Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Ingatlanirodával kötött szerződés felmondása

Zoltanuss # e-mail 2017.02.09. 18:26

HapciBeno ... HapciBeno !

Eléggé tájékozatlan vagyol,.
Egy vevőnek / ha csak nem valami nagy balek / általában nem kerül az ingatlan vásárlás semmibe sem.
Az esetek 95 % ában az eladók bízzák meg az ingatlanosokat anyagi juttatás fejében az ingatlan értékesítésre és az azzal járó tevékenységekre.

te ha okos vagy akkor a választékukból a neked tetszőt kiválasztod és megveszed... ha van pénzed rá.

Nem kell konspirálni. Főleg nem az eladót egy szerződés szegésre biztatni.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.02.09. 17:57

ami nekem milliós megtakarítást jelentene.
??? Tessék?!

www.kbs-ugyved.hu

HapciBeno # e-mail 2017.02.09. 17:48

Kedves jogtudorok,

a következő helyzetben kérném a tanácsotokat:

Házat szeretnénk venni. Találtunk is egyet, ami egy ingatalanos által feltett hirdetés alapján jó lehet. A hirdetés alapján megtaláltuk a házat Google street view segítségével, odamentünk személyesen, de nem volt otthon senki. Ezután kénytelen kelletlen felhívtuk az ingatlanost, aki elkérte a nevemet, de persze csak telefonon beszéltünk, nem írtunk alá semmit.

Ezután ugrott be, hogy a cím alapján le tudom kérni a tulajdoni lapot, az alapján meg tudom keresni a tulajt, és ki lehetne hagyni az ingatlanost a buliból, ami nekem milliós megtakarítást jelentene. Meg is van a tulaj neve és a mobilszáma.

Ha felhívom a tulajt (nemtom milyen szerződése van az ingatlanossal), raveszem, hogy az ingatlanost megkerülve szerzodjunk, majd bejegyeznek engem resztulajdonosnak, akkor az ingatlanos perelhet ezért engem v az eladót? Nem írtam alá semmit, de tény, hogy az ő hirdetése alapján találtam a házra, csak o hirdeti a házat, és felirta a nevem.

Előre is köszönöm.

MajorDomus # e-mail 2017.02.07. 21:03

Szerintem már okafogyott!

Tin1 # e-mail 2017.02.07. 14:07

Köszönöm szépen mindenkinek! Ha követeli a részét kifizetem, nem tudok mit tenni :( De ez szemétség, hogy évekig egy ügyfelet sem hozott akit komolyan érdekelné a lakás, én eladom ismerősnek, akkor meg tartják a markukat! De sajnos ilyen világot élünk :(

drbjozsef #   2017.02.07. 13:20

Lehet, hogy bizonytalan, csak irreleváns.
Hiszen érvénytelen kikötés van benne.
Ha már nem érvényes a szerződés, akkor jó.
Ha érvényes, de jogszabályba ütköző feltétel van benn, az is jó.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Sherlock # e-mail 2017.02.07. 13:03
Sherlock # e-mail 2017.02.07. 12:55

Akkor akár jogosan is tarthatja a markát.

Ez tévedés. Még Kúriai döntés is van róla, hogy érvénytelen az ilyen kikötés.

www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/

Tin1 # e-mail 2017.02.07. 11:40

Remélem nem is lesz! És érdekes dolog, hogy tegnap voltam a Földhivatalban, még jelzálogtörlést adtam be, erre délután hív az ingatlan irodából valaki, hogy maradjon-e még archivan a lakás. Lehet, hogy van besúgó az ingatlan irodának a Földhivatalból? Vagy csak merő véletlen összeesés az egész! :)Mondtam nem aktuális már a lakás eladás, erre az ingatlanos, hogy jó, bizonytalan tetszik lenni, majd visszatérünk rá! Undorító viselkedés komolyan! Ilyen esetben ha esetleg a testvérem megvenné a lakásom, akkor is az ingatlanos tartaná a markát? Nem értem én ezeket!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

MajorDomus # e-mail 2017.02.06. 21:17

Ennyi idő után szerintem nincs gond!

ObudaFan # e-mail 2017.02.06. 17:10

Akkor úgy tűnik nem, bár a teljes szerződést kellene látni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Tin1 # e-mail 2017.02.06. 16:07

Üdvözlöm! Ingatlanközvetítővel kötöttem szerződést2008-ban. 1-2 évig volt aktiválva, utána archiválva lett a hirdetés, mivel nem szerettem volna eladni. Jelenleg rokonom szeretné megvásárolni az ingatlanom. Mi a teendőm? Fognak kötelezni valami fizetésre a közvetítők? Vagy nyugodtan eladhatom?

Idézek egy pontot a megbízásból : A Megbízónak csak abban az esetben kell közvetítési díjat fizetnie a Megbízott felé, ha a Megbízott által kiközvetített ügyfél veszi meg az ingatlant! A Megbízott kizárólagosságot nem kér!

Köszönöm szépen a válaszát! Üdvözlettel!

