A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?


efi99 # 2013.05.28. 19:04

A tulaj meg hoz másik 40-et, hogy ő szokott ott lakni, minden este 10-en együtt nézik a Híradót, sőt ott is alszanak. Egy állítás, egy tagadás.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.28. 17:26

Tanúk, efi, tanúk.
És nem a bérlőnek kell pereskednie. A jegyző határozata végrehajtható függetlenül attól, hogy bíróságon megtámadják-e.

efi99 # 2013.05.28. 17:10

ttip
Felhomályosítanál, hogy a francba dönti el mégis a jegyző, hogy ha az utcáról bejön hozzá Gipsz Jakab egy Kossuth u. 1 szám alatti lakást egyébként nem nyitó kulccsal, meg egy sztorival, hogy őt onnan 2 napja kidobták, akkor Gipsz Jakab nem kamuzik?
Arról nem is beszélve, hogy ha Gipsz Jakab nagyon feszegeti a témát, akkor már papírja is lesz róla, hogy ő bizony ottan kummant már fél éve és cseszett fizetni a számlákat, miegymás.
Nem nagyon olvasni a fórumon olyanról, hogy kidobtam, a jegyző meg visszatette, lehet, hogy azért ez mégsem olyan egyértelmű a gyakorlatban, mint ahogy itt elméletben az íróasztal mögül lefestik, talán ezt még a Gipsz Jakabok is érzik. És arról sem vagyok meggyőződve, hogy olyan jól ismeri GJ a lehetőségeit, ha még a jól felfogott érdekében valószínűleg sokkal tájékozottabb tulajok is a jogi fórumokon kérnek tanácsot.

ttip # 2013.05.28. 14:59

A közigazgatási eljárás keretében a birtokvédelemről a jegyző dönt, nem a bíróság, tehát per nélkül visszakerülhet birtokába a lakó, amennyiben a hatóság igazoltnak látja a birtokfosztás tényét. A birtoklás jogszerűségét a jegyző nem vizsgálhatja.

efi99 # 2013.05.28. 13:50

"birtokvédelmet kérhet a jegyzőtől"
Kérjen. Aztán pereskedjen csak, eltart az is egy darabig, nem csak ha fordított a helyzet.
Zárat cserélni eleve péntek délután kell, hogy máris gondolkodhasson rajta 2 napig, hogy tényleg el akar-e menni a jegyzőhöz. Aztán meg arra kell hivatkozni, hogy ez a zár van benne száz éve, mit akar itt azzal a ki tudja honnan szerzett kulccsal, láthassa a tisztelt bíróság, hogy az nem passzol bele, ilyet én is tudok mutogatni ezret is. Meg hát ugye hogyan bizonyatja, hogy ő pénteken még itt "lakott", van róla papírja ?

drada # 2013.05.28. 12:14

A jegyző meg nyilván a tényleges birtokost "helyezi vissza" birtokba, és ennek foganatosítása rendőrséggel történik?

ttip # 2013.05.28. 12:11

drada: „Mit tehet az asszony mikor rájön, hogy nem nyitja a kulcs a zárat?” - birtokvédelmet kérhet a jegyzőtől, feljelentheti a tulajt magánlaksértésért és lopásért.

drada # 2013.05.28. 11:51

Sziasztok! Jogcím nélküli használótól, aki birtokban van(volt bérlő volt asszonya, bérlő elment, asszony beköltözött a bérbeadó tudta nélkül), meg lehet-e úgy szabadulni, hogy amíg nem tartózkodik egy délután otthon, a tulaj kicseréli a zárat, a cuccait meg odaadja a volt bérlőnek. Mit tehet az asszony mikor rájön, hogy nem nyitja a kulcs a zárat? Tulaj azt mondja, hogy ő elszámolt a bérlővel, ő ezt el is ismeri, cuccait átadta a bérlőnek.

Hatake # 2013.05.24. 15:39

Közben olvasgatok visszafele és találok olyan dolgokat amik számomra sem világosak. PL. az "albérlőm" tartozik a mai napig 320 000 az az háromszáthúsz ezer forinttal, ami természetesen egyre csak nő, a ki nem fizetett rezsiről nem is beszélve....szóval lejjebb olvastam, hogy fizetési meghagyásos eljárásról! Ezzel mint ingatlan tulajdonos élhetek? Hova kell benyújtani és pontosan mi a formátuma? Ha tudtam volna, hogy ilyen helyzetbe kerülök egy albérlő miatt soha nem adtam volna ki az ingatlanomat. Saját emailre kérhetek válaszokat, esetleg jelentkezőt aki segítene? (chantal69@freemail.hu) Persze elsődleges cél, hogy azonnal hagyják el az ingatlant....

Hatake # 2013.05.24. 14:14

Köszönöm a tanácsokat, hozzászólásokat! Egy valamit nem értek, hogy miért nem védi a törvény a tulajdonost???? Ha bírósághoz fordulok az több év. Nekem sürgőssen elkellene adnom a házat mert szívműtétre kell a pénz, nem jutok hozzá és még ez a szélhámos élvezkedik a tulajdonomban....Nincs ennél egyszerűbb megoldás?????
Ha jól tudom mivel több pontban is megszegte a szerződést jogcím nélküli, rosszhiszemű lakáshasználó lett belőle! A szerződés egyik pontja így szól: "Amennyiben nem fizet, vagy rendszeresen késve fizet, köteles azonnal elhagyni az ingatlant. A tartozás behajtását polgári peres úton tudom behajtani." Már eleve benne van a szerződésben, hogy elkell hagynia a lakást ilyen esetben...akkor miért kell nekem a saját tulajdonomért harcolnom???? Ráadásul külföldről, intenzív osztályról nem sok mindent tudok tenni :(

wers # 2013.05.24. 13:10

ez nem is volt kérdés, azt igy is úgy is ki kell fizetni, de nem nő a kára

monalisa1 # 2013.05.24. 13:08

Csak előbb ki kell fizetni azokat a számlákat...

wers # 2013.05.24. 12:58

Mondd fel a áram- és a gázszolgatónál a szerződést, ki fogják kapcsolni a szolgáltatásokat.

nandy # 2013.05.24. 12:20

Jogszerűen mit tehetsz? Bírósági végzés kell arról, hogy hagyja el a lakást, és ha ez eredménytelen, akkor kérhetsz végrehajtást. De ez nem lesz meg egyhamar.

Hatake # 2013.05.23. 22:19

Üdv! Segítséget szeretnék kérni: 1 évre kiadtam az ingatlanomat albérlőnek, melyről szerződést kötöttünk. Az albérlő 4 hónapja semmit nem fizet, megkeresésre nem válaszol,. illetve csak üzenget, hogy nem hagyja el az ingatlant és nem is áll szándékában fizetni. Januárban, februárban kapott fizetési felszólítást, aztán rendkívüli azonnali felmondást kiköltözési határidővel, ami már 2 hónapja lejárt!!!! Telefonszámot változtat, a postát nem hajlandó átadni, az ingatlant 2 harci kutyával őrzi, nem lehet bejutni az ingatlanba! Ilyenkor mint tulajdonos mit tehetek ami nem évekig tart? Válaszát köszönöm!

mucogi # 2013.05.20. 13:01

A tulaj kért meg,sőt lefestette velünk az ablakokat ajtókat is,tehát nem romboltunk....de azért köszönöm,és azt hiszem valóban beszélni kell vele,mert ez így nem jó...mindent amiben megállapodtunk.,felrúgott...

monalisa1 # 2013.05.20. 12:59

A szerződésben alapvetően rögzíteni kell h a bérlet meghatároztalan idejű vagy x ideig szól csak, mert nagyon is nem mindegy.
A szóbeli megállapodást bármikor visszamondhatja...

