elvett jogosítvány


Traffic # 2008.06.11. 17:12

T. E.T!

Nem lehet vezetni a rendőrségi határozat jogerőre emelkedésének napjától. Vezetés esetén a következmények: 150.000 forintig terjedő pénzbírság VAGY max. 60 napig tartó elzárás.

cacacaca # 2008.06.11. 17:30

T. Traffic!

Lenne egy égető kérdésem,amennyiben "itt van"!?

Tisztelettel:...

cacacaca # 2008.06.11. 18:13

Vmiért nem jelent meg a kérdésem,ezért beklimpírozom újra,habár ez is fél óra volt...

cacacaca # 2008.06.11. 18:20

Egy szép éjjelen az autóm felfutott egy betonszigetre. Anyagi kár nem keletkezett,csak az autómban,személyi sérülés nem történt. Másfél percre rá a helyszínre érkeztek a rendőrök,épp arra jártak. Mi épp megpróbáltuk beindítani az autót,de sikertelenül. Tettük ezt azért,mert úgy ítéltük meg,h az autó helyzete nagymértékben veszélyezteti a mi,és a köz,ill a környezet épségét. Folyt köv.

cacacaca # 2008.06.11. 18:25

Csak az a bökkenő,h erősen (1liter pálinka)ittasak voltunk. Én erős alkoholos befolyásoltság alatt azt nyilatkoztam,h én vezettem. Szondát nem fújtam,irány a vérvétel,aláírtam mindent,azt sem tudtam,mit. Jogsi a helyszínen ugrott. A másik személynek csak az adatait vették fel,nem írt alá semmit,csak azt mondta,h nem ő vezetett. Folyt,köv.

cacacaca # 2008.06.11. 18:31

Az egésznek az a "sava borsa",h a valódi sofőr,aki józan volt,elfutott a baleset után,a következők miatt... Miután bekövetkezett a baleset és kiszálltunk az autóból,megkérdezte,h jól vagyunk e,hívjon e mentőt. Erre azt a választ kapta,h hívjon magának,mert most agyonverem,mivel összetörte az autómat! Majd megindultam felé önkívületi állapotban... Folyt.köv.

cacacaca # 2008.06.11. 18:37

Mivel szoros szálak fűznek a valódi sofőrhöz,nem akartam feldobni. De eljött az idő... Mikor a hatóság beidézett,az ügyvédemmel,meg a valós vezetővel megjelentünk,s elmondtuk a valóságot... Ezt alátámasztotta az akkori ittas harmadik utas is,valamint még egy személy,aki az akkori sofőrt az indulás helyére hozta és látta is,h induláskor ő vezetett. Folyt köv.

cacacaca # 2008.06.11. 18:48

Én elmondtam,h nem is emlékszem,h akkor mit miért mondtam,írtam alá,hiszen,mint a szakértői vélemény is beigazolta,"merevrészeg" voltam. Elmondtuk az igazságot,amit persze úgy éreztük,h kétkedéssel fogadtak... A valódi sofőr beismerte,h ő vezetett és azért rohant el,mert megijedt,h nem marad élve ha elérem,meg sokkot is kapott a baleset következtében,másnap reggelig bolyongott,azt sem tudva,mitévő legyen... Ön szerint mire számíthatunk???

Tisztelettel:...

Traffic # 2008.06.11. 19:00

T. cacacaca!

A nyomozó hatóságnak el kell fogadnia az Önök által elmondottakat, különös tekintettel arra, hogy nem az intézkedő rendőr szeme láttára vezette bárki is a balesetes autót. A vezető személyét tekintve nincs más bizonyíték, mint az Önök által elmondottak.
A büntetőeljárást meg fogják szüntetni Ön ellen, a "valódi" járművezető ellen pedig szabálysértési eljárást fognak indítani, a baleset okozása miatt. Ezen szabálysértés 100.000.- forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, mellékbüntetésként járművezetéstől eltiltást is alkalmazhatnak (1-12 hónap).

A büntetőeljárásban a tanúk által elmondottak a valót fedik (nem ők vezettek), ezért ellenük hamis tanúzás miatt nem indíthatnak eljárást.

