Ingatlanügyek


peeterke # 2017.06.16. 06:52

Köszönöm a választ.

Ennyi? Tehát egyes emberek bármit megtehetnek más kárára? Zavarhatják nyugalmukban, pihenésükben?

Hát ha így van, akkor ez nagyon szomorú... :(

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.16. 06:47

Birtokvédelem. Aztán vagy helyt adnak a kérelemnek vagy nem.

peeterke # 2017.06.16. 06:43

Tisztelt Fórumozók!

Nem akartam új topikot nyitni, a probléma, amiről szeretnélek megkérdezni titeket, valamilyen szinten ide is besorolható.

Vidék, kertes ház, sokan szeretnek nyitott ablaknál aludni éjjelente. Elég messze tőlünk sok gyümölcsös található, mivel lassan érnek a gyümölcsök, a gazdák szeretnék megvédeni a termést a madaraktól. Ezzel nincs is semmi gond, viszont hajnaltól estig, a hét minden napján pár percenként hangos dörrenéseket, durrogásokat lehet hallani, ami nem csak emberekre hanem a házi kedvencekre is a frászt hozza. Minden nap szilveszter, mondhatni.

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel kapcsolatban mit tudunk tenni? Hajnalban erre ébredünk, a kutyák rettegnek stb.

Igen, csak pár hét, de ez szerintem nem állapot, hogy hétvégén sem tudjuk kipihenni magunkat, és a kutya remegve, rettegve fogad, amikor hazaérünk hétköznap a munkából.

Köszönöm a válaszokat!

matthiasi # 2017.06.13. 11:54

adidas117 !
az ember lakást/házat csak úgy ad el valakinek, ha fizetni tud, lehetőleg az egész összeget.
Nyilván ez nem mindig jön össze, de azért ha legalább 2/3 - a a kialkudott vételárnak nem tevődik le az asztalra, akkor nincs kulcs átadás, nincs birtokba vétel, sőt szerződés sem.
Kártérítés ? Mire ?
A vevő vágyai nem teljesültek akár csak a tiéd. Kártérítés igény lehet de kérdés, hogy teljesül e ?
Amúgy sokat nem tudunk. Volt e foglaló, volt e előleg ?
Több információ akkor talán részletesebb válasz is születhet !!

pazs # 2017.06.13. 10:38

Mit ír a szerződésed erre az esetre?

adidas117 # 2017.06.13. 10:12

Üdv!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy eladtam egy lakást, ügyvéd által írt szerződésben szereplő határidő lejártával nem történt meg részemre a kifizetés, valamint előreláthatólag a végső határidőre sem fog teljesülni a lakás összegének rendezése.

Ilyen esetben hogy járjak el, van e lehetőség kártérítési igény benyújtására, mivel épitkezést kezdenénk a telket lefoglalóztam és én is a fent emlitett határidőhöz igazítottam a telek árának a rendezését.

A segítséget és a tanácsot előre is köszönöm.

MajorDomus # 2017.06.08. 20:57

Ügyvéded megoldja.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.08. 10:27

Igen.

Serpico # 2017.06.08. 06:34

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e nyújtani egyszerre, egy kérelemmel a jelzálog-törlési engedélyt és az adásvételi szerződést a tulajdon átruházásra/haszonélvezet törlésre? Bele kell-e foglalni a szerződésbe, hogy először a jelzálogjogot töröljék?

Köszönettel,

MajorDomus # 2017.06.07. 21:34

A második birság meggyőzi!

alfateam # 2017.06.07. 15:04

Majd bírságolják, előbb-utóbb végrehajtja a határozatot.
De neked is van lehetőséged...

alfateam # 2017.06.07. 14:06

Kiderül ki a tökösebb, a hatóság vagy a szomszédod...:)))

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.07. 07:05

Várjunk! Itt valami nem stimmel. A helyi önkormányzat képviselő-testülete a jogorvoslati fórum a földbizottság (vagy hogy hívják) döntésével szemben. Ha ők támogatják a vevő szerzését, akkor miért kellene ezzel a földbizottságnak (vagy hogy hívják) megint foglalkoznia?

nonolet # 2017.06.07. 06:19

Határidő van,de tojnak rá.

Érdeklődni az illetékes mezőgazdasági kamránál lehet.

Amúgy 90 nap körül szokott lenni, mire sorra kerül...

ksanyi52 # 2017.06.07. 06:10

Üdvözlöm a tisztelt fórumozókat! 2017.04.26. írtam a földeladással kapcsolatos problémáimról. Azóta sincs semmi előre lépés. 2017 február 24-én zárt ülésen megtárgyalták, 2017 március 14-én elküldték, „ Község Önkormányzat Képviselő testülete a földvásárlást támogatja” . Azt szeretném megkérdezni hogy van e valamilyen határidő amikorra a földbizottságnak állást kell foglalni? Esetleg lehet e valahol érdeklődni az ügyben? Üdv: ksanyi.

MajorDomus # 2017.06.05. 18:44

Nem könnyű.

drbjozsef # 2017.06.05. 17:27

Anita,

hogyne, megkeresed a jelzálog jogosultját - gondolom bank-, és kéred a beleegyezését az elidegenítésbe.
Olyan 100% körülbelül az esélye, hogy nem adja meg. De ha a vevő átvállalja a hitelt, megfelelően hitelképes, és a bank is elfogadja a kötelezett cseréjét, akkor megveheti az ingatlant. De ezt nem szokták szeretni. És sok hónapos procedúra, ha a bank nem csipkedi magát.

