Külföldi rendszámú gépjármű használata


jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.12. 09:54

A legjobb megoldas meg mindig az, ha az ember egyszeruen elhajol az allatok utese elol: nem megy Magyarorszagra autoval. Az AIKIDO nevu onvedelmi sportban lehet megtanulni, hogyan hasznalja fel az ember a tamado test energiajat sajat maga (=a tamado) ellen. Itt is ezt kell alkalmazni: hadd varjon az ut szelen, kulfoldi rendszamra vadaszva, aztan menjen haza minden nap ures kezzel. :-)

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.12. 09:52

Meg egy otlet: kulfoldon elo magyarok, mindenki csinaltasson potrendszamot az autojahoz mar jo elore, es az osszes dokumentumrol csinaljon fenymasolatot. Az eredetit tartsa otthon, es csak a masolatokkal jarjon. Ha a rendor "elveszi" ezeket, hat vegye. Az ember postan kuldessen el maganak meg egy szett ilyen masolatot, tegye vissza az autojara, es kozlekedjen tovabb.

Ja, es azonnal, ahogy "elvettek" a papirjait, tegyen feljelentest ismert tettes ellen, hogy ketyegjen az ora.

Tudom, hogy ez nem teljesen jo megoldas, mivel utvonalengedely, meg felirjak az auto adatait, mint olyan, amely ellen eljaras indult, de parhuzamosan megy az ellen-eljaras, a feljelentes tolvajlas ellen, tehat szerintem hatareset.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.11. 19:10

Értelek ez egy olyan irat aminek jónak kellene lennie, aztán mégse fogadják el.Kicsit zavaros ez a jogszabály.

Na vegre. Errol van szo. Nemhogy "zavaros", de ostoba es igazsagtalan is. A biztositas valoban a legfontosabb resze minden autozasnak, a tobbi sokkkal kevesbe fontos. Es ahol biztositva van az auto, ott el az uzembentartoja is nyilvan, hiszen a biztositok csak orszagon belul biztositanak barkit (elerheto legyen az illeto). Tehat ha valaki felmutat egy szlovak autohoz tartozo szlovak biztositast, amin o a szlovak cimen levo biztositott, ez mindennel fenyesebben bizonyitja, hogy az illeto ott is el.

Olyan gondokkal küzdesz, hogy például jógibece megtudta oldani a helyzetét. Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor neked is ugyan ennyi lenne...

Persze, en is azt javaslom S8ABT-nek es mindenki masnak is, hogy ne adjunk a magyar rendornek "tamadasi feluletet", azaz addig, amig nem kapunk irasbeli ELOZETES biztositast arra vonatkozolag, hogy igenis jogosan hasznalhatjuk az autonkat Magyarorszagon, NE MENJUNK Magyarorszagra autoval. Parkoljunk le a hatar masik oldalan, ahova a magyar igazsagszolgaltatas keze mar nem er el, es kozlekedjunk Magyarorszag teruleten tomegkozlekedessel. Teljesen felesleges meg azt az 1%-ot is megkockaztatni, hogy egy magyar rendornek nem eleg az a papir, ami mindenhol az EU-ban eleg. A franc fog rohangalni ide-oda mindenfajta bizonyitekokat szerezni, hogy jogosan el ott, ahol el. Ha az anyaorszag (ahol el az ember) altal kibocsatott dokumentumok nem elegendok, menjen Budapest Brusszelbe es panaszkodjon ott, hogy o nem hiszi, hogy a szlovak allam altal kibocsatott hivatalos papirok igaziak. Mondja ott el, hogy szerinte azok KAMUK. Aztan nezze meg, hogy mit kap ott a fejere ilyen feltetelezeskert... :-)

Véleményem # 2012.02.11. 13:49

S8ABT

Ha megértetted a törvényt, meg tisztában vagy vele, akkor nincs gond.
Euro itt? ugyan már, mire bevezetnék megszűnik az Euro, vagy az Unio. Azért nincs mert a gazdasági helyzet az valahol nagyon lent van. Nem is akar növekedni. Adó csalók sajnos mindig vannak, sokat utol is érnek, és ülnek érte. De olyan leleményesek hogy az elcsalt pénzt nem tudod rajtuk behajtani, csak annyi hogy pár évet ülnek érte.
A rendőr miért nem rendőr kérdést nem értem... Nem igazán vannak megfizetve...

