csatornázás


viktoori # 2013.11.14. 07:48

persze tisztában vagyok vele, hogy ő tulajdonostárs és, hogy köteles lenne eltürni,de a függöny mögül nézte mikor csengettem az ügyben és csak másnap a harmadik próbálkozásra jött ki.
Van e valami jogszabály erre, hogy mi alapján köteles hozzájárulni, vagy vagyok én köteles az én telekrészemen megoldani bármibe kerül is.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.14. 07:31

Nem szomszéd az, és saját telked sincs.

Szerintem ha a tulajdonostárs akadályozza a rákötést a közös tulajdonú ingatlanon, akkor birtokvédelmi eljárásban is kötelezhető a tűrésre. Csak a jelek szerint a jegyző szeretné kirázni az ügyet a nyakából.

viktoori # 2013.11.14. 07:24

Tisztelt Fórumozók!
Adott egy sarok telek osztatlan közös tulajdonban. Mivel az önkormányzat irreális talajterhelési dijat készül kiszabni, meg kell csináltatni a csatornabekötést. Meg ugy egyébként is haladni kell a korral.
A telek nem általam használt és lakott oldalán már van rákötés. Ha arra szeretnék rákötni kb 5 méter lenne természetesen a "szomszédon keresztül", ha a saját telkemen próbálnám megoldani legalább 20 méter, s mivel a telek nálam befelé lejt egyéb műszaki problémát is okozna az utca felbontásáról és a hosszadalmas engedélyezési proceduráról nem is beszélve.
Van használati szerződésem, de az csak azt szabályozza, hogy a telek melyik felét ki használja, a közművek nincsenek megemlitve benne.
A probléma pedig az, hogy a szomszéd kijelentette nem járul hozzá, hogy én rákössek az ő telekrészén levő csatornabekötésbe.
Körbejártam az önkormányzatnál minden lehetséges osztályt, a birtokvédelmis a pert javasolja helyből.
kérdésem hogy induljak neki, keressek ügyvédet aki felszólitja, mit irjak a beadványban, milyen jogszabályokra hivatkozhatok.
a szomszéd azt mondta pereskedjek, ha van időm és pénzem, de ha perre viszem, gondolom nem ügyvéd nélkül jön.
köszönöm a válaszokat
LV