albérlet felmondása


banosb # 2010.10.31. 10:19

Üdvözletem!Szeretném elmesélni,hogy mi lett a következmény,hogy tanuljanak belőle mások is.A szolgáltató a bejelentés napján elvitte a gázórát,az áramot kikapcsolták.Mindennek fejében még én voltam a szemétláda...szóval ennyit a testvérekről!Nekem jutott belőle 2,és egyikkel sem vagyok kisegítve!!!Az a nővérem aki ott lakott ingyen és bér mentve a lakásban 2 és fél évig annyit mondott a szidalmazások közepette,hogy ő nem fog kifizetni semmit.Majd én fogom,mert enyém a ház...Ja mellesleg az ott hagyott tárgyaimat pénzzé tették,a házat teljesen lelakták!!!Szemét mindenhol...Undorító!!!Nem baj!Addig megyek míg ki nem derül,hogy annyiban hibáztam,hogy oda engedtem jó szándékból őket!Szerintetek van igazság???Ja és ők elköltöztek egy olyan lakásba amit most újítottak fel.Mert a hivatal vett egy házat az egyik rokonuknak,mert az árvíz lakhatatlanná tette az övét.Kapott egy házat,amibe nem is ő költözött bele.Szerintetek ez reális???Van igazság????És HOL????

MajorDomus # 2010.10.27. 20:57

Lesz ez meg rosszabb is

Titiána # 2010.10.27. 07:51

MajorDomus
jó, hogy írtad, mert akkor vmit változtattak a szolgáltatók, már ideje. Ok, kerülhetek én is ilyen helyzetbe, de az nem megoldás, hogy használom a közöst, közben élek marcihevesen...

banosb # 2010.10.26. 19:41

Mindenkinek köszönöm a válasz adást!Nagyon nehéz a helyzetem,mert nem értek én ilyen dolgokhoz,s ide is csak a lényeget írtam le.Tényleg köszönet!

MajorDomus # 2010.10.26. 18:39

Most megy a fokuszban s vesxpremi haz, ahol a tavfutest is kikapcsoltak.
Szoval ezt az alanyi marhasagot el kell felejteni.
kapitalizmus van.

matthiasi # 2010.10.26. 12:53

Titiána -nak !
De az az igaság, hogy alanyi joga az állampolgárnak a viz, villany. A gázt nem tudom, de a távfűtést biztos nem kapcsolják ki társasházban.
Ácsi tévedés !

Csak a vízszolgáltatást nem szabad teljesen megszüntetni. De notórius nemfizetőknek ugynevezettt csepegtetős módszerre állítják be. És ha a közelben van közkút, akkor azt sem kapja meg.
Viszont az új alkotmányban benne lesz, hogy alapvető emberi jog a férfi állampolgároknak a csinos nő birtoklása.
Ha ne lesz benne, megtámadjuk, nem fogadjuk el az új alkotmányt !!

matthiasi # 2010.10.26. 12:45

Kedves banosb !
Minél előbb a szolgáltatóhoz, majd a rendőrségre !!
A szabálytalan vételezés nem játék.
Kétszeresen az a gáznál : csalás és ami még fontosabb : élet és vagyonbiztonság veszélyeztetése - bármikor robbanhat az a gázvezeték.
Halogatás csak a károdat okozza.

Más : kinek a nevén van a szolgáltatás ?
De ha van írásos szerződésed - le vagy védve.

enigma74 # 2010.10.26. 11:35

Kedves Titiána!

Köszönöm a válaszod, igyekszem nyugodt maradni. :-)

Én is bízom benne, h idáig nem megy el a dolog, - de ha mégis, akkor nem hagyom magam.

