Ezen az egyetlen egy számlán szerepel a kilométer adat, a többiről valahogy lemaradt véletlenül.
Új autó.?
Az alábbi oldalon elérhetők a dokumentumok:
"jármű papír alapú dokumentációjában egy 58 240 km futott"
Ezt nem értem én sem. Nem néz valaki a km-órára? :)
Ne nézzük már egymást hülyének.
Vagy tudom hogy újat veszek vagy nem. Ha nem új annak vannak nyomai. De az biztos, hogy nem adnak mellé egy 58e km es papírt ha már egyszer az egész rendszert átverték. :)
monalisa1, abban hitben vette, hogy 0 km-es, vitte a 10.000-esre, meg a 20.000-esre, és nem tűnt fel, hogy azt írják a szervízkönybe, hogy pl. 68.000? Vagy milyen papírból derül ki, hogy kb. 60.000 volt már benne? Ez annyira hihetetlen. Az én kocsimban most van kb. 70.000, garázsban tartom, a dodzsemes eseteim tökéletesen kijavítva, de még a kormányon is látszik, hogy nem 10.000 van benne.
A fórummotor ördöge.
X év leteltével már nem garanciális egy autó, nem kell a méregdrága márkaszervízbe hordani, vannak jó szervízek viszonylag olcsón, jó alkatrészekkel, olajokkal stb.
Soha nem mondott senki semmit...
Ha az átvételkor ca 60 ezer km volt a kocsiban (...), és az eltel 6 év alatt te is beletettél legalább ennyit, akkor egy ca 100-120 ezer km-es kocsival kapcsolatban már csak mondanak ezt meg azt...
Próbálj elvonatkoztatni a törlesztő fizetésének nehézségétől, koncentrálva a kocsira, a vele kapcsolatos történésekre.
Nem mondom azt, hogy sajnos pech, így jártál, nem, mert tényleg hihetetlen a sztori.
ez hogy került ide? (nem ide szántam) lényleg megyek pihenni
na még egy, aztán nem bomlasztom tovább a jogi fórumot (mentségemre nem én kezdtem)
Nemzetközi gyerektáborban Halász Judit énekelt, néhány gyerek azzal nyúzott, hogy fordítsam le... a Bóbita táncol még csak csak, de a Csiribiri... nane
„És azért a 40 % os érték csökkenés is inkább csak ilyen telepi szólás ”
pedig van rá példa, én alig 10.000-el vettem az autómat, kb feléért, mint amennyiért ismerős fél évvell előbb vette az ö új kocsiját (ugyanaz a tipus, felszereltség, évjárat), ráadásul az övé három ajtós (tépte a haját, mikor mutattuk az autót, és nem akarta elhinni)
Ez nekem akkor is fura.
Elvileg sehol nem jelenik meg a km (km óra kiütve, szervizkönyv nem töltve, szerviz titok tartási fogadalom, az autó újnak kozmetikázva stb.) de Ön kap egy papírt amelyen szerepel az autó valós km állása???
Én valóban nem rossz indulatból írom de ez több mint krimibe illő, és személy szerint hihetetlen.
Kb. 10 éve foglalkozok autókkal és ilyenről még soha nem hallottam pedig én is láttam már pár furcsa dolgot.
És azért a 40 % os érték csökkenés is inkább csak ilyen telepi szólás (ha kitolod már felét éri)mert a szerviz által teszt autóként használt gépjárműveket sem a piaci ár alatt 40 % al adják el jó esetben 10-20% mínusz.
még mindig nem értem, honnan tudtad, hogy mikor kell szervízbe vinni, ha nem figyelted a km óra állást, és nem volt szervízkönyv?
Szívesen beszkennelem és megmutatom a papírokat.... a kötelező szervizben soha nem mondtak semmit, amit kellett kicseréltek. Lehet, pont azért hallgattak, mert oda is kellett szervizbe vinni a kocsit, mivel márkaszerviz is egyben.
Valóban az én gondom a hitel visszafizetése, csak éppen az nem mindegy, hogy a felvett összeg lett volna egy pár százezerrel kevesebb, ha nem szalon autónak értékesítik, ha nem mint használt gépjármű.
„és azért az nem mindegy, hogy mennyi az a hitel, ki van e már fizetve akkor a kocsi régen, vagy még mindég nyögni kell”
Nos, az a hitel annyi, amennyit felvettél, tök mindegy, mennyit ér most az autód, ha ellopták volna, vagy totálkáros lenne, a hitelt akkor is vissza kell fizetned. Hogy most még mennyi van hátra, neked kell tudni, és a bank ad felvilágosítást.
wers
szerintem is. ezért sem akarom elhinni a sztorit.
a márkaszervízben számítógépen jegyeznek mindent, az ország bármely szervizében látják, mi történt az autóval motorszám/alvázszám alapján, még azt is, hogy milyen márkájú olajat cseréltek benne, nemhogy a kilóméterállást. Még ha mókoltak is a km állással, az első szervíznél kibukik.
