autópálya matrica - büntetés


Szomorú örökös # 2017.11.07. 04:42

kopri

Én találtam ott egy email címet is: ugyfel@nemzetiutdij.hu
Bár ez annyira nem számít hivatalos fellebbezésnek, de egy próbát megér.

Nyilván a kiküldött fizetési felszólítás megfelelő iktatási számára vagy egyéb azonosítóra tudsz hivatkozni, de nagy valószínűséggel minden kétséget kizáróan neked kell bizonyítanod, hogy tuti nem te voltál, aki jogosulatlanul felhajtott az autópályára. Esetleg ha van a kocsidban GPS és működött az adott pillanatban, vagy okostelefonod van és annak a helymeghatározási adatait lekeresve is van esélyed, bár utóbbi nem eléggé perdöntő, mert ugyebár akár más is vezethette az autódat. Legjobb, ha hús-vér tanúkkal tudod igazolni, hogy az adott időszakban te tényleg Baján voltál.

Szomorú örökös # 2017.11.07. 04:44

F.Laca

Az a két csavar - senkinek se legyen igazán akadály

Kivéve ha úgy van rögzítve, ahogy az enyém: popszegeccsel. Ugyanis két éve mindkét rendszámom ellopták - még régi típusú, nem uniós rendszám volt. Nagy valószínűséggel embercsempészeknek próbálta az illető értékesíteni, de sajnos nem lett meg. Nos, azóta nekem szegeccsel van felszerelve, hogy ha hülyét kap, akkor se tudja ellopni, akinek ilyen szándéka van. Bár ugyebár ehhez már a regisztrációs hologramos matrica is kéne, úgyhogy ez nem annyira kelendő termék már.

Szomorú örökös # 2017.11.07. 06:37

F.Laca

Ha letakarod, az pont ugyanolyan szabályos, nem tudnak belekötni. Érdemes szerinted ezért bármilyen fix felrögzítést eltűntetni?

kopri # 2017.11.07. 12:42

A mai délelőtt folyamán felhívtam a NÚSz-t a +36(36)587-500 -as telefonszámon, elmondtam, hogy én abban az időben nem tartózkodtam ott ahol lefényképeztek, mondtam hogy milyen típusú autóm van, az ügyintéző abszolút készséges volt, megnézte a felvételt és mondta, hogy a felvételen tényleg nem az én autóm van és törölte a pótdíjfizetési eljárást. Továbbá mondta, hogy a hívás azonosítóval (amit egyből mondott is) kérhetek a törlésről írásos választ is az ugyfel@nemzetiutdij.hu e-mail címen. Elküldtem a mailt, a biztonság kedvéért a forgalmim scannelt másolatával, amint kapok választ, megírom, hátha másnak is hasznos lesz!

drbjozsef # 2017.11.07. 14:13

Telefonos bemondásra törölte a büntit? Kérjél írásos választ mindenképpen. Furának tűnik, de lehet hogy csak én vagyok örök kétkedő.

gerbera317 # 2017.11.09. 07:43

Nem letakarni kell a rendszámtáblát, hanem egy az egyben LE KELL SZEDNI

Ez nem tűnik logikusnak. Tudsz erre valami konkrét szabályt? Nem kötözködök, csak érdekel, mert ezen megakadt a szemem.

Zpistike # 2018.07.27. 11:37

Sajnos abba a hibába estem, hogy a matricát az útdíjköteles pálya előtt vettem tankolással együtt és bankkártyával fizettem a benzinkúton. Utazás után egy héttel jött a büntetés. Az igazoló szelvényt közben kidobtam. A tranzakcióról szóló bankbizonylatot kinyomtam ugyan de ezt nem fogadták el.

nonolet # 2018.07.27. 12:08

...és mi van (volt) írva a matricára, hogy meddig őrizd meg?!

Hát 1 évig !!!!
(az SMS-t is egyébként)

Így jártál, tanulópénz.

nonolet # 2018.07.27. 12:14

"A tranzakcióról szóló bankbizonylatot kinyomtam ugyan de ezt nem fogadták el."

Persze, hiszen az csak azt igazolja,
hogy fizettél nekik VALAMIÉRT.

- -

Esetleg kérheted, hogy
a tranzakció alapján adjanak arról igazolást,
hogy
az mikor és milyen rendszámra szóló,
milyen matrica ára is volt.

De addig is fizess, mert csak nőni fog a bünti...

Szomorú örökös # 2018.07.28. 04:41

Zpistike

a matricát az útdíjköteles pálya előtt vettem tankolással együtt

Ha előtte vetted, akkor miért is van gond? Ezt nem értem! A szabály szerint mindig előtte kell megvenni és utána felhajtani, nem? Itt valahogy számomra nem stimmel a történet.

nonolet

Esetleg kérheted, hogy a tranzakció alapján adjanak arról igazolást,
hogy az mikor és milyen rendszámra szóló, milyen matrica ára is volt.

Na ja, pont az a cég, amelyik a bírságot kiküldte, majd igazolni fogja neki, hogy bocsi, mégsem.
Ugye viccelsz? :-)

gerbera317 # 2018.07.28. 08:10

Talán elírta a rendszámot. Okos módon eldobta a "matricát", ezért ezt már nem lehet ellenőrizni. A bizonylat pedig nem tartalmaz rendszámot. Ahogy más is írja: tanulópénz.

Miruati # 2018.07.30. 05:50

Rúgjál bele te is egyet még... :D

Miruati # 2018.07.30. 08:29

Elvileg a boltban, ha veszünk kenyeret és nem tesszük el a blokkot akkor a rendőr hazafelé megkérdezhetné, hogy honnan van a kenyér?

drbjozsef # 2018.07.30. 09:13

Amikor majd a kenyeret sorszámozott jegyre adják, akkor majd igen. Bár egyébként most is, a rendőr azt kérdez amit csak akar.

nonolet # 2018.07.30. 21:16

Miruati

MEG!

Tibcsi2253 # 2018.09.07. 16:11

Tisztelt Fórumozók!
Kérem az válaszoljon,aki biztos a válaszában,mert vagy már végigjárta,vagy jogi szakember.Köszönöm.Nekem is a NUSZ.-al van egy elég komoly problémám.Röviden leírva:2018.03.és 04.hónapban közlekedtem az M0-on több alkalommal személy-gépjárművel.Az autót előtte vásároltuk,és az eladó felhívta a figyelmem,hogy van erre az évre pest megyei matrica,mondta ott van a forgalmi engedélybe.Én elhittem neki,de amikor felhajtottam a fizetős szakaszra,menet közben ránéztem a matrica blokkra,és megállapítottam,hogy igen 2018-as,szóval minden ok.Május elején kaptam egy pótdíjat 14875 Ft.-ról,rögtön hívtam a NUSZ-t,ahol elmondták,hogy ezidáig 4db.jogtalan ráhajtásom volt.Amikor jobban megvizsgáltam a matrica blokkját,akkor láttam,hogy 2018.01.31-ig volt érvényes.Ez volt az első hiba,mert elhittem az eladónak,hogy van érvényes matrica,bár amikor vásároltuk,már akkor is le volt járva.2.hiba,hogy menet közben "félvállról"néztem meg a blokkot,amin nekem csak a 2018.as év esett le,mert már szinte úgy néztem,hogy meg se kellene néznem,hiszen elmondta az eladó.Szóval jogtalanul használtam a fizetős szakaszt négy alkalommal.A NUSZ-nál azt mondák ne akasszam fel magam,mert létezik a pótdíj maximalizálás,és ezzel élve "csak"2x14875.-Ft.-ot kell kifizetnem.Teljesen rosszul voltam,gondolván az 5000.-Ft.-os éves megyei díjra.Gondoltam hol van itt az arányosság?ugye ez mindjárt hatszoros díj...ne de..befizettem az első 14875-os díjat,és elküldtem a kérelmet erre a maximalizálásra,mivel az ügyintéző így mondta,hogy a 2.csekket majd ráérek 60 napon belül.Megkaptam a nagy kedvezményt,csak 2 díjat kell befizetnem,amiből már az egyiket be is fizettem.Gondoltam egyből nem rövidítem meg a családi kasszát,és majd befizetem a másikat..ekkor megint hibáztam,mert elfelejtettem befizetni a 2.csekket.Amikor megtaláltam a csekket,gondoltam azért felhívom a NUSZ.-t,hogy fizetek én,csak egy kicsit elfelejtettem.Ekkor ért a hideg zuhany,hogy mivel nem fizettem határidőre,fizessek be a 3 db.ráhajtásért,3x59500 ft.-ot..Azt hittem elájulok,hogy 15 ezres csekk után,még fizessek be 180000 Ft.-ot!Telefon,reklamáció,minden...Semmi..Ki kell fizetni,és semmivel nem kevesebbet,nincs méltányosság,semmi,max részlet lenne.Ráadásul az autó a barátom nevén volt,de nem érdekli őket,nem tudom még a felelősséget sem átvállalni tőle,és ez egy katasztrófa ebben az országban.Hol van itt az arányosság?Egy éves 5 ezres matrica nem megléte miatt,200ezret kell fizetni.Valaki valami megoldás érdemben???Köszönöm..

Bréko78 # 2018.09.30. 17:32

Kedves fórumozók!A mi történetünk nem minden napi!Az idén nyár elején jött a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ZRT-től egy pótdíj fizetési felszólítás miszerint mi jogtalanul hajtottunk fel az autópályára.Mi az adott időben még autópálya közelében sem voltunk nem,hogy az autópályán!Bementünk a legközelebbi irodájukba és elmondtuk,hogy mi nem voltunk a kocsival az autópálya közelében sem.A hölgy törölte a büntetést de elmondta,hogy jönni fog még kettő.Mire haza értem már a postaládában volt amiről szó volt szerencsére a hölgy azt is törölte de csak az egyiket.Azt mondta ha jönni fog még menjünk vissza.Így is volt vissza mentünk azt mondták küldjük el emailbe a kocsi forgalmiját az eddigi büntetéseket és a törlést is.Meg is tettünk mindent de a felszólítások csak jöttek.Majd a rendőrséghez fordultunk tettünk feljelentést ismeretlen tettes ellen.Mondta a nyomozó,hogy vigyem el a legközelebbi irodába és vetessem át a hölgyel a rendőrségi feljelentést ez is megtörtént.Majd a 11-dik büntetésnél közölték,hogy elnézést kérnek de rendszerhiba történt.Törölték az összes büntetést azt gondoltuk itt vége a dolognak.Nem így történt a felszólítások a mai napig jönnek amit törölnek.De nem értem,hogy senki nem tud semmit egy fényképet nem tudnak mutatni hogy mit látnak.Holnap megyek a rendőrségre tanúkihallgatásra hát kíváncsi vagyok,hogy mi lesz az ügy vége.Ügyvéddel beszéltünk azt mondta semmi esetre se fizessünk egy forintot se!

efi99 # 2018.09.30. 17:44

És nem lehetne egyszerűen a kukába dobni ?

Bréko78 # 2018.09.30. 18:09

Nem lehet!Töröltetni kell mert akkor ha kukàban landolna akkor életbe lépne a 60 ezer forintos büntetés.

Bréko78 # 2018.10.01. 02:44

Gondolom van rola felvételük,hogy nem a mi kocsink van a képen csak nekünk nem adjàk ki.Mindenre az a vàlasz,hogy ők nem tudjàk mi lehet a baj!Hàt akkor ki tudja?

Szomorú örökös # 2018.10.01. 04:41

F.Laca

Nekem ezeddig 2x jött ki "jogosulatlan autópálya használatra" pótdíj. Mind a 2 esetben egyáltalán nem én voltam a hibás. Bementem hát hozzájuk az irodába s kidumáltam (anno - bizonyítottam), hogy teljes mértékében NINCS IGAZUK!

Figyu, létezik olyan jogi eset, ami veled nem történt meg eddig? Kétlem! :-D

Eddig te háborúztál már a vízművekkel, az elektromos művekkel, a BKV-val, az autópálya-kezelővel, folyamatosan háborúzol a közös képviselőddel is. Nem gondolod, hogy nem mindenki jön szembe az autópályán, hanem te egyedül vagy, aki szembe megy folyamatosan mindenkivel? :-O

Bréko78 # 2018.10.01. 04:56

Nekünk 15×jött ki pótdíjfelszólítàs mindíg elnézést kértek törölték is ha kértük minden esetben nem is értem,hogy minek küldözgetik ugyse fizetünk!Folyanatosan azt mondjàk rendszerhiba na de 15×?Jó rossz rendszerrel dolgoznak.

Szomorú örökös # 2018.10.01. 05:00

Bréko78

Ha ez úgy működik, mint a közigazgatási bírság a gépjárműveknél, akkor azt a rendszer automatikusan generálja, de valóban megjavíthatnák már azt a fránya szoftvert, hogy tévesen ne generáljon már semmit. Nekem még egyszer se jött, pedig benne vagyok a rendszerükben, hiszen éves megyei matricám van, illetve idén már egyszer országos hetit is vettem.

gerbera317 # 2018.10.01. 06:41

nem is értem,hogy minek küldözgetik ugyse fizetünk

A "küldözgetés" a fizetési hajlandóság függvénye. Ha ezt nem érted, akkor semmi mást sem.

gerbera317 # 2018.10.01. 06:42

Oupsz, javítok:
A "küldözgetés" _nem_ a fizetési hajlandóság függvénye.