Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum ingatlanügyek újabb elöl     új hozzászólás


Perindítás tényének feljegyzése

Bali08 # e-mail 2012.08.22. 11:19

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségetek! 2 évvel ezelőtt vásároltam egy ingatlant, melyre lakásvásárlási hitelt vettem fel, az adásvételi szerződésben per és teher mentes volt az ingatlan, a tulajdoni lap, szintén rendben volt,mivel nem kaptam volna egyébként hitelt. Az ingatlan 1/1 tulajdoni hányadban a saját nevemen van. A mi nap, kézhez kaptam a T.Földhivataltól egy tértivevényes levelet, melyben közlik, hogy bejegyeztek egy perindítási tényt. A felperes a volt tulajdonos, az alperes egy Bank. Felhívtam a Földhivatalt, de hivatkoztak valamire, ami köti őket a bejegyzéshez, amit nem értek. Felhívtam a bíróságot, aki elmondta, hogy írjak egy kérelmet a bíró nőnek a tényállás közlésével, aztán majd meglátjuk. Ez engem nem nyugtatott meg. Mit tehetnek ilyenkor? Elvehetik a lakásom? Milyen lépést tegyek az ügyem tisztázásához?
Megtisztelő válaszotok megköszönve.
Üdv.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.08.22. 12:08

Nem nagyon tudsz mit tenni. Ha van kedved, akkor beavatkozóként beléphetsz az alperes mellé.

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2012.08.22. 12:45

Tisztelt Bali 08!
A tullap és a földhivatali határozat ismerete nélkül nem adható tanács. Meg kell azt mutatni egy ügyvédnek.
Vélhetőleg fedezet elvonás miatt, vagy végrehajtási jog miatt indult per.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

ObudaFan # e-mail 2012.08.22. 13:07

Amíg nem ellened indítják a pert, addig az a te tulajdonjogodról nem szólhat.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

lajcsó # e-mail 2012.08.22. 13:47

"A felperes a volt tulajdonos, az alperes egy Bank."
Nem fordítva van véletlenül? A felperes a bank az alperes a volt tulajdonos.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

Bali08 # e-mail 2012.08.22. 13:55

Köszönöm a hozzászólásokat!A felperes a határozat alapján, valóban a volt tulaj.az alperes a bank.Megdöbbentő számomra, hogy csak úgy bejegyeznek egy korábbi tulajdonos hülyeségét a tul.lapra. Ezek szerint, ha egy per kapcsán megjelölök egy korábbi ingatlant, amiben tulajdonos voltam, arra is bejegyezhetnek bírósági határozat alapján bármit?

Dr.Attika # e-mail 2012.08.22. 14:05

Bizonyosan fordítva van. Azért is vélem azt amit lejjebb írtam.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Bali08 # e-mail 2016.03.07. 21:00

Tisztelt Fórumozók,
Ennyi év elteltével, még mindig segítségetek, tapasztalatotok kérem az ügyem megoldásához. Frissítem a korábban megírt helyzetem. 2010.júliusában vásároltam egy cégtől egy ingatlant, mely per, teher és igény mentes volt. Hitellel vásároltam meg az ingatlan, így én 1/1 arányban tulajdonos lettem, a bank pedig jelzálogot jegyeztetett be. 2012. júliusában kaptam egy földhiv.levelet, mely tájékoztat egy korábbi tul. (a cég ettől a hölgytől vásárolta meg (árverezés) az ingatlant) beperelte a bankot, aki anno CHF hitelt nyújtott számára. A perindítás napján már nem volt tulajdonos, amivel a bíróság nem foglalkozott. Jöttek a levelek, a szakértői vélemény a hitellel kapcs. mely igazolta, hogy a hölgy még a hitel fennállása alatt sem teljesített időben, így a bank eladta a tartozást és így árverezték az ingatlant, amit megvett a cég, akitől én vásároltam meg a lakást. Időközben már én is perbe lettem fogva, de a rendelkezésemre álló iratokból (mindent átvettem, amit a bíróság küldött) nem derül ki, hogy milyen jogon/okkal/indokkal. Levelet írtam a bíró nőnek, de választ nem kaptam. Felkerestem egy ügyvédet, aki több órás iratátolvasást követően sem tudta megmondani, hogy miért vagyok perbe fogva. Írásban kérte a felperes (volt tulaj) ügyvédjét, hogy nyilatkozzon róla, milyen okkal vagyok perbe fogva, de két és fél hét elteltével sem válaszolt rá. Már több, mint 1 éve nincs se bírósági tárgyalás, sem semmilyen levél. Jelenleg szeretném a ingatlanom értékesíteni, de a feljegyzés tényének megléte miatt ez lehetetlen. Bocsánat, hogy ilyen hosszasan írtam le. Segítségetek kérném, hogy mit tanácsoltok, merre és hova forduljak, hogy lekerüljön a bejegyzés. További kérdésekre szíven válaszolok, csak tudjak valamerre lépni a megoldáshoz. Köszönettel,

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.03.07. 21:36

a feljegyzés tényének megléte miatt ez lehetetlen.
Nem lehetetlen. Csak nehéz.

