Motorszám probléma


Atis77 # 2015.07.08. 11:07

Szerintem adj egy adásvételit az embernek, azt kész.

ikea # 2015.07.06. 20:30

Kedves Valaki!
Nagyon sürgősen kérem a segítségeteket! Eladtam a Suzukimat ami az új vevőnél nem ment át az eredetvizsgán mert a motorszám nem stimmel. Ez azért van mert kapott egy új motort a kocsi még az első tulajnál akitől én vettem és én nem ellenőriztem (gondoltam le van papírozva) és nekem simán átment az eredetvizsgán 1 éve!! Most pedig mitévő legyek?? Így nem tudják átíratni és még bajba is kerülhetnek egy vizsgán a későbbiekben e miatt. Természetesen az előző tulajnak már nincs meg a motorról a számla sem a cég ahol vette-megszűnt. Már vettem egy autót, nem is tudom vissza adni a pénzt ha kérik. Menjek és pereljem be azt aki csinálta az eredetvizsgát nekem anno?? Vagy valamilyen fórumon kimagyarázhatom ezt hiszen senki nem követett el bűnt..Válaszoljatok gyorsan léci! köszi előre is

Atis77 # 2015.06.30. 05:27

Mjoci68

Mi van a forgalmiban kód vagy szám? Ha kód akkor szerintem sima ügy lesz. A motorkódod B14A szerintem.

tancenter

Szerintem menj be a kpm-hez és kérj AF-es számot. Jóeséllyel meg is kapod, ott ott is előadod a sztoridat.

palko93

Te is nézd meg a forgalmit hogy van e motorszám vagy csak kód. Ha nincs szám örülsz, ha van akkor írtok adásvételit, majd a következő vizsgán szólsz hogy motor csere volt. Ott csak adatlapot kapsz, majd irány az okmányiroda az adávételivel, és műszai adatlappal, illetve 12600ft-al. Forgalmi törzskönyv legyen nálad, mert ezeket cserélik. (3 éve cseréltem motort, 2 műszakin volt már a kocsi, nem is nézték a számot, én meg nem szóltem) Alvázszámot fotóznak már csak.

palko93 # 2015.06.22. 09:40

Jó napot!
Nagy problémám lenne. A történet ott kezdődik, hogy motorcserés lett az autóm. Találtam egy donor autót, mely jó lenne nekem. Papíros a kocsi, azért adják el, mert eredetiség vizsgán derült ki, hogy nem jó a motorkód. Típus azonos, de nincs a forgalmiban feltüntetve. Nekem ez a motor kéne, aminek ismeretlen az eredete.
Ha a tulajjal, akitől veszem, írunk egy adásvételit a motorról, hogy azt megvettem tőle, akkor én azt hivatalosan már letudom papírozni az én kocsimhoz, vagy nem? Szóval csak bontó állíthat ki ilyen számlát, vagy magánszemély is. Most már elvileg hivatalosan az övé a motor, csak nincs a forgalmijában feltüntetve, mert ismeretlen a bontó ahonnan még egy volt tulaj megvette, nem tud számlát kérni, hogy átírhassák a forgalmiban a motorszámot. Vele így írhatok adásvételit a motorról? Át tudom íratni az én kocsimba azt a motort?

tancenter # 2015.06.22. 09:22

Alvázszám probléma
11 hónapja vettem egy 1995-ös Fiat Puntót, és minden szabályosan át is lett írva a nevemre.Közben önhibámon kívül balesetet szenvedtem, nem adták meg főúton az elsőbbséget,így a kocsit totálkárosnak minősítette a kárszakértő. Mivel motorikusan nagyon jó volt és oldalt jöttek belém, úgy döntöttem, hogy mégis rendbe tetetem az autót. A korábbi szerelő el is vállalta, és megígérte a közelgő műszakira is felkészíti az autót. Úgy tűnt, minden rendben van, mikor kiderült a vizsgán,hogy nem látszik rendesen az alvázszám Utólag kiderült, hogy a szerelő nem figyelt arra, hogy az alvázszám megsérülhet és túl közel ment állítása szerint a számhoz, így nem engedték át a vizsgán.Minden jel arra mutat, hogy a szerelő figyelmetlensége miatt nem látszik az alvázszám, ezért gondok merülnek fel az eredetiségi vizsgán akkor is, ha törvényesen végig csináltatom az új alvázszám megszerzését. Nincs biztosíték arra, hogy megadják, így kocsi nélkül maradtam, holott a pénzt ráköltöttük a kocsira.Mit javasolnak, milyen lehetőségeim vannak, ebben az ügybe, A kocsi 30 éves, és már 2 hónapja nincs műszaki rajta.
Előre is várom segítségüket!

