Külföldi rendszámú gépjármű használata


Véleményem # 2012.02.08. 22:24

A magyarországi lakóhellyel rendelkező járművezető akkor jogosult nem magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel ellátott járművel a közúti forgalomban részt venni, ha:

rendelkezik bejelentett külföldi tartózkodási hellyel és ezt a tényt külföldi hatóság által kiállított igazolvánnyal (közokirattal) igazolni tudja.

Ez csak egy feltétel.
Ha neked van ilyened, akkor vezetheted. Vagy rosszul gondolom?

S8ABT # 2012.02.08. 22:13

Igen,van.

Véleményem # 2012.02.08. 21:33

S8ABT

Tehát neked van magyarországi lakóhelyed is?

jógibece

Ez a jogszabály már felháborodást keltett úgy gondolom. A kérdés az hogy mekkorát, és hogy tenni fognak e ellene valamit, hogy ezen változtassanak a törvény hozók.
Itt az országban az üzemanyag ár emelkedési is nagy felháborodást keltett anno amikor elérte a 300 Ft-ot. Most szintén amikor elérte a 400 Ft-ot, sőt még jóval feljebb is ment. Médiában is meg mindenhol nagy port kevert ez, de sajnos senki se tudott tenni ellene. Ez talán annyiban más hogy nem EU-s gond, de országos. A jogszabállyal is hasonló mértékű felháborodás lehet, de elképzelhetőnek tartom hogy a kormány lefogja ezt tuszkolni az emberek torkán. Jó lenne ha az EU közbe szólna, de szerintem nem fog.
Egy rendőrnek hiába magyaráznád, hogy miről szól az Európai Unió mert nem ők hozták ezt a törvényt. Ők csak alkalmazzák, persze ha leveszi a rendszámot akkor rá haragszik mindenki. Nem a végrehajtó szerv találta ki ezt a törvényt, hanem a jogalkotók.
Sajnálom, hogy ilyen "macerás" módon kell haza látogatnotok. Ez biztos kellemetlen. Ha megteheted akkor várj arra hogy változtatnak a jogszabályon.
Így vagy úgy de te is találtál egy megoldást hogyan tudsz haza jönni. Ajánld másnak is, aki nem szeretne bírságba belefutni.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.08. 14:42

Az a fő baj a szlovák rendszámmal hogy sokan csak az adó kijátszása miatt használják! ezt is meg lehet ám érteni mert mindenki pénzből él nem?:-)

Fején találtad a szöget. Erről szól ez az egész cirkusz. A helyes megoldás az lenne, hogy levinni az adókat olyan alacsony szintre, mint Szlovákiában vannak, és mellé még kéne olyan fokú politikai stabilitás is, ami ott van. Ha ezek meglennének, senki nem menne oda, mert miért menne.

Erről szólna az Európai Unió, ha otthon is értenék, de nem értik. Szabad piac van, ha valaki leviszi az árát valaminek, akkor vagy mi is levisszük az árát (ez a legolcsóbb, legegyszerűbb megoldás), vagy fenntartjuk a jelenlegi jogszabályokat, amelyeket a nép nem szeret (mert menekül előle), és tűzzel-vassal megpróbáljuk rákényszeríteni az embereket, hogy fizessenek. Ebből mindig botrány szokott lenni, elszabadulnak az indulatok, aztán nagy bajok lesznek.

Úgy is mondhatnám jó magyar közmondással: okos enged, szamár szenved. :-)

parapali # 2012.02.08. 14:13

Bocsánat!!:-)

Végre normális a társalgás!:-)
Tényleg az a gond hogy akik kint élnek és dolgoznak azok másképpen látják az itthoni helyzetet!
Az a fő baj a szlovák rendszámmal hogy sokan csak az adó kijátszása miatt használják! ezt is meg lehet ám érteni mert mindenki pénzből él nem?:-):-)
Én amikor régen külföldre mentem ha rendőrt láttam valahogy nem kezdtem aggódni hogy ez most megállít és valami indokkal megbüntet!Itthon pont fordítva zajlik!Ha rendőrt látok már forog a fejembe hogy mennyi is lesz ha most megállít :-):-):-)
Örülök hogy végre normálissan beszélgetünk!!pp

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.08. 13:42

Mivel vezethetem a kocsit ott ha hazalátogatnék???

Szerintem a két kezeddel és két lábaddal vezesd.