A jogszabály nem tér ki a biztosításra. Vagy mert kihagyták, vagy mert lényegtelen. De lehet hogy elfogadják mint hivatalos okirat. Csak ebből az jön hogy ezt meg le kéne fordíttatni. Az meg megint nem jó. Értelek ez egy olyan irat aminek jónak kellene lennie, aztán mégse fogadják el.Kicsit zavaros ez a jogszabály.

Olyan gondokkal küzdesz, hogy például jógibece megtudta oldani a helyzetét. Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor neked is ugyan ennyi lenne...

S8ABT # 2012.02.11. 12:28

Nos "felütöttem a fejem"...
Milyen gondokkal küzdök?
Mielőtt még ismét eltúlozzuk a köztünk lévő "véleménykülönbség" súlyát,el szeretném mondani Én is Magyar vagyok,és ismerem a Magyar "virtust"!
Konkrétan a "kiskapuk" kihasználásáról beszélek de van aki csak "leleményességnek" hívja!!!
Az "oktatás" illetve a "kint"élők tapasztalataira nektek van szükségetek.....
Nem személyesen,hanem az országra gondolok....
Vajon miért nincs otthon Euro?
Vajon miért nem sikerül legalább kis mértékben csökkenteni az "adócsalást"?
Vajon a rendőr miért nem lehet rendőr?
Konkrétan a rendőrök fizetésére gondolok....
És nekem van gondom....
Én megfogalmaztam egy véleményt,mire "mindenki" kioktatott hogyan kell a törvényt betartani...
A biztosításról senki sem beszél....

Véleményem # 2012.02.10. 20:40

jógibece

Nem akarok vájkálni a múltadban, de ha te ott nevelkedtél és nőttél fel, akkor miért nem kérted az ottani állampolgárságot? Gyakorlatilag egy két barát meg rokon köt ide Mo.-hoz. soha nem éltél itt, nem tudod hogy itt mi van, csak másodkézből értesülsz. Nem szavazol itthon, nem élsz a magyar állampolgársági jogaiddal, csak most próbálsz meg. Nehéz két különböző álláspontot közel hozni egymáshoz. Te ott élsz, mi meg itt. Mi tudjuk jobban mi folyik itt, és hidd el nem sok jó. Neked onnét nincs rálátásod az országra, és a helyzetére, hisz nem élsz itt. Te Európa egy olyan országában élsz ami fejlettebb mint Mo. Ezek olyan dolgok, hogy évekig lehetne vitázni ezen. De a törvény az törvény. Itt ezeket kell be kell tartani, ott meg azokat, hogy élni tudj.

Ha majd S8ABT is esetleg felüti itt a fejét, akkor magyarázd el neki, hogy kicsit legyen megértőbb a csóró magyarokkal és a törvényeikkel, ha már ő is magyarnak született. Persze ti Nyugati magyarok vagytok, egy fejlettebb csoport. A Keleti magyar elmaradottságát, és piti kis törvényeit meg fogadjátok el. Mondjuk inkább S8ABT-nek kellene, mert ő komolyabb gondokkal küzd.

Nekem eszemben sincs égtájakat meg országokat meg városokat idekeverni, csak ti gyakran ezzel példálóztok, gondoltam én is így teszek akkor.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 20:17

Zolltomi: ez bizony tenyleg egy Jógi Forum. Alt-162 a hosszu o jele ezen a belga billentyuzeten.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 20:12

Nem erted, hogy mi nem fogunk semmit sem csinalni? Nem fogunk maganokiratokat gyartani, nem fogunk ide-oda rohangalni pecsetes papirokert, nem fogunk semmit se bizonyitani. Fogd mar fol vegre. Mi, Europaban elo magyarok mar hozzaszoktunk a mozgasszabadsaghoz, es jottanyit nem engedunk belole. Ameddig a 27 europai orszagbol az osszes tobbi 26-ban elfogadjak a 3 papirt ami mindig nalunk van (szemelyi, jogositvany, forgalmi), addig mi nem fogunk semmi mast magunkkal hordani.

Ha ez a harom nem eleg Magyarorszagon, akkor NEM MEGYUNK MAGYARORSZAGRA A SAJAT KULFOLDI RENDSZAMU AUTOINKKAL. Berelt autoval lehet, vonattal lehet, repulovel lehet, busszal lehet... csak PONT azzal az autonkkal nem, amelyre vadasznak otthon ezek az uj kalozok.

