Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Jelzálog jog törlöltetése?

aprilismajus # e-mail 2019.06.18. 10:06

Tisztelt Kovacsha, a felügyeleti szervhez (Magyar Nemzeti Bank) fordulhat panaszával.

kovacsha # e-mail 2019.06.18. 09:22

Tisztelt Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni egy kérdésben. egy hónapja kifizettem a jelzálogomat, mely végrehajtás alatt volt. A végrehajtónak is kifizettem minden költséget. A bank azonban a jelzálog töröltetéséhez szükséges engedélyeket nem adja ki. A megállapodásban 10 munkanap szerepelt, de már azóta eltelt 1 hónap is. Panasszal fordultam a bank felé, írtam is és hívtam is őket. Mit tehetnék ez esetben?
Köszönöm megtisztelő válaszukat.

MajorDomus # e-mail 2016.04.17. 16:02

Sajnos nem, mert az ő hitelszamlajarol van szó. Fél kell szólítani, ha nem lép perben kell kérni. Fordulj előtte ügyvédhez. .

sissy074 # e-mail 2016.04.16. 18:49

Azt kifelejtettem,hogy én adóstárs voltam.Így se tudom esetleg intézni nélküle??

sissy074 # e-mail 2016.04.16. 18:46

Köszönöm szépen a válaszokat.Mivel a hitel fizetéshez se volt kedve...... gondolom az én problémám se fogja érdekelni,mivel neki már nincs az ingatlanban része. :-(

MajorDomus # e-mail 2016.04.15. 21:06

Csak megneheziti, de nagyon.
A férj nélkül tényleg nem fog menni.

lajcsó # e-mail 2016.04.15. 11:59

"még milyen költségeket kéne a Banknak megállapítania?"
Ezt a bank tudná megmondani neked. Innen csak tippelni lehet erre pl. számlavezetési díj, stb.

"hogy tudnám a folyamatot felgyorsítani?"
Az ügy intézéshez minden bizonnyal a férjedre is szükség lesz, ezért vedd fel vele a kapcsolatot és együtt keressétek meg a bankot a jelzálog törlése érdekében!
Megjegyezni kívánom, önmagában az ingatlant terhelő jelzálogjog nem akadályozza értékesítést.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

sissy074 # e-mail 2016.04.15. 06:57

Kedves Fórumozók!

Ingatlanomra vásárláskor férjem munkáltatói hitele miatt jelzálogjog került.Válásunk után ezt a hitelt volt férjem nem fizette,így az végrehajtóhoz került.2015.11-hóban kaptam a munkáltatójától egy emailt amiben közölték nincs már adósság feléjük,és a jelzálog törlésről majd a végrehajtó intézkedik,amire én türelmesen vártam is,majd idén márciusban elmentem a végrehajtóhoz,hogy meddig várjak még,ott kiderült ő azt nem törölheti mivel nem végrehajtási jog.Ezért írtam a munkáltatónak intézkedjen a törlésről,tegnap ezt a választ kaptam:"A jelzálogjog törlésének feltétele,hogy az OTP Bank a bejegyzés alapjául szolgáló X.Y. munkáltatói hitelszámláját lezárja és az ezzel kapcsolatos költségeket megállapítsa,ez jelenleg a hitelintézetnél folyamatban van."
Kérdésem,ha a végrehajtó már kiadta az igazolást miszerint minden összeget behajtott,amit a munkáltató nekem is megírt,akkor vajon még milyen költségeket kéne a Banknak megállapítania?
Másik kérdésem meddig legyek még türelmes ez ügyben?Mivel az ingatlant értékesíteném.Végül,hogy tudnám a folyamatot felgyorsítani?
Előre is köszönöm a válaszokat.