Gépjármű vásárlás


m.a.96 # 2019.01.26. 10:41

Tisztelt fórumozók a segítségüket szeretném kérni!
Van egy gépjármű amit megszeretnénk venni, a gépjármű tulajdonosa beleegyezett abba hogy részletbe fizessük ki az autó árát és üzembentartói legyünk az autónak! Az autó műszaki vizsgálatát a tulaj intézte ahol mindent rendbe találtak, átment a műszakin! Elkezdtük használni a kocsit és egy kis idő múlva elkezdtek a problémák jelentkezni nem működött rendesen a fék, valamint a lámpa fényereje sem volt jó ugyanis 1-2 méterre alig láttunk, elvittük szerelőhöz aki megcsinálta. Nem sokra rá újabb probléma jelentkezett a sebességmutató nem működött ezt is megcsináltattuk majd kértük a szerelőt hogy teljes egészében vizsgálja át a kocsit! Miután végzett a vizsgálattal elmondta hogy a kocsi olyan állapotban van amivel nem mehetett volna át a műszaki vizsgálaton mert balesetveszélyes pl volt olyan dolog ami dróttal volt rögzítve. A szerelő azt mondta hogy kb 600 ezer lesz a kocsi javítása! Mivel szerettük volna a kocsit úgy döntöttük hogy megcsináltatjuk! Ezeket a problémákat amikor megtudtuk mindig jeleztük a tulajdonos felé és azt is jeleztük hogy megcsináltatjuk, úgy gondoltuk hogy majd a javítási költséget vagyis a kb 600 ezret majd megbeszéljük a tulajjal hogy levonnánk a vételárból mivel úgy gondoltuk hogy az ő feladata lett volna az hogy a kocsit megfelelő állapotban adja át! A tulajdonos viszont az mondta hogy a további fentmaradt vételárat is ki kell fizetnünk vagy adjuk vissza a kocsit vagyis ezzel a 600 ezres javítással már jóval többe került a kocsi mint amennyit szántunk volna rá.
Nem nagyon szeretnénk visszaadni a kocsit ha már rendesen megcsináltattuk és jelenleg már tényleg nincs semmi baja! Ha viszont visszaadnánk a kocsi tulaja azt mondta hogy nem fogja kifizetni azt a költséget amit mi ráköltöttünk!
Olyan kérdésem lenne hogy mit lehetne tenni ebben az esetben? Ha visszaadjuk a kocsit kérhetjük a javítási költséget? Ha viszont megtartanánk kérhetjük hogy a vételár díjából vonja le azt a költséget amit mi a javítására ráköltöttünk? Tudunk vele szemben bármit tenni, bármivel fellépni mint üzembentartók?
Válaszukat előre is köszönöm!

Atis77 # 2019.01.30. 08:29

Ezt nyeljétek le fizessétek ki és írassátok át. Ha felhergelitek, bemegy az okmány irodába és visszaíratja a nevére, és mehettek ahová akartok. Bukjátok a részletet, és a javítási költséget, ő meg röhög mert hibátlan kocsit kap vissza.