Titiána # 2010.10.26. 11:13

banosb
Ha még itt vagy, vagy visszajössz, sajnos a vizet, vilanyt, gázt nem biztos, hogy engedik szüneteltetni. Meg kell várnod, amíg a szolgáltató kikapcsolja, ami nem 1-2 hónap tartozási idő. Persze,elmehetsz, kérdezd meg, hátha másik szolgáltatónál vagy mint én. De az az igaság, hogy alanyi joga az állampolgárnak a viz, villany. A gázt nem tudom, de a távfűtést biztos nem kapcsolják ki társasházban. Szóval, inkább kérdezd meg. Kérhetsz tartozásról igazolást, ez nagyon jó.
Ha van kábeltv-je, azt viszont - ha nincs hűség, esetleg tartozása ott nincs - akkor szüneteltetheted, vagy lemondhatod, legalább tv-je, nete ne legyen. Szobaantennát meg feltenni nem egyszerű, ha nem ért hozzá.

banosb # 2010.10.26. 11:06

Titiana!Ezer köszönet,most azthiszem van egy kiindulási pontom,amit adtál.Mindenekelőtt elmegyek és szüneteltetem a közműveket.Lekérem a tartozást és az orra alá dörgölöm.Ha nem megy így akkor fog ügyvéddel.Köszi

Titiána # 2010.10.26. 11:02

banosb
szerintem magadtól ne sétálj be a közműcéghez, hátha nem veszik észre, bár azt nem tudom, hogy lehet visszatenni úgy az órát, hogy nem jönnek rá... Mindenesetre, ha rájönnek, szerződés van, ez tesód sara. Abban igazad van, hogy a tesóban sem lehet megbízni, ha már okod ad rá...
Úgy gondolom, hogy mindenképpen emlegesd neki, hogy tesó ide, tesó oda, fizetnie kell, ha ügyvéden keresztül is, de nem léphet le tartozás nélkül. Írásban szólítsd fel, hogy ennyi és ennyi tartozása van vagy személyesen fogalmazd meg, írja alá, ez már egy elismert tartozás, vitás esetben ezzel tudsz elindítani végreahajtást vagy legalábbis neki felemlegetni, hogy ezzel elismerte a tartozását. Ha nem írja alá, akkor passz. Ilyenkor szoktak ügyvédet fogadni, aki megírja a dörgedelmes levelet, hogy ha nem fizet, akkor kamattal együtt fog, stb. stb. - ebben megintcsak nincs nagy ismeretem - hátha van a fiókba egy kis pénzecske és tud fizetni. De hogy jobban beleláss az ilyen helyzetbe, tényleg vissza kell olvasnod vagy egy másik topicban, albérlet felmondás címszóval.

banosb # 2010.10.26. 10:56

Titiana!Köszönöm a válaszod!Van közöttünk megállapodás.Lakásbérleti szerződés...amiben benne van,hogy rá vonatkozik minden nemű közmű fizetése amíg ott lakik.Az engem nem érdekel hogy máshol hogyan fog viselkedni,csak nálam rendezze a dolgait.De azt nem tudom hogy hol jelezzem ezt az órás dolgot...ez a legaggasztóbb.Ennek egy tanulsága van számomra: TESTVÉRBEN sem lehet megbízni!!!!

Titiána # 2010.10.26. 10:43

banosb
lehet, hogy szigorú vagyok, de a Nálad, a tesónál nem fizetett, az új helyen sem fog. Nem mentség, hogy tesónál ingyen lakik, főleg ajándékba, ha a rezsit sem fizeti. Szerintem - egyenlőre - szóban világosísd fel, hogy tartozása van, végrehajtást fogsz kérni ellene. Olvass vissza jónéhány oldalt, ahol elkezdődtek a hasonló esetek, kinek mit tanácsoltak, hosszú meccs lesz. Főleg az órák, ha tényleg rájönnek a közműtől, ha nincs köztetek írásos szerződés, akkor - szerintem - ártatlan a közmű előtt...

Titiána # 2010.10.26. 10:38

enigma74
Csak Te ne veszítsd el a fejed, türelmed, tudod, az kiabál, akinek nincs igaza...
A bérbeadód is biztos veri a buksiját a falba, hogy nem nézett utána mindennek, most már hiába szalad az eladóhoz, gondolom, a bérbeadód is utánanéz az eseteteknek.
Azért az meredek, hogy bejön, még ha kulcsa is van, és elkezd pakolni, ezt elképzelni lehet, de szerintem nem életképes, kivéve bizonyos települések szélein, bizonyos körökben... A lényeg, ha véletlenül ilyenre vetemedne, videós telefonotok ha van, akkor fel lehet venni, de szerintem eddig nem megy el. Fenyegetőzni lehet.

Titiána # 2010.10.26. 10:31

SolnesM
Vannak pénzéhes bérbeadók és átvágásra berendezkedett bérlők. Szerintem ezzel mindent elmondtam, hogy egyszer miért a tulajnak ad igazat és egyszer miért a bérlőnek.

banosb # 2010.10.26. 09:11

Üdvözletem!
Segítséget illetve tanácsot szeretnék kérni egy bizonyos ügyben.szóval a megörökölt ingatlanomat a nővéremnek kiadtam albérletbe.Vagyis 2 évig semmit nem fizetett,hogy ott lakott,most 3 hónapja "fizet"(mikor igen,mikor nem).Adódott nekik egy lehetőség és elkívánja hagyni az ingatlant.Ez nem is probléma.A gond a következő: víz, villany ,gáz tartozást halmozott fel, valamint a gáz órát is megbütykölték,amit a kiköltözésükkor eredeti állapotba tesznek vissza.Azt hiszem engem vesznek elő,ha egy illetékes személy észre veszi.Szóval most kihez menjek???Mindennel kapcsolatban?jelentsem fel őket?Valaki adna nekem tanácsot?Köszönöm...B.

SolnesM # 2010.10.26. 07:58

T. enigma74 !
MEGINT JÓ HOSSZÚ VOLTÁL.

stílusban + úgy ment el, h 11.-én ha ott vagyunk még, rendőrt hív.
Mo. -on mindenkinek jogában áll rendőrt hívni.
Bérlőnek,bérbeadónak, megvert feleségnek stb.
Kérdés kijön é az a rendőr és intézkedeik é !
Egyébként a tényállásból ítélve - nem nektek kellett volna ezt a kárt elhárítani, igaz a jelenségre nem ártott volna nyomatékosan felhíni a bérbeadó figyelmét.

Tehát ha én teszem azt csak nov. végén tudok elmenni, Ő tud valamit tenni ellenünk?
Sokat nem tud tenni. Viszont bérlakást találni viszonyleg könnyű - nagy a kínálat.
Pénz természetesen kell hozzá - jó sok !!

SolnesM # 2010.10.26. 07:48

T... kadaj01 !
Gondolom azért mert mindig más a „tény állás”.
MD egyébként reálisan látja a dolgokat - nincs benne előítélet !

kadaj01 # 2010.10.26. 06:55

MajorDomus tanácsai eszméleten hülyeségek. Egyik bérlőnek azt tanácsolja, hogy támadjon, majd egy másik tulajnak szintén, hogy támadjon. Össze vissza. Én nem hallgatnék rá, lövése sincs az egészről.

enigma74 # 2010.10.25. 21:39

Nagyon köszönöm MajorDomus! :-)

Nagyon kedves Tőled, h ilyen gyorsan reagálsz, mindig.

(És persze nem vettem magamra a 2-est, van i-gazság benne...) :-D

A tanácsaid köszönöm, így fogok tenni. Lakást folyamatosan nézek, van jópár a látószögben.