Mjoci68 # 2015.06.21. 20:51

Sziasztok!
A segítségeteket kérném azzal kapcsolatban hogy vettem egy autót és lement az adásvételi a és másnap itthon megnéztem a motorszámot meg az alvázszámot és a motorszám második sora ki van csiszolva!
Az első sor megvan és az egyezik is a forgalmiban találhatóval! Van egy ismerősöm az megnézte a rendszerbe 3 hónapja volt eredetvizsgán akkor még minden egyezett ( láttam a képet is)! Aztán szétnéztem az autóban és találtam papírokat és megtaláltam számlát motorról! Ami a forgalmiba van az a típus motor(B14A8) Ami viszont a számlán van a meg a motor papírjain Az B14A3!
A motorról német papírok vannak de van egy számla ami magárországon lett kiadva! De ezen a Számlán Meg B14A van írva! A motoron ha vagyon nézem akkor látszódik hogy a 3ast átírták 8 asra de nem feltűnő! Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás azon kívül hogy vigyem vissza mert a csávó hibeg bahog de nem beszámítható már sajnos!

polar66 # 2015.04.21. 16:48

sziasztok.

alábbi ügyben kérném véleményeteket:
Abban az esetben ha gépjármű kötelező felelősség bizt. megkötésénél megadott motor ill. alvázszám esetlegsesn nem egyezik a balesetben részt vevő károkozó gépj. motor- ill. alvázszámaival (csak a frsz. eggyezik), akkor abban az esetben a biztosító megtagadhatja-e a károsultak kifizetését, kártérítését?

köszönettel

gerbera317 # 2015.04.04. 07:18

Nekem a személyi igazolványomat cserélték ki ingyé', mert a hatóságnál elírtak egy adatot. Nem jártam utána, rögzíti-e jogszabály ilyen esetre az ingyenességet. Egy próbát éppenséggel megér a dolog, de nem itt kell pedzegetni a mulasztást, hanem az okmányirodán.

Véleményem # 2015.04.03. 22:22

rikard

Bár ilyen egyszerű lenne ez az elmélet és így végbe is menne, hogy más fizet. Nem fog ilyen könnyen menni. Ha az a 12.000 Ft. ennyit jelent, hogy élet halál harc, akkor szerintem egy bolhából elefánt lesz és egy jó pereskedés vagy egyezkedés vagy hosszú jogi huzavona... mire vége lesz és az sem biztos, hogy eredményes lesz majd.

rikard # 2015.04.01. 17:48

2003-ban vettem egy autot ujonnan. MOst 12 éves,már többször vittem a mozaik utcába. Most derítették ki, hogy a motorszám nem megfelelően lett beírva a törzskönyvbe és a forgalmiba. Van 6 darab betü PL. AJKVEP ez nem lett beírva, csak a számok PL. 10658454.
A vizsgán átment az autó, de el kell menni az Önkormányzathoz új forgalmit és törzskönyvet kérni, amim most 12000.-Ft.

Szerintem ezt nem nekem kell fizetni, mivel eredetileg írták el akik kiállították a dokumentumot.
Gondolom visszamenőleg meg kell legyen az eredeti irat a BM Központi Hivatalába, mert Ő a kiállítója a törzskönyvnek. Kinek mi a véleménye erről ?

Atis77 # 2014.10.02. 03:20

Bár én nem szóltam a vizsgán hogy cserés volt a motor, pedig az én forgalmimban szán van. Nem is nézték.

Atis77 # 2014.10.02. 03:19

Nézd meg a forgalmiban mi szerepel, motorkód vagy szám. Ha kódos és típus azonos motor került bele akkor semmi dolgod nincsen, ha számos akkor a következő vizsgán szólni kell, és igazolni a motor eredetét. Ilyenkor csak adatlapot kap a kocsi az új számmal, és az okmányirodában ez alapján állítanak ki új forgalmit és törzskönyvet.

újmotorosautó # 2014.09.27. 12:09

Sziasztok!

Első tulajdonosa vagyok a kocsimnak, de besült a motorja így motorcserét csináltak benne. Mit kell intéznem hivatalos szinten? Elég-e csak akkor átiratnom a motorszámot, amikor az autó műszakizni megy?

Köszi a választ, előre is!

