére szerelhetek e belátásgátló hálót a telekszomszéd hozzájárulása, (engedélye) nélkül, illetve a saját kerítésemre mindkét oldalról szerelhetem e a hálót. Ugyanis a szomszéd felöli kerítés részen egybefüggő a drótháló, míg az én oldalamon a beton tartóoszlopok vannak. Esztétikai szempontból a szomszéd felöli oldalról való szerelés lenne jó megoldás. Az a gond vele hogy mivel a szomszéd nem régen füveztette be a kerítés túloldalát nem járul hozzá, hogy onnan szereljem a belátásgátló hálót. Nem is kellene átmenni a szomszéd telekrészre, mert a belátásgátló hálót a saját telekrészemről is fel lehet tenni, igaz sokkal körülményesebben. Szóval beleszólhat e a szomszéd a belátásgátló háló felszereléséhez? Sándor

MajorDomus # 2015.06.11. 22:52

Ha legközelebb átmennek a kutyák, rendőrség! A kutya nekemugrott , és fel lökött!

Jegyzőkönyvet kell készíteni, azután nézze meg magât a szomszéd!