Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Ingatlanügyek

delfin77 # e-mail 2012.01.07. 15:55

Tisztelt ügyvéd úr!

A kérdésem az lenne egyértelműen, (nem rólam van szó ezért nem írtam magamat) hogy a feleség adhatja ki a lakást albérletbe, vagy a férj is, és akkor értelemszerűen az adózik utána, aki kiadta?

Köszönöm szépen. Delfin

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.01.06. 21:40

Delfin, inkább mondd, hogy te ki vagy az ügyben (férj, feleség, bérlő, adó ellenőr), és mi a konkrét probléma.

www.kbs-ugyved.hu

delfin77 # e-mail 2012.01.06. 21:06

Tisztelt szakértő!

Azt szeretném megtudni, ha egy lakást amennyiben a férj és feleség közösen vásárolt, úgy hogy a feleség lett a lakás tulajdonosa(1/1 arányban) a férj pedig az adóstárs a hitelnél, a lakást a férj a feleség engedélyével (egy szóbeli megállapodással )kiadhatja-e bérbe.
Amennyiben igen akkor a férj köteles adózni, vagy a feleség?
Köszönöm szépen a segítséget.! delfin

Elino # e-mail 2012.01.05. 15:52

Kedves Fórumozók,

az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatos kormányrendeletet olvasgatván, nem egyértelmű számomra, hogy azt csak a mostantól kötendő bérleti szerződések kapcsán kell a bérlőknek bemutatni, vagy a korábban megkötött bérleti szerződések esetében is?

És mi van akkor, ha a bérlőnek nem mutatnak ilyen tanúsítványt?

Tud valaki valami közelebbit mondani?

Köszönöm.

Elino

gyógyszerész # e-mail 2011.12.23. 11:36

Kedves Fórumozók!Környetzetvédelmi bírságot is kapott.Az ismételt feljelentés sem csak az építésügyre ment,tehát a környezetvédelmi bírság is ismétlődött.Milyen feltételek kellenek ahhoz,a közérdek sérülésen kívűl,hogy az ügyész pert indíthasson.Hogy kell az ügyészt megkeresni,értesíteni,milyen iratokkal kell alátámasztani.Hiszen közérdeket sért egy magánhulladéklerakó létesítése egy Természetvédelmi védett területen.Iratbetekintési joga van-e a bejelentést tevő hölgynek.Kíváncsi lenne,mennyi a bírság,hogy nincs visszatartó ereje.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.12.22. 18:19

Valószínűleg csak a terepszint engedély nélküli megváltoztatását bírálták el, azt, hogy milyen anyaggal történt a feltöltés, nyilván nem.

www.kbs-ugyved.hu

nanemaaa # e-mail 2011.12.22. 18:12

Törmelék lerakás mint építésügy? Ez vicc?
És még bírságol is? Nem lehet, hogy valamit félreértettél?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.12.22. 17:39

A hatóság a közigazgatási eljárást lefolytatta. Az nem jellemző, hogy hivatalból feljelentést is tesznek - de bárki megteheti, nincs érdekeltséghez kötve.

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2011.12.22. 15:13

Polgári pert sikeresen akkor indíthatsz, ha közvetlenül neked származott ebből károd. A közérdeket sértő természetkárosító magatartás miatt kártérítés iránt polgári pert az ügyész indíthat.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

gyógyszerész # e-mail 2011.12.22. 15:07

Kedves K.B.S.!Polgári peres úton kellene?Aki bejelentést tett az"illetékes Hivataloknál" úgy gondolta,hogy azok a közreműködés hiányát tapasztalva "hivatalból"perlik az illegális hulladéklerakó gazdáját.Köszönöm válaszát ill. kérdését.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.12.22. 09:27

Milyen bírósági ügy? Ha büntetőügyre gondolsz, miért nem jelented fel?

www.kbs-ugyved.hu

gyógyszerész # e-mail 2011.12.22. 09:24

Tisztelt Fórumozók!Tavaly nyáron egy 60x30x2m -es építési törmeléklerakás/feltöltés/ történt egy természetvédelmi területen-egyébként magán telek. Engedély nélkül.Állampolgári bejelentés-nyáron.Télen emelkedett jogerőre.Következő év áprilisában veszi át a tértivevényt a tulaj.90 napot kapott a helyreállításra,fennmaradásit nem.Újabb állampolgári bejelentés.Válasz az Építésügyről,hogy most már megbírságolták.A környezetvédelmi Főfelügyelőség is kapott értesítést a bejelentő állampolgártól.Meddig büntetgetik,mikor lesz ebből bírósági ügy,hogy komolyan vege,hogy bár apuka "Pro Urbe" díjas,Ő sem rombolhatja a környezetet.Ugyanekkora környezetrombolásért a szomszédos Tihanyban 20 milliós bírságról olvastam.Mik a lépcsőfokok korrekt hivatali eljárás során.Köszönöm.