Biztosító nem fizet


Hajni77 # 2019.02.04. 11:33

Latja van casco ,nagyban le..rja

wers # 2019.02.04. 11:18

Ezek szerint a biztosító nem vizsgálta ki. Vagy vizsgálta, de nem tudott egyértelműen dönteni.

Hajni77 # 2019.02.04. 10:54

Persze..Onnet tudom,hogy nem hajlando elismerni a feleloseget,igy nem fizet..

wers # 2019.02.04. 10:49

balesetit kitoltottuk

Akkor gondolom felírtátok a károkozó biztosítási adatait. Az ő biztosítójához.

Hajni77 # 2019.02.04. 10:45

Hova adjam be?

wers # 2019.02.04. 10:37

biztosítónak van kárszakértője, ha kitöltöttétek a jegyzőkönyvet add be

Hajni77 # 2019.02.04. 10:36

Hat en pedig nem fogom hagyni..Nem a penz miatt ,cascora megcsinaltatom.De nehogy mar vigan es dalolva jol erezze magat,csinal egy kart es utana nem ismeri el..

Hajni77 # 2019.02.04. 10:23

De ez rohely h nem tudok vele mit kezdeni????

Hajni77 # 2019.02.04. 10:22

Nincs sajna..se tanu se señki????

Hajni77 # 2019.02.04. 09:57

Udv..Segitseget szeretnek kerni..Tesco parkoloban tolataskor belem tolattak,balesetit kitoltottuk,de nem ismeri el a hibajat..Na ilyenkor mit csinaljak?Neki semmi kárja,nalam 96ezer ft..Rendorseget kerdeztem de ha ellenmondasos a velemenyunk akkor megszunteti eljarast...Nem akarom elhinni h a k.csog megussza!

Maci Laci # 2018.12.17. 09:31

Kedves Atis77!
Ne kelljen már többször megerősítenem,amiket leírtam.
Várom a rendőrségtől a helyszínen készült fotókat, utána tudok reklamálni a biztosítónál.
Nem ismertem el, nincs még határozat ennek ellenére kifizették a kárt.
Ha ügyvéd lennél, minden továbbiak nélkül átküldeném a biztositó levelét, nem ferdítek semmit.
Hidd el, én se gondoltam, hogy ilyen van.
Mint írtam, megvárhatnám a rendőrség határozatát, csak évfordulós váltás van, a besorolásnál nagyon nem mindegy, sőt, hatással van a többi autóra is, ott is be kell írni az 1 kárt.
Egy megoldás jöhetne még szóba, kifizetem a kárt, így marad a besorolás,ha rendeződik az ügy, visszaadja a biztosító.
Csak az még a kérdés, ha kifizetem, azzal el is ismerem, hogy én voltam a hibás vagy ezt nem befolyásolja?

Atis77 # 2018.12.16. 09:45

főleg ha sem a balaeseti és a kárbejelentőn sem ismeri el az okozó.

Atis77 # 2018.12.16. 09:44

Ha az ember nem ismeri el és nincs rendőrségi határozat akkor nem fizet biztosító. olyan is volt hogy ember nem isemrte el a rendőrségi határozat ellenére sem, akkor se fizetett. a károsultnak pereskedni kellett. van pár év tapasztalatom míg karosszérásnál dolgoztam. szerintem itt valami nen kerek. a biztosító sem a pénze ellensége.

Maci Laci # 2018.12.13. 05:46

Kedves Vadsuhanc!
Ha elismertem volna a felelősséget, minek kédeztem volna meg, hogy igaza van-e a biztosítónak? Teljesen jogosan fizették volna ki a kárt. Köszönöm,hogy próbálsz segíteni, de nem vagyok se hülye, se a pénzem ellensége.
Sajnos ilyen a törvény, én se értek vele egyet, de a megoldás a bíróság lesz, ha a rendőrség határozata engem nem fog elmarasztalni és ennek ellenére a biztosító nem változtatja meg a döntését.
Megírom majd,ha előrehaladás van az ügyben!

Vadsuhanc # 2018.12.12. 19:34

A Te pénzed,Te rendelkezel vele. Én nem nyugodnék bele abba, hogy egy biztosító megállapítsa a felelősségem és utána évekig nyögjem azt a terhet amit rám raktak esetleg jogtalanul.

Azt, hogy az általad kitöltött bejelentő lapon a károkozásért történt felelősséget elismereted-e nem írtad mert akkor tényleg felesleges bármiről beszélni ás kár volt feltenned a kérdést.

A te elismerésed vagy a hatóság megállapítása nélkül a biztosító nem fizethet. Itt lezártam

Maci Laci # 2018.12.12. 19:01

Passzol itt minden, nyugodtan elhiheted. Rendőri intézkedés volt,majd a bizosító küldött egy kárbejelentőt, kitöltve kellett visszaküldenem. Nemsoká jött a levél, hogy mekkora összeget fizettek ki, itt lepődtem meg, de nagyon,azt gondoltam ők kaptak a rendőrségtől határozatot, én meg nem. Telefon a rendőrségre, nem kaphattak, mert azóta sincs.
Várnék én türelemmel, ha nem lenne az évfordulós váltás.
A választ megkaptam drbjozseftől, úgy, hogy tovább boncolgatta volna az ügyet.
Miért beszélnék itt mellé, főleg így névtelenül? De, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.

Vadsuhanc # 2018.12.12. 17:17

Mindig tartom ahhoz, hogy a biztosító kizárólag akkor fizethetett volna, ha a Te mint biztosított felelőssége bizonyított.

Ha Te a helyszínen nem töltöttél ki bejelentőlapot amin elismered a felelősségedet a szabálysértési eljárás nem állapította meg ( még ) hogy Te vagy a baleset okozója nincs mód fizetni a biztosítónak.

Ha minden úgy történt, ahogyan írod menj be a biztosítóhoz és kérj igazolást arról, hogy jogszabály megjelöléssel igazolják milyen alapon, mikor és mennyi pénzt fizettek ki a Te felelősségedre hivatkozva.

Mondjuk azt sem értem erről miért nem kaptál erről a biztosítótól értesítést.

Valami nem passzol itt. ( én most elfogadtam, hogy minden úgy van ahogy írod )

Maci Laci # 2018.12.12. 16:48

Nem történt személyi sérülés.

Vadsuhanc # 2018.12.12. 16:37

Személyi sérülés történt?

Maci Laci # 2018.12.12. 16:34

Köszönöm a válaszokat!
Sajnos minden így van ahogy írtam, miért írnék mást? Csak így kapok olyan választ, amire szükségem van.
A rendőrségre többször is telefonáltam, a ma délutáni válasz, azért mem kaptam végzést mert még nincs.
Ma délelőtt jött a biztosító válasza, amit alább írtam, a fényképekre hivatkoznak, azon látnak olyat, ami szerintük egyértelművé teszi, hogy én vagyok a hibás
Csak, amire hivatkoznak az nem az eredeti állapot, az már a tűzoltók beavatkozása után készült.
Ezért ma kérvényt írtam a rendőrségre, kikérem a helyszíni jegyzőkönyvet, abba ezt az állapotot teljesen egyértelműen beleírtam. A helyszínelő rendőr külön mondta, hogy ez nagyon fontos, tehát ő is látta.
Csak az évforduló miatt fontos nekem ez, telefonon azt mondta a biztosító ügyintézője, ha megjön a rendőrségi végzés, küldjem be, de ahogy látom, a váltásig nem lesz meg.

Vadsuhanc # 2018.12.12. 16:06

Jajj ne.......

A gépjármű-felelősségbiztosítás miről szól? Arról, hogy az általam okozott kárt a biztosító kifizesse nem? Ha nem ismerem el és nincs megállapítva az, hogy kárt okoztam mi alapja van kötelezettsége a biztosítónak fizetni?

Mi történik, ha kiderül nem én vagyok a vétkes -nem én vagyok a károkozó és a biztosító helyettem fizetett?

drbjozsef # 2018.12.12. 15:10

Pontosan így van. Ehhez viszont szükséges a "kárbejelentő" lap, amelyen a károkozónak el kell ismerni, hogy a balesetért elismeri a felelősségét.

Mert? Nekem károm van, szerintem Te okoztad, ha nem ismred el akkor is, és a biztosítódhoz fordulok. Jó esetben elhajt, de nem tilos neki megvizsgálnia az esetet, és saját hatáskörben fizetni, ha úgy ítéli meg, hogy jogos.
Nem kell semmiféle elismerésre várnia.

És nem, nem akkor indíthat peres eljárást, ha az "eljárás" (gondolom a rendőrségre gondolsz) szerint vétlen, mert még egyszer mondom, a biztosítót egy polgári jogi vitában (kártérítés) egyáltalán nem köti a rendőrség végzése. Bármikor pert indíthat a kérdező, nem kell megvárnia a rendőrséget. És ha a rendőrség vétlennek hozza ki, a biztosító simán mondhatja, hogy nem számít, szerinte ő a károkozó, és punktum. Ezt csak a bíróság bírálhatja felül.

Vadsuhanc # 2018.12.12. 15:04

drbjozsef

...Például a károsult hozzájuk fordult...."

Pontosan így van. Ehhez viszont szükséges a "kárbejelentő" lap, amelyen a károkozónak el kell ismerni, hogy a balesetért elismeri a felelősségét.

Azt nem tartom kizártnak, hogy indult szabálysértési eljárás valaki ellen, de nem a baleset felelősségének megállapítása miatt, hanem más szabálysértés miatt.

A kérdezőnek egyszerű a dolga. Bemegy ( levelet ír ) az intézkedés lefolytató Rendőrkapitányságra és megkérdezi, hogy tessék már mondani mi van az ügyemmel?

Tegyük fel minden úgy van ahogyan írja ( elméletben kizártnak tartom ) akkor a biztosítója ellen indíthat peres eljárást, ha az eljárásban megállapítják, hogy vétlen.

drbjozsef # 2018.12.12. 14:54

Például a károsult hozzájuk fordult.

És igazuk van, se a károkozó elismerésére, se a rendőrségi határozathoz nincsenek kötve - ugyanakkor furcsa, mert ha a károkozó nem ismeri el a felelősséget, akkor nagyon elvétve fizetnek a saját szakállukra. Vagy nem stimmel valami, vagy tök egyértelmű az eset, és nincs miért várjanak.

Vadsuhanc # 2018.12.12. 14:22

Maci Laci

És szerinted a biztósítód honnan értesült arról, hogy baleset részese voltál ?