De azért, h tisztán képben legyek: ha eldurvul a viselkedése, valamit el akar vinni, stb., - akkor hívhatok nyugodtan rendőrt? Nem gondolnám, h így lesz, én egy intelligens srácot ismertem meg személyében, - csak erre rácáfol a 7végi üvöltése, és az, h hihetetlen hülyeségeket beszélt (és számolt), gusztustalan stílusban + úgy ment el, h 11.-én ha ott vagyunk még, rendőrt hív.
(A szerződésünk 11.-ig szól, okt. 10.-én szólt, h nem hosszabbít, én akkor jeleztem, h persze, elfogadom, és igyekszem, de nem biztos, h 1 hó alatt ki tudunk költözni. Azt hittem ezt kultúrban meg tudjuk oldani, tévedtem.)
Tehát ha én teszem azt csak nov. végén tudok elmenni, Ő tud valamit tenni ellenünk? (Persze, ha belemegy a kaució visszaadásába, akkor már sokkal elöbb, de ismerve az anyagias természetét, kevés esély van rá.)
Ezek szerint rendőrrel nem tud kilakoltatni, ugye?

(Elnézést a bő üzenetekért. Meg az újabb kérdésekért.) :-)

Köszönöm!

MajorDomus # 2010.10.25. 18:56

Enigma
nem akartalak megbantani a 2-ex sammal, nem tudtam hogy kertes haz s az aknaban van a vizora.
ugy ertettem nezz alberletet, de ne kosd meg a szerzodest, csak legyen tartaldk lakas ha hirtelen kell koltoznod.
a berbeadott ingatlzn rendeltetesszeru hasznalhatosagaert a berbeado szavatol. Vagyis te karteritesi kgennyel lephetsz fel vele szemben, mert elmulasztotta a hibat kijavitani, amivel neked tobb tizexer ft kart okozott.
mindenkeppen koltozol,tehat veszitenivalod nincs,de a penzed ott van nala. Nem erdeke a cirkusz neki sem, ezert engedni fog.
kedvesen kerdezd meg hogy mikor erne ra a jovo heten mert akkor az ugyvededdel ugy beszeled meg a talalkozot.
ragaszkodj ahhoz, hogy nem fizdted ki a rezsihatralekot, azt tudja be a vizdijba, s kered vissza a kauciot. Addig nem koltozol ki,ha a penzt ideadja, akkor masnap.
nem nyulhat a holmidhoz, mert az lopas, ha bemegy az maganlaksertes , hivjal rendort.
jelezd hatarozottan, hogy birosaghoz fordulsz. Ha nem tudtok megegyezni, tdnyleg keress egy ugyvedet, de neg a szerzodes lejarata elott irjon nejki levelet, hogy keri a bizonylatokat, szamlakat a berleti dijrol, a rezsiszamlakat stb. A keresetlevel benyujtasahoz. Ennyi eleg lesz ! A tulaj engedni fog.

enigma74 # 2010.10.25. 13:05

Kedves MajorDomus és SolnesM!

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

És igen, 2-el kezdődik a szem.számom... :-)

Igazatok van, én is tudom, h nem kell diploma ahhoz, h az ember elzárt csapok mellett megnézze, h pörög-e a kis kerék.
Az udvart mi használtuk kizárólagosan, bár nem tudom ez miért fontos, a tulajdonosnak mindenhová van kulcsa és minden hónapban szó nélkül be is jön az udvarba órákat leolvasni. (Ezzel nincs is gond, sőt.) Persze, h gyanakodtam, ezért is jeleztem AZONNAL az első számlánál Neki, - ha én meg is nézem, h pörög-e, még mindig nem tudom, h a falban, a földben folyik-e, vagy valaki lopja.. :-)
Mint kiderült mind2 kerti csap úgy másfél méter mélységben folyt, elkorrodált a több évtizedes cső. Szerintem ilyen esetekben, h hol van csőtörés csak szakember tudja megállapítani, azaz a tulajdonos dolga, h ilyen esetekben szerelőt hívjon. Szerintem persze...