Traffic # 2008.06.11. 19:05

Mi épp megpróbáltuk beindítani az autót,de sikertelenül. Tettük ezt azért,mert úgy ítéltük meg,h az autó helyzete nagymértékben veszélyezteti a mi,és a köz,ill a környezet épségét.
Erre a mondatra nem figyeltem...
Az a bűncselekményi értékre ittas személy, aki a járművel arrébb szándékozott állni, elkövette a járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűncselekmény kísérletét.

cacacaca # 2008.06.11. 19:30

T. Traffic!

Tehát,ha csak a motorikus állapot ellenőrzése végett akartam volna elindítani,ellenőrizni,h teljesen oda van e az autóm,tehát totálisan az enyészeté lett e,akkor nem valósítottam volna meg még a bűncselekmény kísérletét sem? Ennek tükrében mi lehetett volna a rám kiszabható büntetés,valamint mi lesz az eredeti verzió végkifejlete véleménye szerint?

Köszönettel és tisztelettel:...

monalisa1 # 2008.06.11. 19:53

A motort járatni ittas állapotban nem tilos (...) csak az autóval ekként közlekedni az. Valamint bár jár a motor..., de az egész kompánia úgy tolja odébb az autót az útból - és valaki jártában benyúlva az ablakon, tekeri a kormányt megfelelően.

Én a te jogsídat azért féltem, mert végül is engedted, hogy valaki ittas állapotban vezessen...

cacacaca # 2008.06.11. 20:05

Kedves monalisa1!

Nem így volt! Mint alább írtam a valódi sofőr józan volt...

Kézcsókkal:...

cacacaca # 2008.06.11. 20:08

Előbbiekben a 20:31-es irományomra hivatkoztam tisztelettel!

monalisa1 # 2008.06.11. 20:19

Aha, szóval a valódi - és józan - sofőr annyira megijedt a te ittasi fenyegetésedtől, hogy majd' lefutott a térképről - valakinek úgy kellett visszahoznia őt.

Nyuszi egy barátnőd lehet...

ethazatelefonal # 2008.06.11. 20:40

Köszönöm a segítséget!

Traffic # 2008.06.11. 20:51

T. cacacaca!

Tehát,ha csak a motorikus állapot ellenőrzése végett akartam volna elindítani,ellenőriz­ni,h teljesen oda van e az autóm,tehát totálisan az enyészeté lett e,akkor nem valósítottam volna meg még a bűncselekmény kísérletét sem?
Akkor nem. A lényeg a szándék: vezetni akart-e vagy sem.

Kísérlet esetében: 1 évig terjedő szabadságvesztés vagy pénzbüntetés vagy közérdekű munka.
Most melyik eredeti verzióra gondolt? Ha arra, hogy Ön vezetett ittasan, akkor ugyanaz a büntetés, mint kísérlet esetében.

cacacaca # 2008.06.12. 06:35

T. Traffic!

Köszönöm körültekintő segítségét!

Tisztelettel:...

Traffic # 2008.06.12. 18:11

Szívesen!
A legjobbakat!

Myacis # 2008.06.12. 18:43

Kedves Hozzáértök!
El akarják venni 2 hónapra a jogsimat, mert figyelmetlenségböl belementem az elöttem levöbe, aki is 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett (meghúzta a vállizmát a biztonsági öve).
Ezer éve nem volt rendörségi ügyem, még gyorshajtás sem (ez mondjuk mázli...), ráadásul a munkámhoz használom a céges autót.
Mit lehet elérni egy kifogással? (Még nem telt le a 8 napom) A feleségem most megy Gyesröl munkanélkülire, meg van még kiskorú gyermek is odahaza.
A pénzbünti csak 20 rugó, de az nem érdekelne, kifizetném ha több lenne is, a jogsi viszont nagyon kell. Megvesztegetni meg nem akarok senkit sem.
Van tippetek, vagy hasonló esetetek, amiböl messzemenö következtetést tudnék levonni?
Kössz Mya

