Berelt autoban karokozas


kdani007 # 2019.11.22. 10:30

Hello,

Szeretnem a velemenyeteket kikerni egy szerintem nem igazan egyenes dologrol. Nagybatyam berelt autot Magyarorszagon, amikor hazalatogatott kulfoldrol. Elmentek nyaralni Tihanyba , es leparkoltak egy parkoloban , hogy szetnezzenek a varosban. Mire visszaertek az autohoz , a bal elso sarvedo ossze volt torve. Ketto szemtanu volt az esetnel, es ok tanuvallomast is tettek rendszammal egyutt, de a rendorseg nem talaja az illetot aki feltetelezheton elkovette a kis anyagi kart a berelt jarmuben.
Rendorseg azt irta, hogy nem kabrio a nevezett rendszamu auto, hanem estate , de a szine stimmel, Megkerdeztek a tulajdonost is, es o azt allitotta, hogy aznap nem volt Tihanyban.

Az hogy lehet , hogy ketto szemtanu is latta az esetet, es be is tudta azonositani az autot rendszam alapjan, de a rendorseg lezarta az ugyet , mert nincs meg az elkoveto, es azon ugralnak, hogy nem kabrio volt hanem estate.
Megvan a hatarozat, csak nem tudtam ide beilleszteni.

Szeptember 26-i keltezesu a hatarozat, de a nagybatyam csak tegnap kapta meg az autoberlo cegtol, nem is tud intezkedni mar , mert 1. nem o a sertett (csak hasznalta az autot) 2. 8 napig lehetett volna fellebezni.
Most 100000 forintot kovetelnek rajta 8 napon beluli fizetessel.