közös képviselő felmentése


próbálkozó # 2013.05.28. 14:40

El szeretnénk érni a közös képviselőnk felmentését.
Már beharangozta, hogy május utolsó napjaiban fog közgyűlést tartani, napirenden az elmúlt évi beszámolóval és az idei évi költségvetés tervezettel.

Május 9-én adtunk fel neki egy tértivevényes ajánlott levelet, amelyben kértük a "Javaslat a közös képviselő felmentésére" napirendi pont felvételét. A levelet összesen 44 % tulajdonhányaddal rendelkező tulajdonosok írták alá.
A levél kézbesítését a postás kétszer megkísérelte, mind a kétszer bedobta az értesítőt, úgy tudjuk, a közös képviselő idáig nem ment érte, bár a postaládáját többször is ürítette. (A házban ő is tulajdonos, itt lakott, pár hete elköltözött, elérhetetlenné vált, kötelezettségei egy részének nem tesz eleget, hivatalosan ez a címe, más elérhetőséget nem hagyott, telefonra, e-mailre nem reagál.) A közgyűlés 30-án, csütörtökön lesz. Addigra lehet, hogy visszajön a levelünk a tértivevénnyel együtt, kézbesítetlenül a feladóhoz.
Kérdésem: Mikor tekinthető kézbesítettnek a levél, ha nem vette át? Ez milyen törvényben szerepel?

Annak ellenére, hogy a levelet nem vette át, napirendre vehetjük-e a közgyűlésen ezt a napirendi pontot a fenti körülmények esetén? Mire lehet hivatkozni?
Mit tegyünk a továbbiakban?

Köszönettel várom ilyen tapasztalatokkal rendelkező és/vagy jogi végzettségű fórumozók válaszát!