Új autó.?

bodicsek # 2013.06.26. 05:04

Osztom monalisa1 véleményét, be kell próbálkozni kis kedvezményért, de ilyen esetekben nem olyan engedékenyek a kereskedők.

monalisa1 # 2013.06.25. 08:36

Próbálj egy kis árkedvezményt elérni az átvételnél mondván nem "0" km-es az autó, lehet hogy nem adnak de gratisz beleszerel valami olyan kisebb extrát ami eredetileg nem volt a rendelési listán.

Zsoka60 # 2013.06.25. 06:11

Köszönöm a gyors válaszát és a tanácsát ! Zsoka

bodicsek # 2013.06.25. 05:44

Kedves Zsoka!

Az 52 km az még azért nem a világ vége, ennyit sajnos elfurikáznak vele a rakodásnál, teszteknél stb. A márka kereskedőtől kérjen felvilágosítást, hogy miért ennyi.
Én több ízben vettem át flottát és volt olyan gépjármű amibe 80-90km is volt.Ettől ez még új autó.
0 km es nem is lehet mert valamennyi kell, hogy bele menjen. Gyárból, ki, hajóra/kamionra le-fel. Ezeket a műveleteket sajnos csak így lehet.
Azért a saját megnyugtatására méresse körbe a gépjárművet festék vastagság mérővel.

Zsoka60 # 2013.06.22. 07:10

SOS
Tisztelt Szakértő!
Kérem a jogi segítségét!
Márka kereskedésben új autót rendeltem. Az auto megérkezett , de meglepetésemre a km óra 52 km-en áll. Tudomásom szerint egy zsír új autónak az óra állása 0 km - en kellene állni.
Mire figyeljek oda a szerződés megkötésekor. Milyen követeléseim lehetnek a kereskedő felé, - az árban és egyéb műszaki vonatkozásban?
Megj. Korábbi években vásárolt új autót a kereskedő becsomagolt uleshuzatokkal, foliazott padlózattal 0 km-el mutatta be és csak az adásvétel megtörténtekor csomagolta ki.
A megvásárolni kívánt, megrendelt új autó azonban teljesen kicsomagolt
sőt a padozatát még a hátsó ülésnel is össze tapostak.
Erről mi a véleménye ?
A megrendelésekor 500 ezer Ft előleget fizettem a kereskedesnek. A szerződés megkötésére a jövő heten kerülne sor, ezért kérnem az Ön sürgős szakmai segítségét !
Előre is köszönöm, várom mielőbbi válaszát !
Zsóka 60

bodicsek # 2013.05.23. 06:27

Nyilván el nem évült. DE!!
Arra a feltételezésre alapozni mely szerint 2 papíron fel van tüntetve x KM szerintem felesleges.
Ugyanis az aki a számlát kiállított honnan tudta a valós(illetve általad vélt) km-t. 2007 -es autó is bent ragadhatott raktáron ezzel lehet kezdeni valamit, de szerintem felesleges.
Saját megnyugtatásodra vizsgáltasd be az autódat egy független szervizzel ők megmondják, hogy az a 60 e km pluszba valós-e vagy sem.Ez kb 4e Ft-ért bármelyik szerviz megteszi. Ha mindent ki akartak volna benne cserélni, hogy téged átverjenek az azért elég komoly felújítást jelentene.

Laurence # 2013.05.23. 05:10

Még egy gyors kérdés. Elavult e az ügy, vagy sem, mivel erre nem kaptam sehol megfelelő korrekt válasz még.

monalisa1 # 2013.05.22. 14:54

Mondjuk az okmányirodán a rendszám, a kötelező biztosítás, a forgalmi engedély mint esetleges "első tulajdonos", de ezekről magánszemélynek tuti nem adnak ki információt.
Aztán később ujra forgalomba helyezték...

Laurence # 2013.05.22. 14:51

Csak megjegyzem, hogy a pár százezer forintból nem sokat kellett adni annak az egyénnek, aki olyan helyen mint egy márka kereskedő mindennel fel vannak szerelve, hogy egy használt kocsiból újat varázsoljanak... meddig tart elszámolni egy alkatrészt, vagy bár mit, amit máshol fel sem használnak, csak beírnak.

monalisa1 # 2013.05.22. 14:50

Felesleges, ha netán furikáztak is volna a kocsival simán letagadja. ((Ha netán per lesz a dologból a bíróság hivatalból eljár majd.)

Laurence # 2013.05.22. 14:46

Köszönöm a tanácsokat. Egy levelet azért megér az ügyvezetőnek címezve ajánlottan, tértivevényesen. Talán a válaszukból kiderülhet valami.

monalisa1 # 2013.05.22. 14:04

Még a következő: egy "saját szakálra" használt új kocsit a "fiuk" nemigen kímélnek - széthajtják, a vevő meg azt veszi észre, hogy a pár hónapos kocsival egyre több a probléma, járhat garanciálra...

Neked minden jót, jobbat.
Üdv.

monalisa1 # 2013.05.22. 13:57

Olvastam már, hogy egy vevőre váró zsír új autóval a kereskedésbeli "fiuk" pár hónapig jöttek-mentek (...), aztán visszatekerve az óra "0"-ra és várták a betérő vevőt...

A szalonautónak tényleg "0" km-esnek kell lennie, míg egy bemutatóautóban nem ritkán 5-10 ezer kilométer is lehet - ennek megfelelő árkedvezmény.

Azt hogy a "fiuk" az autót saját szakálra használták arról a kereskedés vezetőjének tudnia kellett, engedélye nélkül nem lehetséges.

Nézd meg 2007-ben melyik hónapban gyártották a kocsit, és 2008-ban ténylegesen mikor is került eladásra. (Mondjuk 5-10-15 hónap alatt sokat bele lehet tenni egy kocsiba...)

Ettől függetlenül csak egy vak nem látja meg, hogy nem új portékát vesz meg., egy új autónak "illata" van.

Laurence # 2013.05.22. 13:25

A törzskönyvében 2007-es évjárat van feltüntetve .... nagy nehezen sikerült a banktól egy másolatot kérni a törzskönyvről.
Az adatokat nem én készítettem, csak azokat tudom én is mellékelni, amiket ott a helyszínen kiállítottak. Se többet, se kevesebbet.

wers # 2013.05.22. 12:02

szerintem nincs az az eszement kereskedő, aki új autóval mókoljon, még nekem is feltűnne hogy nem 0 km-es (pedálok, sebváltó, szőnyegek, a legalaposabb takarítással, gondozással is kopnak a használt során

monalisa1 # 2013.05.22. 11:51

A témához másként: ha a vezérképviseletnek tudomására jutna, hogy adott márkakereskedés valótlan adatokkal értékesített egy autót, tutit h azonnal megvonná tőle a képviseleti jogot: se további új kocsik eladás se márkaszervíz, ergo lehúzhatják a rolót...

wers # 2013.05.22. 11:24

nem szükséges, mert ezt megtette a forgalomba helyezéskor, és ez került be a forgalmiba

monalisa1 # 2013.05.22. 11:23

A bp-i vezérképviselet a motorszám/alvázszám alapján megmondja melyik évben gyártották a kérdéses autót, valamint hol és mikor lett értékesítve "0" km-rel. A válasz mondhatni perdöntő lesz a felhozott problémára.
Tértis levél és/vagy pax.

wers # 2013.05.22. 11:07

szerintem új volt azaz autó, csak Mancika szerelmes volt, és nem figyelt oda, és összekutyult valamit

de a szervízben ezt gyorsan ki lehet deríteni

bodicsek # 2013.05.22. 10:42

Akkor felírom magamnak 2 papírra hogy 0 km es az autóm és azt hiszem el is hiszem :) a belehajtott 170e-t meg semmisnek veszem :)
Részemről ennyi az irrealitás talaján :)
Remélem sikerrel jársz!

wers # 2013.05.22. 09:37

biztos másolták

Laurence # 2013.05.22. 09:16

Azért sikerült még egy számlán ezt az elírást megtalálni :)

Laurence # 2013.05.22. 08:58

Köszönjük a tájékoztatást, és a segítséget, így már valamennyire képben vagyunk, hogy merre ne induljunk el.

wers # 2013.05.22. 08:41

nem, az csak valami elírás lehet, ez valószínüleg egy 2008-as gyártású autó, mert korábban Kalosnak hívták
A szervízben pedig biztos szóltak volna, a műszakin pedig főleg. Nyugodj meg, szerintem új kocsit vettél.

bodicsek # 2013.05.22. 08:39

Az a baj hogy itt elbeszélünk egymás mellett.
A kérdés, hogy az autóban valóban volt-e km vagy sem. Mert egy számlát el lehet írni (ami persze nem szép). De azért az enyhén durva lenne, hogy nem tünt volna fel 60e km.
Ha csupán a számlára alapozva próbál pert indítani szerintem az veszett ügy.