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.03.07. 21:39

Tisztelt Bali08!
Azt tudom tanácsolni, hogy forduljon egy olyan ügyvédhez, aki egy keresetlevélből, ingatlan-tulajdoni lapból meg tudja állapítani, hogy milyen jogalap és milyen jogcímen perli Önt a felperes.
Javaslom KBS kollégát. Elérhetőségét megtalálja itt a fórumon valamelyik hozzászólása alatt. (Kovács Béla Sándor)

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Bali08 # e-mail 2016.03.07. 22:23

Tisztelt Dr.Attika,
Keresetlevélben nincs benne miért vagyok perbe fogva, csak a bíróság által kiküldött határozatban szerepeltem egyszer csak minden előzmény és beadvány nélkül alperesként. A tulajdoni lapon sem szerepel semmi, csak Én, a bankom, illetve a perindítás tényének feljegyzése. Kikértem a földhivnál lévő bírósági doksit, ami alapján bejegyzésre került, de semmi nem szerepel rajta sem.
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor,
Mit ért azon, hogy "nehéz"? Esetleg tudna javasolni valamit, hogy kihez és milyen hivatalhoz írhatok kérelmet?
Válaszát megköszönve.
Üdv.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.03.08. 07:30

Kérelmet? Sehova! Vevőt kell találnod. Az a nehéz.

www.kbs-ugyved.hu

Bali08 # e-mail 2016.03.08. 12:51

Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Bocsánat, már utólag megértettem, hogy mire érted a "nehéz" kifejezést.Ok, tegyük félre az ingatlan eladását. Magát a bejegyzést szeretném lekapartatni a tul.lapról. Mit kell tennem?
Köszönettel,

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.03.08. 15:07

Ha véget ér a per, akkor törlik. Addig meg nem tudod töröltetni.

www.kbs-ugyved.hu

Bali08 # e-mail 2016.03.09. 08:43

Kedves Kovács_Béla_Sándor,
Köszönöm hozzászólásod.
Üdv,

László88 # e-mail 2018.02.13. 14:33

Üdv, a szomszédom, és az ügyvédje, földhivatali bejegyzést kért a járásbíróságon, így a tulajdoni lapon szerepel a terhelés, perindítás ténye. Ez 2017. 05. 22. én történt meg, azt szeretném kérdezni, anyósom 3/4 tulajdonos és 1/4 részben. De szeretném, az én részemet eladni neki, lehetséges ez? A perindítás ténye, hogy be van jegyezve a tulajdoni lapra? Köszönöm. Egyébként, a perben, a per részére vonatkozó vallomást tett, így saját magát hazudtolta meg. Így amiért bejegyeztette a földhivatalba a tényt, tudott róla, hogy nem az övé, és teljesen ellent mondásos, a polgári per indítása, és a felperes vallomása. Ebben az esetben, lehet kérni a tulajdoni bejegyzés megszüntetését?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.02.13. 15:17

Igen és nem.

www.kbs-ugyved.hu

László88 # e-mail 2018.02.13. 20:59

értem, amennyiben teljesen új tulaja lenne az ingatlannak, akkor megszűnne a polgári per?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.02.13. 21:02

Nem valószínű, de ehhez ismerni kellene a részleteket.

www.kbs-ugyved.hu

lajcsó # e-mail 2018.02.14. 09:02

"szeretném, az én részemet eladni neki, lehetséges ez? A perindítás ténye, hogy be van jegyezve a tulajdoni lapra?"
Eladható az ingatlan így is csak a földhivatal a per eredményétől függően jegyzi be a tulajdonjogot, vagy utasítja el a kérelmet.

"amennyiben teljesen új tulaja lenne az ingatlannak, akkor megszűnne a polgári per?"
A fentiek alapján új tulaj kizárt, azonkívül önmagában ettől nem szűnne meg a per.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd