Egy kis paranoia


sundee # 2004.07.29. 07:51

Ez esetben úgy van ahogy én gondoltam, de legalább akkor kimászott a fülemből a beleültetett valami! Köszönöm a segítséget

the big cat # 2004.07.29. 07:42

Először is nincs olyan, hogy állandó meg ideiglenes lakcím, már 12 éve. van lakóhyel meg tartózkodási hely. Ez volt a nevezéktani része.

A bank pedig kizárólag a te tulajdonodat hajtahtja végre, az ingatlan esetében ez egyértelmű, viszont uyge az ingóságoknál már úgy szokott lenni adolog, hogy ahol lax oda bemennek, aztán végrehajtótól függően vagy elhiszi, hogy nem minden a tiéd, és akkor csak a tiédet foglalja, vagy mindent fogalal, aztán végrahajtási igényperrel kell az idegen tulajdonokat kiemelni a végrehajtás alól.

szajbertattila # 2004.07.29. 07:40

ettől ne félj, ilyen igénye a banknak nem lehet, ha nem vagy tulajdonos. Legfeljebb akkor, ha a hitelért a szülők, mint tulajdonosok kezességet vállanak, és nem fizeted/fizetik ki. De egyébként a félelem alaptalan - tájékozatlansg okozza

sundee # 2004.07.29. 07:26

Üdvözlöm az összes olvasót!

Nagy kérdésem lenne ingatlanüggyel kapcsolatban főleg a szüleim félelmei miatt: amennyiben hozzájuk leszek bejelentve állandó lakcímre, akkor a bank -akinél perpill egy hitelem fut- zálogosíthat e a lakáson vagy tehet-e bármit is a lakással magával? (Csak mint családtag lennék bejelentve, nem mint tulaj ill. résztulaj).

Nekem az a sejtésem hogy jogellenes dolog lenne miután nincs tulajdonri részem a lakásban, de azért mégis úgy gondoltam, itt konkrétabb infot kaphatok. Előre is köszönöm a válaszokat.