autópálya matrica - büntetés


sosi # 2010.05.24. 16:02

Sziasztok,

május 13.-n az M 1-s egy kútnál nem működött az ÁAK matrica regisztráló rendszere reggel 7h- késő estig.Nem tudtam matricát venni egész nap.Naná,hogy jött a levél gondolom nem kevesünknek.Az ügyfélszolgálat közölte náluk ez nincs jelezve fizessek.No ilyenkor mit tehetek? Ha valaki tud segítsen.
sosi

Daniel22 # 2010.04.25. 11:03

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni egy autópálya- üggyel kapcsolatosan.

Egy ügyvédi iroda pótdíjfizetési felszólításokat küldött: 2009. augusztusában két alkalommal állítólag matrica nélkül közlekedtem az M7-esen, összesen 36.600,-Ft "értékben".

A levelek a forgalmiban beírt lakcímre érkeztek, ami egy ideje már megváltozott, de eléggé elítélendő módon elfelejtettem azt átíratni (ezt most el fogom intézni): de a lényeg, hogy így véletlenül tudtam meg, h. fizetnem kéne.

Autópályán elvből soha nem közlekedek matrica nélkül, csakis "felsodródhattam" a következő lehajtóig, vagy elnézhettem az elvileg díjmentes szakaszt Fehérvár közelében valahogy, de szándékos döntés alapján 30.000km-es vezetési előéletem alatt még soha nem mentem szabálytalanul autópályán. Tehát szemétségnek tartom, és nem akaródzik kifizetni. Nem emlékszem a helyzetre, de sajnos a matricát, ha volt - hanyagságból - a kocsi takarításakor eldobtam, nem őriztem meg.

Gondoltam arra is, h kérem, h bocsássák rendelkezésemre a követelésüket alátámasztó dokumentumokat, mert se fénykép nem jött, se semmi, csak a rendszám és dátum.

A fizetési felszólításra jogszabály által megszabott 60 napos határidőt valószínűleg megtartották, mert akkor már nem laktam a régi címen, és elképzelhető, hogy volt ajánlott cetli, csak a postaláda rendszeres beázása és a reklámanyagok miatt elkeveredett.

Mit javasoltok? Ki lehet valahogy húzni az időt az 1 éves elévülési határidőig, (augusztus idén) vagy muszáj lenne felvennem velük a kapcsolatot, és fizetni? Mi a véleményetek?

Köszi előre is a segítséget!

D.

Daniel22 # 2010.04.25. 10:31

kenyer:

valamelyik hozzászóló azt írta korábban, h. napra ellenőrzik a matricák meglétét, tehát ha aznap megvolt, elméletileg nem fognak büntetni.Én is jártam már így, hogy későn "kapcsoltam", és útközben vettem meg, de nem jött felszólítás. Szerintem amúgy a pótdíj szempontjából mindegy lenne, hogy hány km-t mentél fizetés nélkül.

Dani

driver69 # 2010.04.21. 10:20

Sziasztok!

Nemzetközi forgalomban dolgozó gk.vezető vagyok, alkalmazásban. Második éve járok ugyanazzal a tgk.val, és mindez idáig éves ap. matrica volt az autón. A munkáltatóm ezt idén januártól megváltoztatta, és áttért a napi jegyre. Engem viszont erről nem értesítettek, nemhogy írásban, szóban sem. Mit sem sejtve használtam a pályát, és csak akkor jutott tudomásomra, mikor is február hónapra 3 db büntetés érkezett. A cégem persze rögtön befizette őket, és most le akarják vonni a fizetésemből. Még hozzátenném, hogy amikor kiderült az egész, rögtön lejegyzőkönyveztettem a cégnél, hogy nem lettem értesítve, amit a vállalati belső kommunikációs rendszer által bizonyítani is tudtam. Azóta sem írtam alá semmiféle más jegyzőkönyvet.
Véleményetek szerint jogos e a vállalat követelése irányomban, vagy jól érzem, és nekem van igazam? Ha így van, mit tehetek?Előre is köszönöm!

kenyer # 2010.03.31. 15:32

Sziasztok.
A kérdésem a következő.Minden nap céges autóval járok az M3-on éves matricával,tegnap azonban új autót kaptam és mire eszembe jutott a matrica téma már Hatvannál tartottam a pályán,ahol meg is vettem a havi matricát (mert a főnököm szerint már március végén nem éri meg az éves..).Számíthatok büntetésre mert Hatvanig matrica nélkül mentem,vagy nem?Ugyan akkora a büntetés a 30 km szakaszra is mint az autópálya teljes hosszára?

