Külföldi rendszámú gépjármű használata


jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.09. 23:41

S8ABT: ne faradj. Mar 3 hozzaszolasbol kiszurtem, levezettem, hogy ezek agyilag retardaltak. Allandoan azt ismetelgetik, hogy a torvenyt be kell tartani, mint a narkosok... Nezz at rajtuk, mint ha itt sem lennenek. Az Internet alapszabalya, hogy az ilyen trollokat ignoralni kell. Nincs jobb megoldas. Az, hogy allandoan valaszolgatsz nekik es felidegesited magad, csak neked rossz. Ezek rohognek, es mar nyulnak a billentyuzet utan, hogy begepeljenek valami ilyesmit:

az eljáró hatóság intézkedésképpen elkobzást alkalmaz”, vagy „bárki akinek joga van intézkedni veled szemben mint eljáró hatóság.”, vagy „Gyerekek, ez a törvény!”, vagy „Amúgy meg sokkal többen ( lényegesen ) vannak ebben az országban, akiknek semmi bajuk a törvénnyel és támogatják. Ők értik...” (hol a bizonyitek? vagy csak magabol indul ki), vagy „Nem a logikát kell keresni, hanem el kell fogadni a törvényt.” (ez a legszebb, be kene keretezni!)

NEM A LOGIKAT KELL KERESNI, HANEM EL KELL FOGADNI A TORVENYT.

Na, ilyen zombik koze mesz majd vissza Magyarorszagra. Csak tenyleg ne autoval tedd, mert ezek tenyleg kepesek levenni a rendszamodat. Legy okosabb, ne vedd fel a kesztyut. Ha hadakozni akarnak, hadakozzanak Brusszellel. Kapnak majd eleg feljelentest, mert a 99.99%-a azoknak, akikrol levettek a rendszamot, legalisan hasznalta az autot. Nagyon durva vege lesz ennek, de ezt picike esszel elore lehetett volna latni.

Itt ezen a forumon csak "vak vezet vilagtalan"-t lathatsz, olvashatsz. Ne faraszd magad. Vond le a konzekvenciat, hogy Magyarorszag jelenleg ilyen minosithetetlenul gyalazatos szegyenteljes allapotban van, es csak remenykedjunk, hogy vagy a belso, vagy a kulso pofonok hatasara lesz ez meg jobb is. Addig meg elvezzuk az eletet az Unioban, ahol szerencsere ilyen gondok sosincsenek, mint amirol itt beszelunk. Itt a kutyat nem erdekel, hogy a szomszed milyen autoval jar. Orulj neki, hogy minket itt annak ellenere megturnek, sot kedvelnek, hogy magyarok vagyunk.

Ha ilyeneket mondanank, mint ezek a zombik, minket is paros labbal rugnanak vissza Magyarorszagra a nyugatiak, mert ok kevesbe toleraljak azokat, akik masok szabadsagat probaljak megnyirbalni. :-)

Ne vivj szelmalomharcot zombik ellen, add fol...

S8ABT # 2012.02.09. 22:52

Tévedés!!
És azért mert ennyi erővel ha átmész a piroson a kocsidat is elkobozhatják!
Feljelenthet maximum!!!!!
És ez nem ragaszkodás hanem tény méghozzá a jelenlegi helyzetben fontos!!!!
Elismétlem mert úgy látom valóban nem értitek:
Az egyedi azonosítóm a tulajdonom,még itt sem veheteik le,elkobzás nincs ez nem a Pál utcai fiuk!!!)
A tiédet bevonhatják mert ahhoz van joguk,de nekem nem magyar az azonosítóm!!!!!
Most beszéltem egy barátommal,érdekeset mondott:
magyar állampolgár,külföldön lakik,adózik és követségi autót vezet (DT-s azonosító)otthon néha.
Ilyenkor mi van??

Véleményem # 2012.02.09. 22:22

S8ABT

Tegyük fel az egyedi azonosító a tiéd amihez annyira ragaszkodsz. Van ez a csúnya jogszabály amiről megy a vita. Ha te ezt megsérted akkor az eljáró hatóság intézkedésképpen elkobzást alkalmaz. Méghozzá azért mert amivel elkövetted a szabálysértést azt elkobozhatja.
A ki meri levenni kérdésedre a válasz, hogy bárki akinek joga van intézkedni veled szemben mint eljáró hatóság.
A miértre pedig az a válasz: azért mert a szabálysértést elkövetted.

A fentiek csak akkor következnek be ha szabálysértést követsz el.

S8ABT # 2012.02.09. 22:05

zolltomi!
Azért néhány dolgot tisztázzunk,mielőtt ismét lekezelőre veszed a stílust!!
Ha visszaolvasol akkor a következökkel kell szembesülnöd:
Pl:az azonosítóm (egyedi)a saját tulajdonom....
főleg ha nem magyar ki meri levenni????
És miért is?????
A másik,hol is az a sok megértő ember????
Itt max 8-an vagyunk akik "vitázunk"dolgokon!
Itt nem a törvény a probléma hanem a butaság......
Mond valamit MAASTRICHT neve????
De leírtam azt is hogy megyek és Én mit teszek.
Ami nem kell hogy érdekeljen,csakhogy ha belátnád végre hogy ez abszolút jogi kérdés (és mellékesen ismernéd az Eu-ban hatályos jogokat,ti is Eu-s tagállam vagytok)
Milyen duma ez hogy semmi bajuk a törvénnyel...hát nem érted,nem hagyhatod majd el magyarországot mert ahogy külföldre lépsz leveszik a rendszámodat,egy olyan törvénnyel amit itt úgy védesz mintha te találtad volna ki....
A kissebb bajotok lessz az a rengeteg penz amit fizettek majd a perekben(ahogy írtam a jogalkalmazót pogári perbe hívhatom,kártérítésért)a nagyobb az lehet ha ilyen alapon nem mehettek sehova magyar rendszámmal..Hát tényleg nem érted???

zolltomi # 2012.02.09. 21:18

Ha jól értem, nem a törvény létét kérdőjelezitek meg, csak azt tartjátok jogellenesnek, igazságtalannak... És akkor most mi van??? Gyerekek, ez a törvény!
Durcáskodtok mint a kisgyerek akinek elvették a játékát?
Mit értek el vele???
Majd az eredményről értesítsetek, addig semmi értelmét nem látom annak, ahogyan egymás vállán sírtok.
Lépjetek már túl rajta, ez van és ez addig van amíg nem lesz más! Jobb vagy lehet, hogy még ennél is rosszabb...
Amúgy meg sokkal többen ( lényegesen ) vannak ebben az országban, akiknek semmi bajuk a törvénnyel és támogatják. Ők értik...

Véleményem # 2012.02.09. 20:05

jógibece

Ez nem logikai játék. Ami neked logikus az a törvényhozóknak nem. Nem a logikát kell keresni, hanem el kell fogadni a törvényt.

Ebből nem lesz semmilyen államközi balhé, ha meg lesz akkor majd megbűnhődik a kormány vagy akik ezt a törvényt hozták. Ha az igazságról is annyit beszéltetek már, akkor itt is meg lesz, ha ez igazságtalan számotokra. Találtál egy remek megoldást, nem kell tovább lázongani. Ha még több száz embernek ez a gondja akkor bízz abban hogy változtatni fognak.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.09. 19:09

Akiknek eddig levették a rendszámát az valószínű hogy jogtalanul használta és azért nem ír ide.

S8ABT: ez az ertelmi szinvonal van itt. Jo szoarkozast, en feladom a szelmalomharcot.

Ide jon kisistenkedni, hogy o majd megmondja, ki menjen Brusszelbe, es max annyira kepes, hogy bemasoljon copy-paste-tel valahonnan valami torvenyszoveget, amit mindenki meg tud tenni a Google.com segitsegevel. Erted mar, hogy mekkora aldas, hogy mi Nyugaton elunk?

Az osszes kulfoldi rendszam JOGOS. Ha nem lenne az, akkor mar kulfoldon levette volna a kulfoldi rendor, nem igaz? Ha az ember mindenhol az EU-ban jogosan jar vele, akkor nyilvan Magyarorszagon is jogosnak kene lennie ugyanannak a rendszamnak. LOGIKUS. Legalabbis nekunk az, de van par magyar, aki szerint a magyar az "egyenlobb az egyenlonel", neki joga van leszedegetni mas allamok jogosan kiallitott rendszamait.

Ebbol akkora allamkozi balhe lesz, hogy idaig el fog erni a szele. Egyebkent a Balazs, aki a belgiumi magyarok kozul talan a legaktivabb, mar megkezdte a jogorvoslathoz az eloterjesztest, bement targyalni az Europa Tanacsba, es azzal jott vissza, hogy mar szazaval kaptak leveleket, es egy bizottsag targyalja, hogy mileyen szankciokkal valaszoljanak ezekre a magyar torvenyekre. Neki azt mondtak, hogy tudnak mindenrol, az osszes uj magyar torvenyt leforditottak es talaltak nagyon sok europai elvekkel utkozo torvenyt, es termeszetesen uton vannak afele, hogy ezeket semmisse tegyek.

Ezert is mondtam, hogy csigaver, tessek kivarni a veget. Addig pedig nem belerohanni ilyen rendszamleveveses, kiabalos talalkozasokba. Szerintem azzal lehet a legjobban megbuntetni ezeket a szemeteket, ha elkeruljuk Magyarorszagot. Hadd varjanak napokat, heteket, vadaszva a kulfoldi rendszamos autokra, es ne talaljanak senkit. Aztan amikor visszaallt a rend es Brusszel megnyugtat minket, hogy ha a belga hatosagok szerint jogos a belga rendszamunk, akkor most mar a magyarok sem vehetik le: AKKOR MENJUNK MAJD.

Szerintem ez a legokosabb, mert aki ilyen torvenyt hoz, az tobbre is kepes... kar veluk szobaallni. Keruld oket. A vonatozast, autoberlest semmi torveny nem tiltja, keruld meg az idiotakat, tarts tukrot elejuk es haritsd az irigy csapasaikat. Szerintem...

Véleményem # 2012.02.09. 18:49

S8ABT

(5) Az egyénileg kiválasztott és az egyedi rendszámtáblát annak jogosítottja a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével a tulajdonában, vagy használatában lévő más járműre is átszerelheti.

Nem fenyeget senki. Persze hogy ragaszkodhatsz az ügyvédedhez hogy segítsen. Meg a polgári per is ott van.

Akiknek eddig levették a rendszámát az valószínű hogy jogtalanul használta és azért nem ír ide.

zolltominak nyilván nincs annyi problémája ezzel a jogszabállyal mint nektek. Brüsszelbe az menjen, aki Brüsszelt hozta fel, mint egy lehetőség hogy ott majd mindent megoldanak...

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.09. 18:42

Sajnalom, S8ABT, hogy megis inkabb a konfrontacios megoldast kedveled. Majd ird le, hogy milyen tapasztalataid voltak, ha tenyleg kiprobalod.

En sokat dolgoztam fejlodo orszagokban, sajnos Magyarorszagon meg sosem, de mar jartam sokszor Magyarorszagon, ahol egy kollegam Mercedes-Benz tipusu autojat a latszolag jololtozott, latszolag intelligens (kulsoleg legalabbis) magyar kliensei lemerdzsoztak. Nem viccelek! De olyat is hallottam, aki a Peugeot nevet nem tudta kimondani, pedig az is van mar vagy szaz eves. Es olyat is lattam szomoruan, aki szerint egy Volga vagy Tatra vagy Zaporozsec "ciki", pedig itt nalunk kincseket adnanak erte, ha lenne. Teljesen mas kultura. Szegyellik a Trabantot, ami itt abszolut a legnagyobb divat es keresik az emberek, es mindent megadnanak erte. Mas kultura, na. En mar Belgiumban nottem fel, itt jartam ovodaba is, es elolvastam Magyarorszag tortenelmet, tehat tudom, hogy min mentek keresztul. De 2012-ben is ugy viselkednek, mintha 1980-at irnank. Ehhez mert a mereszsegedet.

Igaz, elvileg nincs vasfuggony, de gyakorlatilag van, lathatod te is. En szerintem ne kockaztass. Csak te huzhatod a rovidebbet, mert most a jogot is igy alkalmazzak, ahogy ezen a forumon is olvashattad: pofara! Hoznak olyan torvenyt, aminek lehetetlenseg megfelelni (SENKINEK NEM LESZ AZ AUTOJABAN BIZONYITO EREJUK PAPIR HOGY O KULFOLDON LAKIK, MERT KULFOLDON AZ NEM KELL!!!!), aztan vagy mindenkinek leszedik a tablajat es autosok ezrei mennek majd bottal a Parlament ele, vagy pofara valakinek leszedik, valakinek nem, akkor pedig az, akinek leszedtek, 10x duhosebben megy majd a Parlament ele, mert nem eleg, hogy leszedtek neki, de meg az orra elott egy masikat elengedtek, pedig tuti, hogy a masik se tudta bizonyitani, hogy kulfoldon el, mert ez LEHETETLEN.

Szerintem okos enged, szamar szenved: keruld el az orszagot, amig ilyen torvenyek vannak ervenyben es amig ezeket esz nelkul be is probaljak tartatni. Szerintem sokkal olcsobban es kenyelmesebben jossz ki, ha biztonsagos helyen hagyod az autodat (hataron kivul), es hataron belul tomegkozlekedessel jarsz. Esetleg ha mindenkepp autozni akarsz, vegyel valami olcso hasznalt autot magyar rendszammal, parkold le a hataron, gyalogolj at es szallj at abba.

Szerintem nyarra mar reg vege lesz ennek a cirkusznak es mehetunk megint. Csodalkoznek, ha Brusszel addigra nem tenne semmisse ezt a torvenyt. Ez a leotrombabb labbal tiprasa az europai mozgasszabadsag elvenek.

S8ABT # 2012.02.09. 18:23

Tudom,hogy igazad van jógibece!
mocsi45-öt kitiltották...azt hiszem így mondják.
Leveleztem vele.
Milyen furcsa az hogy jóideje írogatok és még mindíg nem "tévedt" ide valaki akinek levették elvették....
Olyanra gondolok aki az én elgondolásaim szerin "kint élő"...
LEHET HOGY CSAK VÉLETLEN....
Én megértem az Urak érveléseit is....
Ismét azt kell írjam,de:
Nincsenek Magyarországon hozzászokva ahhoz,hogy "visszabeszélnek"!!!
Ahogy valaki írta,ez a törvény be kell tartani...
Kérdezzék meg otthon azt a "kissebségi kollégát" aki kötelző nélkül szaladgál a "taligájával" vagy éppen akkora autóval amibe egész népes családja befér(akiket a melósok által befizetett adóból "támogatnak")hogy neki mi a véleménye...
Először a saját,"belső" ugyekben kéne ennyire aktív harcot vívni Uraim!!!
De mintmár sokadszorra,ismét leírom:
Minden tiszteletem az Önöké,csak mire ez a hevesség????
Még egy "vérlázító" gondolat a részemről:
Ha pl:leveszik,elveszik és Én próbálom napokig bizonygatni a saját igazamat,de közben ha mondjuk már anyagi okok miatt vissza kellett volna érnem,még polgári perben a jogalkalmazó ellen kártérítési keresetet is nyújtok be....
Persze ha elvesztem akkor perköltség stb...azonban ha nyerek....azon összegektől valaki sírva fakad...
Mert ezt is lehet!

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.09. 17:59

S8ABT, ezek a joemberek nem "fenyegetnek" teged, hanem kb. itt all meg az ertelmi szintjuk. Beideztem, hogy mekkora intelligenciaval rendelkeznek (sajat bevallasuk szerint): kb. annyival, hogy ha hoznak egy BARMILYEN torvenyt, akkor fel tudjak szajkozni szorul szora, hogy az mit mond, es tudnak fosni rendesen, hogy azt be is tartsak. Sot, van bennuk annyi energia meg, hogy NEHOGYMA' masok megkeruljek a torvenyt, funek-fanak elveszik a kedvet, hogy egy rossz, igazsagtalan torvenyt megkeruljenek. Ezt veszed te "fenyegetesnek". Pedig ezeknek az embereknek nincs semmi fegyver a kezeben, ezek csak unatkozo nyugdijasok, akik ettol elveznek el. Ja meg attol, hogy ha nem tetszik nekik valami vagy valaki, akkor letorlik a hozzaszolasait (en meg akkor leptem be, amikor Moncsi utolso megjegyzeseit olvashattam, es nem sokkal utana erdekes modon mintha eltunt volna az osszes.

Ilyen cenzurazo, egymas hajat tepkedo vilag a mai Magyarorszag, ahol mint mondtam, az emberek azt hiszik, hogy egy embernek csak egy (1) darab autoja lehet, es az fontos, hogy milyen markaju (szerintuk mondjuk egy Audi tobbet er, mint egy Simca, mert Audirol hallottak mar, de a Simca-t azt se tudjak eszik vagy isszak), es az is fontos, hogy uj-e, mert ha regi, akkor az szar (meg akkor is, ha egy 1936-os Citroen megfizethetetlenul draga, mig egy 2002-es Audi Trabant aron kaphato barhol Nyugaton). Szoval ezen a szellemi szinvonalon levokkel vivsz te szelmalomharcot.

Add fel szerintem. Ahogy szavaidbol kiveszem te mar egy Nyugaton kulturalodott ember vagy, tartsd magad az ertekrendedhez. Ne menj haza most autoval, pontosabban menj csak, ugy mint mi is, BECSIG. Az meg Europa. Ott leparkolsz (tudok ingyenes es biztonsagos helyeket ha erdekel), berelsz valami kis olcso autot (napi 20 eurotol mar vannak, szerintem megeri), es azzal jarsz Magyarorszagon. Abba nem kothetnek bele. Vagy ami meg elegansabb, de csak akkor eri meg, ha egyedul utazol: vonat. Becsbol 20 euroert Pestre tudsz vonatozni (kevesebb, mint az autoval a benzin es autopalyadij), Pesten veszel x napos BKV berletet, es mentesulsz a dugoktol, amelyek mindennaposak, a parkolasi gondoktol, a kocsilopastol, a reszeg lehanyja a kocsidat, a garazdak megkarcoljak, a rendor megsarcol, a magyarok meg irigykednek rad. Kell ez neked? Hidd el, sokkal jobb erzessel fogsz Magyarorszagra menni, ha az autodat Nyugaton hagyod.

Szlovakia is Nyugatnak szamit ma mar, tehat ha kozelebb akarsz parkolni, akkor Parkany vagy Komarom is jo lehet. Az is teljesen kulturalt euro gazdasag, ott sem zaklatjak a nepeket, mint Ausztriaban, Csehorszagban, Nemetorszagban, de Szloveniaban sem.

Nagyon jo erzes lesz majd metrozni (sok a reszeg es koszos ember, sajat tapasztalat tavalyrol) es tudni, hogy "erinthetetlen" vagy az utonallo rendor szamara. Esetleg gyalog odamehetsz es megnezheted, hogyan keseritik meg teljesen normalis europai polgarok eletet. Na? :-)

Zolltomi, menjel te Brusszelbe, azzal bizonyitsd, hogy nem a masik oldalon allsz. Ne masok farkaval verd a csalant, ahogy szoktak mondani. Ha neked sem tetszik a torveny, neked is pontosan ugyanolyan konnyu Brusszelbe telefonalni vagy irni nekik egy levelet. :-)

S8ABT # 2012.02.09. 17:24

Tényleg nem szeretnék tiszteletlennek tűnni....
de:sajnos ki kell ábrándítanom titeket!!!!
Ha átolvassátok amit leírtam (konkrétan:ügyvéd,konzul felhívása és a befizetett adómról ejtett néhány szó)
észrevehetitek hogy ezt nem a "kisujjamból szoptam"!!!!
Még az elején írtam,hogy az azonosítóm a sajátom mert az!!!Legalábbis it nálunk (egyedi azonosítóról beszélek)
Ami azt jelenti,hogy a következő kocsim rendszáma is az lesz ami a mostanié!!!!!
Azt is írtam miszerint vannak helyek ahol egy azonosítót több saját tulajdonban lévő kocsira is feltehetsz (ha jól emlékszem 2 re biztosan)!
Ugye senki sem hiszi hogy a tévében hallottam ezeket????:-))
Hogy mi a "jogkövető" magatartás és mi nem az azt kizárólag a bíróságnak van "hatásköre" kimondani "vita" esetén!!!
Persze le lehet venni azért..mert!
Én meg pontosan ugyanezért ragaszkodhatok az ügyvédemhez,bármely olyan esetben amelyet "Én" úgy ítélek meg hogy szükségem van rá!!!!!!!
Úgy tűník ti fenyegettek engem....
Engem a jószándék vezérel,pontosan azért hogy végre kiderüljön az hogy pl:az ügyvédek vagy azon államok konzulaátusai hoigyan érvelnek a kérdésben akiknek a adófizetőit próbálják "megsarcolni" a magyar hatóságok".
Nincs itt vita mindannyiótoknak igazat adok!!!
Én pusztán az általam elfogadható "verziót" írtam.
Lassan odajutunk a "beszélgetésben",hogy gyere csak majd mi megmutatjuk.....
Én nem erősködök senkivel sem rendőrel,sem vámossal,sem parkolóőrrel....
Olyan rég voltam otthon (sajnos)hogy lehet az is hogy mire megint hazajutok magyar áálampolgá lévén fizetnem kell hogy állampolgár lehetek...
NEM VAGYOK CINIKUS,DE HA AZ HOGY LAKÁSBÉRELEK VALAHOL A VILÁGBAN,ADÓZOM,BIZTOSÍTÁSOM VAN KEVÉS (KONKRÉTAN NEM BIZONYÍTJA HOGY OTT IS ÉLEK)...AKKOR ÚGYIS FIZETNEM KELL!!!!

Véleményem # 2012.02.09. 16:11

S8ABT

Ha nem adsz át semmit, akkor elmondod szóban. Bírság jár azért is ha nem tartasz magadnál forgalmit, jogsit. Te tartasz csak nem adod oda, ha mondjuk még hencegsz is vele, akkor fel lehet jelenteni téged jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenséggel.
Ha nem szólalsz meg magyarul akkor angolul vagy németül fognak kérdezni. Lehet nem nézed ki belőlük (pl.: rendőrökből), de azért az egyik nyelven biztos megfognak szólalni. Ezek után talán válaszolsz majd.
Ha még ezek után sem teszel eleget, vagy még újabb kérdést teszel fel a kötözködéssel kapcsolatban, akkor akár elő is állíthatnak. De az eddig feltett kérdésed egyik végkimenetele is lehet előállítás.
Szerintem ne próbáld ki!

jógibece és S8ABT tőletek kérdezem, hogy nem szeretnétek Brüsszelhez fordulni? Vagy olyan felsőbb szervhez ahol meg tudjátok gyorsítani ennek a jogszabálynak az eltörlését?
Időtök és energiátok meg érveitek van rengeteg, ennyi erővel már valami jogi lépést is tehetnétek.
Ez nem fordult meg a fejetekben?
Azért is lenne jó, mert onnét biztos kaptok egy olyan választ, amit ha itt megosztatok akkor előbbre lépünk talán egy kicsit.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.09. 15:50

S8ABT, ne reagalj ezekre a zolltomi fele hulyesegekre (hosszu ue-vel). Csak provokalni akar. Mi egy sikon mozgunk, mi ertjuk, hogy mi a bibi egy olyan torvennyel, ami szoges ellentetben van z osszes tobbi EU-s orszag elveivel.

Ez a zolltomi tenyleg sosem jart meg kulfoldon. Szerinte Nemetorszagban megallitanak minden kulfoldi rendszamu autot, es ha abban nemet ul, akkor elkernek tole bizonyitekokat arra, hogy tenyleg nem Nemetorszagban el, leszedik a kulfoldi rendszamtablajat es arra kenyszeritik, hogy hiaba el mondjuk Svedorszagban, es az ottani torvenyek szerint neki sved rendszamu autoval KELL jarnia 6 honap utan, megis csinaltasson maganak nemetet.

Itt mindenkinek teljesen elment az esze? :-) Nyugi, en itt vagyok es tartom benned a lelket. Szerintem ne adj eselyt ezeknek a barmoknak, hogy jatsszanak veled. Ne menj haza autoval, es ezt javasold minden magyarnak. Addig, amig Brusszel jol oda nem csap ezeknek az agyalagyultaknak es ra nem eszmelteti oket arra, hogy mi az EUROPAI UNIO lenyege.

Szerintem ne reagalj ezekre a zolltomikra, mert csak ideges leszel tole. Vegy egy mely lelegzetet es ignorald. Ez van sajnos.

zolltomi # 2012.02.09. 15:26

S8ABT!

Miért kéne akár megszólalnod is??? Az irataidat kérik el, aztán rádión lekérik a magyarországi adataidat. Ha ez eredménnyel jár, tehát van lakcímed már nem egy külföldi turista vagy, megbüntethetnek. Persze csak ha el nem kezdesz mégis beszélni és kimagyarázni magad, és bebizonyítani hogy miért jársz külföldi rendszámmal. A külföldi lakcím nem elég, hiszen ez eddig is volt szinte mindenkinek.

Most eddig járhattál külföldi rendszámmal, miért nem úgy fogod fel, hogy eddig is milyen jó volt!

Van egy törvény amit szerintem, ha jogkövetővagy el kell fogadnod. Nincs igazám más lehetőséged, bár tudom szerinted mégis jogod van hozzá.

Nem fog változni az életed, csupán magyar rendszámod lesz...

Ja és ne mondogassátok, hogy ez a törvény EU ellenes, mert ez a legnagyobb hűlyeség ami ezen a főrumon eddig elhangzott!!!! Ez ott is így van ahol dolgozol, hidd el!

Inkább annak kéne örülné, hogy eddig nem így volt és élni lehetett ezzel a lehetőséggel!

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.09. 14:50

S8ABT, ne kakaskodj. Egy reszeggel, drogossal, idiotaval nem lehet esszeruen ervelni. Azok, akik ilyen betartathatatlan torvenyt hoztak, egyertelmu, hogy nem Nyugaton tanultak jogot, logikat, filozofiat. Ezek meg azon a fejlodesi szinten jarnak, ahol egy embernek egy autoja van, annak fontos a markaja es evjarata (minel ujabb, annal jobb). NE ROHOGJ. Aki Nyugaton el, hat elegge megmosolyogja az ilyen mentalis fejlodesi szinten levo humanoidokat. De ma ez van Magyarorszagon.

"Kocsid van?" aztan az elismero szajtatvamaradas.
Nyugaton senki nem kerdez ilyen hulyeseget, mert a kutyat nem erdekli, hogy ki mivel kozlekedik. Es mivel olcso az auto es ugy lehet venni mint a cukorkat, ezert a legtobb embernek nemis egy, hanem tobb autja is van, NA UND? Senki nem beszel rola. Aztan "regi mar az autod, ideje lenne lecserelni", mondja a neandervolgyi. A fejlett nyugati pedig egyre regebbi autokra vadaszik, mert ujjal jarni errefele CIKI. Es minel "markasabb" az autod, annal nagyobb tahonak szamitasz kulturkorokben itt Nyugaton. Az csak azt bizonyitja, hogy satoros cigany vagy, aki csinositgatja a lovat mint a karacsonyfat. Szoval nagyon nagy kulonbsegek vannak mentalis fejlettsegi szintek kozott Kelet es Nyugat kozott.

Ezek utan csodalkozol, ha ilyen torvenyeket hoznak? Ebbe a mocsarba akarsz belegazolni ket labbal, aztan mosakodni utana? Ugyan mar. Az uriember elegnasan atlepdel ezek felett. Vonattal. Hadd varjanak ott az ut szelen, fagyban, hidegben dideregve, almodozva a 80e forintos buntikrol meg arrol, hogy jol kibasznak a kulfoldon elo magyarokkal a rendszamlevetellel. ALMODOZZANAK CSAK. Legyunk eleg okosak es addig ne setaljunk be az oroszlan szajaba, amig Brusszel a fejere nem csap egyet. En turelmesen kivarom, az ido nekem dolgozik. :)

Neked is ezt javaslom...

S8ABT # 2012.02.09. 14:36

jógibece!
Jó hogy ilyen nyugodt és megfontolt vagy és okos a dötésed is!!
Én nem nyugszom!!!!
Túl sokat "harcoltam" mire megbecsülést,tiszteletet kaptam itt és a rengeteg adót is azért fizetem hogy kapjak is valamit,úgyhogy Én haza,ha valaki megpróbál levenni,elvenni azonnal ügyvéd,konzul aztán elválik!!
Nincs az az isten aki korlátozhatna a jogaimban....
Apropó:mi van ha nem adom át a papíjaimat...mivel az autó külföldi benne az külföld nem??
Nem kötözködök csak érdekel!!
És ha nem szólalok meg magyarul?
Tényleg csak "rosszalkodom",de érdekel a véleményetek!!

S8ABT # 2012.02.09. 14:27

Azért csak nem hagy nyugodni,hogy senki sem fél(törvényalkotó)hogy a Maastrichti Szerződésben lefektett mozgásszabadsági alapjogot sértve,Eu-s probléma lehet?
De komolyan,erről mit gondoltok???

S8ABT # 2012.02.09. 14:20

Nem futok (ez elvi kérdés)az elhajtós "buli" jobban hangzik,ha jó helyen sikerul "meglépnem" akár még sikerülhet is(végre egy kis izgalom :-) )!
Most otthon Audik TT-k,meg azt hiszem RS Skodák vannak "elfogó"autók azt hiszem...
De merre vannak hadrendbe?Itt az "autópálya rendőrség"folyamatosan cirkál,ráadásul elég vad a kocsipark is...itt rögtön 2-3 kocsi üldöz és nagyon jók a "redőr versenyzők" is.Folyamatosan képzik őket,mert sok a "gyors kocsi" és meg is próbálnak lelépni...Gondolom azért otthon is jók az "üldözők"!!!!A benzinár miatt szerintem könnyebb lessz kerülgetni az autókat(kevesbben vannak az utakon nem?):-))
Nézd nem tudom vannak papírjaim (amiket leírtam),meglátjuk....azért míg otthon laktam is találkoztam "normális" rendőrrel nem egyszer (NEM KOMOLY DOLGOKOK CSAK UGYE AZ ÖV AMIT AZÓTA MINDÍG BEKÖTÖK,MEG "SÁRGALÁMPA",PICI SEBESSÉGTÚLLÉPÉS AMIKOR ANYÁMAT VITTEM KORHÁZBA-NAGYON KORREKTEK VOLTAK,SZIRÉNÁVAL MENTEK ELŐTTEM CSÓRIK KINYOMTÁK AZ ASTRA SZEMÉT TUTIRA,ÉN MEG TOLTAM ŐKET EGY NAGYMOTOROS KOCSIVAL-LÉNYEG HOGY ELVÁLIK!!
Nem akarok én gázt és ez nem személyes (jó esetben),ahogy a mostani kedvenc filmemben mondja Kiefer Sutherland:Tedd amit tenned kell én is azt teszem!!!

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.09. 14:01

Lehet szerencséd lesz és látják majd rajtad hogy te jó ember vagy és kint dolgozol. A pech meg akkor van amikor kapsz 800.000 Ft-os közigazgatási bírságot

Erdekes... mintha ezt mondtam volna az elejetol kezdve. Ez nem torveny, ez egy botrany. Ez egy (rossz) vicc. Persze, mert valakit a ket szep szemeert elengednek, egy masikat meg azert, mert aznap nem borotvalkozott, bevisznek.

Pofara megy minden, van rajta sapka vagy sem, leveszik a rendszamot, biztos ami biztos. Magyarok, mocsarban dagonyaztok, rofogtok mint a diszno. Nojetek mar fel Europahoz, vagy ha nem megy, tessek kilepni. Senkinek sem fog hianyozni a magyar errefele. Nem szeretjuk a trukkos embereket Belgiumban.

Mi mar megoldottuk. Hataron leparkolunk, onnan busszal tovabb. Addig amig el enm torlik ezt a torvenyt es nem biztositjak a szabad mozgast az orszag teruleten.

Véleményem # 2012.02.09. 13:43

S8ABT

Megpróbáltam a jogszabály alapján végig zongorázni a lehetőségeket. Ha neked egyik sem felel meg mert téged sért akkor nincs mit tenni. Mivel elszakadt a cérna nálad így nem tudok okosat mondani. Tudod hogyan használhatnád az autód, tudod hogyan nem, de te úszol az árral szemben. Inkább azt mondod hogy te ezt nem fogadod el. Ha esetleg haza látogatsz és rendőrt látsz akkor taposs bele a gázpedálba, vagy szállj ki és fuss. Na jó csak viccelek. Lehet szerencséd lesz és látják majd rajtad hogy te jó ember vagy és kint dolgozol. A pech meg akkor van amikor kapsz 800.000 Ft-os közigazgatási bírságot.
Sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy.

