Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

tibike123 # e-mail 2008.02.15. 14:53

sziasztok.érdeklödnék olyantol aki már járt így.b+c+e kategoriás jogositvánnyal.2007 őszén koccanásos balesetet okoztam.(egy parkoló autót meghúztam).a helyszinen bevonták a jogsim(mindent).1 hét véreredmény 2.24.3 honap semmi.jön a határozat?hogy tárgyalás mellőzésével 1év 10 hónap vezetéstöl való eltiltás.pedig ébbe a szakmába dolgozok.tárgyalást kértem,hogy a c+e kategóriákra szükségem van.az okozott kárt megtérítettem+egyéb költségeket(nem volt kevés)első alkalom volt.elötte semmi szabálysértés semmi pont semmi kocc.fogadott ügyvéd az se volt olcsó.
tárgyalás napja halom papir,ügyvéd,igazolás a munkahejről.tehát amit lehetet bevetettünk.itélet:1ÉV 10 HÓNAP ELTILTÁS MINDENBÖL.ok.dehát kérdem én ha ebböl élek meg ez a szakmám akkor ez a ki.......állam legalább ezt tolerálná.így is vártam fél évet meg kifizettem egy zsák pénzt.nem elég?akkor megyek munkanélküli segélyre ha így jobb nekik?ja persze megfellebbeztem az elsőfoku ítéletet.kérdem én van esélyem,hogy visszakapom....,???legalább a c+e-t

drsiiin # e-mail 2008.01.25. 18:31

Bimbának igaza van!
Még van úgyis másfél évem hogy összekaparjak ár egy kis lét...
És a fellebbezés miatt milyen eredmények várhatóak? Lehet hosszabított büntetés vagy több pénzbírság? Melyikel járok jobban? És mennyi ennek az átfutási ideje mire elér másodfokra az ügy?

monalisa1 #   2008.01.25. 14:54

Mostantól a vérvétel díjtétele külön +20 ezer forint.

bimba # e-mail 2008.01.25. 09:58

Miért?!
Ez volt az eddigi legnormálisabb intézkedése ennek a kormánynak.Ne üljön volán mögé az aki ivott,mert rendszerint mindig ártatlanok halnak meg az ittas sofőrök miatt.Nem tudom hogy állna a szádszéle ha véletlen a te családtagodat gázolná halálra egy ittas teherautósöfőr??Akkor is ezt mondanád?Hmm?

A gyorshajtásos zérójukkal nem értek egyet,az agyament ötlet volt ez tény.Főleg mivel ha a váci utat vesszük alapul ahogy abnormálisan vannak kitéve a sebességjelző táblák,ott ugye igen könnyen belecsúszhat az autós a gyorshajtás vétségébe ha 70 km/h-ból nem tud 3másodperc alatt 30-ra vagy 20-ra csökkenteni.

Greece # e-mail 2008.01.24. 19:03

Bimba, te nem vagy százas!!!

Traffic #   2008.01.24. 18:39

T. drsiiin!

Utánképzésre kell menned mindenképp. Javaslom, hogy még az eltiltás tartama alatt végezd el. Készül fel arra, hogy több, mint százezer forintos kiadásod lesz emiatt.

T. makar!

Ha következetesen végigviszed valaki helyett az ittas vezetést, akkor pénzbüntetésre és 1 évet meghaladó járművezetéstől eltiltásra számíthatsz (bűncselekmény esetén, azaz 0,8 ezrelék véralkohol felett).
A vezetői engedély nélküli vezetés miatt pénzbírságra számíthatsz.

Üdv,
Traffic

bimba # e-mail 2008.01.24. 18:26

Kivételesen egyetértek kormányunk ezen rendeletével,azaz zéró tolerancia az ittas vezetőknek!

bimba # e-mail 2008.01.24. 18:25

Remélem sosem kapod vissza többet.

drsiiin # e-mail 2008.01.24. 18:08

Én csak annyit szeretnék kérdezni hogy novemberben elvették a jogsimat 1 év 6 hónapra sorozatosan elkövetett ittas vezetésért ( 2x egymás után). Az ítélet még nem jogerős mert fellebbeztek súlyosbításért és hogy a büntetés lejárta után újra le kell e raknom a vizsgát vagy visszakaphatom a jogsimat? Közepesen ittas állapotban voltam.

monalisa1 #   2008.01.22. 18:42

Szerintem bevállaltad a balhét az ittas - vagy éppenséggel jobban ittas - barátod helyett, mert épeszű ember kézzel-lábbal tiltakozik ha a rendőr nem a megfelelő delikvenst viszi vérvételre...

Még a végén a hatóság félrevezetése stb.

A második történésnél jogos volt a büntetés, mert vezetni csakis a jogosítvány birtokában szabad.

makar # e-mail 2008.01.22. 14:50

T. Traffic !
A következő a problémám: helyszínen elvette az intézkedő rendőr a jogosítványomat, ittas jv.- t feltételezve.az elvételről igazolást kaptam.. a gk-t nem én vezettem , csak a helyszínen tartózkodtam előállítottak vérvételre.. jelenleg az eredményre várok.... két nap múlva iagzoltatáskor megbuktam , gk-t vezettem .
feljelentettek.
mire számíthatok?
Várom válaszát , tisztelettel : makar

Traffic #   2008.01.21. 20:15

Nagyon szívesen! Várom a jelentkezésed!

Üdv,
Traffic

Greece # e-mail 2008.01.21. 08:57

T. Traffic!

Nagyon köszönöm a gyors választ! Ha eredmény születik az ügyben, jelentkezem!

Üdv,
Greece!

Traffic #   2008.01.20. 19:51

T. Greece!

A baleset utáni italfogyasztás miatt gondolom kétszeri vér és kétszeri vizeletvételre került sor. Ha nem, akkor a bizonyítás nehézségekbe fog ütközni, bár nem lesz lehetetlen.
Amennyiben az italfogyasztási időpontok stimmelnek, úgy azt a vér-, vizeletalkohol alakulása is mutatni fogja: a második véreredmény magasabb lesz vagy a kettő azonos, illetve ha vizeletvétel is történt, akkor a vér magasabb vagy egyenlő lesz a vizelettel.
Orvosszakértőt fognak kirendelni, aki megállapítja, hogy ittas lehettél-e a baleset bekövetkezésekor vagy csak a baleset után elfogyasztott szeszesitaltól származó etilalkohol van a véredben.
3 féle vége lehet a dolognak:

  1. Nem voltál ittas a balesetkor (0-0,2 ezrelék)
  2. Szabálysértési értékre voltál ittas (0,21-0,8 ezrelék)
  3. Bűncselekményi értékre voltál ittas (0,81 ezreléktől)

A balesetért bármelyik eset bekövetkezése esetén felelősségre fognak vonni.

Az intézkedő rendőr jogszerűen és szakszerűen járt el. Tettenérés történt, ugyanis külső tanú szeme láttára követted a cselekményt (a baleset okozását). A járművezetés ezáltal bizonyított volt, majd felmerült az ittasságod, ezért a vezetői engedélyt kötelezően el kellett vennie a rendőrnek.
Alkoholszonda mellőzésével is elő lehet állítani vérvételre, akár a szemmel látható ittasság miatt is.

Mindenképpen pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthatsz. Ha nem voltál ittas a balesetkor, akkor nem fognak eltiltani a vezetéstől.
Ittas vezetés szabálysértés esetén az eltiltás mértéke 1-12 hónap, bűncselekmény esetén 1-10 év lehet.

Üdv,
Traffic

Greece # e-mail 2008.01.20. 19:33

Üdv!
Ma éjszaka (0 tolerancia) elvették a jogosítványom.
Az eset:
Egy ismerősömmel öcsémet keresve jártuk a várost. Megkérdeztünk két járókelőt, hogy nem e látták, mivel nem értettem a választ felengedtem a féket, hogy visszagurulva talán már fogom. Pechemre, mögöttem állt egy autó amit nem vettem észre, ráadásul a járókelőé volt. Megáltam, kiszáltam megnéztem az autóm, nem látszott rajta semmi, ránéztem a másikra, azon sem vettem észre sérülést. Ezután beültem az autómba és elhajtottam. Betértem egy bárba, ahol eltöltöttem egy vagy másfél órát, mire egy rendőr jött be és kérdezett a fehér autó gazdájáról, aki persze én voltam. Mondtam, hogy az enyém, mire ő beültetett a rendőrautóba és elvitt az általam meghúzott kocsihoz. Ott kiszáltam és a szemem elé tárult a látvány, el volt törve a lökhárítója. Persze addigra én már ittam (nem keveset) és szondáztatás nélkül elvittek vérvételre. Megírták a jegyzőkönyvet és elvették a jogosítványomat. Kérdem én, hogy helyesen járt e el a biztos úr, amikor szondáztatás nélkül elvitt vérvételre, illetve úgy vette el a papíromat, hogy nem is ültem az autóban. Legrosszabb esetben mire számíthatok?
Köszönöm előre is a válaszát!

Üdv, Greece!

u.i.: 10 éve van jogosítványom, ezalatt még koccanásos balesetem sem volt.

Traffic #   2007.11.20. 18:56

T. hanga04!

A "jógyerekség"-et köszönöm mindannyiunk nevében! :)

Üdv,
Traffic

hanga04 #   2007.11.20. 10:32

T.Traffic!

Köszönöm a válaszod!
Remélhetőleg gyorsan elrendeződik majd az ügy. De "jógyerek" leszek ezekután!:)

Üdv,
Hanga

Traffic #   2007.11.19. 18:31

T. hanga04!

Az eltiltás csak a határozat jogerőre emelkedésétől kezdődik. Le tudsz vizsgázni addig.
Ha megszerzed a vezetői engedélyt és utána jogerősen marad az eltiltás, akkor az Okmányiroda felszólítására le kell adnod náluk az engedélyed. Felhívom a figyelmed, hogy az eltiltás jogerőre emelkedése és az okmány leadásának időpontjai között nem szabad vezetned, hiába van még nálad a vezetői engedély! Ha vezetsz, 150.000 forintig terjedő pénzbírsággal vagy elzárással büntetendő szabálysértést követsz el.

Üdv,
Traffic

monalisa1 #   2007.11.19. 15:20

Ha valaha is 8 napon túl gyógyuló sérülést okozol valakinek, nem úszod meg 3x10 ezer forint pénzbüntetéssel és 2 hónap jogosítvány elvétellel, messze nem. EZT jó ha szem előtt tartod egy életre.

monalisa1 #   2007.11.19. 15:15

Hanga,
"elfelejtettetek" egy üveg bort v. valami hasonlót adni a bemószeroló oktatónak, mert vélem másként látta volna a dolgokat...

Ellenben mégis jogos volt a bejelentése, mert ő a saját tanítványáért - és annak vezetéstechnikai manőverezéseiért felel -, nem pedig hogy a te ügyetlenkedéseidet is (...) szemmel tartsa közben., két mazsola könnyen össze tud ám menni...

És végezetül: ha kérést-, javaslatot- segítséget vársz bárhonnan is az élet számos területén, illik odaírni a legyen szíves és/vagy kérem szíveskedjék formulát.

Kölyök vagy te gyerek még, nem árt tanulnod.

hanga04 #   2007.11.19. 12:40

Igen, közútnak számít!

Sajnos a rendőrök csak a dolgukat végezték, inkább annak az oktatónak álljon 1000szög a gumijába, aki feljelentett minket, annélkül, hogy csak annyit is szólt volna h "srácok huzzatok innen"..

Azért szánalmas, hogy olyan súlyosan bűntették ezt, mintha kb egy 8 napon túl gyógyuló balesetet okoztam volna.

Várom a további visszajelzéseket,

köszi

Hanga

Pjotr # e-mail 2007.11.19. 12:22

Mi ebben a rosszindulatú?
Kérdés, hogy a rutinpálya minek számít, közútnak?
Mert ha magánterület vagy forgalom elől elzárt terület, akkor is elvehetik?
Traffic?
Egyébként nem véletlen, hogy az átlagember rühelli a rendőröket, most komolyan tanpályán egy vizsga elött álló vezetett ezért most tényleg muzsály volt büntetni???Ha csak tényleg ennyi történt, akkor épelméjüek ezek a rendőrök?

hanga04 #   2007.11.19. 12:12

Kedves monalisa1,

Éljenek a rosszindulatú hozzászólások...

Azért valaki tudna érdemben is válaszolni a kérdéseimre??

monalisa1 #   2007.11.18. 19:24

Az ismerősödet is felírhatták volna a rendőrök, mert olyannak engedte át a gk. vezetését akinek nincs jogosítványa - a KRESZ tiltja.

A 2 hónap eltiltás nem hiszem hogy "majdani" következménnyel járna, mert mire kézben lesz a jogsid valószínűleg lejár a jelen 2 hónap tilalom - bár lehet, hogy nem kellett volna fellebbezni...

hanga04 #   2007.11.18. 14:42

Sziasztok,

Vezetői engedély nélkül gyakoroltam ismerősömmel rutin pályán, a rend őrei bejelentésre megjelentek és bünti lett a dologból...számszerűsítve 30e Ft és 2hónap eltiltás.

Kérdésem a következő:
mivel a határozat ellen 8 napon belül kifogással éltem, ezért az eltiltás ezek szerint nem lép még jogerőre a 9.naptól ugye??? Vagyis még amíg meg nem jön a fellebbezése eredmény, befejezhetem a jogsit, ugye? remélem így van, mert 1 hét mulva forgalmi vizsgázom, és nagyon szívás ha nem tudom befejezni.
mi a helyzet, ha meg is szerzem addig a vezetői engedélyt? az okmányiroda már értesíve van, vagy csak akkor lesz, ha megjön az újabb határozat!

Válaszotokat előre is köszönöm!
Hanga