Majoross # 2010.03.21. 09:24

Nem tudja valaki,hogy hol lehet utána nézni,hogy a matricapótdíj mit tartalmaz?Benne van -e az 1 vagy 4 napos díj,vagy nincs?Ugyan azon a napon sajnos kétszer fényképeztek le.Ha felmegyek a pályára Pestnél,és lejövök Gödöllőnél,legalább 2 kamera van.Mégis csak egy büntetés érkezik.Ha rögtön utána visszajövök a pályára Gödöllön,akkor sem kapok új pótdíjat,pedig kétszer használtam.Ha viszont feljövök Pesten,és lemegyek Gödöllőn,majd visszajövök Gödöllöről Pestre,már kétszer büntetnek.Akkor most benne van az 1 napos ,vagy nincs?

monalisa1 # 2010.03.18. 17:34

A matrica nélküliség miatt a kétszeri "lebukás" okán a csekkek jogosak., valahogy muszáj lesz befizetned annál is inkább mert késedelmes fizetés esetén nem kis összegű büntetést szabnak ki.

Legközelebb a főutvonalon, ott nem kell matrica.

"Lisa"
laikus hozzászóló

wáá666 # 2010.03.17. 23:37

SZIASZTOK!!!
SEGITSEGET SZERETNEK KERNI!!!EGY ADOTT EJSZAKA ELINDULTAM A PALYAN EJJJEL......MASNAP REGGEL JÖTTEM VISSZA ELFELEJTETTEM MATRICAT UGYANAZON AZ UTVONALON UGYANANNYI KM-T TETTEM MEG MATRICA NELKUL!!!EGYSZER MEGBUNTETTEK EJJEL 11 KOR KAPTAM 15 300 FT ROL CSEKKET MAJD 3ORAVAL KESÖBBB AMI MAR MASIK NAP REGGELNEK VAGY HAJNAL MINÖSUL IS KAPTAM UGYANUGY CSEKKET 15 300 FT -ROL.....MOST EZ HOGY VAN???BE KELL FIZETNEM MIDNKETÖÖ CSEKKKET???? sZERETNEM HOZZA TENNI H DIAK VAGYOK ....NEM DOLGOZOM... EGYEDUL ÉLEK..!!!SZÜLÖK "NINCSENEK"!!!MOST AKKOR ITT FELLEBEZESNEK VAN HELYE ???VAGY TUDOK VELE VALAMIT CSINALNI H CSAK AZ EGYIKET KELLJEN BEFIZETNEM???? NAGYON MEGKÖSZÖNNEM A SEGITSEGET.....ERRE AZ EMAIL CIMRE HA LEHET mbarnas14@freemail.hu ezt mindig megnezem!!!Köszönöm!!!jo ejt

Law=Contract # 2010.03.04. 21:50

Szeretném felhivni a figyelmeteket egy pár dologra:
Law=Contract ami nem más minthogy az adot ügy szerződése az ügy törvénye.
Kivéve ha módositást elfogadsz. A büntetés befizetésének felszólitása nem több mint egy egyoldalú szerződés módositási kisérlet amit ha jóváhagy hirtelen kétoldalúvá válik. Ha befizeted jóváhagytad. Hihetetlen hogy ezt emberek nem veszik észre. Amikor az autópályára hajtasz látsz egy táblát amin a szerződés található. Ebben az esetben ez a "matrica" szó. Ez a szerződés amit "elfogadsz" amikor felhajtasz. Nincs megadva mennyi, mikor (előtte-utána), hol és ami a legfontosabb hogy nincs semmilyen büntetésről szó. Ha te vitatni kezdesz bármilyen tényt az ügyben garantálom hogy veszteni fogsz. Ottvoltál? Igen. Volt érvényes matricád? Nem.

NE VITATSD AZ ÖSSZEGET!!! Ha vitatod az összeget elismered hogy tartozol valamivel. Ha érvénytelen akkor mit számit neked hogy mennyit akarnak? Pontosan azért annyi hogy gyorsan befizesd nehogy még több legyen.

