Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Végrehajtás alatt árverés előtt ingatlant vásárolni

Bori Bori # e-mail 2016.10.24. 21:05

végrehajtó1 félrevezető. Nem bírósági végrehajtó, csak büfés volt egy végrehajtó iroda mellett. Vagy ötleteket ad adósoknak, hogy tudnak kibújni a fizetés alól. :)

Bori Bori
laikus olvasgató, józan paraszt

Bori Bori # e-mail 2016.10.24. 21:00

Jaja. Laikus vagyok és gyakorlatias. Nem véletlenül hárít a végrehajtó. Nincs kedve feltörni egy olyan lakást, ahol nincsenek otthon. Leltárt készíteni a lakásban található összes tárgyról, az aranytömböktől az utolsó ceruzáig.

Bori Bori
laikus olvasgató, józan paraszt

Tökmag89 # e-mail 2016.10.24. 20:21

Végrehajtó 1, már írtam többször nekik, az a válasz jött, hogy a helys3inen, azaz a háznál érdeklődjek, de mivel a tulaj külföldön van így nem hiszem, hogy nálunk van a kulcs. Az értékbecslő és volt az ingatlannál, hogy a kikiáltási árat meghatározzák, csak a végrehajtóknál is kellene kulcsnak lennie. A kényszermegtekintést mikor alkalmazhatjuk és mennyibe kerül?

végrehajtó1 # e-mail 2016.10.24. 19:49

Végrehajtót keresd.
bori Bori tényleg laikus...:)

Bori Bori # e-mail 2016.10.24. 16:55

Végrehajtás alatt lévő ingatlant nem szokás nézegetni, ha az adós nem együttműködő, a végrehajtó nem fogja feltörni a kedvedért a lakást. Számíts a legrosszabra (hiányzó kazán, radiátorok, kitépett kábelek a falból, összekent falak, teljes felújítás), kalkuláld bele, hogy így is megéri-e.

Bori Bori
laikus olvasgató, józan paraszt

Tökmag89 # e-mail 2016.10.24. 16:34

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy tehermentes, beköltözhető ingatlan, azonban a tulaj 2 éve kiköltözött külföldre, viszont a lekérdezett tulajdoni lap szerint, még az Ő tulajdonában van az ingatlan és a végrehajtó iroda nem ad ki információt, hogy hogy tekinthetem meg az ingatlant.
Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy kitől tudhatom meg, hogy kinek van kulcsa hozzá? vagy hogy tekinthetném meg?
A tulaj biztos nem fog hazajönni és beengedni.
S.O.S lenne nagyon köszönöm!!!!

Üdv.: Móni

segitseget kerek # e-mail 2016.10.24. 07:35

Köszönöm a választ. Megpróbálom.

gerbera317 # e-mail 2016.10.23. 15:08

És eddig hol volt ez a vevő? Az árverés elhalasztása egyébként kivitelezhető, de a feltételeket nem a végrehajtónak kell megteremtenie, hanem neked.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.10.23. 13:41

Olyan vevő, aki inkább másfélszer (esetleg kétszer) többet fizet, mint amennyiért megkaphatná az ingatlant? Érdekes...

www.kbs-ugyved.hu

segitseget kerek # e-mail 2016.10.23. 13:35

Nem szeretném hogy áron alul adják el a házunkat, mikor van vevő aki a megfelelő árat fizetné. Licitálás alatt már nem lehet leállítani a folyamatot, ugye?
Hogy tudom leggyorsabban leállítani, ha a végrehajtónak fizetem a végrehajtási összeget?

gerbera317 # e-mail 2016.10.23. 13:20

Most miért akarod girbe-gurba útra terelni a dolgot, amikor köztudott, hogy két pont között a legrövidebb út az egyenes, és ez jelen esetben az árverés?

segitseget kerek # e-mail 2016.10.23. 11:29

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni. Házunkon végrehajtás alatt van, az árverés kitűzve, Novembertől lehet licitálni.
Le tudnám állítani az árverést?
1.
Aki a végrehajtást kezdeményezte azzal megállapodtunk, de a végrehajtáshoz csatlakozó pénzintézet úgyfélszolgálata elérhetetlen. Ha ők is kérik a felfüggesztést, leállítaná tudtommal a végrehajtó - meddig van erre idő? Csak a licit kezdetéig, vagy licitálás alatt is le kellene állítania?
2.
Lenne vevő az ingatlanra, kifizetné a végrehajtási összeget. Ezt a végrehajtónak adjuk, vagy a pénzintézeteknek, és ők adnak igazolást - ami alapján a végrehajtó leállítja? Erre meddig van idő? Félek az igazolásokkal elhúzódikaz idő.

