Ingatlanügyek


Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.30. 15:29

Igen.

Bambizsu # 2012.07.29. 23:22

Üdv mindenkinek!
Az alábbi ügyben kérdeznék. Az anyukám után örököltem 1/10 részt, apukámé a 1/2, és tesóimé a többi. Apukám el akarja adni, az anyukám után maradt adósságot akarja rendezni . Az én részemre adósságot terheltek (mert nem tudtam fizetni a Diákhitelt) amit ki sem fog futni a részem. Távollétemben meghatalmazhatom apukámat, hogy a szerződéskötéskor aláírjon, meg amit kell még intézkedjen?

siSsi56 # 2012.07.28. 06:33
MajorDomus # 2012.07.24. 21:36

Ki mondta hogy fúl akarok adni rajta ?

Bérbe akarom adni ,nem eladni.

Nem ugyanaz !

nanemaaa # 2012.07.24. 20:28

MD
Te is most akarsz túladni a földön, amikor a legtöbb embernek az a napi dilemmája, hogy Egyek, vagy ne egyek? :D

MajorDomus # 2012.07.24. 18:15

Ezért kell a közjegyző

kfgabri # 2012.07.24. 15:36

Béla, tisztesség posztja csak ilyen komoly hozzáállással kezelhető.
Tisztességesen. házat fog venni egy bolondtól és minderről egy "onlejn" (copyright a 66éves apukám) fórumon érdeklődik.
Ha szerencséje van, a nem bolond majd elkezd hőbörögni és eredeti állapotot visszacsinálni.

MajorDomus # 2012.07.24. 15:20

igen minimum öt évre 45,000 ft/ha/év

Emesi # 2012.07.24. 06:20

Bérleti díj? Hosszú távra bérelhető?

MajorDomus # 2012.07.23. 18:35

11 hektár Egyek-Tiszafüred

Emesi # 2012.07.23. 15:09

Hol van a föld? Mekkora terület?

MajorDomus # 2012.07.22. 18:24

ha bérelni akar valaki termőföldet, szoljon

vulpix # 2012.07.22. 16:30

Üdvözlet!

Elég összetett és bonyolult üggyel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Apám és anyám megromlott házasság miatt elváltak. Van 2 telek egymás mellett, egyiken 1 családi ház,másikon 2 családi ház egymás mellett, egy kerítés választja el a három házat egymástól.
Amiben most én és anyám élünk teljesen az én tulajdonom, kiskorom óta enyém a fele, 1 éve kaptam meg ajándékozással a másik felét anyámtól. Házasság előtt épült, van egy papír arról,hogy anyám tulajdonjogát apám semmikor semmilyen indokkal nem követelheti(de mivel házasok sem voltak még ekkora, szerintem alapból nem követelhetné,de mindegy..javítsanak ki ha tévedek.), 1 szobát vagyunk kötelesek biztosítani neki. Van 3 féltestvérem apám részéről, azért kellett ezt a megoldást választani,hogy ne örököljenek, ezért nincs semmilyen tulajdonjoga itt, csak az az 1 szoba.. A másik telken a két ház 3/4-e az enyém, negyed rész pedig nagyanyámé, ő lakik az egyikben,apám a másikban.
Miután elváltak a szüleim apámat innen nem sikerült kijelentetni, a bírónő tanácsolta,hogy a szívességi lakáshasználatot ügyvédi levél segítségével szüntessük meg. Megtörtént, de valójában semmit nem ér. Apám egyébként nem lakik itt, csak a másik házba jár haza 1-2hetente. Kijelentetni innen nem sikerült,mert a szomszédok azt tanúsították,hogy itt lakik. Tehát annyi a lényeg,hogy nagyanyám mellé ment a másik házba lakni,hogy ne veszekedjenek anyámmal.
Azóta apám alkoholista lett, volt 2x 30 napos eltiltása,mert verte anyámat. Tegnap elvitt valamit(részegen) a házamból, én meg utána mentem, nekem esett összeverekedtünk, tanú rá a barátnőm,látta az egészet,hogy hogyan történt. Nagyanyám a verekedés végére ért ki, de hamisan tanúzott,mert azt állította,hogy én mentem neki saját apámnak. Nem tudnak a rendőrök mit tenni,mint általában,mert,hogy azon a telken történt az eset, ahol apám lakik, hiába én vagyok a tulajdonos 3/4 részben, akartunk kérni legalább 24órás eltiltást, de a rendőrök azt mondták,hogy apámnak is van joga az én teljes tulajdonú házamra kérni távoltartást rám és akkor nekem kell innen kiköltözni és ő visszajöhet,mert ide van bejelentve.
Anyám nem rég ment ügyvédhez(sosem mond teljesen igazat, szeretném kérni itt a segítséget,én diák vagyok, nincs pénzem ügyvédre..:) ),még nem jött haza, 1/1-re akarja hozni a másik ingatlant, valami olyasmi indokkal,hogy nagyanyám nem fizetett eddig nekem a 3/4 részre albérleti díjat vagy nem tudom hogy nevezik.
Mit tudnék tenni,hogy apámat innen kijelentsék? Minden héten van legalább 2 balhé, idejön verekedni, fenyegetni, gyújtogatás is volt már és perli az egész házat,hogy ő építtette fel ő érdemli meg(egyébként hitelből épült, anyám nevén volt a hitel összes papír megvan,hogy anyám fizette) El sem tudom képzelni,hogy vissza tudja követelni akár a negyedét is, de állandóan rendőrségre és bíróságra kell járnunk miatta.Van a házon hitel,még a bankot is beperelte..Az ügyvéd által megírt levélben olyanokat hazudik,hogy indokolatlanul kitettük innen és földönfutóvá tettük,mikor csak átköltözött egy teljesen új házba, garázst is használhatja, tele hazudja az egész levelet..ezért nem jár neki majd valami büntetés?Minden hazugságára van bizonyíték, gyerektartást nem fizet, pedig vállalkozó, sok pénzt keres, nyaralni meg ilyesmikre mindig van neki, hitelt sem fizeti, anyám fizet mindent pedig a fél hitel az övé.Tegnap is végig hazudott a rendőröknek,olyan jól előadja,hogy simán hihető..
Szeretnék egy kis segítséget kérni,mit lehetne tenni.
Nagyon nagyon köszönöm.

Rikri # 2012.07.22. 12:26

Kedves Fórumozók!
Egy kis segítségre lenne szükségem ingatlan átíratással kapcsolatban.Van a családunkban egy tehermentes ingatlan, ami édesapám és édesanyám nevén van. Édesapám az ő részét (66%-ot)köztem és a két testvérem között osztaná szét, ránk íratná.A kérdésem a következő. Ha ez megtörténik van-e valamilyen költségvonzata, illeték..stb és kit terhel?A másik kérdésem hogy rajta akarja hagyni a haszonélvezetét, ez milyen kötelezettségekkel jár illetve mihez lesz joga nekünk és neki.
Ha az átiratás megtörténik minél hamarabb el szeretnénk adni az ingatlant, de attól félünk hogy édesapánk beleszólna ebbe mennyiért, kinek...stb. Gondolom haszonélvezet nélkül már nem szólhatna bele de haszonélvezettel igen. Testvéreimmel azon gondolkodtuk hogy belemegyünk hogy édesapámnak rajta lesz a haszonélvezete, de leíratnánk vele az ügyvédnél hogy mondjuk legkevesebb 16 millió ft-ig eladhatjuk a házat ha úgy alakul.Ha ezt aláírja akkor később ha lenne rá vevő és a haszonélvezet az ő nevén van akkor eladhatjuk a beleegyezése nélkül vagy nem (hivatkozva a papírra)?
Még egy kérdés...Ha sikerül eladni akkor mennyit kell az államnak befizetni az ingatlan után?
Segítségüket előre is köszönöm!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.22. 10:37

Jaj. Azt hittem vicceltél... Én csak továbbtódítottam.

kfgabri # 2012.07.22. 10:08

Szuper az is jogi oldalról, mint teljes bizonyító erejű magánokirat, de kötekedőéket pindurkát jobban feszélyez a közjegyző...

ObudaFan # 2012.07.22. 09:18

Ha nem cselekvőképtelen a meghatalmazó, akkor szabályos az így is.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.22. 07:43

És az ügyvédi ellenjegyzés? "Bástya elvtársat már meg se akarják ölni?"

kfgabri # 2012.07.22. 06:24

Sőt, a közjegyző támassza meg az okiratot ügyleti tanúkkal is, hogy ebbe se kössenek bele.

MajorDomus # 2012.07.21. 20:41

A meghatalmazást foglaljátok közjegyzői okiratba,akkor a férj eljárhat egyszemélyben.

tisztesség # 2012.07.21. 16:33

Kedves Fórumozók! Az előző problémámhoz új információk: Az egyik eladó mielőtt bement a pszichiátriára kezelésre, ügyvéd jelenlétében írt egy meghatalmazást a másik tulajdonosnak -a férjének- hogy a ház eladásával kapcsolatos ügyekben , így az eladásnál az adásvételi szerződésben is aláírhatja helyette az iratokat. Ez mennyire szabályos, és megtámadható-e? Azt mondták, hogy az orvos nem fog kiadni semmilyen papírt a zárójelentésen kívül. Amíg tart a kezelés, addig nem írhat alá a tulajdonos. Ha van információtok ezzel kapcsolatban , megköszönném, ha megosztanátok velem.

tisztesség # 2012.07.21. 11:45

Köszönöm a gyors választ!Ha tehát a kezelőorvosa ír egy nyilatkozatot, amiben leírja, hogy cselekvőképes, akkor semmi gond nem lehet? Még egyszer köszönöm!

ObudaFan # 2012.07.21. 11:34

Attól, hogy ott kezelik, még nem feltétlenül cselekvőképtelen. De lehet kérni erről egy igazolást a kezelőorvosától.

tisztesség # 2012.07.21. 10:56

Kedves Fórumozók!
Szeretnénk venni egy családi házat. Egy házaspár, /férj, feleség / a tulajdonos. Megegyeztünk a vételárban, és akkor derült ki, hogy a feleséget a pszichiátrián kezelik. Szerintetek belemenjünk egy ilyen helyzetbe? Jogilag tisztán meg-lehet -e venni egy ilyen ingatlant.?Anélkül, hogy utólag bepereljenek stb... Segítségeteket előre is köszönöm!

dokra79 # 2012.07.21. 07:08

Sziasztok.Elég nagy problémám van.10 évig párom szüleinek a házában éltünk.2 gyermekünk van.Mi a saját pénzünkből felújítottuk a házat és rendbe tartottuk,amiről számláink vannak.8 év után az anyja hazaköltözött és két év után elérte hogy elköltözzünk.Most eladta a házat és a pénzt amit ráköltöttünk a házra nem hajlandó kifizetni.Az a kérdésem,hogy érdemes e egy ügyvédet felkeresni ?Vissza tudom e perelni a pénzemet? Köszönőm előre is.