Forgalomból történő végleges kivonás. De hogyan??


wers # 2016.07.10. 15:25

Most nézem a topik címét, ugye nem azért akarod behozni, hogy itt vonasd ki a forgalomból?

wers # 2016.07.10. 14:53

Először a közlekedési hatóság ad műszaki adatlapot, azután okmányiroda.

vallis # 2016.07.10. 06:58

Üdv

Németországból szeretnél motorkerékpárt vásárolni.
A Német rendszámot ami a motoron van azt hol kell leadni?
És milyen papírok kellenek ahhoz hogy itthon forgalomba tudjam helyezni?

Köszi

wers # 2016.06.14. 09:33

ez igaz, de négy hónap alatt csak sikerült valami tenni azzal a kocsival, meg kapott is értesítést

Dr.Attika # 2016.06.14. 09:29

Ennek ügyfélkapun, ingyenesen gyorsan utána lehet nézni.

wers # 2016.06.14. 09:21

Talán kicsit későnek tűnik az üzenet, szerintem a hivatal már kivonta ideiglenesen a forgalomból

gubaadam86 # 2016.06.14. 08:49

Szia Zsandi,

Adja le egy kinti bontóba, bármelyik járási hivatal elfogad német bontási igazolást. Kelleni fog a kocsi minden papírja + frsz.

zsandi # 2016.02.24. 18:33

üdv Mindenkinek!
Remélem gyorsan tud nekem valaki válaszolni.
fiam kiment szeptemberben németbe dolgozni, magyar autóval. Útközben a futómű megadta magát. Javítani, hazahozni nem érdemes Kinn átvenné egy kereskedő, de itt ki kellene vonni forgalomból. Olvasom, kellene valamilyen átvételi papír hozzá, de nem ad, amíg itt nem....Ki tudom jelenteni az autót véglegesen, csak a saját papírjaival? A helyzetet nehezíti, hogy nov. 1.-vel biztosítás sincs rajta.
Valaki tud tanácsot , infót adni?
Köszönöm!!!!

Atis77 # 2016.01.11. 07:51

Holland törvényekhez nem hiszem hogy sokan értenek ezen a fórumon, ott kellene megkérdezni valakit.

Monar # 2016.01.09. 18:57

Üdv!
Adott egy Holland rendszámos autó ami a nevemen van. Sajnos haza kellett jönnöm Magyaarországra és már fél éve itt tartózkodom. Az autónak a kinti biztosítása hazajövetelem óta nincs fizetve, a műszaki lejárt róla. Ki kellene vonatnom a forgalomból vagy mi ilyenkor a teendő? a kinti biztosítással ilyenkor mi van? ha visszamegyek visszaemenőleg letiltják majd a fizetésemből?

SzaZ # 2015.10.12. 11:54

Most hallottam, hogy létezik olyan megoldás, hogy egy "ismeretlenes tulajdonos" című nyilatkozatot beadok az okmányirodán, és automatikusan kivonják a kocsit a forgalomból öt év múlva (addig se kell félévente visszajárnom). Igaz ez?

Bori Bori # 2015.09.18. 17:19

Úristen Atis, ilyet ne írj ide. Business Law a fejedet veszi.

Atis77 # 2015.09.18. 07:45

Mi lenne ha ellopnák ott kint? Gondolom haza hozni horror áron lehetne csak.

Xenia79 # 2015.09.01. 14:32

Kedves forumozok!
Franciaorszagban dolgozok,es tonkrement a motor a kocsimban,igy hasznalhatatlan.Szeretnem kivonatni a forgalombol veglegesen.Redeklodnek,ha itt leadom egy bontoba,akkor le'kell adnom az auto papirjait is ugyebar.Eleg nekem az a papir amit a bontoba adnak hogy kivonassam?Itt Franciaorszagban ki tudom vonatni vagy csak'ltthon?Mi ennek a menete?A bontoba a torzskonyvet is'oda kell adnom a forgalmival?
Elore is'koszonom a valaszokat!

Tündi79 # 2015.08.31. 14:15

Igen a kötelező is rendben be van fizetve.Bementem az önkormányzathoz,a súlyadó tartozás miatt vonatják ki ezt a kocsit,amin semmilyen tartozás nincs.Arra hivatkoznak,hogy megtehetik,ahány autó a nevemen van,mindet kivonathatják.Igazából azt szeretném tudni,hogy valóban van-e ilyen törvény,tehát,hogy megtehetik-e ezt.

wers # 2015.08.31. 12:46

A kötelező biztosítás is rendben?