S8ABT # 2012.02.09. 12:47

Tudtam hogy elszakad a cérna nálam megint!!
A "HITELES FORDÍTÁSRA OLYKOR 1-2 HETET IS VÁRNI KELL...
Nem elég a Lakásbérleti szerződés?????
Adószám lakcímmel???
És ha én munkanélküli vagyok kint????
Na ne vicceljetek már..gondolkodjunk kicsit!!!
Munkáltatói igazolás???????
Mi az hogy a biztosítás nem számít???
Miről beszéltek???
Ez a legesleglényegesebb!!!!!!
Ha valakinek a nevén az autó,van munkáltatói igazolása,de nincs biztosítás ha valamit okoz mi van????
Na látjátok ezért mondom én hogy ez hülyeség és marad a bíróság ha levesznek valamit!!
Személyiségi jogokat sértenek az elvárások!!!
Munkaszerződés??Abban olyan adatok vannak ami senkire sem tartozik!!!!!
Munkálatatói???
Hát itt a probléma..
És mondhatjátok hogy ez van,de gondoljatok már bele ha a magyarországról kilépve ugynezeket fogják kérni???Akkor nem mentek soha többet külföldre!!!
"Meg is kell győzni őket"!
Gondolja bárki,hogy bérelek egy lakást azért hogy külföldi rendszámmal járjak???
Itt a biztosítás annyi havonta mint nálatok hat hónapra....

zolltomi # 2012.02.09. 08:31

Sziasztok!

A külföldi lakcím igazolása önmagában nem elég, ott is kell élni. Ezért kérik a hatóságok, hogy kétséget kizáróan igazolja az érimtett ezt a tényt. Ami biztosan meggyőzi őket, az legtöbb esetben a munkahely.

Valóban mindenki pénzből él és teljesen érthető ha valaki az eddigi lehetőségeket kihasználta.

Fontos tudni, hogy ennek a jogszabálynak nem az volt a célja, hogy ne külföldön vásároljanak az emberek autót, hanem hogy itt helyezzék forgalomba. Miért is?
A közlekedés során elkövetett szabálysértések felderítése, mindig az elkövetés helye szerinti hatóságot terheli. Véget akartak vetni annak, hogy egy egyszerű gyorshajtásért járó bírságot sem tudtak behajtani. Rengetegen megtehették volna ( pl. szlovák Hammer ), hogy magyar rendszámmal járnak, de akkor nem veszélyeztethették volna a közlekedést kényük kedvére. Szerintem érthető.

Amit most nálunk bevezettek, Németországban vagy Ausztriában ősidők óta él, csak ugye nálunk ezidáig nem is volt rá szükség.

Azt is fontos tudni, hogy ezzel a szigorítással párhúzamosan lényegesen lecsökkentették a regadó, sőt az érintetteknek még ennek is a felét kellett volna fizetni. A regadó mára az EU érintett 20 tagállama között szinte a legalacsonyabb. ( Igaz tavalyi év közepétől csak ). A biztosítás meg mindig is lényegesen ólcsobb volt.

Sajnos ez a törvény már véget vet az eddigi lehetőségeknek és nagyon sok érintett magánszemélynek új megoldáson kell gondolkodni. A bírság sok esetben több lesz, mint a használtautó magyarországi értéke.

Véleményem # 2012.02.09. 00:46

Szerintem a bérleti szerződés az kevés, mert ha az még meg is felelne akkor annak a hiteles fordítása kell.
Az autó biztosítása szerintem lényegtelen ebben a jogszabályban.

Akkor jöjjön a következő feltétel:
rendelkezik az üzembentartó által kiállított, a birtokba adás időpontját megjelölő hozzájárulással (magánokirattal), amely alapján megállapítható, hogy a járművet Magyarországon 1 napnál rövidebb ideig használja.
Ez nem egy hosszú távú megoldás megint.

Talán a következő feltétel segíthet még:
rendelkezik a munkáltatója által kiállított olyan munkáltatói igazolással (magánokirattal), amely alapján megállapítható, hogy rendszeres munkavégzésének helye külföldön van. A rendszeres külföldi munkavégzés céljából használt külföldi rendszámú gépjármű esetén elsősorban a külföldi munkavégzés tényét, annak helyét, gyakoriságát, időtartamát kell igazolni, hogy a hatóság a maga következtetését a rendszeresség tekintetében levonhassa, és nem azt, hogy a járművezető a külföldi járművet rendszeres munkavégzés vagy munkába járás miatt használja.
Egy ilyen munkáltatói igazolással tudod még igazolni a jogos használatot. Szerintem a munkáltatód kiállít egy ilyet ha megkéred rá.

S8ABT # 2012.02.08. 22:52

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉSEM VAN,UGYANIS NÁLUNK NINCS LAKCÍMBEJELENTÉS,AHOL LAKSZ ODA AUTOMATIKUSAN BEJELENTENEK AZ ADÓK MIATT(BÉRLÉSNÉL A BÉRBEADÓ).
Adószámom is van természetesen,biztosítás a kocsira mindez azonos cimen természetesen.