Ingatlanom elé parkolnak.


Szomorú örökös # 2020.11.21. 03:10

FDToth

Mi a helyzet pl jogilag? Parkolhatok 2 évig egyhekyben, ha van érvényes műszaki az autón?

Nem csak 2 évig, hanem akármeddig, amíg érvényes a műszakija. A közterület felügyelet munkatársai csakis műszaki nélküli autókat szállíthatnak el és büntethetik a tulajdonost-üzembentartót érte.

FDToth # 2020.11.20. 21:53

Tisztelt Fórumozók,

lentebb már felvetettem egy problémát, most van egy újabb. Adott több autó az utcában, ami hónapok, sőt több, mint egy éve mozdulatlanul áll. Látszik rajta (leereszett humi, kosz, repedt gumitömítés, rozsda), higy nem használják. De van rá műszaki vizsga. Közteresek ezzel nem tudnak mit kezdeni. Aztbkérdeztem tőlük, hogy érvényes műszakival kb bárhol parkoltathatom közterületen az autómat 2 évig! Na erre konkrétumot nem válaszolnak! Mi a helyzet pl jogilag? Parkolhatok 2 évig egyhekyben, ha van érvényes műszaki az autón?

A másik gond ismebből fakad: szomszed kb 1,5 éve a mi házrészünkmelőtt parkoltatja a roncsát, amin van műszaki. Persze nem viszinel onnan, ez aznő kis bosszúja. A be# és kiállásban nem zavar, de látványilagbelégge rintja az ucptcaképez, és takarítani sem lehetbmiatta az úttestet. Ezzel mit lehetbkezdeni? A közteres erre is azt mondja h műszakija évényes, és megnézte, nem kátot rajta roncsra utaló jeleket (mindtam nekik h akku isnki van szedve az atutóból, tehátbmozgásképtelen, de aszingyák, nem nyúlhatnak sehigysem hozzá)

Köszönöm!

Poppesz # 2020.11.04. 07:58

Sziasztok! A mi házunkal szemben egy dohánybolt van. Hiába van parkolója, akik a mi iranyunkból jönnek, a ház előtt vagy a kapubejáró előtt parkolnak. A szemetet is otthagyva stb. Igen zavaró. Este 9ig reggel 6tól.
Az lenne a kérdésem , hogyan lehet és hol lehet rakodasi területet engedélyeztetni( vállalkozásunk is van, talán így könnyebb?). Koszonom a választ.
U.i. a jegyzőnek jeleztük, hogy hiába kérik a fűnyírást az árokban, tele megy kaviccsal és szeméttel, és így nem tudjuk rendben tartani. A válasz az volt, hogy ezt nekünk kell össze szedni, makd saját költségen elszállíttatni. Napi egy zsák szemetet... Eszemben sincs.

Szomorú örökös # 2019.10.12. 11:07

Anna_

csak alfateam írta a kecskeméti esetet. Azért nem releváns, mert az zöldterületre vonatkozik.

Így már értem! Tehát alfateam rosszul tudta. Egyébként valóban nem tilthatják meg, hogy bárhol szigorúan az úttesten várakozva ott hagyjam az autómat, ha azt a KRESZ szabályai lehetővé teszik. Szép is volna, hiszen akkor egyes településeken pl. a turisták sehol nem tehetnék le az autójukat, ha nincs közterületi parkoló az adott helyen.

Anna_ # 2019.10.12. 10:24

Sz. ö. Igen, csak alfateam írta a kecskeméti esetet. Azért nem releváns, mert az zöldterületre vonatkozik. AZ eredeti probléma, "a háza elé ne álljak. Lassan avval fenyegetnek..." természetesen teljesen jogszerűtlen. Sőt, a fenyegetés bűncselekmény. Telefonnal felvenni a fenyegetést és feljelentést tenni! Jó ügyvéddel rabosítják (ujjlenyomat, fotó) és kap egy felfüggesztettet. Biztos nem fog többet fenyegetni. Ügyvéd nélkül elhajtanak, nem emelnek vádat arra hivatkozva, hogy nem lehet számítani ismétlődésre.