Nekem úgy tűnik, hogy csakis pofára intézkedhet a rendőr, mert a megállított autók 99.99%-ának nem lesz más a kezében, mint az autó forgalmija, vezetői engedély és személyi vagy útlevél. Ez kellett eddig is, most is ez lesz mindenkinél. Ergo az igazoltatások 99.99%-ában rendszámlevétel lesz az egyetlen "hivatalos" megoldás, mást nem tehet a rendőr.

Ebből viszont az következik, hogy amint ennek elterjed a híre, hatalmas botrányok lesznek benne mindenhol (otthon is, külföldön is). Az itteni felfűtött hangulat is azt bizonyítja, hogy itt sem a józan ész, hanem az állati ösztönök és indulatok győzedelmeskedik.

Ezért javasoltam mindenkinek, hogy ne packázzon az ördöggel, és egyszerűen várja ki a végét. Ez a törvény halálra van ítélve, meg vannak számlálva a napjai, csak hetek vagy hónapok kérdése, hogy mikor vonják vissza. Addig szerintem nem nagy áldozat a járműveinket az EU egész területén használni, kivéve Magyarország területét (amely kevesebb, mint 2%-a az EU teljes területének, szerencsére). Magyarán a külföldön élő magyarnak csak annyi macerát tudtak ezzel okozni, hogy most pár hónapig (amíg Brüsszel oda nem csap egyet) a saját autónkat nem tudjuk otthon használni. Na bumm, szerintem nem egy nagy áldozat.

Mi most akarunk menni márciusban, de már megoldottuk. Bécsig megyünk sajáttal, ott pedig bérlünk arra az egy hétre egy autót Bécsben amíg otthon leszünk. A többi belga magyar is más megoldást keres, senki nem fogja megkockáztatni, hogy beleakadunk egy magyar rendőrbe, és nekünk kell majd neki elmagyarázni, hogy miről szól az Európai Unió. Van nekünk jobb dolgunk is, mint a mocsárban fetrengeni.

Ezt a megoldást minden külföldön élő magyarnak javasolom, azoknak is, akik Szlovákiában élnek. Parkolják le a szlovák autóikat Szlovákiában, és addig ne menjenek vele Magyarországra, amíg nem lesz megint "tiszta a levegő". :-)

S8ABT # 2012.02.08. 10:29

Véleményem!

Valóban személyessé vált a hangvétel(szerintem pusztán azért mert aki kint él máskép lát és él meg dolgokat),és elkanyarodtunk a valódi kérdésektől!
Én a magam részéről elnézést ha valaki megbántottam volna,nem áll szándékomban!!
Kérdéseim:
Külföldön élek,lakom,adózóm,külföldi az azonosítója az autónak amit vezetek,nem is az én tulajdonom(a menyasszonyom nevén van akivel egy címen lakom)viszont a biztosítás mindketőnk nevére szól (itt elég ez hogy én is vezessem).
Magyar állampolgár vagyok.
Otthon nem adózom,nincs tb-m.
Mivel vezethetem a kocsit ott ha hazalátogatnék???

Véleményem # 2012.02.08. 09:05

parapali
Egész jó a meglátásod. Annyit javítanék hogy a büntetésekből és bírságokból befolyó összeg az államé. Az ő bevételüket növeli ezzel az eljáró hatóság.

jógibece

Próbálok témánál maradni, de ha valaki kötözködik csak akkor nehéz.
Ez nem egy helyesírási verseny, hogy ebbe kössön bele az ember. Ha egy helyesírási fórum lenne akkor megértem. Tudok helyesen írni, nem fogom bizonygatni.
Ez csak egy fórum!

Nem a diplomához kell mérni a tudást. Egy érettségivel rendelkezőnek lehet több tudása, és nagyobb intelligenciája mint egy diplomásnak.
Lehet hogy neked több diplomád van, nekem meg csak 8 általánosom. De könnyen lehet hogy ez fordítva. Az is lehet hogy 6 nyelven beszélek, te meg 2 nyelven csak. De ez is lehet fordítva. Amúgy meg ezek kit érdekelnek itt? Egy fórumra nem kell felvételi, meg erkölcsi.
Mindenki személyes véleményt, tapasztalatot mond el. Valaki elmondja mi a foglalkozása hátha ezzel hitelesebb. Aki ügyvédként írja alá a hozzászólásait lehet hogy csak egy bolti eladó.