Esetleg, a vevő által adott előlegből előtörlesztitek a teljes hátralevő hitelt - megintcsak,ha a bank engedi egyáltalán -, leszedetitek a jelzálogot és a többi jogot, és úgy már tehermentesen adhatjátok el tetszésetek szerint az ingatlant. Csak ehhez olyan vevőt kellene találni, aki vállalja ennek a procedúrának az idejét és nem kevés kockázatát.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.05. 16:39

Nincs véletlenül elidegenítési és terhelési tilalommal biztosítva az a jelzálog.

Anitapolgari # 2017.06.05. 13:22

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A volt férjemmel szeretnénk eladni a közös ingatlanunkat, viszont ezt jelzálog terheli, amit fele- fele arányban fizetünk.A kérdés az lenne az eladás lehetséges e ilyenkor és ha igen hogyan, milyen formában ?
Köszönöm válaszát!

MajorDomus # 2017.05.30. 21:05

Elfogadja a földhivatal!

Ksatya # 2017.05.30. 07:42

Az Inytv. 32.§ (3) bek. utolsó mondata fényében tettem fel a kérdést. Igaz, hogy az ügyvédet ír, nem ügyvédi irodát... Az ügyvédjelölt meg az ügyvédi irodával (ügyvéddel) van munkaviszonyban... Az aggály - mely bízom benne, hogy alaptalan - talán emiatt volt/van. Mert hallottunk már olyanról, hogy a földhivatal az Inytv. rendelkezéseit kiterjesztően értelmezte, és félnek tekintette a szerződő fél képviseletében eljáró személyt is.
Ezért bátorkodtam megfuttatni a kérdést.

MajorDomus # 2017.05.29. 20:57

Ha a pénzt kifizetik,a többi nem a te gondod!

Ksatya # 2017.05.29. 18:22

Üdv!
Ingatlan adásvételi szerződéssel kapcsolatban kérek segítséget a következőkhöz:
Eladók + haszonélvezeti jog eladója magyar-, állagvevők+ haszonélvezeti vevő 3. országbeli állampolgárok.

Az állagvevőket a szerződést készítő és ellenjegyző ügyvéd (társas) ügyvédi irodájának (Mük nyts. szerint) aktív ügyvédjelöltje (lakcíme van megadva címként, nem az iroda), a haszonélvezeti vevőt képviselő meghatalmazott személy levelezési címének a szerződést készítő és ellenjegyző ügyvéd (társas) ügyvédi irodájának címe van feltüntetve.

A szerződésben állagvevők meghatalmazzák a szerződő feleknél meghatalmazottként feltüntetett ugyanazon személyeket - itt már az állagvevők meghatalmazottjának levelezési címeként is az iroda címe van feltüntetve -, hogy kézbesítési megbízottjaikként is eljárjanak.

A meghatalmazottak az aláírásuknál (felett) nyilatkoznak, hogy elfogadják a kézbesítési meghatalmazást, majd aláírnak meghatalmazottként.

Az eljáró ügyvéd - a szerződő felek meghatalmazzák a
az okirat-szerkesztésre, ellenjegyzésre, mindenféle hatósági, földhivatali eljárásban teljes körű képviseletükre - (iroda ügyvéd tagja) meg ellenjegyzi.

Az eladók és a haszonélvezeti jog eladójának bejegyzési engedélyét meg az iroda másik ügyvéd tagja veszi letéteményesként letétbe, azzal, hogy a vételár utolsó részletének megfizetésekor ő nyújtja be azt a földhivatalba.

Ennyi adat alapján kérünk segítséget, hogy megfelel-e így a szerződés a jogszabályoknak, és alkalmas lesz-e bejegyzésre?
A hozzáértő szakértők gyors véleményéért előre is köszönet és hála!

Buksi07 # 2017.05.29. 17:54

Kedves Fórumozók!
2 hónapja vettem egy házat. Az ingatlannak vannak kisebb hibái de használt ingatlanról beszélünk tehát költeni kell rá. Ez eddig rendben van. Ma hazafelé a tömegközlekedési eszközön velem együtt utazó hölgy elmondta hogy a házban tragédia történt. Egy kislány véletlenül felakasztotta magát valami tornaszerre.
Egy kicsit furcsa volt hogy szinte ki se költözött az előző tulaj a házból. Azt tudtuk hogy pár évig albérlők lakták. Azokkal találkoztunk is. De az átadáskor még a mosogatószer az emeleten szinte minden ott volt. Olyan furcsa volt. Most már tudjuk. Azóta nem megyek be abba a szobába amelyikben a bordásfal volt mert vélhetően ott történt. Sajnos több részletet nem tudtam kideríteni. Mit tehetek azon kívül hogy megpróbálom eladni. Hallgassam el én is?
Előre is köszönöm a válaszokat.

nonolet # 2017.05.29. 16:51

pynka

Az eddig infók alapján jogos követelés...

A vevő pontosan tudat mit kell fizetnie!
A havi részletet.

Az eladó szavatolta, hogy
ezen felül
NEM maradt más követelés.

Plusz...
"Eladó vállalja, hogy a panelprogram átvállalásával összefüggésben Vevőt minden szükséges adatról tájékoztatja,"

Nem tájékoztatta arról BIZONYÍTHATÓAN, hogy
a végén még lehet fennmaradó tartozás IS!!!

Mivel mégis maradt, így az az eladón követelhető.
HA!! MÉG nem évült el...

Az csak egy dolog, hogy
az eladó helyébe
az örökösök léptek időközben.

  • * -

Így szerintem, ha
még nem évült el, akkor
jogos a követelés
max az örökség erejéig.