Mivel Ő is "friss" tulajdonos (mi vagyunk az első bérlők), a házat kiadása elött pár hónappal vette, gondolom ilyenkor dupla olyan figyelemmel kellett volna kísérni ezeket a jeleket, hiszen ismeretlen volt Neki is minden.
Az akna egyébként több méter mélyen van, fentről nem látható a kis kerék (a teteje le van hajtva), én 2-el kezdődöen nem mentem le a póktanyába. De józan paraszti ésszel azt gondoltam, ha szóltam az első számlánál, h ez több, mint a duplája a normálisnak, nem azt kellett volna felelnie, h egy 4 tagú családnak ennyi, mge, h itt drágább a víz.. - hanem vízszerelőt hívatni, és átnézetni a frissen vásárolt házának hibáit.
(A bojlert egyébként csak megjegyzésként írtam, azzal nincs gondom - és az újat bekötő vill., - vízszerelő szólt, h mostantól csak fele annyi lesz a számlánk. Igazuk lett, még annál is kevesebb.)

Albérletet természetesen keresek, ahogy írtam ezt jeleztem Neki is, én nem akarok gondot. De ennyi idő alatt sajnos nem tudok ennyi pénzt félretenni.
MajorDomus azt mire érted, h "ne kössek szerződést"? Kivel és hol ne kössek?
"A vizfogyasztas neked nem felrohato ok miatt ugrott meg, a tobblet vizdijat a tulajnak le kell nyelnie." - itt az egész éves eddigi többlet fizetésre gondolsz, vagy csak a 138 köbméteres számlára? Az a baj, h rezsi elmaradásom gyakorlatilag kb. annyi van, amennyivel többlet vízdíjat kifizettem eddig. Így pláne nem éreztem jogosnak a hozzáállását.

Gyakorlatban mit tehetek, ha Ő mégis el akar vmit vinni a saját holminkból? Álljak az útjába? Kiabáljak? Hívjak rendőrt? Mostantól ne engedjem be? És ha félrelök és erőszakkal bejön..?

Abban biztos vagyok, h bíróságra nem menne, mert nem adózik a bérleti díj után. Én azt szeretném tudni, h magunk között hogyan tudjuk megoldani ezt a gondot.
Persze, h hülye voltam, h hagytam, és inkább kifizettem a horribilis számlákat, 3 gyerek, munka, és plusz másodállás mellett sem volt arra pénzem, h szerelőt hívjak, aki átvizsgálja a vezetékrendszert és ezt én álljam. Hülye voltam, tényleg.
De úgy gondolom ettől függetlenül ezt a vízmennyiséget én nem fogyasztottam el, a házat "csőtöréses" állapotban vettük már ki (más kérdés, h ő is így vette meg), tehát mindettől függetlenül vétlennek érzem magam, hiszen ez az állapot a beköltözésünk elött is már fennállt, de csak nálunk derült ki. (Mint írtam pár hónappa elötte vette a házat.)

És ha nov. 11.-én rendőrt hívat, mire számítsak? Megteheti? Ilyen esetekben mit tesz a rendőr?

Kérlek konkrét tanácsokat adjatok, a napokban le kell vele ülnöm megbeszélni ezeket.
MajorDomus én is hasonlóban gondolkodtam, h számoljuk ki mennyit fizettem ki eddig többletként, stb., és arra találjunk ki vmilyen kompenzációt. (De mint mondtam, amikor ezt megemlítettem Neki, csípőből nemet mondott. Akkor most mit tehetek?)
Nem szeretnék ennyi pénzt a zsebében hagyni. És mit tegyek az 51.000 Ft-os számlával? (A 138 köbm-sel.) Amiből Ő úgy gondolja 5,000-et, nekünk 46,000-et kell kifizetnünk.. (Amikor megkérdeztem a napokban h miért, nem válaszolt.)

Köszönöm előre is, ismét!