S8ABT még a másik fórumban utal arra hogy ki mivel foglalkozik:
"Hazudoztok össze vissza,kik vagytok,mit csináltok...
Kit érdekel?????"
Ha így van, akkor itt miért találgat vagy utal arra hogy ki mivel foglalkozik?
"Azután,mivel úgy látszik ti vagy rendőrök,vagy politikusok,vagy vámosok vagytok elmondom minden"közalkalmazott" a befizetett adókból kapja a fizetését!!!!"

Ha ez senkit se érdekel, akkor miért beszélünk róla?
Helyesírásba való belekötést sem értem. Mindenkinek a hozzá szólásában tudnék találni, de én nem ezzel foglalkozok.

Amiket írtam az nem kioktatás volt, ne vegyétek magatokra, ne reagáljátok túl! Kérlek benneteket hogy továbbra is a külföldi hatósági jelzéssel foglalkozzunk.

zolltomit azért kértem meg hogy a másik fórumban is segítsen, mert jó hozzászólásai vannak, a jog felől közelít, és a gyakorlatban történő alkalmazást is tudja.
Én is felháborodhatnék hogy ilyen csúnya törvényt mertek hozni, de nem ez volt az első ilyen törvény. Van mellette még legalább 100 ilyen, amelyik mind sértik egyes emberek saját elképzeléseit.

Az ország az EU-ból nem mostanában fog kilépni, és nem egy törvény miatt, főleg nem amiatt amiről most itt szó van. Nem ez a törvény gyorsítja fel, hanem a gazdasági helyzet inkább. Több sebből vérzik az EU, az ország meg még többől.

parapali # 2012.02.08. 07:56

Ne haragudjatok de kezd ez a topik is olyan lenni mint az ittas vezetős:-(
ott kérdezik azok akik ittek és vezettek,hogy harmadik alkalommal 8.5 s mért adatokkal véletlenül ittam és a rendőr bevitt vérvételre mire számíthatok?:-( nem értem ?:-(
Itt kérnek tanécsot olyanok akik a Magyar jogszabálynak szeretnének megfelelni és erre válaszolóról kiderül hogy "irigy"és nem ismerte fel az EU miről szól:-(

Jogibece! Szeretnénk mi is teljes jogú EU polgárok lenni hidd el!Sokan nem tudunk kimenni dolgozni és élni nyugatra mert vannak olyan okok ami miatt ezt nem tehetjük!
Talán másképp írnál ha beülnél a kocsidba(bojkott elött) és beleesnél egy ilyen igazoltatásba!Hidd el változna a véleményed!
Még nem is beszéltünk az eu-s jogaink részben az objektív felelősségről!Nincs módunkban fellebbezni gyorshajtás ügyben SEM!!ez is csak egy példa volt!és van sok más is!
Lényeg az hogy hoztak törvényt Magyarországon és azt itt be kell tartani!És a Rendőrség be is akarja tartatni!ja és érdeke is mert a büntikből gazdálkodhat!:-(dióhélyban és nem személyeskedve!pp

zolltomi # 2012.02.07. 21:56

Csinálj mindent úgy, ahogy te gondolod!!! Jólesz!

zolltomi # 2012.02.07. 21:55

Kezdelek sajnálni, de tényleg... Beteg vagy, tudatlan és ne is haragudj, SZÁNALMAS!

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.07. 19:09

Na, most kiderült, hogy miért védi "zolltomi" ezt az új törvényt („Én még mindig nyögöm a "drága" autóm hitelét...”). Irigy szegényke, hogy ő nem vette időben észre, hogy miről szól az EURÓPAI UNIÓ. És most örül, hogy ezzel a törvénnyel felgyorsítják Magyarország kilépését az Unióból (mert ennek az lesz a következménye).

Van játszótársa nekije: „zolltomi
Nézz át a külföldi rendszám- magyar vezető fórumba is, ott is sokan szorulnak segítségre...
” "Véleményem" (nagyon humoros) név alól ír, hasonlóan helytelen magyar helyesírással (gondolom még az átkosban szerezték a jogi diplomát).

S8ABT és mindenki más: teljesen felesleges itt tanácsot kérni. Ezek a jóemberek a másik oldalon állnak, nekik az az érdekük, hogy valamiből pénzük legyen. Nem az emberek jólétének maximalizálására esküdtek fel, hanem... tudjuk, mire.