Szomorú örökös # 2019.10.12. 10:16

Anna_

Itt nem a zöldterületről van szó, hanem arról, hogy a kérdező más háza előtt nem állhat meg még az úttesten sem, mert valamilyen okból az ott lakó azt hiszi, hogy ő ezt megtilthatja neki.

Anna_ # 2019.10.12. 08:31

A Kecskeméti Városrendészet 2017. május 1. napjával hatályba lépett a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 6/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint: „Tilos az útszakaszt határoló ingatlan tulajdonosának hozzájárulása nélkül a kiemelt szegéllyel nem rendelkező utak melletti zöldsávon, valamint e rendelet szerinti zöldfelületeken járművel közlekedni, várakozni, járművet javítani vagy tisztítani. Ellentétes magatartás esetén a jogsértővel szemben természetes személyek esetén 200.000,- Ft-ig terjedő, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén 2.000.000,- Ft-ig terjedő közigazgatási bírság, valamint 50.000,- Ft-ig terjedő helyszíni bírság szabható ki.

alfateam # 2019.09.21. 10:32

Meg fogsz lepődni,tényleg megtilthatja.
De csak ha van önkormányzati rendelet erről.
Kecskeméten van ilyen rendelet már-vagy 2 éve, csak akkor parkolhatsz más háza elé ha a tulajdonos engedélyezi.
Kormányrendelet is foglalkozik a témával.

FDToth # 2019.09.21. 09:58

Tisztelt Fórumozók,

Budapest, kertvàros. A garázsomban, illetve a saját házam előtt nem tudok éppen parkolni, ezért a utcában parkolok máshol. Természetesen a Kresz idevonatkozó részét nem sértem meg (41 §. /2/ b/ pont), úgy állok mindig, hogy senkit sem akadályozok. Viszont már elegem van abból, hogy aki elé állok az megtiltja, hogy elé álljak, mert, hogy a háza elé ne álljak. Lassan avval fenyegetnek, hogy ha oda állok, kárt tesznek az autómban...
Hogyan lehet fellépni az ilyen emberek ellen? Hiába magyarázom neki h nem akadályozom és ideiglenes, annyira hülyék, hogy nem értik meg.

Nem szórakozásból állok más háza elé, ideiglenes állapot, előttem is állnak, de mivel nem akadályoz, îgy engem egyáltalán nem zavar.

Köszönöm!

drbjozsef # 2019.09.14. 15:51
Biácska # 2019.09.14. 06:35

Sziasztok!
Eltudjátok nekem küldeni, hogy hol lehet olyan szikla,kőt venni mert én kerestem neten de sehol sem találtam?

Steven77 # 2019.07.10. 07:45

Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat,rendesek vagytok.A szikla,kő nagyon jó ötlet,azonban szükségünk lenne arra a területre nekünk is és a vásárlóknak is.Emellett éjjel is ott állnak,ott parkoltatják a teherautóikat.Ezek ellenére hozzájuk alig mennek vásárlók,szinte csak azok,akik bennünket keresnek és elnézik.
Ajánlották a nyilvánosságot is,de a média elzárkózik,pedig elmondtuk a helyi lapnak,hogy ez normális,hogy egy fiatal azt látja,hogy ebben az országban több joga van egy büntetett előéletűnek,aki nem fizeti ki a dolgozóját,nem jelenti be,stb,mint egy több évtizede működő vállalkozásnak,akiket így akadályoznak a munkában.Így tervezzen itthon?Mások a radikális médiát javasolták,kuruc info,stb.Állítólag hatásos,mert több százan telefonálnak az illetőre,sokan megállnak a háza előtt,megjelenik a képe,stb.Nem igazán értek vele eggyet,de elgondolkoztató.

Van egy lehetőség,ami jövő héten életbe lép.Közterület foglalási engedélyt kaptunk a várostól.Nagyon segítőkészek.Kitáblázzuk,hogy max várakozási idő 15 perc,amit a rendőr is megvárhat.

