Büntetés külföldről


Tolnaipapa # 2019.01.19. 08:04

Köszi
Szerinted nem hajtják be?

ezmostmi? # 2019.01.18. 16:23

Papa,,,
Szerintem semmi,,mostanában ne menj olaszba,,,

Tolnaipapa # 2019.01.17. 15:09

Tisztelt Fórumozók !
Nagy kéréssel fordulok Önökhöz:
Ez év tavaszán családommal Olaszországban töltöttem egy hetet.Riminiben volt a szállásunk, innen indulva minden nap megnéztünk egy gyönyörű várost.
Igy jutottunk el az egyik nap Bolognába, ahol parkolás után bejártuk az egész Óvárost. Számomra semmi nem utalt arra, hogy valamilyen szabálysértést követtem el. (nem találkoztam rendőrrel, nem volt büntetőcédula az autón.)
8 hónappal később, most pár nappal karácsony előtt kaptam egy angol nyelvü levelet. Nem ajánlott levél, csak a postaládába dobva találtam.
Ebben a boritékban 2 db hivatalosnak látszó levél volt, melyeket google forditóval leforditva jöttem rá, hogy 2 db büntetés Bolognából.
Ha minden igaz, az a bűnöm, hogy autóval olyan városrészbe hajtottam, ahová csak engedéllyel lehetett volna, és ezt 2 db térfigyelő kamera is rögzitette 4 perc különbséggel.
Én ezt a tilalmat nem tudtam, nem vettem észre tiltó táblát, a forgalom ugyan-úgy haladt, mint addig. (nyilván nekik volt engedélyük.)
Egy 500 fős kis faluban élek, lehet, hogy annyira lekötötte a figyelmem a nagyvárosi Olasz forgalom, hogy nem vettem észre a táblát ,lehet, hogy Olasz nyelven volt kiirva valami.....nem tudom.
Nem tagadom, hogy ott jártam, és ha valóban tilos oda behajtani, akkor - elismerem - ezt elkövettem. Rossz rágondolni, mi lett volna, ha mondjuk 6 db kamera lát és nem 2.
Lehetőségem sem volt a helyszinen fizetni, csak most tudtam meg , hogy elkövettem valamit.
Mi történik , ha nem fizetem ki?

Megtisztelő figyelmüket és segitségüket köszönöm.

Tisztelettel

Tolnaipapa