Még ha ki is volt ütve az óra 60e km kb 1 év azért meglátszik az autón. Szóval szerintem is valami fals.
Szervizkönyv mit mutat? 5 év alatt egyszer sem szóltak hogy minden gyorsabban kopik a kelleténél.
Hívj műszaki szakértőt és kérj ki szakvéleményt az állapotról.
Bár hallottam kemény lehúzásokat már de ez nekem teljességgel hihetetlen.
Laurence, már bocs, de a kérdésed úgy marhaság, ahogy van. Még egy közepes képességű szőke nő is ismeri a számokat, a kocsiban van óraállás, szervízkönyvben feljegyzik az óraállást, azért nem évekbe tellik összehasonlítani, és mellesleg azóta műszakin is volt az autó.
Az autó vásárláshoz, vezetéshez nem kell ismerni a dugattyúkat, fékhengereket, csapágyakat, mint ahogy a házépítéshez is megvannak a tervezés feltételei, engedélyezés, építés közben a műszaki ellenőrzés stb.
Ha tudtam volna, akkor már ott a helyszínen szóltunk volna, hiszen önrészbe befizettünk 800 ezret a helyszínen, és mi 0 km-es gépjárművet rendeltünk meg és ez is van a papíron. Ellenben az egyik számlán már 58 240 km.
De itt akkor most miről is beszélünk???
Az autóban volt 60e km és ezt te tudtad?
Amennyiben igen veled csak rendesek voltak mert különben 800e re nem kaptál volna ekkora hitelt és ezért küldték el 0 km-nek. Szerintem ne feszegesd mert ezt te is aláírtad, azt hogy nem tudod fizetni valóban sajnálatos de arról a bank, autókereskedő nem tehet.
Lehet, hogy elhinni nehéz, de a papírok itt vannak, ami nem hit kérdése, ha nem tudtommal bizonyíték.
Abból a szempontból meg nem magán ügy, mivel a gépjármű hitelre lett véve. és azért az nem mindegy, hogy mennyi az a hitel, ki van e már fizetve akkor a kocsi régen, vagy még mindég nyögni kell.
Azért nem lett átnézve jobban a papír, mert akkor még ma is ott ülnénk, és az ÁSZF-et és egyebeket tárgyalnánk, de gondolom annak valóban nem probléma, aki jogász és ért a jogi nyelvezeten. Kíváncsi lennék, ha házat szeretnél építeni, akkor értenéd e, hogy miről szól egy műszaki leírás, mondatról mondatra, mindössze csak azért, hogy tudd, nem dől e a fejedre az épület.
Lehet, hogy rossz példa, de elgondolkodtató.
... azt nehéz elhinni,
Tudod, azért azt kevés elhinni, hogy egy hivatalos márkakereskedés "0" km-esként próbáljon eladni egy már közel 60 ezer km-ert futott autót.
Felvetődik a te felelősséged amiért anno nem nézted át alaposan a papírokat.
Javaslom gondolkodj el ezeken mielőbb felkeresel egy ügyvédet.
Ami a törlesztő miatti fizetési nehézséget illeti sajnálatos magánügyed, ne vond bele a fenti problémába.
Most tűnt fel, amikor is eljutottunk odáig, hogy nem tudjuk az autó részleteit fizetni, vagy is már nagyon nyögve. Így átnéztem a papírokat, a szerződést, a számlákat, a vételi opciót...egyszóval mindent. Soha nem tünt volna fel, hiszen nem foglalkoztunk vele.... a kötelező szervízekben soha nem kérdeztek semmit, és nem is mondtak, csak egyet, hogy mennyivel tartozunk a szervízelésért.
Amennyiben valóban még nem avult el a csalás vádjával lehetséges feljelentés, így minden képen megtesszük a kellő lépéseket. Első sorban egy levelet a Gyulai Autóháznak, hogy amennyiben nem hajlandóak egyezség alapján a kárunkat rendezni, úgy bírósági úton fogjuk rendezni.
Ha jól gondolom, akkor legalább 40%-ot veszít a gépjármű az értékéből, amint kigurul a szalonból, bár erre vonatkozóan sehol nem találtam megfelelő információt e neten.
Valószínűleg szép hosszú és költséges per lesz a dologból, remélve a megtérüléseket...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02