SolnesM # 2010.10.25. 08:58

Helló enigma74 !
Azért azt ilyen hosszú és részletes leírás után se tudjuk, hogy a kertet ki használta. Ha kizárólag Ti akkor illett vona gyanakodni a túlnagy fogyasztás okára. Ha nem is hetente, de legalább havonta eccer az ember meggyőződik a szerelvények , a csövek szirgás mentességéről. A módszer nagyon egyszerű. Mint az előttem szóló is monata : minden csap elzárva és megnézni a vízórát. Ha a kis kerék forog : baj van. Tehát ki volt a kizárólagos használó az udvaron ??
Más:. hosszú tapasztalat alapján : a reális vízfogyasztás 3 m3 /fő/személy. Így nálatok 5 fővel számolva : 15 m3 max /hó, ami jelenleg olyan 8 -9 eft /hó.
Amennyiben szóltál az irreális fogyasztásról és arról , hogy a tesztet elvégezted , nyerő vagy. Ha nem - majd abiróság eldönti.
Azért egy lakáshasználónak is illik a körülményekre figyelni.
A bojlerről. Az mese, hogy egy régi bojler többet fogyaszat. Persze ha ott is elfolyik a melegvíz akkor lehetséges !!

MajorDomus # 2010.10.24. 17:49

Ha hozzanyul a holmidhoz azzal maganlaksertest kovet el. Nem kell mindjart begyulladni.
ha a szerzodesed lejr november 30-al s azt nem hossxabbitotta meg, mivel 30 nappal elobb kozolte, akkor november 30-ra ki kell koltoznod.
a vizdkjban te is saros vagy, mert gondolkodni senkinek sem tilos. Ha realisan 15 m3 a havi fogyasztas, s te 50-et fizetsz, az nem tunt fel?
gondolom 2-essel kezdodik a szemelyi szamod, de annyi eszed lehetne hogy ranexel a vizorara akkor, amikor senku nincs a wc-n s minden csap zarva van. a forgo vizora jelzi a szivargast.
a vizfogyasztas neked nem felrohato ok miatt ugrott meg, a tobblet vizdijat a tulajnak le kell nyelnie.
most mar ne kovess el hibat. Mindent amit mind, csak irasban fogadj el tole, mert a kauciod neked sok penz.
Keszitsd elo a tavozasodat, keress alberletet, hogy egy napon belul is tudj koltozni, de ne koss meg szerzodest.
ha nem hosszabitja meg a szerzodest kerd tole irasban,
mar mosr kerd tole a nyugtakat vagy a szamlakat hogy esetleges per eseten legyen a kezedben bizonyitek.
egyezz meg vele hogy a tobblet vizdij fejeben amit kifizetsz meg egy honapig maradsz ingyen.

enigma74 # 2010.10.24. 13:51

Sziasztok!

A hozzáértő véleményetekre van szükségem.

2 problémám van a az albérletünkkel.