Zöldövezeti11 # 2013.05.20. 12:41

mucogi mucogi !

"elvileg lelakható" ? Csak akkor ha direkte felkért rá, másképp akár rombolásnak is beállítható !!
A BARKÁCS SZENVEDÉLYT, AZ ALKOTÓ KEDVET MINDIG A SAJÁT INGATLANUNKON GYAKOROLJUK.

Egyébként ha problémátok van, azt meg kell beszélni, ha nem vevő a tárgyalásra, ott kell hagyni !
nem erőszak a disznótor !!
Ha nyűg a kertészkedés, akkor egy olyan lakást kell bérelni ahol nincs kert !!
La kás bérlés fortélyai . megtekintjük, csomó egyenes és keresztkérdést felteszünk, eldöntjük, hogy megfelel, ha igen egy szerződést szerkesztünk, aláírjuk kifizetjük a kauciót, a bérleti díjat , megkapjuk a kulcsokat és beköltözünk !!

monalisa1 # 2013.05.20. 12:25

Mondjuk a ház bérleti díja havi x forint, ebből ad x százalék kedvezményt a kert rendbentartásása végett. Pro - kontra egyik sem kötelező.

mucogi # 2013.05.20. 11:48

Azt hogy érted százalékos kedvezményre?
Ha műveljük vagy rendben tartjuk akkor kevesebb bérleti díjat kéne fizetnünk?Az hogy önköltségből rendbe tettük a házat belülről azt is figyelmen kívül hagyta,mert tudomásom szerint elvileg az lelakható költség...

monalisa1 # 2013.05.20. 11:09

Kedves mucogi,

Jóhiszemű de jogcímnélküli bérlők vagytok, nem ártana egy írásbeli szerződés még így utólag se. (Rögzíteni a bérlet időtartamát és annak díját, külön is figyelemmel a kert rendbentartása miatti esetleges százalékos kedvezményre.)

Az közömbös h az előző bérlők hasznosították-e kertet vagy sem.

Más. Kóbor angyal problémájával kapcsolatban csupán annyit, lehet h azért nem engedik h a fiuk betegye a lábát a házba mert nem a szülők "elvárása szerint" nősült... Szóval akár ez, akár sok egyéb más oka is lehet a sajnálatos rossz viszonyuknak.

mucogi # 2013.05.20. 09:00

Monalisa1!

Az én ügyemben valami tanács esetleg?

Viszont hozzátenném a bejegyzésedhez...a szülő nem köteles.....ha nem akar....akkor egy olyan szülő aki pokollá tette a gyereke életét,miért várja el,hogy ápolja,gondozza a gyereke,ha a gyerek nem akarja?És nem azért,mert nem teheti meg,pusztán azért,mert a szülő olyan életet él ami a gyerek értékrendjébe nem fér bele..ez így jogos?A szülőnek nem kötelessége a gyereknek igen?Hogy is van ez?

monalisa1 # 2013.05.19. 09:47

A szülő nem köteles szállást, étkezést biztosítani a már nagykorú gyermekének, ha nem akar.
Bizonyára oka van rá...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.19. 09:03

Fordítsuk meg a kérdést! Milyen jogon használná az ingatlant, milyen jogon menne be oda, ha egyszer nem tulajdonos, nem haszonélvező, nem bérlő és még csak birtokban sincs?

Kóbor angyal # 2013.05.19. 08:09

Annyival még kiegészíteném,hogy jelenleg 100 km-re lakik/lakunk,ami negyon megnehezíti az életét,mivel ügyei intézéséhez rendszeresen vissza kell járnia régi lakóhelyére,ahova innen,a jelenlegi tartózkodási helyéről nagyon rossz a közlekedés,pl. most is két szabadnapja megy rá,hogy elmenjen és visszautazzon, mert így,hogy ki van tiltva,nem 20,hanem 100-150 km-eket kell utaznia!