Ha figyelmesen olvastal volna es nem csak csipobol tuzelnel, mint a tobbi unatkozo nyugdijas, elmondtam, hogy ovodas korom ota Belgiumban elek, tehat ertelemszeruen nem szavazok magyar vezetokre. Sosem hittem abban, hogy ez szamit. Egyik kutya, masik eb. Ez a latszatdemokracia cirkusz az alacsonyabb intelligenciaju embereknek van fenntartva, akik tenyleg azt hiszik, hogy a szavazataikat meg is szamolja valaki, es nem egymas kozott dontik el a nem-mondom-meg-kik, hogy ki legyen a kovetkezo taviranyitasu pojaca, akire majd dobalhatja a nep a paradicsomot.

Brusszel NEM a kedvenc varosom, legalabbis most ezt kell mondanom. Te pedig hidd azt, hogy itt az Interneten barmilyen informaciot hallasz, azt keszpenznek kell venned.

De igazad van!!! Neked is, es mindenkinek!!! A torvenyt be kell tartani, akarmilyen rossz es akarmennyire is betarthatatlan!!! Meg ha lehetetlen is betartani, mert onmaganak ellentmond es olyan papirokat ker, amiket szinte lehetetlen beszerezni, akkor is!!! Igazad van!!!

S8ABT, a Talbot-k tovabbra is erdekelnek... :-)

Véleményem # 2012.02.10. 19:31

jógibece

A sértegetésről annyit, hogy ezt inkább te szereted csinálni. zolltomi egész visszafogott volt mindenkivel.

Te meg oldottad a haza jutást, kár parádézni. Amúgy meg ha ennyire féltitek a rendszámot, akkor még mindig ott van az a lehetőség hogy amíg Mo.-on vagy addig minden napra íratsz egy magánokiratot amit az üzembentartó állít ki, és csak egy napig érvényes, de minden nap állíthatsz ki újat.
Be vagy jelentve a munkáltatódnál, ott élsz életvitelszerűen ( én elhiszem ) bizonyítsd a rendőrnek vagy aki igazoltat.
Szerintem neked a legkönnyebb bizonyítani ezt, mint kint élő magyarnak, aki már régóta kint van.

Ha meg annyira magyar állampolgár vagy, akkor remélem haza jöttél szavazni, mert valaki nagyon jól helyre tette az X-t, hogy most ilyen törvények születnek, sőt mi több valami 2/3 van. Így aztán mindent lehet.
Szidd azokat akik ezt akarták 2 éve.
Brüsszel továbbra is kedvenc városod, rajtad kívül senki se akar oda menni. De ha segít akkor fesd fel az autódra, úgy majd megijednek és tovább engednek.
Ha sértene valami EU-s törvényt, ez a jogszabály akkor nem szavazták volna meg, nem vezették volna be. Ha meg sért, akkor úgyis visszavonják.
A rendszámtáblát elveszik, leveszik, ezen kár felháborodni. ( de csak akkor ha jogszabályt sértenek vele ) Ha nem veszik le, akkor igen, lehet az amit te mondasz, hogy csak feljelentés. Akkor a nagyon szeretett rendszámotok megmarad, de a bírság ugyan úgy kiszabásra kerül.

n.k.1959 # 2012.02.10. 16:58

Tiszteletem az Uraknak!

Lenne egy kérdésem! Mi a menete a rendszámcserének és milyen költségekkel jár? Valakinek volt már ilyen? Egy fél éves autóm van a nevemen németországban vettem és német rendszámmal. 2.2 diesel. Köszönöm. N.Károly

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 15:53

Zolltomi, igazad van!!! Te vagy itt az ész, a fény az éjszakában!!! Mondjál még valamit, mert isszuk minden szavadat!!!

zolltomi # 2012.02.10. 15:06

Egész 02.07-ig nem tudtad leírni a jog szót!!! Onnantól találtad ki ezt a marhaságot, hogy én elmeséltem neked, hogy legalább ezzel ne égesd már magad...

Ez volt az utolsó mondatod, amit már nem bírtam elnézni:

" Ha nem vetted volna észre, ez egy JÓGI fórum..."

Még ki is hangsúlyoztad... Tényleg ciki! :-)

Legalább ne hazudj, mert így még szánalmas is vagy!

zolltomi # 2012.02.10. 15:00

:-)

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 14:46

Zolltomi!!! Nem fogok egy fillért sem fizetni az államnak!!! Meg másnak sem!!! Egyrészt azért, mert már nincs fillért, csak forint, másrészt azért, mert nem megyek haza külföldi rendszámú autóval!!! Érted??? Jó!!!

Valaki mondja már meg neki, hogy a minél-t 1 (azaz egy) darab n-nel írjuk a magyarban!!! Mars vissza az általánosba!!! Balekkám!!!

Valaki azt is mondja el ennek a furkósbotnak, hogy mi a különbség a jógi és a jogi között, mert még mindig nem érti, hogy az egyik egy indiai spirituális szertartás, a másik pedig a magyar "jog" szónak a melléknévi igeneve. Persze ezt is általános iskola magyar nyelvtanóráján tanulhatta volna, ahonnan hiányzott...

Ja, lefelejtettem a parasztos nyomatékot. Hát itt van az összes lefelejtett, mindenki tegye oda ahova jólesik: "!!!!!!!!!!!!!"

zolltomi # 2012.02.10. 14:38

Jógibece!!!

Igazi balek vagy!!! Sokat fogsz fizetni a magyar államnak, aztán utánna lehet majd panasszal élni és okoskodni...

Ja és mikor tanulod már meg leírni a jog szót, ha már egyszer ezzel a témával vagánykodsz??? Nem jóg! Valaki mondja már el neki, könyörgöm! :-)
Látod itt derül ki, hogy max egy gipszkartonozó vagy ott kint...

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 13:37

S8ABT: az ismerősöd tűnt el, vagy a hozzászólásod? :-)

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 12:42

Kiegészítés: mi a törvényhozóinkat saját magunk választjuk, és ha nem tetszik amit csinálnak, leváltjuk őket. Ugyancsak, ha olyan törvényt hoznak, ami ilyen ostoba lenne, mint ez a magyar, egyszerűen és gyorsan visszavonatnánk velük (de idáig nem kell sosem elmenni, mert csak intelligens törvényhozókat választunk meg, akik már a tervezési fázisban látják, hogy ez nem fog működni). És legvégül a mi rendőreink az állampolgárok életét hivatottak megkönnyíteni és segíteni, nem megnehezíteni.

Hatalmas különbségek, tudom. Ezért tartozik ma a térképen Magyarország a Balkánhoz, és Lengyelország és Csehszlovákia pedig Európához.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 11:32

hogy minnél kevesebbe kerüljön neked az átállás.

Minel, egy n-nel, primitivkem. De FOGD MAR FOL, hogy senki nem fog "atallni". Senki nem fog elorehajolni ilyen buzi torvenyhozoknak, mint akik ezt a torvenyt lenyomtak valahogy az orszaggyules ketharmados torkan. Ezt a "harcot" ezek az emberek, akiknek az agyalagyult, betarthatatlan torvenyeirol beszelunk, SOSEM fogjak megnyerni. Te nyilvan az o oldalukon allsz es drukkolsz nekik, de csak tudd, hogy a vesztes oldalra teszed a zsetonjaidat. Neked jon majd a hidegzuhany, amikor Brusszel visszavonatja a torvenyt es MEG TOBB szlovak rendszamu auto lesz a magyar utakon. :-)

Figyelj! Nagyon sokan váltottak már magyar rendszámra tavaly nyár óta, a prostiktól a különböző cégtulajdonosokig, szinte mindenki.

Sertegesd azt! Tudod kit. Mi egyetemet vegzett, tobbdiplomas, nyelveket beszelo kulturemberek vagyunk, europaiak, akik meg magyarul es kepesek helyesen irni. Lekurvazod a kulfoldon elo magyarokat? "Kulonbozo cegtulajdonos" az egyetlen mentalis keped azokrol, akik toled elteroen kepesek kockazatot vallalni es VALLALKOZNI?

Szerintem aki ilyeneket ir, az meg a regi rendszerbol visszamaradt csokeveny, aki akkor meg at tudott valahogy vergodni iskolakon ugy, hogy meg magyarul sem tud helyesen irni, es meg ott szokhatta meg, hogy az allambacsinak mindig igaza van, es ha egyenruhas embert lat az ember, akkor hajoljon jo melyen elore, hogy ne fajjon.

JAVASLAT: menj at a magyar hataron barmilyen iranyba, nyugdijas trollkam, es csodalkozz ra, hogy milyen szep a vilag ott, ahol nem irigy emberek cibaljak egymast hajat holmi autokon, hanem EGESZ MASROL SZOL EGY EMBERI ELET. Fejlodj kicsit, a helyesirast pedig halaszd kesobbre, mert latod, anelkul is milyen jol tudsz forumozgatni.

Pathetic... :-)

S8ABT # 2012.02.10. 10:29

Milyen érdekes ez a fórum.....
Leírtam hogy járt a Németben dolgozó ismerősöm...
Vajon miért tűnt el....

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 09:05

lépned kell valamit, hogy ne fizess büntetést!

Leptunk, nyugdijas forumozo troll. Nem megyunk haza autoval. Erre lepj valamit.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 09:03

Ez nagyon szep, ki kene nyomtatni es bekeretezni:

Ne haragúdj, a stilussal az ég világon semmi gond!!!

Hosszu u, rovid i, eg+vilag ket szoban... nagyon durva... na, ilyen emberekkel vivunk itt szelmalomharcot. Nekem ez mar rangomon aluli tevekenyseg, betartom a sajat tanacsomat es atnezek az irasaik folott (csak nehez, mert rohogogorcsot kap az ember, amikor ilyeneket olvas, mint ez az idezet). ;-)

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.10. 08:56

S8ABT, ezek csokottagyuak. Mar eddig tobbszor leirtuk, hogy

  1. Ez a torveny felrug minden EU-s normat, kezdve a mozgasszabadsag biztositasaval. A tobbi orszag NEM ker senkitol semmilyen "bizonyitast", hanem elfogadja a jelenleg kibocsatott forgalmit, vezetoi engedelyt es szemelyit. Nem ker senki sehol tovabbi "bizonyitekokat". Ha a magyar rendor ilyet ker, ez egyertelmuen a mozgasszabadsag elvet serti, tehat Brusszel lepni fog. Ez egy roppant egyszeruen ertheto alapelv barmilyen normalis embernek. Ehelyett mit olvasol az ilyen csokottagyuaktol ujra es ujra? Ismetelgetik, mint a reszeg az egyszeregyet: „Nem arról kéne beszélnünk, hogy a te sajátos jogi értelmezésed szerint ez milyen EU , vagy nemzetközi jogot sért a törvény, ( mondjuk semmilyent, de ebbe ne menjünk bele újból és újból )” (direkt ugy hagytam, hogy a stilus is latszodjon, mert illik hozza).
  2. A rendszamtabla levetele is olyan intezkedes, amely egyreszt sem az europai gyakorlattal nincs osszhangban (sehol nem szedegetik le mas orszagok rendszamtablajat), sem nem aranyos a FELTETELEZETT torvenysertes mertekevel. A magnot bombolteto hasonlat nagyon rossz, hiszen nem hiszem, hogy mi kulfoldon elo magyarok barkinek artunk azzal, hogy itt vagyunk. Nem zavarjuk sem a szomszedainkat, sem az otthon elo magyarokat. VISZONT SZEPEN MUTATJA, hogy aki ilyen hasonlattal jon, NEKI MENNYIRE FAJ, hogy masoknak lehet kulfoldon elni, pl Szlovakiaban.
  3. De a legszebb, a gyongyszem ez: „Ha kint senkit nem érdekel, hogy magyar rendszámmal közlekedsz, itt meg törvény írja elő akkor szerintem tedd meg amit meg kell tenned!”. Ez az ember meg mindig nem erti, pedig mar szazszor leirtuk, hogy ha valaki kulfoldon el, akkor KUTYA KOTELESSEGE 6 honap utan a helyi rendszamra valtania. Ez a (nem mondom ki) allandoan elojon azzal a hagymazos alommal, hogy MI MAGYAROK hadd buk az osszes tobbi europai orszagot azzal, hogy ha ott elunk, akkor is magyar rendszamu autoval jarunk, de FORDITVA NE LEHESSEN. Kb. ennyi igazsagerzete van az ilyen embernek. Vagy nem jart soha jogra, vagy ha igen... akkor menekuljon mindenki az olyan orszagbol, ahol ilyen jogaszok vannak. Hat nem igy van termeszetesen: NEM LEHET magyar rendszammal elni kulfoldon. A magyar rendszam azoknak van, akik MAGYARORSZAGON ELNEK. Na most ha valaki atkoltozott Szlovakiaba, akkor neki SZLOVAK rendszama lesz, kotelezoen, es ez ellen semmit nem tehet a magyar. Es ha utana a Szlovakiaban elo magyar Magyarorszagon akar dolgozni, nyugodtan megteheti, es nem koteles az autojat magyar rendszamositania, mert hivatalosan Szlovakiaban el, ottani rezidens. De ettol ugyanolyan jogosan elhet, dolgozhat Magyarorszagon is, mint az EU osszes tobbi allamaban. Ha 6 honapnal TOVABB akarna maradni Magyarorszagon es ott elni, dolgozni, AKKOR kene a nyomorultnak magyar rendszamositania az autojat. Amig nem tett ilyet, nem kell neki. Tehat az osszes kulfoldon elo, dolgozo magyar LEGALISAN jar mar most is a kulfoldi rendszamu autojaval.

Fenyegeto VAMOS TAMASNAK erre: „Ha egy kicsit leleményesebb lennél már rég megoldottad volna te is a problémádat, de félek ha továbbra se lépsz semmit, nagyon rosszul fogsz járni!” csak annyit, hogy igen, megoldottuk LELEMENYESEN: Nem megyunk haza autoval addig, amig irasbeli garanciat nem kapunk arra, hogy senki nem fogja leszedegetni a rendszamtablainkat, es nem fognak bizonyitekokat kovetelni arra, hogy itt dolgozunk. Az eddig hasznalt 3 papir (szemelyi, jogositvany, forgalmi) eleg kell legyen. Ha nem eleg, forduljanak Brusszelhez! Addig mi kivarunk es LELEMENYESEN megakadalyozzuk, hogy ezek az utszeli haramiak es a csinovcsik csicskasaik ujabb igazsagtalan bevetelhez jussanak.

S8ABT: ne reagalj rajuk, mert te is csak felhuzod magad. Ezek provokatorok, arra jatszanak, hogy jol felidegesitsenek mindenkit a megalapozatlan, agyatlan, ostoba fenyegeteseikkel. Lepjunk at rajtuk, felettuk, es mint mar mondtam, addig ne szolj hozza, amig csak a Velemenyem-zolltomi-csatlosaik egyuttes huzza a zenet. Varj, amig kultural emberek is megjelennek a porondon, akik helyesen latjak a kerdest. Szerintem.

zolltomi # 2012.02.10. 06:46

S8ABT!

Ne haragúdj, a stilussal az ég világon semmi gond!!! Egész egyszerűen azt nem értem, Te mit nem értesz azon, hogy ez van már 8 hónapja és lépned kell valamit, hogy ne fizess büntetést! Nem arról kéne beszélnünk, hogy a te sajátos jogi értelmezésed szerint ez milyen EU , vagy nemzetközi jogot sért a törvény, ( mondjuk semmilyent, de ebbe ne menjünk bele újból és újból )hanem arról hogy mi lenne a további lépés, hogy minnél kevesebbe kerüljön neked az átállás. Én csak abban próbáltam eddig segíteni, hogy nehogy egy hidegzuhany, egy több százezres büntetés hűtse le a fellángolásodat.

Figyelj! Nagyon sokan váltottak már magyar rendszámra tavaly nyár óta, a prostiktól a különböző cégtulajdonosokig, szinte mindenki.

De még tovább megyek! Rengeteg kint dolgozó honfitársunk vette észre, hogy ezeknek a jogszabályváltozásoknak köszönhetően degeszre tömhetik a zsebüket. Az elmúl 8 hónapban 100.000 db. autót hoztak át magyarországra az EU országaiból!!!
Tehát ennyire nem számít, mennyi a regadó újra üzlet magyarországon kintről behozott gépkocsival járni.

Ha egy kicsit leleményesebb lennél már rég megoldottad volna te is a problémádat, de félek ha továbbra se lépsz semmit, nagyon rosszul fogsz járni!

Ha kint senkit nem érdekel, hogy magyar rendszámmal közlekedsz, itt meg törvény írja elő akkor szerintem tedd meg amit meg kell tenned!

:-)

S8ABT # 2012.02.10. 00:11

Feladtam "Barátom"!
A stílus....

Véleményem # 2012.02.10. 00:10

S8ABT

A Magyarországon működő diplomáciai és konzuli képviseletek, valamint nemzetközi szervezetek, ezek nemzetközi szerződés alapján mentességet élvező tagjai és családtagjaik járműveire DT betűjel kerül.

Diplomácia mentességet élvez, felesleges a DT-t ide keverni.

Elkobzás van. A szabálysértés megszüntetése érdekében élhet ezzel a lehetőséggel az eljáró hatóság.
Hozok fel egy "hülye" példát: Ha csendháborítás van mert bömbölteted a hifit, akkor a hifidet elveheti, elkobozhatja a rendőr hogy ezzel a szabálysértést megszüntesse. Gyakorlatban ez ritkán van, de megteheti.

A vitatott jogszabály még le is írja hogy a helyszínen el kell venni a rendszámtáblát. De ezzel tisztában vagytok, csak nem fogadjátok el.

jógibece

Brüsszel a te kedvenc városod, eszemben sincs nekem hadakozni vele.