(Egyébként őket kellene kérdezni, itt csak találgatni lehet)

Tündi79 # 2015.08.31. 11:50

Tisztelt Fórumozók!
A segítségüket szeretném kérni abban,hogy van 2 autóm,az egyik totálkárosan áll már 2 éve,ideiglenesen kivonva a forgalomból.Ezen súlyadó tartozás van.A másikat 1 éve vásároltam,minden adó,és minden költség rendezve van!Az önkormányzat mégis ezt akarja kivonni a forgalomból.Megteheti?
Köszönettel.Tünde.

titiboy # 2015.06.01. 15:21

Jonapot kivánok az lenne a kérdésem hogy, kettös állampolgár vagyok román -magyar. magyarországon élek de viszotn vásároltam egy autot a román szemelyim adataival amit hazza szeretnék vinni alkatrésznek van valami fizetési kötelezetségem magyar országon, az autott itt kivonták forgalombol és romaniában nem is lessz forgalomba helyezve ez probléma? köszönöm a választ

SzaZ # 2015.05.02. 08:52

Az történt hogy még tíz évvel ezelőtt a régi kocsimat odaadtam egy ismerősömnek hogy használja - ő lett az üzembentartó, én maradtam a tulajdonos. Közben a kocsi nagyon elhasználódott, még tavaly beszéltünk róla hogy kivonjuk a forgalomból. Most oda is adta nekem a rendszámot, forgalmi engedélyt, jármű törzskönyvet, hogy intézzem el a forgalomból kivonást. Csakhogy két probléma van: egyik az hogy a szerencsétlen pár hónapja agyvérzést kapott, másik az hogy a kocsi nincs meg mert odaadta valakinek (gondolom alkatrész céljára). Mivel nincs meg az autó, ezért én most csak ideiglenesen tudtam kivonatni a forgalomból. A szerencsétlen mivel agyvérzést kapott, nem tud érthetően beszélni, ha akarná se tudná megmondani hogy hol van az autó. Elvileg megtehetném hogy a rendőrségen feljelentést tennék lopás miatt. De egy agyvérzéses emberrel mégse teszek ilyet, nehogy újabb agyvérzést kapjon -talán hamarosan meg is hal. Az autóban levő használható alkatrészek értéke talán néhány ezer forint lehet. Most tehát tíz évig járhatok az okmányirodába, hogy mindig fél évvel meghosszabbítsák a forgalomból kivonást. Végigolvasva a Fórum korábbi bejegyzéseit, látom, hogy nincs más lehetőségem.
Túl szigorúnak tartom a mostani szabályozást, ez életszerűtlen. Ha elég sok ember összegyűlne hasonló problémával, valamilyen módon nem lehetne kezdeményezni törvény módosítást? Nem volna érdemes esetleg akár tüntetést is tartani? Valaki aki rajta van a Facebook-on például csinálhatna egy facebook-csoportot, mondjuk ilyen címmel: "Forgalomból kivonhatatlan roncs vagy eltűnt autók (10 év okmányirodára ítélt tulajdonosok csoportja)". Csak egy tipp, nem tudom mit lehetne csinálni.

gylab # 2015.03.04. 09:36

Tisztelt Fórumozók!
Röviden: van egy autóm, amiben meghalt a motor, és másik ugyanolyat nem tudok venni, viszont olyan autót, amiben ilyen van, igen. Ha jól tudom, forgalomból kivonni csak akkor lehet, ha leadom az autót fizikailag, így viszont bukom a motort (és még egy rakat alkatrészt). Ötletem: rokon veszi meg az autót, aki román állampolgár (is). Erre kivonatja az eladó véglegesen. Szerintetek van annak akadálya, hogy a forgalomból így kivont autó motorja hivatalosan beépítésre kerüljön az autómba? Elég nekem így egy sima adásvételi a rokonnal a motorról? Én nem látok sehol hibát benne, EU ország, vám és egyéb nincsen, soha többet nem is akarom forgalomba helyezni.

Tordesillas # 2015.02.10. 14:20

Ha magyar rendszámú az autó, akkor regisztrált angliai bontóban le kell adni, a kapott igazolást, papírt, hiteles fordítóval magyar nyelvre lefordíttatni, aztán ezzel az okmányirodát felkeresni és kérni a végleges forgalomból történő kivonást. Díja 2.300 Ft.

kalmo # 2015.01.28. 19:16

Jó estét kívánok!

Gépjármű végleges forgalomból kivonáshoz kérnék tanácsot abban az esetben, ha az autó külföldön van.
Angliában van az autó olyan műszaki hibával, amit már nem gazdaságos javítani, többe kerülne mint az autó értéke.
Természetesen a hazaszállítással ugyanez a helyzet.
Lehetséges-e a külföldi forgalomból kivonás, és mi szükséges az okmányirodai ügyintézéshez?

Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel,
Feichtinger Tamás

kispapp # 2015.01.28. 10:27

Üdvözlet!
Tanácsot szeretné kérni a következő esettel kapcsolatban.
Adott egy személyautó amit 2013.ban lett vásárolva.
Az eladó lejelentette,hogy eladta viszont az átírás a vevő részéről azóta se le rendezve.
Gondolom ezen ok miatt az autót kitiltották a forgalomból illetve foglalást tettek rá.
Viszont a vevő időközben elhunyt,ilyen esetben mit lehetne tenni az autóval?
Ki kellene vonatni végleg forgalomból de hogyan?természetesen a tartozást nem akarják fizetni az örökösök hanem egyszerűen megakarnak szabadulni az autótól.
Mit lehet ilyenkor tenni egyszerűen hagyják elrohadni egy udvaron?
Segítő válaszokat előre is köszönöm

Lili0121 # 2014.12.18. 09:48

Az autó ideiglenes illetve végleges kivonásának díja ki által és hol van meghatározva?

Atis77 # 2014.10.16. 01:48

Nincs már papír hanem elektronikusan küldik meg az igazolást az okmányiroda felé.