Közös szülői felügyeleti jog


sió # 2011.11.24. 22:03

ne vonatkoztassunk el innen.
kárt tesz a gyerekben, hogy ne keljen fizetnie!

mégis hogy???

nézz már magadra!

sadow # 2011.11.24. 21:55

sio én úgy képzellek téged el, mint egy 60éves vén asszonyt,aki ül otthon a kis gépe előtt és ontja itt évek óta a szatyvasz szövegét.Soha egy tárgyilagos mondatot írni nem tudsz,mindig csak a baromságokat tükrözve hogy hozzá nem értesz.Nem tudom ki a fene vagy te és milyen jogon értékelsz engem és minden más anyát , folyamatosan védve elég sokszor az értéktelen,erkölcstelen embernek se nevezhető apákat.Jó lenne ha már muszáj mindenbe belesusmolnod,a kérdésre fókuszálnál,és válaszolnál.De mivel arra nem tudsz soha,inkább maradnál csöndben,mert tőled csak butább és kevesebb lesz valaki,de okosabb és több nem!

sió # 2011.11.24. 20:40

Ugyan hagyjuk már ezt a kárt tesz a gyerekben, hogy ne keljen fizetnie!

Ezt mégis hogy lehet megtenni?

Kissé korlátolt a kérdező, korlátolt kérdéssel!
Több a kérdező sérelme, mint a valódi baj.

Nem érdemel gyereket, aki a gyerekre hivatkozva próbál elérni bármit is, vagy bármit ráken álcázásképpen!

ObudaFan # 2011.11.24. 20:31

Igen. Igen.

sadow # 2011.11.24. 16:28

köszönöm a választ!
Szakértőt a bíróság rendel ki, ha nem tudunk megegyezni? Vagy mikor kerül erre sor?
Kérek majd egy gyermek elhelyezési pert,és ott fogja mondani a bíró,hogy majd mikortól viheti el,és akkor kell nekem ezekre a dolgokra hivatkozva kérni ezt?

ObudaFan # 2011.11.24. 16:03

Ilyen előzmények után elég kicsi az esélye, hogy a gyereket nála helyezzék el. De amíg szakértő ki nem mondja, hogy veszélyes a gyerekre, addig valószínűleg jó esélye van arra, hogy kapcsolattartáskor elvihesse a gyereket, ha a gyerek egy kicsit nagyobb lesz. Nyilván a fokozatosságot szem előtt kell tartani, sem a gyerek életkora, sem az előzmények nem feltétlenül azt indokolják, hogy már most elvihesse.

sadow # 2011.11.24. 12:10

És milyen lehetőségeim vannak?

sadow # 2011.11.24. 12:08

Mit jelent ez hogy közös szülői felügyeleti jog?
Ha külön élünk,az apa is gyakorolhatja?
1éves gyerekemet az apa még nem ismerte el.Nem akarta őt,most pedig azt mondja akkor nem kérdeztem meg őt most már csináljak amit akarok.Ha viszont gyerektartást igényelnék,képes lenne rá,hogy elperelje tőlem,mert ahogy egyszer nyilatkozott,,ne legyen majd olyan hülye mint én"Ő egy nagyon kicsapongó életet élő férfi,egyszerre több nővel tartja a kapcsolatot,mint megtudtam, velem 10évig találkozgatott,jött ment,nekem csak ő volt senki más,kihasználta a szerelmemet,már lehetett volna gyerekünk,de addig fenyegetett és erőszakoskodott,hogy elvetettem,pedig nagyon akartam.lelkileg tönkretett.így ezt a gyereket már egyedül vállaltam.időközben megnősült,és a gyereket mint utólag kiderült pont az első házassági évfordulóján kaptam tőle...Amikor megtudta a kicsit azonnal megint elkezdett fenyegetni és attól félek ha beadom ellene a pert,megpróbálja elvenni a gyereket,hogy ne kelljen fizetnie,mert egyébként jól keres,de megmondta nem fogom elvenni a pénzét.Mennyi esélye van arra hogy megkapja?
Egyébként pedig félek tőle,hogy ha majd elviheti a gyereket kárt tesz benne,hogy ne kelljen fizetnie,mert ő engem soha nem szeretett a gyereket se,nem látogatja,nem vett még neki semmit sem.Hogyan érhetném el hogy biztonságban tudjam a gyereket,de a neki járó gyerek tartást is megkapja?Én engedném a találkozást akár minden nap,de csak a saját lakásomban,a felügyeletem alatt,hogy lássam mit csinál vele,de nem szeretném hogy elvigye majd,és egyáltalán melyik nőhöz::?!Félek,hogy valami bajt okoz neki,hog ne kelljen fizetnie
Az lenne a kérdésem hogyan lehetne kérni kizárólagos felügyeletet-és voltaképpen az mit foglal magában?

pazs # 2011.11.17. 14:11

2ejj, meg kell egyeznetek, ha nem megy, akkor majd a gyámhatóság dönt. Ez persze az elmélet.

2ejj # 2011.11.17. 12:41

Üdv, iskola váltással kapcsolatos kérdésben kérek segítséget. Hat osztályos gimnáziumba vinné egyikünk a gyermeket. Közös szülői felügyelet esetén, lehetőség van-e a megadalyozására, ha igen, milyen indokkal, vagy törvény alapján (ha már más a véleményünk) kösz

gyógyszerész # 2011.10.27. 02:14

Bocs!Most látom,"rossz helyre" írtam,de AZÉRT VÁROM A VÁLASZOKAT.HA NEM TÉRTÜNK KI KÜLÖN A SZÜLŐI FELÜGYELETI JOGRA A MEGÁLLAPODÁSUNK SORÁN,DE AZ APÁNÁL HELYEZTÉK EL A GYEREKET ÚGY,HOGY EGY HÉT APÁNÁL EGY HÉT ANYÁNÁL IDŐZIK,GYEREKTARTÁS NINCS,KIÉ A FELÜGYELETI JOG.KISSÉ FURA VOLT EZ A HÁROM ÉS FÉL ÉVIG TARTÓ GYERMEKELHELYEZÉSI PER,MELY VÉGÉN GYAKORLATILAG KIKÉNYSZERÍTETTE A BÍRÓSