Gyorshajtás


Szomorú örökös # 2020.02.17. 18:12

Mika

A mérőeszköz a koordináta szerint előttem van! (A kép és a határozat az 5-ös számot mondja az utcában, a mérőeszköz kb. a 16-os szám előtt áll, azaz közelebb x településhez. Hogy a faxomba fotózott le hátulról, amikor felé haladtam?

Arról elfelejtettél beszámolni, hogy mennyivel haladtál az adott szakaszon. Ha valóban gyorsabban mentél a megengedettnél, akkor nem tök mindegy, hogy elölről vagy hátulról fotóztak le? Az már másodlagos kérdés, hogy hol állt a mérőeszköz, elkövetted a gyorshajtást, jogos a csekk, pont!

Mika # 2020.02.17. 15:53

Mindig érdemes alaposan megnézni, kielemezni a készült képeket és a helyszínt.

Saját friss történet: jövök ki egy enyhe íves kanyarból, jobb oldalon előttem - még ebből az enyhén szólva iszonyú minőségű felvételből is látszik - egy kis utca leágazás műúttal, a két oldalán beton villanyoszlop, szemmel láthatóan lejt a padka, azaz árokszerűség, hátulról lefényképeznek, elvileg 71-gyel. Bal oldalon is padka. Ez látszik a képen, amin a sebesség is van, de a távolodó képek sem stimmelnek.

A "helyszín" a valóságban. Mindkét oldalon emelkedik, árok nincs az oszlopnál, a képen tőlem kicsit távolabb lévő oszlop a valóságban már vagy 2m-rel az utca szint fölött és távolabb van. Bal oldalon padka helyett járdaszegély. Maga az út nyílegyenes, így nem jöhetek kifelé egy enyhe kanyarból, előttem van egy enyhe íves kanyar, de ellenkező irányban ível.

GPS koordináta. Elvileg a mérőeszköz helyzete. Én megyek x település irányába. A mérőeszköz a koordináta szerint előttem van! (A kép és a határozat az 5-ös számot mondja az utcában, a mérőeszköz kb. a 16-os szám előtt áll, azaz közelebb x településhez. Hogy a faxomba fotózott le hátulról, amikor felé haladtam?

Szomorú örökös # 2020.01.04. 06:51

Bosco2018

Meg kell próbálni, kérj iratbetekintést, hátha bejön és szerencséd lesz. De lehet, hogy a fellebbezéskor előkerül az a kép is, ami alapján kiszabták a bírságot. Akkor kiderül majd, hogy ki hibázott, mert ha bírságot szabtak ki, akkor azt csak valami alapján állapították meg, tuti, hogy nem hasraütéssel történt. Ez egy zárt rendszer, amibe nem lehetséges belenyúlni. Lehet az hibázott, aki a fotókat feltöltötte és lemaradt a leglényegesebb fotó. Tuti, hogy csakis ez a 3 fotó van fent? Szám szerint valóban ez a 0942314-15-16 sz. fotó, ettől azonban még lehet olyan is, amelyik lemaradt (pl. a 0942313-as, ami egyből mutatja a sebességet, de a rendszámot még nem) De nem árt azt sem tudni, hogy ezek a fotók csak tájékoztatás céljából vannak az oldalon, nem pedig ügydöntő céllal. És hát a végén fizetni szerintem akkor is kell majd. :-)

Egyébként meg az irányod egyértelműen ott van, hogy „Távolodó”, nem értem, hogy ezt miért hiányoltad.

Bosco2018 # 2020.01.04. 05:56

Szomorú örökös
Köszönöm gyors válaszát! Egy képen sem szerepel a mért sebességem, és értem, köszönöm a tanácsát.
A három kapott képet belinkelem, többször ellenőriztem, és tényleg nincs mért sebesség
http://kepkezelo.com/…s3rj7nnr.jpg

http://kepkezelo.com/…gyqr8a94.jpg

http://kepkezelo.com/…wx8vy5yk.jpg

Szomorú örökös # 2020.01.04. 05:35

Bosco2018

Több fotót készítenek mindig, abból az egyiken tuti rajta van. Általában azon, amelyiken a sebességtúllépés rajta van, még nem vagy beazonosítható nagy valószínűséggel, de mivel a több fotó igazolja pl. a közeledő autón, hogy az is te voltál, így egyértelmű. Szerintem ne nyújts be fellebbezést, mert bukó lesz. Főleg hogy ha fellebbezni akarsz, akkor tedd meg, és csak az arról kapott határozat után fizess. Megnyugtatlak, egyrészt az sem ingyé van, másrészt utána nagy valószínűséggel több is lesz a végösszeg.

Bosco2018 # 2020.01.04. 05:04

Érdeklődni szeretnék, hogy abban az esetben ha nincs a fotókon feltüntetve sem a sebességem, sem az irányom akkor hogy állapították meg a gyorshajtás tényét?
A levél szerint 50km/h helyett 70km/h sebességgel haladtam, de a fotón csak három vonal van a mért sebesség helyén!
Befizetem a csekket, de ha sejtésem igaz fellebbezést nyújtok be, válaszukat köszönöm

alfateam # 2019.09.26. 10:16
jozsef0 # 2019.09.26. 10:09

Ui.: jogilag a motorossal is egyetertek :D bar persze egyertelmu, de ilyen orszagban elunk, ahol a jog hataroz meg mindent, fuggetlenul az igazsagtol :)

jozsef0 # 2019.09.26. 10:07

Nem arrol van szo, nem akarok itt pereskedni, kifizetem ha arrol van szo.
Nem az erkolcs es tisztesseg kategoriaba irtam (meg ha mar itt tartunk ok is jartak mar el ellenem jogellenesen), hanem egy jogi forumba, ahol azt szeretnem megtudni, hogy jogilag megfelelo e igy a buntetes kiszabasa, megkerdojelezheto e.
Ha felesleges kort futni utana, akkor befizetem es kesz, ha viszont jogilag mrgkerdojelezheto es megszuntetheto, akkor feleslegesen nem fizetem be. :) ennyi a kerdes igazabol.
Korabban igaz a 2012es evben volt egy olyan felhasznalo, aki hasonlo okok miatt fellebbezett es elfogadtak neki, de olyan is akinek nem, ezert erdeklodok.

Szomorú örökös # 2019.09.26. 03:12

jozsef0

A te autódat fotózták le az adott felvételen? Te követted el a gyorshajtást? A te rendszámod látható a felvételen? Ha igen, akkor mi a nagy büdös francért akarsz egy ilyen felvételt kétségbe vonni? Miből gondolod, hogy ha csak betűk és számok láthatók a felvételen, akkor azt meg lehet úszni ilyen körmönfont magyarázattal? Mellesleg eléggé kicsi az esélye, hogy ugyanez a három betű és három szám szerepeljen egy másik ország gépjárművén. Ahhoz, hogy ezt megúszd, komoly alibit kellene igazolnod a „valós” elkövető megnevezésével, amivel valljuk be, kicsi az esély, hogy bejöjjön. Mert mondjuk az, hogy a barátnőddel épp ágyban voltál, bizony édeskevés lesz. A közigazgatási bírság lényege épp az, hogy nem vizsgálják, ki volt az elkövető, helyből a tulajdonosnak-üzembentartónak küldik ki a csekket. Lényege, hogy valakinek így is, úgy is ki kell fizetni az összeget.

Kicsit kb. hasonlít ez a sztori ahhoz, amikor a motoros hatalmas sebességgel épp a traffi felvételén elesett és úgy védekezett a bíróságon, hogy ő nem ült az adott felvételen a motoron, a KRESZ pedig nem tiltja, hogy 150 km/h sebességgel csússzon a betonon. :-D

jozsef0 # 2019.09.25. 22:28

Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy mi a tapasztalatotok, van e esely arra, hogy egy gyorshajtasos kozigazgatasi eljarast megszuntessenek abban az esetben, ha az ejszakai felvetelen egyaltalan nem latszik az orszag, sem a kek hatter, sem az unios zaszlo. Tehat csak a betuk es szamok, bar azok megkerdojelezhetetlenek, de ettol fuggetlenul barmilyen orszag lehet, egy nagy feherseg van mellette.
Tovabba az auto tipusa es formaja es szine sem kiveheto, tulajdonkeppen ket fenyszoro betukkel es szamokkal.
Tobbet olvastam mar a forumon, hogy siman elutasitottak, de olyat is, ahol a masodfok elfogadta es megszuntette az eljarast.
Erdeklodnek, hogy megeri e fellebbezni, van e esely az eljaras megszuntetesere, vagy teljesen felesleges? Ha van ertelme, mi az amit az emlitetteken kivul bele kell fogalmaznom? Kerem a masodfokot vizsgaljak felul? Vagy valami hasonlo?
Koszonom mindenkinek.

fortress00 # 2019.08.08. 19:29

Üdv mindenkinek.

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy néhány napja kaptam egy csekket gyorshajtás miatt. A police.hu-n szépen látszik az autó a sebesség de az ott megadott adatok nem egyeznek a valósággal. A megadott mérési iránnyal ellentétesen közlekedtem. A kocsimat mégis szemből fényképezték le, tehát a rendőr ellentétes irányba fényképezett, mint ami a police.hu-n fel van tűntetve. A kérdés az lenne, hogy érdemes küzdeni velük ilyen miatt vagy inkább fogadjam el amit kaptam?

SSSanya # 2019.07.02. 16:50

Tisztelt Mindenki!
2019.májusában ellátogattunk repülővel Dániába, Legoland és társai volt a gyerekeknek szánt születésnapi meglepetéscsomagban, amelyet bérelt autóval vittünk véghez.
Az út jól sikerült, minden flottul ment az autóval is. A tegnapi napon (2019.07.01) kaptam egy levelet a koppenhágai rendőrségtől, amely szerint 50km/h helyett 81 km/h sebességgel haladtam. A bírság 10.000 kr. (420.000 HUF), amelyről egy dán nyelven írt többoldalas dokumentum árulkodik, és amelyet csak úgy a postaládámba löktek mindenféle átvétel nélkül.
A google fordítót igénybe véve kiolvastam, hogy a fotóval megtámogatott szabálysértés tényét nekem aláírásommal igazolva, több dán nyelven feltett kérdésre válaszolva el kellene ismernem. Amennyiben elismerem, úgy "csak" a bírság befizetésével megszüntethető az ügy.
Kérdésem, hogy ebben az esetben okos dolog-e várni és nem reagálni semmit, tettetni, hogy nem kaptam semmit?
Vagy csak még nagyobb bajt hozok a saját fejemre a halogatással és később úgyis "elkapnak" emiatt az őrületes bűntettért? Kérem, hogy tanácsaikkal segítsenek.

gerbera317 # 2019.05.04. 06:27

Tehát arra hivatkoznál, hogy a bemért sebesség nem a tiéd, hanem az előzött járműé, te pedig nálánál lassabban, szabályos sebességgel haladva előzted őt? Briliáns ötlet.

Willie123 # 2019.05.04. 05:19

Tisztelt Fórum!
Nemrég előzés közben bemértek gyorshajtás közben. A képen látszik a másik jármű is. Lehet-e arra hivatkozni, hogy nem látom bizonyítottnak, melyiket mérték be és/vagy méltányosságot kérni, hogy előzés közben a manőver mielőbbi befejezésére koncentráltam, nem pedig a sebességhatárra?

wers # 2018.11.12. 15:18

drmosza 2018.11.12. 15:01
Beállítások, regisztráció törlése, összes fórum hozzászólás törlése :)

Igen ezt tudom, azt hittem lehet regisztráció meghagyásával egyes hozzászólást törölni. Akkor mégsem, csak kiirtani tudja magát innen valaki.

Ezek szerinte Emmerlon folyamatosan kiirtja magát, majd újra regisztrál.
Egy biztos, ha nem akarok ide hozzászólni többet akkor sem törlöm a regisztrációmat, mert akkor bárki bitorolhatja utána a nickemet. Na azt már nem hagyom. Ilyen lükepókot úgysem találhattok többet.

gerbera317 # 2018.11.12. 14:53

Nagy vagy, Emmerlon, de már rájöttünk nélküled is. És arra is, hogy nincs olyan, hogy EZT, hanem csak olyan, hogy MINDET. Vágod?

gerbera317 # 2018.11.12. 14:04

Jó. Egy ki- és bejelentkezés után aktívvá vált a beállítások. És így már látom, hogy a hozzászólásaimat ugyantott tdom törölni, mint a regisztrációmat. Csakhogy nincs lehetőség válogatásra (legutolsó / utolsó x nap / sz@rtsemér / haszontalan / kínos / jelentették), hanem akkor mind elszáll - azt meg talán mégsem. :-)

wers # 2018.11.12. 13:49

Hogyan lehet? Csak, hogy okosodjak. Nem akarok törölni, bármit is írtam vállalom.

gerbera317 # 2018.11.12. 13:18

Nekem az a "beállítás" nem aktív. Be volnék ide betonozva? :-/
Hanem Emmerlon hogyan tudja a hozzászólásait törölni? Admin jogai vannak?

wers # 2018.11.12. 12:25

erre nekem nincs időm, mentem tovább hello

Nem szükséges bejelentened, egyszerűen nem írsz ide, és kész. Ha pedig nem tetszik a fórum, akkor ne is olvasd.

wers # 2018.11.12. 12:23

gerbera317 szerintem a kék sorban fent a nick előtt van "beállítások", ott lehet törölni a regisztrációt. De csak hozzászólást nem tudom lehet-e a felhasználónak törölni. Olyant én sem látok. A regisztrációt mikor törli valaki a végén megkérdezi, hogy a hozzászólások maradjanak-e vagy azok is törlődnek. Ha maradnak akkor a ninct után (törölt felhasználó) jelenik meg.

gerbera317 # 2018.11.12. 12:08

Nem igazán értem a dologot. Hogyan tudja Emmerlon a saját hozzászólásait törölni? Én még azt a felületes sem találom, ahol a saját regisztrációmat törölhetném, nemhogy a hozzászólásaimat.
És a moderátor sem törölhet csak úgy, bármit, csak azért, mert azt valaki jelentette.

wers # 2018.11.12. 12:03

De én mi rosszat írtam? Csak, hogy okuljak.

wers # 2018.11.12. 10:27

Az is előfordult ám már a történelemben, hogy valaki megköszönte a választ.

Az viszont érdekelne, hogyan tudja valaki a saját hozzászólásait törölni anélkül, hogy a regisztrációját törölné.