Szomorú örökös #   2017.02.06. 06:50

szucsandi70

A kizárólagos szerződések általában 4-6 hónapos kötöttséget is jelentenek, amennyiben felmondod a szerződésedet és az kötbérrel is járhat. Nem beszélve arról, hogy akár még a szerződés lejárta után is követelhetnek pénzt, ha bizonyítani tudják, hogy olyan valakinek adtad el a lakásodat, akit ők közvetítettek ki korábban (ezt viszont már nekik kell bizonyítaniuk). Viszont a lehetőség mindig ott van, hogy továbbra is látszólag "együttműködtök" az irodával, de akárhány vevőjelölt érkezik, valami kifogás miatt nem adjátok el neki a lakásotokat, pl. nem tudtok soha a megbeszélt időpontban otthon tartózkodni, vagy felemelitek olyan csillagászati összegre az árát, hogy a kutyának se fog kelleni, stb. A másik lehetőség, hogy bíztok, nem visznek senkit se jelöltnek, bár erre van a legkisebb esély. Az biztos, hogy ha időpont egyeztetés szinten egy kicsit kötözködtök velük, akkor előbb-utóbb parkoló pályára teszik a szerződéseteket és csak türelemmel ki kell várni, hogy lejárjon a kötöttségi időszak.

Az egyszer viszont biztos, hogy nem egy korrekt magatartás, amit most leírtam, de más választásotok nincs.

MajorDomus # e-mail 2017.02.05. 18:31

Naiv emberek mindig vannak. Olvasd,el a szerződésedet mit ir erre az esetre?

drbjozsef #   2017.02.05. 17:58

Bizonyosan van erről valami a szerődésedben, akár a sikertelen kiközvetítésről, akár időszakról. Ahogy én ismerem az ingatlanirodát, valami olyasmi is lesz, hogy felmondhatod, de ha a következő fél évben mégis lakást veszel, akár nélkülük is, akkor is ki kell fizetned a díjukat.

Most komolyan, nem értem, hogy lehet ilyen dologra kizárólagos szerődést kötni?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.02.05. 17:15

Nem ismerjük a szerződésedet.

www.kbs-ugyved.hu

szucsandi70 # e-mail 2017.02.05. 13:16

Kedves Fórumozók!
Február 2-án kötöttem (kizárólagos) szerződést egy ingatlanirodával. Tőlük akartunk másik ingatlant vásárolni, viszont a kinézett ingatlanról lecsúsztunk, mert a kivitelező nem hajlandó két hetet várni a vételi szándékra+500e Ft-ra. Jelenleg más házat nem tudnak ajánlani. Az eladási szándékot meggondoltuk, vissza lehet-e vonni mindenféle következmény nélkül a szerződést?
Köszönöm.
Sz. Andrea

MajorDomus # e-mail 2016.12.22. 22:17

De biztosan jó lett!

Immaculata # e-mail 2016.12.22. 15:57

Most már én is. :) Tegnap (ma) pont addig főztem a töltött káposztát, mint amikor te beírtál.

MajorDomus # e-mail 2016.12.22. 01:38

Én meg álmos vagyok.

Immaculata # e-mail 2016.12.21. 11:28

Eddig érlelődött a vélemény.

:) Nem lassú, csak alapos.

MajorDomus # e-mail 2016.12.20. 23:50

Eddig érlelődött a vélemény.
Sajnos van ilyen is.

nanemaaa # e-mail 2016.12.20. 13:56

Háháh...valóban! Köszi büfés! :D
Botondnál még megnéztem a dátumot, de a többinél már nem figyeltem. :(

nanemaaa # e-mail 2016.12.20. 11:36

Wildmann

Az általad leírtakkal erősen vitatkoznék. Az utóbbi években számtalan ingatlanossal kerültem kapcsolatba, egyik-másikkal üzleti kapcsolatba is.

Általános tapasztalatom, hogy az ingatlanos addig érti a "szakmáját" (a legtöbben mindenféle képzettség nélkül végzik pár hónapig, majd tovább állnak a következő irodához vetésforgóban), míg rádumál a szerződésre. Utána viszont a legjobb esetben az ingatlant kiteszik a saját weboldalukra, vagy a kirakatuk ablakába, oszt jónapot. Valójában nem keresnek vevőt, nem hirdetik, nem hajtják az üzletet, a gyorsan forgó ingatlanokkal, mint pl a panel esetleg foglalkoznak, a többi marad a süllyesztőben. Persze ennek alapos oka van. Ha az utcáról véletlenül beesik egy balek, aki ingatlant akar vásárolni, nagyon jól mutat az iroda portfóliójában, hogy lám milyen sok ingatlan van egyszerre náluk, akkor nyilván jól csinálják a dolgukat, ha ennyire népszerűek. Hogy a mutatott ingatlanok fele már nem is aktuális, vagy olyan, amire valójában sosem hajtottak fel vevőt, az egy egészen más kérdés.
És hogy ebben bizony van valami, amikor elmeséltem egy ingatlanos ismerősömnek a kialakított véleményemet, csak mosolygott, de eszében sem volt ellentmondani.

szBotond # e-mail 2016.12.19. 15:22