Köszönettel

Alza # e-mail 2016.09.09. 23:48

Elnézést, atirta a telefonom, amit akartam. Szóval végrehajtási jog van bejegyezve az ingatlanra a foldhivatalban, nincs kiirva árverésre tudtommal.
Köszönöm a válaszokat!

Alza # e-mail 2016.09.09. 23:37

Egyik sem, csak végrehajtási jog van bejegyzések az ingatlanra, a tulaj által van a kulcs

gerbera317 # e-mail 2016.09.09. 09:43

Mit értesz azon, hogy "végrehajtás alatt lévő ingatlan"? Lefoglalták, vagy már az árverés is ki van tűzve?

Alza # e-mail 2016.09.08. 23:44

Tisztelt fórumozók!

Végrehajtás alatt lévő ingatlan esetében megtehető (a végrehajtási jog akadályozza-e) az alábbi:

A kinézett ingatlan osztatlan közös tulajdon, mivel nem elég nagy a telek a megosztáshoz. A vétel előtt, tehát a még végrehajtási joggal terhelt ingatlanhoz vásárolhat-e a mostani tulajdnonos a farszomszédtól telekrészt és igy már elég nagy telket megoszthatja-e, hogy ne legyen osztatlan k. tul.

Köszönöm!

Otis83 # e-mail 2016.09.03. 15:11

Akkor nem lehet mit tenni? Mert rosszabb állapotú családi házakat,10-12 millióért hirdetnek,az ajánlatuk,5600000 ft. ennyiről indult a licit azt hiszem. Ha kérnénk az árverés halasztását,és elkezdenénk árulni,hogy maradjon nekünk is valami,amiből el tudunk menni egy albérletbe,az lehetséges? Vagy egyezkedni az ajánlat tevőkkel hogy nekünk még fizessenek a vételáron felül?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.09.03. 13:56

Majd megveszi árverésen, lehet, még olcsóbban.

www.kbs-ugyved.hu

Otis83 # e-mail 2016.09.03. 12:17

Üdvözlet!
Tisztelt fórumozók, árverezték a házunkat,amiben a két testvéremmel élünk,kétszer sikertelenül. 2014 óta,nem kértek rá árverezést,azóta havi szinten,letilt a bank,összesen 100000FT-ot,néha többet is a két testvéremtől. Pár napja,kaptunk egy levelet,amiben árverésen kívüli ajánlatot tettek a házunkra,és arra kérnek minket, hogy fogadjuk el,az összeg nevetségesen kevés,és amúgy sem szeretnénk kiköltözni innen. Úgy hallottam,hogy a bank ha tud letiltani,nem rakhatnak ki a házból minket. Ezért nem szeretnénk elfogadni ezt az ajánlatot. Szeretném ha valaki felvilágosítana kicsit, hogy mit tehetünk ilyenkor, és mire számíthatunk,ha a bank elfogadja az ajánlatot,és mi nem.

gerbera317 # e-mail 2016.09.02. 15:28

A saját részedet eladhatod, ha akad, aki így megveszi.
Ha akad vevő, és a testvéred is el szeretné adni a saját részét, akkor ő (és a végrehajtást kérő(k)) kérhetik a végrehajtótól a 157. § szerinti értékesítést, te pedig normál adásvétel útján adod el ugyanannak a vevőnek a saját részedet.

dzsuzsa # e-mail 2016.09.02. 13:53

Tisztelt Fórumozok!

Az alábbi kérdésben szeretném a hozzáértő segítségüket kérni. Szüleim ingatlanának 3/4-ét megörököltem, az ingatlan 1/4 részét féltestvérem, aki miatt arra az 1/4-re végrehajtási jogot jegyeztek be (kb. 6 M Ft értékben), az ingatlan értéke nagyságrendileg 22 M Ft.

Abban szeretném véleményüket kérni, vajon az ingatlan saját tulajdonú 3/4 részét el tudom-e így adni, és ha igen, kb. mennyivel kevesebbért? Majdnem másfél éve várok az árverés kiírására, amire a mai napig nem került sor.

Köszönöm, ha megosztják velem tapasztalataikat, ötleteiket.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.08.24. 08:22

Azét némi problémát okozhat ez. Láttam én már konkrét esetet, ahol a végrehajtónak, járásbíróságnak, törvényszéknek, járási és megyei földhivatalnak együttesen kevés volt a tudása ahhoz, hogy megoldja. Sehogyan sem találtak rá módot, hogy bejegyezzék az árverési vevő tulajdonjogát, mert az ingatlan az árverezéskor már nem az egyenes adósé volt.

www.kbs-ugyved.hu

ruggiero #   2016.08.24. 00:17

Tisztelt Fórumozók!

Többször felmerült már a végrehajtás során lefoglalt ingatlan elidegenítése mint vagyonmentés. Én még sikereset a gyakorlatban nem láttam, de a jelen eset az lehet.

Kb. 20 db végrehajtási jog van bejegyezve egy nagy értékű ingatlanra. Mi jelzálogjog-bejegyzéssel szerepelünk a tulajdoni lapon, amikor megindult a végrehajtás, bekapcsolódtunk, a kérelmet a bíróság még nem bírálta el. Erre vártunk, amikor az történt, hogy jelzálogjogosultként kaptunk egy földhivatali határozatot, hogy megvette egy "f.a." cég az ingatlant. Mikor kelt a szerződés (legalábbis papíron....) akkor még nem volt "f.a." a cég. Szerintem a Vht. 138. § (6) alapján az fog történni, főleg úgy, hogy maga a foglalás hamarabb történt, mint maga az adásvétel, hogy a végrehajtást foganatosító bíróság megállapítja, hogy köteles a tűrésre az "f.a." cég. Esetleg még olyat láttam ilyenkor, hogy megállapítja a bíróság pluszban, hogy jogutód - de csak a tulajdonjog vonatkozásában - a "vevő" "f.a." cég. Ugyanakkor a felszámoló meg már készül, hogy pályázaton értékesít...Szerintem tartozás fedezetének elvonása, peres úton az adásvételi szerződés megtámadása, a földhivatali határozat megfellebbezése nélkül is el lehet érni, hogy a végrehajtás végigmenjen értékesítésig, főleg, hogy más végrehajtó ilyen esetben azt mondta, hogy folytatja a végrehajtást. Kíváncsi vagyok a véleményekre, volt már ilyen ügye vkinek?

don

Krysz29 # e-mail 2016.08.22. 19:11

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy kinéztem egy árverési ingatlant. A lakás panelprogramos, lakástakarék pénztári tagságot kötött az adós még anno, remélem jól irom :) Közös képviselet könyvelőjével történő beszélgetés alkalmával azt mondta, 200.000ft-ot kellene befizetni az ltp miatt, akkor lehet lezárni, és összességébe 1 millió ft a közös költség, ezen összeg befizetése után adna nullás igazolást. De! Ez nem csak az adásvételi szerződéses vásárlásra vonatkozik? Árverési hírdetmény szerint tehermentes és beköltözhető.Tudomásom szerint a nyertes összegből rendezik a tartozásokat. Remélem tudtok segíteni ezen kérdésemben, mert ha ezt az 1 millió ft-ot a licit összegen felül be kell nekem fizetni az adós helyett, már nem éri meg a vétel. A másik kérdésem, hogy ha albérletbe adta ki az adós a vásárolandó ingatlant, és a bérlő nem költözik ki, ugyanúgy kilakoltatható, mint az adós normál esetben? Köszönöm

gerbera317 # e-mail 2016.06.29. 10:53

157. § (1) A végrehajtó az ingatlant a felek kívánságára - az általuk meghatározott vevő részére és az általuk megállapított becsértéken - árverésen kívül, de árverési vétel hatályával adja el.

Nem elég. Az adósnak is kérnie kell (felek = adós(ok) + vh-kérő(k)).