Szerintem ugorgyuk át a hozzászólásaikat, amik tkp semmi másból nem állnak, mint fenyegetésekből és rossz hírekből. Nyilván senki nem fog mostantól haptákba állni, mert új törvény van. A külföldön élő magyar az Európai Unióban él, ahhoz igazodik, nem a széliránytól függően havonta változó magyar törvényekhez. Többet között azért élünk ugye külföldön, hogy ne kelljen a magyar mocsár fortyogását állandóan hallgatni. Senki nem fog ezután sem jogászokhoz járni, pecsétes papírokat beszerezni, A4-es paksamétákkal járni. Ha Európa összes többi országában elfogadják a a) személyit, b) forgalmit és c) vezetői engedélyt, akkor feltételezni fogjuk, hogy Magyarországon is elfogadják. Nem fogunk extra papírokkal járkálni, csak azért, mert a jelenlegi magyar kormánynak épp valami baja van. Vizsgáltassa ki magát, menjen orvoshoz az, aki beteg... és ne ugráltassa az egészségeseket.

Én azt javaslom mindenkinek, hogy menjen el a legközelebbi magyar konzulátusra, és ott szerezzen valami írásos papírt vagy más bizonyítékot arra, hogy ő most hogyan mehet haza a legális autójával Magyarországra. Ezekután ha az ott elmondott dokumentumok nem elegendők Magyarországon, perelje be a szervet, amely másképp tudta, mint a magyar konzulátus. Hadd gabalyodjon saját magába ez a sárkány (elvégre a sárkány éve van). Hadd kuszálódjon össze a hét feje, és lehelje ki gyorsan lelkét. Szerintem tavaszra nagyon szépen vége lesz ennek az igazoltatásos hecctúrának, addigra eljut ennek a híre az EU-ba is, ott majd megvizsgálják és kimondják róla, hogy a mozgásszabadság elvével (EU-s ALAPELV) szöges ellentétben van, tehát Magyarország eldöntheti, hogy akar-e az Unió részeként tovább létezni, vagy kilép.

ADDIG NE MENJEN SENKI AUTÓVAL HAZA. Nagyon nagy szerencsénk van, hogy az ország kicsi, így nem veszítünk sokat, ha a határon leparkolunk és a maradék távolságot vonattal vagy busszal tesszük meg. Így tüntessünk a gazemberek ellen, és ne hagyjuk, hogy levegyék a legális rendszámainkat és megkeserítsék a külföldi életünket.

Re "kamu" szlovák meg mittudomén: ki és hogyan definiálja azt, hogy "kamu"? Tudja itt bárki is, hogy attól, hogy valaki Szlovákiában (vagy bárhol másutt) él, attól még ugyanannyi joga van ideiglenesen Magyarországon tartózkodni? Sőt, munkát is végezhet? És nincs semmilyen megkötés, hogy hány napig? És, ha lenne is megkötés, teljesen lehetetlen bizonyítani, mivel nincsenek határok?

Ezen elgondolkodott bárki is? Kétlem.

Én a bojkottra szavazok, szerintem azzal lehetetlenítsük el ezt a törvényt. Hadd várjanak az út szélén, és senki ne adjon nekik esélyt arra, hogy levehessék a rendszámot. Legyen 0 forint bevételük ebből az akcióból, legyen 0 db autó, akit megpróbálnak magyar rendszámra ráKÉNYSZERÍTENI, és várjuk ki, amíg az Unió reagálni fog erre a törvényre is. Lassan, de biztosan meg fog az is történni, mert ez a törvény abszolút világosan az uniós elvek ellen van, tehát könnyű préda a luxemburgi bíróságnak. Az idő nekünk dolgozik. Csak türelmesek legyünk, ne költsünk pénzt és időt felesleges papírokra, és váltsunk stratégiát: NE MENJÜNK HAZA KÜLFÖLDI RENDSZÁMÚ AUTÓVAL.

Ki mit gondol erről a megoldásról? (Az említett érdekellentétben levők kíméljenek az ötleteiktől, amiket már kívülről tudunk.)

zolltomi # 2012.02.07. 15:33

Hát pedig a szlovák rendszámosok miat indult! :-) A többi külföldön dolgozó is beleesett, de ők nem magyarországon tartozkodva használták ( amúgy a külföldön legálisan dolgozóknak nem is kell most sem ), míg a szlovák rendszámmal rendelkezők csak magyarországon! Azt hiszem ez mindenki számára világos, hogy ennyi szlovák túrista nincs és az is, hogy alibi lakcímkártyákkal ( talán még az utcát se tudják merre van )helyeztették ott forgalomba az autót. Én a jogszabályváltozásokkal teljes mértékben egyetértek, bár... Figyelj! Én is mint nagyon sokan ebben az országban vettem az autómat, ráadásul hitelre. Még nekem is mint sok más magyar embernek nagy mértékű regadó volt az árban a szlovákinál magasabb ÁFA-val. Nekem most nem adják vissza a regadó felét, viszont a külföldieknek akik ezeket az adókat elbliccelték, lehetővé tették, hogy csak a felét fizetve lehessen forgalomba helyeztetni a kocsijukat itt magyarországon... Én még mindig nyögöm a "drága" autóm hitelét... Tudod, hogy egy osztrák, vagy német állampolgár sem járhat magyar rendszámmal, ha csak egy ideiglenes lakcímkártyája van magyarországon? Ezt kicsit későn vezették be nálunk, de végül is bevezették és ez a lényeg.

Véleményem # 2012.02.07. 14:39

zolltomi
Nézz át a külföldi rendszám- magyar vezető fórumba is, ott is sokan szorulnak segítségre...

S8ABT # 2012.02.07. 14:35

zolltomi

Abszolút igazat adok abban,hogy a legbiztosabb a hatóságoknál érdeklődni,hiszen minden helyzet más és személyenként vátozó!
Abban hogy a regadó a "SZLOVÁK RENDSZÁMOS" PROBLÉMA MIATT CSÖKKENT LE....
ezt ugye te sem mondod komolyan?????
Ehhez csak annyit,hogy 2008-óta többször is volt ombudsmani állásfoglalás,amely kifogásolta a kiszűrés módszerét.
És ez a dolog már nem is igazán a szlovák rendszámról szól,hanem az egyéb külföldön élő,adózó magyar állampolgárokról,
Akik nem mernek hazamenni,mert leveszik a rendszámukat...
Valóban nem politika!
TÉNYEKRŐL BESZÉLÜNK!

zolltomi # 2012.02.07. 13:51

S8ABT

Ne haragudj, hadd ne reagáljak semmit az általad leírtakra! Nem szeretném ha bárki is az igazságot személyeskedésnek venné! Minden országban vannak jogszabályok, nálunk is. Én a száraz tényekről tudok beszélgetni, nem az aktuális politikai helyzetről!!! A szlovák rendszámosoknak csak annyit: valóban sokat csökkent a regadó és kimondottan az Ő kegyeikért ( ami természetesen igazságtalan azokkal szemben akik magyar rendszámmal járnak és a magasabb regaót is kinyögték ) december 31-ig még annak a felét kellett fizetniük, amit ráadásul meghosszabbítottak január 15.-ig!!!!! Persze nekik ez is túl sok volt, így most sorra jönnek a fórumozók érdeklődni, hogy vezethetnék továbbra is büntetés nélkül az autóikat... MOST MÁR SEHOGY! Én csak a száraz tényeket mondom, a jogszabályokat nem én hozom. Én ehez értek és aki igényt tart a szakértelmemre segítek!
Szerintem maradjunk a földön és ne beszéljünk mellé, mert akinek szüksége van a segítségre és esetleg elhisz valami butaságot a végén nagyon megjárhatja a több százezres bírsággal...
Én amit mondok, az a mindenkori hatályos jogszabályokon alapul, ennek kontrolálása meg végtelenül egyszerű: telefon a NAV-hoz, vagy a NKH-hoz és két perc múlva már gazdagabb is lesz a válasszal
:-)
Ennyi!

További szép napot és akinek a későbbiekben is segíthetek, bátran irja le a kérdését!

Véleményem # 2012.02.07. 12:49

Ez a baj hogy a rendőrt egy mumusnak tekintik. Más országokban nem, annak ellenére hogy büntetnek, mert ez a munkájukkal jár. De bármelyik eljáró hatóság a jogszabályok által dolgozik, azt alkalmazza amit előírnak. Nem saját kedvtelésből büntetnek...
Jogai mindig vannak az állampolgárnak, meg van a lehetősége, fellebbezhet, elutasíthat egy határozatot, kezdeményezhet dolgokat.