További szép nyarat mindenkinek!

fullgaseddie # 2019.07.02. 22:56

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi helyzettel kapcsolatosan.

Adott egy 1 emeletes társasház, amely kerítéssel körölhatárolt saját udvarral rendelkezik. A társasház emeletén lakások vannak, a földszinten üzlethelyiség, amelynek több bejárata is van. Parkolási rend nincs az ingatlantulajdonosok részére megszabva a társasház udvarán.

Kérdés: Ha az üzlethelyiséget rendeltetésszerűen vagy nem rendeltetésszerűen garázsnak használja a tulajdonos, akkor milyen szabály vonatkozik a társasház többi tulajdonására az üzlethelyiség bejáratának szabadon tartásával kapcsolatosan?

Például beparkolhat-e az üzlethelyiség bejárata elé 1.5méterre a másik tulajdonostárs?

Az üzlethelyiséget használhatja-e a tulajdonos garázsnak, úgy hogy tűz- és robbanásveszélyes anyag van az autó üzemanyag tankjában?

Válaszotokat előre is köszönöm!

drbjozsef # 2019.06.18. 16:25

Steven77,

"hogy odaállni autóval ne lehessen"
Ezt írtam, azt hittem, világos, hogy fizikai akadályra gonodlok, nem rózsaágyásra.
Ahogy ezmostmi írja. Szikladarab, például. Vagy virágláda - de az a féltonnás köztéri, ami nem mozog könnyen.

És igen, mielőtt megkérdeznéd, nem teljesen szabályos, mert közterület, de én sz*rnék rá, kötelességeid is vannak a magánterületed előtti közterültre, de akkor legyenek jogaid is. Ha a sövény, vagy a szép szó nem használ, nincs mese.

ezmostmi? # 2019.06.18. 15:04

Steven

Dobjatok oda 2 mázsás szikladarabot éjjel mikor nem áll ott senki , Én igy tettem , 3 éve senki nem áll oda ,,,,

Steven77 # 2019.06.18. 10:07

Szép napot mindenkinek!
Ültettünk rózsát és kihúzták a földből.Az oszlop jó lehet,de engedélyköteles és azt is kihúzzák valószínű.A virágláda még nappal eltűnne.Kérünk engedélyt rakodási területként használni,remélem sikerül.

drbjozsef # 2019.06.16. 17:10

Steven77,

A kiskapu elé nem tudsz valamit rakni (virágláda, oszlop, papucsorránpamutbojt), hogy odaállni autóval ne lehessen, de azért a gyalogos közlekedést ne akadályozza?

Steven77 # 2019.06.16. 10:20

Köszönöm a tanácsot.Éltem is vele,de mivel ez egy normál kis kapu,ami nem kocsibejáró,a rendőrség nem szólhat.Megyünk tovább/jegyző,stb/ és megosztom,ha történik valami mások számára is használható információ.

vierzo # 2019.06.13. 07:59

Nem lehet akadályozni más kapujából a ki és behajtást. Kihívhatod a rendőrt és a közterest. Ha börtönt megjárt roma vállalkozó, talán megijed a rendőrtől és arrébb áll máskor.

Szembe velem egy roma költözött egy éve, használt autókkal kereskedik volt, hogy 4 autó is állt velünk szembe, ha jöttek nézni érdeklődők, ki se tudtam hajtani a kertemből. Itteni tanácsra kihívtam egy ilyen alkalommal a körzetest és rendőrt, azóta jobban figyel és max 2 autót tart szembe, Persze a nézelődőinek egyszer sem szólna, hogy ne álljanak meg a kocsikihajtómba.

Steven77 # 2019.06.12. 16:44

Szép napot Mindenkinek!

Előre is köszönök minden ötletet.
Úgy egy éve,egy roma,börtönt megjárt vállalkozó, megirigyelte a vas-műszaki boltunk forgalmát és a bejáratunkkal szemben,10 méterre, épített egy nagyobbat.Lemásolta a feliratainkat,színeinket,stb,ami nem is lenne gond.Nincs forgalma,erre úgy döntött,hogy akadályozza a munkánkat.Van építési vállalkozása is,így nem fog bezárni.Többen pénzmosodának tartják,de nincs időnk kivárni a lebukását.Nagy autókkal a bejáratunk elé áll,ami egy kiskapu,takarva azt és akadályozza a ki és bepakolást.A rendőrség tehetetlen,mert közterület.Az épületünk falától kb 1 méterre áll.Nem ijedtem meg tőle,többszöri szóváltás volt.Részéről komoly fenyegetés is elhangzott,ezt a rendőrségen el is mondtuk.Nem szeretnék törvénytelen eszközökhöz nyúlni.Már régebben is ki akartuk bérelni az előttünk lévő parkoló részt,sikertelenül.Próbálunk ismét nekifutni.Vidéki nagyvárosban élünk.Szinte minden be van kamerázva körülöttünk.Több dolgozónk van,kisgyermekes is.

Üdvözlettel
I

drbjozsef # 2019.05.07. 05:27

safranek,

A XVIII. kerületi közteresek jó fejek, hívd fel őket, és kérdezd meg. Bár én kötve hinném, hogy egy rendszámos, forgalomban lévő, a közlekedést nem akadályozó szabálytalanul parkolót elvinnének.

De hátha rácsapnak egy figyelmeztető cédulát.

Amúgy az előbb írtam másik topikban : ha a házad előtt van, kerítsd körbe. Ami nem szabályos, de mondjuk azt mondod, hogy neked kötelességed gondozni a rendelet szerint, és most szórtál bele fűmagot, és füvesíted. Vagy ültess oda sövényt. Nálunk egy csomó ház előtt valamivel körbe van kerítve (szegélykerítés, sövény, oszlopok, virágláda, etc), ahol nem szeretik, ha ráparkolnak a füvükre.

Szomorú örökös # 2019.05.07. 04:11

safranek11

Na most nem értelek! Beírod először a kerületetekre vonatkozó jogszabályt:

Parkosított területre gépkocsival vagy más járművel behajtani, beállni tilos.

Majd utána mit is írsz?

Szóval nekem ebből az jön le,hogy semmit nem tudok csinálni az itt parkoló emberkével,legalábbis a xviii kerületben nem.Kivéve ha nem számít parknak az zöld kis terület...

Ha egyértelműen le van írva, hogy parkosított területre nem lehet beállni, akkor miért is az jött neked le, hogy nem tudsz vele mit tenni?

Nálunk simán jönnek és elszállítják, az illető pedig egy szép sárga matricát talál a kocsi helyén, hogy hol találhatja, ha esetleg keresné.

safranek11 # 2019.05.06. 18:18

Szomorú örökös

Esetleg kifejtenéd?Hogyan jelentsem be?Parkosított területen áll a kocsi?Szerintem körülbelül kinevetnek.
Nem sok esélyt látok a dologra,de persze megpróbálhatom. :)

Szomorú örökös # 2019.05.06. 18:11

safranek11

Közterület felügyelet!

safranek11 # 2019.05.06. 18:05

Üdv.
Házunk előtt a sarkon vagy egy zöld terület azon parkol egy kocsi nap mint nap.Láttam,hogy van erre egy rendelet,hogy zöldterületen nem lehet parkolni,viszont ez kerületenként változik.Példa Zuglóban:
Zöldterületre vagy közterületi zöldfelületre gépjárművel behajtani, parkolni tilos.
Illetve bemásolom a XVIII kerületre vonatkozót is ami éppen aktuális,hiszen itt lakunk.
Parkosított területre gépkocsival vagy más járművel behajtani, beállni tilos.
Szóval nekem ebből az jön le,hogy semmit nem tudok csinálni az itt parkoló emberkével,legalábbis a xviii kerületben nem.Kivéve ha nem számít parknak az zöld kis terület...
Valakinek van valami ötlete szívesen várom :)
Üdv.S