Most kaptam egy levelet tőlük amire a válászt bevittem nekik hogy személyesen vegyék át tőlem az én példányom aláirásával. Csak ugy néztek de átvették. A csekken befizettem az 1170Ft-ot nekik, ezzel eleget téve az eredeti szerződésnek. A levelben visszautasitottam az egyoldalú szerződésmódositásukat. Adtam nekik 8 napod hogy válaszoljanak ha van mondanivalójuk. Nem volt! Fontos tudni hogy kereskedelemben a meg nem támadott kijelentés áll mint igazság és itéletté válik. Ha valaki szeretne egy másolatott a levélről amivel megörvendeztettem őket az irjon egy e-mailt a nagyferenc@gmail.hu és szivesen átküldöm. (Mit fognak csinálni, perre viszik hogy eleget tettem az eredeti szerződésnek és nem fogadtam el az egyoldalú szerződésmódositásukat amit a magyar törvénykönyv egyébbként is semmisnek mond???)
Remélem ez segit valakinek. Ha kell szivesen elmondom a részleteket telefonon is hogy meg tud védeni az igazadat akar biróságon is.

krisztacicc # 2009.10.28. 20:38

Sziasztok! Velem azt csinálták, hogy nem fizettem be az első pótdíjas csekket, melyet jeleztem is telefonon és e-mailben, hogy kifogással élek a pótdíjas csekk miatt, erre az elutasító levelem keltét követő másnapi kelttel kaptam egy levelet, hogy fizessek be 66.750 ft-ot azaz a 10 napon túli díjat. Szerintetek ezt megtehetik? Én úgy tudom az elutasító levél után is van 8nap türelmi idő. Telefonos ügyfélszolgálat szerint nincs, még ők voltak felháborodva és arra hivatkoztak, hogy lehet, hogy én e-mailben reklomáltam, de minden ügyet más kezel. Más a telefonos ügyfélszolgálat és más az e-mail ügyfélszolgálat és stb. De arról is van tudomásom, de lehet már nem hatályos, azzal, ha befizeted a büntetés összegét elismerd jogosságát! Mi a véleményetek erről?
Én bennevagyok a fogjunk össze dologban! Sztem is kellene már tenni vmit, mert ez elképesztő amit művelnek!

lázadó # 2008.05.19. 09:22

Sziasztok

Amikor kézhez vettem dr.KOVÁTS SEBESTYÉN LÁSZLÓ ügyvédi irodája felszólitó levelét 66750 Ft-ról, azonnal hivtam őket.
Miért nem kaptam előzőleg bármilyen levelet,csekket,felszólitást a 2008.08. havi matrica nélküli utammal kapcsolatban?
Utánna néztek.Szombati nap délután hivtak:
Elismerjük, nem kapott kézhez felszólitást, fényképet e-mail cimre küldünk, mérsékeljük a büntit 15800Ft-ra.

TEHÁT UTÁNJÁRÁS NÉLKÜL SENKI NE FIZESSEN!!!

Ma felhivtam az irodát, megkérdeztem milyen alapon,bizonyiték alapján küldenek 66750-es csekket?
Válasz:
Mert leszerződtünk az autópálya zrt.-vel.
Azzaz nekik nem kell meggyőződniük arról hogy jogossan követelnek-e??

Aki elég mérges és hasonlóan járt a fent megnevezett céggel kérem irjatok, fogjunk össze és fizessünk egy pert amit lefolytatunk sajtó nyilvánosság elött.
Ugyanis nincs jogi képesitésem de nem hiszem hogy törvényesen jérnak el!

Egyjogász # 2007.10.26. 06:02

Hát mivel JOGI fórumon vagyunk, azért megemlíteném, hogy a rendelet szerint

"4 napos matrica: a vásárló által megjelölt kezdő napra és további 3 napra (összesen 4 egymást követő naptári napra), kizárólag a D1 járműkategóriára"

Így ha a vásárló pl. 24-én 23 órakor 24-ét jelöli meg kezdő napnak, akkor a matrica 24,25,26 és 27-ére fog szólni, 27-én éjfélkor lejár.

Ez lehet, hogy vicc, de a jelenleg hatályos jogszabály szerint így van.

balageboy # 2007.10.25. 18:16

Igen-igen! A 24 órát én is így gondoltam és azt hiszem a hölgy is akivel beszéltem, tehát az éjfél előtti matricavásárlásokkal tényleg vigyázni kell, de az én esetemben ez úgy volt, hogy nagyjából 15 h-kor beleszaladtam a kamerába, utána pedig vettem a legelső kútnál, pár km-rel arrébb matricát, és az úgy oké volt, kb fél óra eltéréssel, merthogy valóban nem kaptam semmiféle büntetőpapírt tőlük. Nekem a benzinkutas tanácsolta, hogy tegyem ezt, mert ő tutira tudja, hogy így vizsgálják a 24 órát, hogy 0-24 h-ig, na most aztán ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy 23 h-kor szalad bele és a következő nap 00:15 h-kor veszi a matricát, akkor ezek szerint már jönne a büntetés.
a frász tudja ..... lényeg, h megúsztam, de egyébként, én ha csak tudom, kerülöm a pályákat, elvből nem vagyok hajlandó fizetni érte.
Balázs

Macaroon # 2007.10.24. 17:48

Ez egy mekkora magyar tahóság már megint! Pénteken vettünk mi is 4 napost este, gondolván, hogy 4*24 óra, hát NEM! Hétfő este járt le. Ez egy VICC mint annyi minden más Magyarországon.

Royal # 2007.10.24. 07:22

:-)))))

Igen én is a szembejövő (pályára felhajtó) úton hagytam el a pályát :D ÁÁÁ egyébként meg tiszta gáz hogy így kell megoldani a dolgot. Az autópályakezelő ahelyett, hogy méltányossági alapon a következő kihajtóig ingyenessé tenné a szakaszt, legalább átmenetileg, pont az ellenkezőjét teszi. Ott fejezi le a zsákutcába terelt birkákat. Bár azt nyilatkozta az autópályakezelő hogy ki volt táblázva. Igen, ahol már késő.

Hát a percekkel kapcsolatban nem biztos hogy nem figyelik. A sógoromat nemrég büntették meg. Vett tavasszal egy 24 órás matricát (lehet ilyet kapni teherautóra) este 11-kor egy benzinkutnál, naivan gondolván, hogy másnap este 11-kor jár le. Hát nem. A 24 órás matrica aznap 23:59-ig érvényes. Tehát éjfél előtti órákban ilyet vásárolni nem érdemes. A probléma ezzel megint az, hogy sehol nem tüntetik fel.

balageboy # 2007.10.21. 07:42

Jaj de örülök neked Royal :D Ezek szerint nem én vagyok egyedül az utak réma ..... Én egy az egyben ugyanezt tettem, sőt szerintem több mint egy km-t tolattam vissza a leállósávban ugyanezen ok miatt csak máshol, aztán szerintük persze ki volt táblázva de hát mégsem volt, úgy emlékszem. És hogy tetézzem, még utána az egyirányúval is szembemenve mentem ki a pályáról, mert az volt közelebb :D
Na íme személyemben itt egy megrögzött szabálytalankodó .. A szükség néha ráviszi az embert ilyen dolgokra, hát elég furcsán néztek rám, ez tény, de hát istenem.
Balázs

ui. Én utána felhívtam az Autópályakezelőt (vagyis többször is), és egyszer egy nagyon kedves hölgyet fogtam ki, aki még azt is elárulta, hogy akkor azon a részen a kamera nem működött, na ez aztán az idegesítő, ezek szeruint nyugodtan mehettem volna tovább. Egyébiránt pedig azt mondta, hogy a rendszer a 24 órás időtartamot vizsgálja, azaz ha belefutok egy ilyen fixen telepített kamerába és nem volt matricám, akkor az is megoldás, ha utána rögtön az első benzinkútnál megveszem, mert így ellenőrzik csak napra, szóval 10-20 perc ide vagy oda az mindegy. Ezt nem is gondoltam volna, azt hittem ennél több eszük van azért, de hát ezek szerint, ha ő mondja, biztos így van.

Royal # 2007.10.18. 13:01

Ha magyarországon él az ember, szép lassan kikupálódik hol számíthat átverésre. Elmesélem az esetemet:

Éppen 1 hete történt, hogy Budapestről Vácra szerettem volna eljutni. Az útiterv a következő lett volna. M3 kivezető -> 2/A út -> Vác. Az M3 autópálya 2/A leágazásig köztudottan díjmentes. Haladok nyugisan a városból kivezető autópálya szakaszon, elérek a 2/A leágazásig, ez az utolsó lehet?ség ahol el lehet hagyni az autópályát, utána már fizetős szakasz következik. Azonban meglepődve tapasztaltam, hogy a leágazás le vagyon zárva, rajta munkagépek dolgoznak, nem lehet kimenni semerre, csak tovább egyenesen a kamerával ellenörzött szakaszra. Dúltam fúltam, mert sehol nem volt előre kitáblázva, és ismervén a jómagyar módszereket, 1000%-ig biztos voltam abban is, ha belépek a fizetőzónába, ott fog villogni a kamera. És akkor olyat tettem amit nem veszélytelen. Satufék, és lükverc a pályán, 1 kilómétert vissza. Anyázás dudálás közepette. De Megérte. Pár napra rá, az index írt a dologról egy cikket:

http://index.hu/…var/matr278/

2007. Hungary. :(

Arisha # 2007.10.18. 12:13

Ez egy sima autószállító utánfutó volt, és nem menetiránynak háttal.:(

bigdady # 2007.10.18. 12:06

MEg gondolom menetiránnyal háttal mentél akkor vagy nem? :)))

bigdady # 2007.10.18. 12:04

Én már olvastam ilyeről, hogy azt fényképezték le amelyik a tréleren volt, hiába volt 2 méter magasban a kocsi. talán a vezess.hu foglalkozott vele, de nem biztos

Arisha # 2007.10.18. 10:30

Sziasztok!

Tavaly testvérem Pestre ment autójával, ami visszafelé Budaörsnél lerobbant. Érvényes matricával rendelkezett, ami éjfélkor lejárt. Gy?rb?l éjfél után ért oda érte egy trailer, hogy hazavontassa. A trailernek volt érvényes matricája. Pár hétre rá öcsémnek jött egy felszólítás, hogy azonnal fizessen pótdíjat. Az általuk készített képen állítólag csak a rendszám látszik, az nem, hogy az autó traileren van. El lett küldve nekik autószerel? papírja, trailer matricáról szóló bizonylata, meg egy levél, amiben leírta, hogy au autó rossz volt, traileren szállították. Ez volt egy éve. Azóta egy ügyvéd írogat lelkesen, elkérte ugyanazokat a papírokat, ami a felügyeletnek el lett küldve, s most már perrel fenyeget?znek.
Kérdésem: ha a fényképen tényleg csak a rendszám látszik, az nem, hogy az autó a traileren volt, nem 4 keréken a pályán, az ugye nem elegend? bizonyíték, hogy pert nyerjenek, ha perelnek?

el?re is köszi a választ.

Cyrano # 2007.10.06. 20:27

Kedves Fórumtársak !

Negyon felháborodtam, amikor kb 2 éve kaptam egy felhívást hogy mutassak be 4 évvel korábbi dokumentumokat, majd egy fizetési felszólítást az AAK-tól. Azt állították, hogy 2002.-ben egy adott időponban jogosulatlanul használtam az autópályályukat, ezért kérték, muntassan be a matricát és az ellenőrző szlvényt.

Küldtek egy 2002.-ben készült fényképet, amit a dokumentum szerint 2004.ben "ellenőriztek".
Én az alábbi kifogásokkal élve ellentmondtam:

1.nem használtam az általuk megjelölt időpontban az autópályát, ezért pótdíjfizetésre sem vagyok kötelezhető.
2. A küldött fényképen látható Gk.-n nem volt olyan sérülés, amilyennel akkoriban rendelkezett az autónk ( biztosító ).
3.A Gk. a menetlevél szerint teljesen más irányba járt azidőben.
4. A remdelet szerint köteles vagyk eltávolítani a matricát, így 4 évvel az állítólagos eset után nem rendelkezhetem vele.
Az akkor hatályos rendelet szerint pótdíjfizetésre akkor vagyok köteles, ha megállítással ellenőriznek.és akkor nem rendelkezek a két dokumentummal - ahol a gk. adatait is rögzítik,
Mostani rendelet:

7.§.(2) Ellenırzéskor a gépjármő vezetıje az állandó vagy ideiglenes ellenırzı pontnál köteles megállni és az ellenırzı szelvényt, illetve a bizonylatot az ÁAK Zrt. ellenırének átadni, valamint a díjkategória ellenırzésére a gépjármő és
vontatmány forgalmi engedélyét bemutatni.
(3) A díj megfizetése - a gépjármővek megállítása nélkül - rendszám alapján, elektronikus úton a díjköteles útszakasz
bármely pontján ellenırizhetı.
(4) Ha a gépjármő az ellenırzéskor nem rendelkezik az 5. § (1) bekezdése szerinti érvényes matricával, illetve
elektronikus díjfizetés esetén a 4. § (5) bekezdése szerinti értesítéssel, akkor a jogosulatlan úthasználat miatt a
gépjármő díjkategóriájának megfelelı pótdíjat kell fizetni."

Nem fogadtam el az állításukat, miszerint a képen látható autó az enyém lenne, mert arról a megjelölt időpontban nem készülhetett az a kép, ezért kértem bizonytsák a mérőórájuk hitelességét és a rendszerük hozzáférhetetlendégét és azt, hogy állításommal ellentétben az enyám lenne az az autó, amiről fényképet küldtek !

Nem kaptam rá érdemi választ és tudtommal eddig pert sem kezdeményeztek.

Vélemémyem szerint a kötelezettség megállapításához kétséget kizáróan kell bizonyítaniuk azt, hogy az én autóm az állításuk szerinti időpontban ott volt és nem rendelkezett jogosultsággal.

Véleményem szerint per esetén a kötelezettség megállapításához a Gk.kétséget kizáró beazonosítására a rendszám nem elégséges. Felperes csak akkor járhat sikerrel, ha megállításkor nem rendelkezett a gk. jogosultsággal !

AAK. ezen zaklatása azonban sok esetben per nélkül is bevételt ,riadalmat okozhat az autóstársak között, főleg azért, mert nem életszerű, hogy 4 évvel később kelljen számot adnunk egy ragacsos matricáról, szelvényről !Felháborító ! ( Ma már rövidebb az elévülési idő, ezért fontos megnézni az akkor hatályos rendeletet )
Üdv.
C


" A törvények olyanok, mint a pókháló..."

mérpontén # 2007.10.02. 11:34

Sziasztok!

Kaptunk egy levelet az Intrum J-tól, hogy az Állami Autópályakezelő Zrt. megbízásából felszólítanak (szerintük sokadszor, bírósági eljárás előtt utoljára...), fizessünk be 50.000 Ft körüli összeget, mert megbízójuk nyilvántartása szerint 2005 őszén, szeptember valahanyadikán nem fizettünk autópályadíjat, és erről bizonyító erejű felvételük is van. A rendszám stimmel, de két év távlatából honnan tudhatnánk, valóban jártunk-e arra akkoriban? Kérhetjük, hogy az összeg befizetése előtt ismertessék meg velünk a bizonyító erejű felvételt? Nem kellene részletezniük, miből áll össze a követelt összeg? Eddig egyetlen felszólítást sem kaptunk, nem kellene igazolniuk, ha kamatot is felszámolnak, hogy ők korábban már megpróbáltak értesíteni minket a (feltételezett) bírságról? Ha meg akarjuk tudni, nem valamilyen lehúzásról van-e szó, mindenképpen végig kell csinálni a bírósági eljárást (hogy aztán esetleg annak a költségét is a nyakunkba varják)?

Köszi a választ előre is!

Macaroon # 2007.10.02. 05:58

Sziasztok!

"Társaságunkhoz érkezett elektronikus levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy Társaságunk klasszikus értelemben nem átadta az ügyeket az ügyvédi irodának, hanem megbízta, hogy az ÁAK Zrt. érdekeit képviselje a pótdíjas ügyek vonatkozásában és kezelje azokat. Tehát ezeket az ügyeket az ügyvédi iroda Cégünkkel egyeztetve kezeli.
Fentiek értelmében kérjük, hogy az ügyvédi iroda által kezelt esetekkel kapcsolatos észrevételeivel és kérelmével forduljon az ügyvédi irodához."

Kötelezhetnek, hogy az ügyvédi irodával levelezzek, vagy sem? Kértem az Autópályásokat, h küldjenek képet és csekket is vele együtt és lepattintottak. Rühellem ezt az ügyvédi irodát.

Köszi,

Macaroon

kriszta69 # 2007.07.18. 19:58

Kedves szota!

Rendben, hogy lejárt az ideje, értem, amit írsz, de akkor mi értelme van egyáltalán a matrica kiadásának, felragasztásának? Ha nincs matrica, akkor máshol, pl. a bizonylaton kénytelen egyeztetni, ellenőrizni az autós...


Kriszta