Az első már igen hosszú ideje fennáll ( 1 éve lakunk itt), gyakorlatilag az első vízszszámla megérkezése óta. 3 hétre 17.000 Ft-ot (!) kellett már fizetnünk és hiába reklamáltam a tulajdonosnál, nem foglalkozott vele. Az elmúlt 10 évben sosem fizettem többet, mint havi 10.000 Ft (ugyanezen körülményekkel), tehát ez óriási összeg volt.
Minden 2. hónapban szóvá tettem a hatalmas vízszszámlákat (49, 52, 65 köbméter, iszonyú), sosem foglalkozott vele.
Aztán most a 138 köbméteres számlánál már észbe kapott, vízszerelő csapat => kiderült, h mindkét kerti csap csöve lyukas volt, és évek óta szivároghatott egyre jobban.
A számla 92.000 Ft...
Mivel a vízszerelő maga is megerősítette (a tulajnak is), h a kerti csapok már a mi beköltözésünkkor is folytak, ezért próbáltam valamilyen kompenzációra rávenni, hiszen addigra már kb. + 80-90.000 Ft-ot fizettünk ki a csőtörés miatt. Ezt egyértelmüen elutasította, de "nagylelküen" felajánlotta, h a vízszerelő munkadíját ő fizeti ki neki...
Egyébként én nagyon kedveltem, rendes ember, - de nem tudom, h a fiatalsága vagy a pénzéhsége miatt vannak ilyen "különös" elképzelései? Merth ráadásul mindezek után azt találta ki, h felesben kell kifizetnünk a 92,000 Ft-os számlát, DE! ő bead egy kérvényt, h engedjék el a csatorna díjat és ha azt a Vízművek megteszi, akkor az engedmény CSAK az ő részéből jön le, azaz nekünk akkor is 46.000 Ft-ot kell kifizetnünk......A vízművek elengedte, a számlát 51.000 Ft-ra módosították, ergo a tulaj fizet AZ Ő SAJÁT TULAJDONÁBAN, A MI HIBÁNKON KÍVŰLI KERTI CSŐTÖRÉS miatt 5,000 Ft-ot, mi 46,000-et....
Én ezt elképesztőnek tartom, de nem tudom: jogszerű? Eleve az eddig kifizetett hatalmas vízszámlák, amikben mint kiderült a MI TÉNYLEGES VÍZFOGYASZTÁSUNK csak töredék volt, és akkor még ráadásul ez is..
Arról nem panaszkodok, mert ezt be kell nyelnünk, h egy ősrégi bojler volt beszerelve, amitől a villanyszámlák a 30.000 Ft körül mozgott mindig. A bojler kiégett, a tulaj vett egy újat - a vill.számlánk rögtön csak 15.000 Ft volt. De ez van, ezt el is fogadtam.
Viszont a másik gondom, h a szerződésünk lejár nov. 10.-én és nem akarja meghosszabbítani. Azt mondta, h ha 11.-én még itt vagyunk, akkor azonnal megy a rendőrségre, meg teherautót hoz és kipakoltat minket.
A kérdésem az, h megteheti? Én eddig tényleg nagyon kedveltem mindezek ellenére, de ahogyan az elmúlt napokban viselkedett felháborítónak tartom.
Mivel a vízszámlánk óriási volt a 138 köbm elött is, ott van elmaradásunk (ki a fene tud 35.000, 45.000, 52.000 Ft-osat 2 havonta kifizetni?? Én+ 3 gyermekem vagyunk, szóval tényleg rettenetes), így van rezsi elmaradásunk. A bérleti díjat egy éve, minden hónapban rendesen kifizettük. A kaució ami nála van 180.000 Ft, ennek a töredéke a rezsi elmaradás (olyan rezsié amit el sem fogyasztottunk), - ja, és a teljes 51.000 Ft-ot a fejemre olvasta, mint tartozásomat (ez ugye a csőtöréses módosított vízszámla), és azt mondta, h azonnal hívat egy teherautót, és ami értékes azt elviteti a tartozás fejében. Szép csendesen elmondtam neki, h közel sem tartozunk a kaució összegével, erre azt mondta, h tartozunk a november 10.-ig tartó arányos lakbérrel. A tárgyhavit mindig az adott hó 15.-ig kell fizetnünk, így azt válaszoltam, h az a legjobb esetben is CSAK nov.ben lesz esedékes. Kértem, h adjon időt, hiszen nem tudok egy hónap alatt ide is fizetni, + kauciót, előre lakbért kifizetni, ehhez több idő kell, de hajthatatlan.
A kérdéseim: mit tud tenni? Ha csak decemberben tudok elköltözni, ki tud lakoltatni? Tényleg ide hozathat teherautót és a szemem elött elvitetheti a dolgainkat? Nov.11.-én a rendőrség ki fog lakoltatni? És mit tegyek a vízszámlával? A csőtöréshez semmi közünk, miért nekünk kell állni a kárt? És az eddigi kifizetett szintén "csőtöréses" számlák miatt amiket kifizettem tudok kárpótlást kérni?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!