Az okmányok hivatalos magyar nyelvű fordítását meg a jogszabály írja elő. Ezzel könnyíti meg az okmány értelmezését. Persze ott van a másik oldal hogy az eljáró hatóság miért nem tud felsőfokon idegen nyelveket, meg beszéljen anya nyelven úgy egy idegen nyelvet, és értse meg a külföldi okmányokat, értelmezze azt. Egyszerűbbnek tűnt az állampolgárra ráverni ezt a dolgot is, hogy ők fordíttassanak. Ha az összes tegyük fel rendőrt meg kéne tanítani idegeken nyelvekre, akkor az nagyobb költséggel járna. Így hogy az állampolgár hivatalos fordítást szerez be, az intézkedést gyorsítja meg. Megértem a felháborodásodat. Sajnos ezt a jogszabály írja elő.

A magyarokat egyéb dolgok miatt is megbélyegezik a világban, jelenlegi helyzet miatt, de a múlt miatt is, legyen bármi, mindig lehet negatívumot találni ami miatt leírják a magyart. De sok helyen meg elismerik a magyart, mint munka erő, és ezt meg is fizetik. Lehet még több pozitívat is találni csak azt is nézni kell.

S8ABT # 2012.02.07. 11:38

Üdvözlet!
"Először a hatóság elleni uszításra reagálnék"!
Egyetlen szóval sem mondtam,hogy tiszteletlennek,vagy szemtelennek kell lenni!!!!
Azután,mivel úgy látszik ti vagy rendőrök,vagy politikusok,vagy vámosok vagytok elmondom minden"közalkalmazott" a befizetett adókból kapja a fizetését!!!!
Ezért "mint ahogy mindenhol a világon" szintén tisztelettel,mitöbb odaadással kell végezni a munkáját...
Otthon a rendőr olyan mint a mumus...
Mert úgyis talál valamit ha akar.....
Ez nem igy megy ám!!!!!
Ha jogos büntessen,bár akkor is élehetek a jogaimmal!!!!
Én nem lázítok pusztán azt mondom,hogy VANNAK JOGAIM!!!!!
NE MAGYARÁZZUK FÉLRE!!!!
Regadó lejjeb,átírás a többszörösére....
Amiből az egész kérdés indult:
zolltomi megadta a választ!!!!!
"Nos eddig valóban nálunk volt szinte a legmagasabb és ennek köszönhetően terjedtek el leginkább a szlovák rendszámú szgk-k."
Ennyi......
Bizonyítás:Közelítsük meg más oldalról:
Megvan minden hivalatos okiratom,természetesen a származási hely nyelvén,miért kötelez engem bárki a fordításra????
Akkor,minden ország nyelvére fordítassak le mindent ahol áthaladok...???
Németországban németre stb....???
Értitek a problémámat??????
Abban nincs vita,hogy a bliccelőket meg kell fogni,csak megint rossz a módszer és az érdeksérelmek által a Magyarokat Europában megbélyegzik...
Ez a gyakorlatban:Magyar rendszám Eu-ban,tutira probléma....
Sajnos márvolt példa rá....
Más módszer kéne a bliccelők kiiktatására.....

zolltomi # 2012.02.07. 05:37

Véleményem!

Köszi!
A bizonyítási kényszer ebben az esetben tényleg az igazoltatotton van!!!
Viszont a véleményem az, hogy ez nem egy rossz jogszabály csak érdekeket sérthet...
Szerintem helyes, hogy léptek ebben az ügyben is, rengeteg volt a bliccelő. Viszont ezzel párhuzamosan a regadó tv.t is módosították, elég rendesen csökkentve a regadó mértékét. Így szerintem azért korrekt. Az EU 27 tagállamából jelenleg 20-ban van még mindig regadó az első forgalomba helyezés előtt. Nos eddig valóban nálunk volt szinte a legmagasabb és ennek köszönhetően terjedtek el leginkább a szlovák rendszámú szgk-k. Jelenleg viszont megfordult a helyzet. EURO 4-es kocsiknál, vagy ennél rosszabb besorolásuaknál is lényegesen olcsóbb mint a legtőbb tagállamban, EURO 5-ösnél meg talán nem sértek meg senkit ha azt mondom aprópénz...

Véleményem # 2012.02.07. 00:04

A munkaszerződéshez tényleg nincs köze a rendőrnek. De igazolnod kell, hogy rendelkezel a munkáltatód által kiállított olyan munkáltatói igazolással (magánokirattal), amely alapján megállapítható, hogy rendszeres munkavégzésének helye külföldön van. A rendszeres külföldi munkavégzés céljából használt külföldi rendszámú gépjármű esetén elsősorban a külföldi munkavégzés tényét, annak helyét, gyakoriságát, időtartamát kell igazolni, hogy a hatóság a maga következtetését a rendszeresség tekintetében levonhassa, és nem azt, hogy a járművezető a külföldi járművet rendszeres munkavégzés vagy munkába járás miatt használja.