Atis77 # 2014.03.24. 07:31

2 éve te csináltattad az eredetvizsgálatot?

ninja75 # 2014.03.22. 18:07

Sziasztok.
Kellene egy kis segítség hogy kihez tudnék fordulni!
Vettem egy alfa Rómeót elvimet eredetvizsgára és minden rendbe volt ,de mos két év után gondoltam eladom de nem ment át az eredetvizsgán mert nem stimmel a motorszám és vissza hozta a vevő ! Ilyenkor mit tudok tenni?

nino # 2012.06.29. 05:09

köszönöm a segítségeteket,végre sikerölt lezárni az ügyet. nem is volt olyan nehéz,csak egy szemlére kellett vinnem az autót a közlekedésfelügyelethez,és kapott egy motorkódot.

nino # 2012.06.23. 08:41

Még egy kérdés,a motorszám jelenleg egyéni azonosíto vagy nem? Kérlek ha válaszoltok minél egyszerübben tegyétek mert ezt a jogi nyelvet nem értem. Azért kérdezem mert milenne ha "véletlen" elhagynám valahol ezt a akis táblácskát amin a motorszám van? S.O.S-ben kellene a válasz,előre is köszi!

nino # 2012.06.23. 08:03

és ha igy van akkor mit tehetek?
nekemis már rég át kellene íratnom az autót de még mindig nem jutottam előre az ügyben.ha egy mód van rá akkor a rendőrségat kihagynám mert most nagyon nem fér bele az életembe a bíróságra rohangállás!

Atis77 # 2012.06.23. 05:23

nino

Az is lehet hogy simán csak elírták, mikor honisították.

guba" # 2012.06.20. 05:59

Ha a típuskód ugyanaz, (talán az első hat számjegy) akkor semmilyen teendőd nincsen ezzel, ha más típusú motor, akkor viszont egy típusmódosítást kell kezdeményezned, amit átalakítási engedélyeztetési eljárás követ.

nino # 2012.06.19. 22:51

sziasztok nekem egy 92 -es autom van amit magyarországon 2002-ben helyeztek forgalomba ,és fogalmam sincs hogy-hogyan de csak nállam derürlt ki hogy nem passzol a motorszáma. Hallottam róla hogy külföldön csak típus azonos motornak kell lennie a motornak és ezért gondolom hogy már kint lett benne cserélve mivel csak 2-3 karakterben tér el a törzskönyvben lévőtöl. Még nem indítottam el semmien eljárást az ügyben mert nem tudom egyáltalán megéri-e. kérlek segítsetek fontos lenne , előre is köszönöm!

imrie72 # 2012.01.07. 09:38

Sziasztok!
Az én kérdésem motorkerékpárral kapcsolatos.
A rendőr ellenőrizheti-e a motorszámot közúti ellenőrzés során?
Milyen következményei lehetnek, ha kiderül, nem az a blokk van a motorkerékpárban, ami a forgalmiban szerepel? (Típus azonos blokk, csak japán belpiacos és nagyobb köbcenti.)
Elvehetik-e ez miatt a rendszámot, vagy szemlére köteleznek, esetleg bírságot szabnak ki, feljelentenek?
Ismerek olyat, aki 2 éve motorozik így, műszaki vizsgára mindig visszateszi az eredeti blokkot a vázba.
Ha jogszabályi helyet mondanátok, az is segítség lenne, köszönöm!
imrie

Seatos # 2011.11.13. 13:36

Jó napot!
Olyan problémám van hogy vettem egy autot melynek már megtörtént az átíratása és az eredetiség vizsgálata. Az autón nem volt műszaki, felkészítése közben megnéztem a motorkódot ami nem egyezett a törzskönyvében található adatokkal. Azt kicsit furcsállom hogy így az eredetiségvizsgálaton átment és nem szóltak.
A kérdésem annyi lenne hogy ilyenkor mire számíthatok, kell e valamit intéznem stb...
Köszönöm

beeti # 2010.11.06. 11:10

lehet,h ide jobban illik

autóvásárlás előtt állunk.

az kiszemelt autó megnézése után „gondolkodási időt“ kértünk. mikor újra felhívtam, h lefoglalóznánk az autót, akkor mondta, h az autó 1.8ccm helyett 1.5ccm van beírva a forgalmiba. erre én az interneten utánanéztem a motorkódnak, mely „R“-el kéne, h kezdődjön. a tulajdonos által adott motorszám viszont „P“-vel kezdődik. ami nem létezik az adott márkánál. valószínű a többi szám az stimmel. (ő elírásnak vélte a dolgot)
az auto az usa-ból került be, de nem én lennék az első tulaj.

a válaszokat előre is köszönöm

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/34/23648#…

Atis77 # 2010.07.22. 09:43

koccant keress meg privátban