Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


autó vásárlás,átírás

wers # e-mail 2017.03.05. 23:44

Nem jelent fel senkit. Nagyobb baja inkább akkor lenne, ha kivonnák a forgalból miközben azzal valaki közlekedik. Engedélye nélkül.
Egyébként a közigazgatás szerint ő a felelős. Piros lámpa, gyorshajtás, fokozzam? Értem én, amit guba tanácsol, a gépjármű különös állatfajta. A polgári részén el lehet vitatkozni hosszú ideig, miközben jelentős bírságokat szedhet össze, de akár totálkárt is.

wers # e-mail 2017.03.05. 20:46

Vagy bejelentés a rendőrségen (talán ellopta valaki), hamar meg fogják találni.
Egyéb lehetőségek: ha nem fizeted a gépjárműadót az önkormányzat, ha a kgfb-t nem fizeted a biztosító vonatja ki a forgalomból. De előtte megkérdezheted, melyiket szeretné
Két utóbbi esetén több lesz a fizetnivaló a végén. Vagy esetleg megengeded, hogy önként teljesítse kívánságodat. Egyébként a biztosító nem kéri a törzskönyvet.

guba" # e-mail 2017.03.05. 20:20

Ancsikka!

Forduljon ügyvédhez és küldessen neki egy felszólítást a kocsi visszaadására. Ha ennek nem tesz eleget, akkor a következő lépés a polgári per a kocsi kiadása iránt. Jobb idejében elkezdeni ezt, mert az adó ás a biztosítás költsége is egyre csak több lesz.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Ancsikka # e-mail 2017.03.05. 19:16

A törzskpnyvet azért adtam oda mert nekimentek a kocsinak amikor már.néla volt és rendörségi ügy lett belöle. A kárfelmérö kérte a törzskpnyvet és mivel ö intézte ezért került hozzá. Legszivesebben feljelenteném hogy nem adka vissza pedig lejárt a kölcsönadási. De én nem vagyok ennyire aljas. Egyszerüen csak bánt hogy ilyen gerinctelen.

Ancsikka # e-mail 2017.03.05. 17:38

A következökben szeretnék segitséget kérni. Ismerösöm részletre megvette a gépjármüvem amiröl semmilyen papir nem született csak egy kölcsönadási szerzödés. November eleje ota használja az autot amin több dolgot kellett már javitani, generátorszijj akksi csere. Február közepén lejárt a kölcsönadási. Noveüberben megeggyeztünk ekkor üzembentartoit irunk makd tavasszal átiratja. Ez még mindig nem történt meg, de cserébe minden rossznak elmond és fenyegetözik. Érdeklödnék a lehetöségeimröl. A gépjármü a nevemen van a biztositás is. A törzskönyv sajnos nála. Köszönöm a segittséget.

Patrícia2 # e-mail 2017.03.02. 19:27

Amikor a hitelezo kiadta a torzskonyvet(meg volt rajta hitel,de kikertem es kiadtak), bementem az okmanyirodaba es levettek rola minden bejegyzett "statuszt".

Vadsuhanc #   2017.03.02. 18:27

Nyugodtan add el, de a hitelt adóval megbeszélted ? Viccelsz ugye, hogy nincs rá bejegyezve semmi a hitelintézet által ?

Eladhatod.

Patrícia2 # e-mail 2017.03.02. 18:14

Az albbiakban szeretnek segitseget kerni: van egy autonk, aminek rendelkezunk a forgalmijaval(nincs ra bejegyezve semmi az okmanyiroda nyilvantartasaban) es a torzskonyvevel. Szeretnenk az autot eladni, de van meg rajta hitel.
Ilyen papirokkal eladhatom vagy csak a hitelfolyosito engedelyevel?
Illetve kell e az o engedelye az eladashoz?
Köszönöm!

Bea1 # e-mail 2017.02.25. 06:09

Köszönöm a választ. A gond az, hogy egy elég veszélyes helyen van, éppen ezért adtam olcsón, ellenben a telekről való kihúzás felelősségét is ráruháztam.

Azaz én nem fogom onnan kihúzni, az tuti.

Ezért gondoltam használati díjra.

drbjozsef #   2017.02.23. 09:49

Szerepel a szerződésben, hogy megszűnik, ha nem tudja elvinni határidőre? Ha igen, akkor megszűnik.
Ha nem, akkor csak késedelemben van, szólítsd fel írásban, hogy teljesítsen. Ha nem teszi, saját költségedre elszállíttatod, és utána pert és/vagy végrehajtást indítasz a költségeid megtérítésére.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Bea1 # e-mail 2017.02.23. 08:43

Valóban, de már bevallotta. :)

gerbera317 # e-mail 2017.02.23. 08:38

Még nincs huszonötödike.

Bea1 # e-mail 2017.02.23. 08:07

Eladtam egy régi mezőgazdasági vontatmányt, alvázszám szerepel a szerződésben, miként az is, hogy február 25-ig el kell szállitania a telekről saját költségén és felelősségén.

Ebből nem lesz semmi, ilyenkor mit tehetek? Semmis-e így az adásvétel?

Foglaló nem volt, nekem kéne a telek, 2 hónapja volt rá, hogy elvigye, 6 tonna, én nem is tudom megmozdítani, arra számítottam, hogy jövő hétre üres a telek, ha ott marad, lőttek a beruházási terveimnek.

Így jártam, vagy tehetek valamit?
Például használati díjat kérhetek-e a telekért az adásvételiben szereplő adásvételen túl?

Dr.Attika # e-mail 2016.12.19. 19:13

Ha a vételár nem szerepel a szerződésben,akkor azt úgy kell tekinteni a polgári jog szerint,hogy létre sem jött.
Ugyanis a polgári jog előírja, hogy a vételárat konkrét összegben rögzíteni kell.
Vigyék vissza a gépkocsit és kérjék vissza a pénzt.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Pandaronk # e-mail 2016.12.19. 15:40

Üdvözletem!Vásároltam egy 2003 -as mazda 6-ot vesztemre!Kereskedéstől vettem 2016.12.16.-án azaz múlt hét pénteken!Sajnos nem néztük meg a motorszámot se az alvázszámot(gondolván kereskedéstől veszem , mi gond lehet)Sajnos motorszám nem stimmelt mikor ma 19.-én vittem volna eredetiség vizsgálatra, majd átíratni!Másik motor van az autóban, ami nem lett belevezetve!
Kereskedővel beszéltem, azt mondják, hogy utána járnak!
Én úgy érzem, hogy amennyiért vettem 950ezerért 239ezer km-rrel, már érték csökkentett,mivel semmit nem lehet tudni a motorról!Ráadásul nekem kell,vagy kellene lepapírozni az új belerakott motort!
Kérdésem az lenne ,hogy ilyenkor köteles-e visszavenni az autót a kereskedés?
Ráadásul nem szerepel a vétel ár sem az adás vételin!
Hárman voltunk, én, fiam, meg egy barátom!Amúgy fiamnak vettük volna!
Köszönöm megtisztelő és biztató válaszukat!

csokika2 # e-mail 2016.12.17. 18:57

Üdv!

Hivatalosan aki börtönben van eladhatja a tulajdonában álló gépjárművet?
Ha igen, mi ennek a hivatalos eljárása?

Big Bopper # e-mail 2016.12.17. 13:16

Üdvözlet! Autók adás/vételével szeretnék foglalkozni. Azt szeretném kérdezni, hogy átírási illetékmentességet kapok-e, vagy nekem is minden vásárolt autót át kell íratnom a cégem, vagy saját nevemre?
Előre is köszönöm a választ!

hombarfej # e-mail 2016.12.10. 08:35

Sziasztok!

Sógorom barátnőjének az autóját tervezzük megvenni.
A lakását eladta, majd sógorral Ausztriába mentek melózni.
Magyar lakcímkártyája van, de azon még az eladott lakás szerepel állandó címként. Osztrák igazolása van az ottani lakcíméről.
Ezek fényében a lakcím mezőbe mit kéne írnom az adásvételi szerződésben, hogy az átírás zökkenőmentes legyen?

Köszi
Tamás

wers # e-mail 2016.11.20. 16:04

A jog ismeri ezt a helyzetet. Harmadik személy javára kötött szerződés.” A polgári jog persze, de a közigazgatás szerintem köztes vevőként illetéket fizetett(ne). Vagy rendesen elgondolkodnának azon, hogy tényleg nem kéne? Mivel a gépjármű átírásnál nincs területi illetékesség, lehet több helyen próbálkozni (mellesleg sok helyen csak az okmányboltban kapható nyomtatványt fogadják el még mindig). De a dátumokkal bármely esetben vigyázni kell a kötelező biztosítás fedezetlenségi díja mit (is).

Másik drágább megoldás, ha megveszi a saját nevére a kocsit és később ajándékozza a testvérének, ebben az esetben kétszer kell "átíratni".
” Átíratni semmiképpen, ha ez 15 napon belül történik. De az illeték itt biztos duplán fizetendő.
A többi csak a testvér részére: eredetiség vizsgálat, új forgalmi, törzskönyv, kötelező biztosítás

Ha nem akartok magatoknak kellemes órákat az okmányirodában, akár többször is, ne variálj, elég meglepi lesz az enélkül is.

guba" # e-mail 2016.11.19. 19:34

Lehet úgy, hogy az én nevemre megveszem, nem íratom át az én nevemre, hanem miután megkapta, utána íratnánk az ő nevére?

Így nem lehet.

Az eladóval érdemes abban megegyezni, hogy a vételár letétbe helyezése után adja át az autót, így lehetőség nyílik arra, hogy a megajándékozott meglepődhessen. Az autó átadása után a saját nevére szóló adásvételi szerződést a testvére fogja aláírni. Így lényegében az autó vételárát kapta ajándékba, amiből a kiválasztott autót adásvétellel szerzi meg, de kívánt cél megvalósul.

Másik drágább megoldás, ha megveszi a saját nevére a kocsit és később ajándékozza a testvérének, ebben az esetben kétszer kell "átíratni".

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.11.19. 17:58

Üdv.
A jog ismeri ezt a helyzetet. Harmadik személy javára kötött szerződés. Bármelyik közelben lévő ügyvéd elkészíti a szerződést.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

T77Roland # e-mail 2016.11.19. 15:41

Üdv!

Szeretném megtudni, hogy mi a hivatalos útja, ha ajándékba szeretnék venni egy autót a testvéremnek úgy, hogy ő nem tud róla és nincs a helyszínen az adás-vételnél. Mivel ha tud róla, az nem ajándék. Lehet úgy, hogy az én nevemre megveszem, nem íratom át az én nevemre, hanem miután megkapta, utána íratnánk az ő nevére? Minden felmerülő költség, kötelezettség is érdekelne. Pl: kinek a nevére kell a kötelezőt kötni, illeték mindkettőnknek, vagy csak egyszer kell kifizetni, eredetvizsga, átírás stb.

wers # e-mail 2016.11.01. 18:53

Tehát kell mind a két szerződésre szükség lesz. :(( a "kell"-t gondoljátok ki belőle.

wers # e-mail 2016.11.01. 18:51

Az eladód ez esetben "köztes vevő" lesz, igy veszik fel a nyilvántartásba. A vagyonszerzési illetéket neki is meg kell fizetni. Amennyiben a két szerződés között eltelt a 15 nap, akkor még büntetésre is számithat.
Tehát kell mind a két szerződésre szükség lesz.
Ha egydül mész mindezt elintézni, okmányirodai meghatalmazás is kell, na meg a fizetendő pénz.

tom111 # e-mail 2016.11.01. 18:22

Üdv. Szeretnék vásárolni egy autót. Az eladó mikor megvette nem íratta a nevére az autót ebben az esetben hogyan fogom tudni a nevemre íratni? Mi ilyenkor a megoldás? Köszönöm előre is.