Továbbá bizonyítani még mindig nem a rendőrnek kell, hanem az igazoltatott személynek.
Elismerem vannak hibái ennek a jogszabálynak, és ha úgy közelítem meg akkor lehet hogy talán értelmetlen is. De nincs mit tenni hisz hatályos, érvényben van, ennek meg kell felelni bármilyen lázadó is az ember.

zolltomi az ésszerű hozzászólásokkal segíti az embereket.
S8ABT te viszont eltúlzol az egész témában, illetve uszítód az embereket a hatóság ellen.
Az addig okosnak tűnik hogy az ember álljon ki az igazáért, de amikor hülyeséget magyaráz az nem helyén való. Továbbá ha a rendőr igazoltatás alá von, akkor senki se feleseljen azért, hogy nekem nem kell bizonyítani ezt meg ezt stb.... bizonyítsa a rendőr. Nem lesz egy kellemes igazoltatás.

S8ABT # 2012.02.06. 19:54

Hogyan mondod meg hogy Magyarországon él valaki????
Bizonyítani a rendőrnek kell....
Magyar állampogár vagyok külföldön élek,adózom,lakom,külföldi a kocsim rendszáma viszont természetesen van magyar lakcímem,akkor én Magyarországon nem járhatok az autómmal csak 1 napig???
Ne szórakozzunk már!!!!
Minden külföldön dolgozót el akarnak risztani???

S8ABT # 2012.02.06. 19:46

Hülyeség amit írkálsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Holnaptól meg nem mehet senki külföldre a "HATÓSÁGOK ENGEDÉLYE NÉLKÜL"??????
Miről beszélsz???????????????????
Attól hogy Magyar állampolgár vagy lakhatsz külföldön és adózhatsz is ahol akarsz az EU-ban!!!!!!
Namármost:ha külföldön adózol ott laksz olyan rendszámu kocsit vezetsz!!!
Ha átgondolod,mi lesz abból ha ez amiket írtok megtörténik most szólok ne induljatok magyar rendszámmal az EU tagállamaiba mert gyalog mentek haza....
Már volt egy németországi "magyar rendszámos" úriember..
Képzeld 90 napnál tovább volt Németbe és levették a rendszámát...pedig csak átutazott...
Gondolkodjatok már!!!!!!
Értem én hogy kevés az ember akit sarcolni lehet,de ennek csúnya vége lessz....
Adót ott fizetek ahol akarok......

zolltomi # 2012.02.06. 17:26

Ez sajnos így nem igaz... A kölcsön adás-vételit úgy kell ahogy már írtam az előzőekben, ez nagyon fontos! Sajnos magyarországon lakcímmel rendelkezőket ( igazoltatáskor minden esetben lekérik a BM adatbázisból ) vizsgálják! Ezért kell valahogy igazolni a külföldhöz életvitelszerűen kötődést!
Céges autónál pedig csak a cégalkalmazottak vezethetik, de mivel itt egy magyarországi ( magyar székhelyű ) cégről van szó, még akkor is ha ez egyébbként egy külföldi cég leányvállalata, nem közlekedhet külföldi rendszámmal.
Akit érint javaslom tájékozodjon a hozzá legközelebb eső NKH, Rendőrség illetve Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.
Nem szabad lazán venni, lassan lejár a hatóságok által adott türelmi idő és nekilátnak az állami bevételek gyarapításához... :-)
Magyarországon élő magánszemélyek illetve itt bejegyzett nem természetes személyek, szervezetek csak magyarországon forgalombahelyezett gépjárművel járhatnak! Itt kell adózniuk, biztosítást fizetniük! ( sajnos... )

S8ABT # 2012.02.06. 13:20

Nincs ideiglenes és állandó!!!!!
Az hogy nekem kinti lakcimem van az elég!!!!!!!

S8ABT # 2012.02.06. 13:18

Kedves Beus!
Senki sem büntetheti meg önt!!!!!!
A férjének kell öntől egy kölcsönadási papír (fontos hogy a kinti cim kerüljön bele mindkettejüknél!!!!)illetve igazolni kell hogy önök kint egy címen laknak!!!