scirocco # 2008.06.24. 17:50

Kedves Traffic!
Tavasszal okoztam egy sávváltásos koccanást: sávot váltottam, de állítólag nem voltam elég körültekintő, ezért bal hátul nekemjött a mögöttem lévő. Rendőrt hívtam, mert nem értettem, hogy jött belém, mivel a visszapillantóban még sehol nem volt (a holttérben sem lehetett...). Az első rendőrségi levélben 3 hónap és 25 E Ft pénzbűntetéssel sújtottak, továbbá a mögöttem jövőt 15 E Ft-ra, mivel ki volt vonva a kocsija a forgalomból. A fellebbezést, amiben arra hivatkoztam, hogy nem volt megfelelő műszaki állapotban az autója, nem fogadták el, végzés született.
Kérdésem: Mikor kell leadnom a jogsit? Ha még vezetek, megbűntethetnek? Ha igen, hogyan? Akár egy közúti igazoltatással? Kapok bűntetőpontot? Ha igen, mennyit?
Köszönöm a választ előre is!

Traffic # 2008.06.28. 16:54

T. scirocco!

Mikor kell leadnom a jogsit? - Ha az Okmányiroda erre írásban felszólít.
Ha még vezetek, megbűntethetnek? - Igen!
Ha igen, hogyan? Akár egy közúti igazoltatással? - Igen, mivel a nyilvántartás már tartalmazza, hogy téged eltiltottak a járművezetéstől. A büntetés szabálysértés miatt: 150.000 forintig terjedő pénzbírság vagy max. 60 nap elzárás.
Kapok bűntetőpontot? Ha igen, mennyit? - A baleset miatt nem, mert vagy eltiltás vagy büntetőpont jár. Ha az eltiltás időtartama alatt vezetsz, akkor igen, ha jól gondolom, akkor 5 pontot (vagy 5 vagy kevesebb).

Balazs.B # 2008.07.06. 14:00

Kedves Szakértők!

Tavaly okoztam egy balesetet az autómmal, nem adtam meg az elsőbbséget egy autónak, amelynek a vezetője 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett (csonttörés). Nem voltam ittas, nem száguldoztam, nem telefonáltam közben, egyszerűen nem vettem észre az autót, mert sötét volt és nem működött sem a jelzőlámpa, sem a közvilágítás.
Felelősségemet a helyszínen elismertem. 12 éve van jogosítványom, soha semmilyen szabályt nem sértettem még meg.
Megkaptam a végzést, 70.000 Ft pénzbüntetés, és 1 év 4 hónap vezetéstől eltiltás. Ez utóbbi reális? Nekem egy kicsit soknak tűnik. Az ügyvédem is sokallja. Érdemes tárgyalás tartását kérnem? Van esélyem, hogy csökken az eltiltás időtartama, vagy csak a költségeim nőnek? Ha tárgyalást kérek, annak is vannak költségei?
Köszönöm!

monalisa1 # 2008.07.06. 16:03

Azt írtad: tavaly történt a baleset, nos "a" tavaly óta f.évben már eltelt 6 hónap, vagyis vélhetően kifutottál az esetleges fellebbezési határidőből. Amennyiben még időn belül vagy, haladéktalanul és feltétlen kérj bírósági tárgyalást - próba szerencse.

A pénzbüntetésre kérhetsz részletfizetésre lehetőséged, a kirótt hónapokból ESETLEG lerimánkodhatsz egynéhányat - bár nem valószínű. (Legfeljebb ha a jogsi a munkához kellhetett, de akkor erről igazolást kell vinned.)

Egy peres eljárás soha nincs ingyen...

monalisa1 # 2008.07.06. 16:42

Mivel a másik autós sajnálatosan megsérült, vélhetően állt v haladt a gépkocsival, vagyis a kocsi nem "elhagyatott" volt. A fellebbezésnél hivatkozni lehet "a" kivilágítatlanságra - érv lehet a kirótt hónapok esetleges csökkentésére.

Igaz, nem megfelelő látási viszonyok közt csakis úgy szabad közlekedni, hogy BÁRMI okból is a váratlan fékezés, szükség esetén időben meg tudjunk állni - a könyökén jön ki ezen ismérv mindenkinek, tudom.

Szóval mi okból nem lehetett látni a másik autót?! Az ügyvéddel alaposan járjátok körül a témát. (Ha netán sűrű köd volt, akkor vissza az egész, akkor lépésben is alig...)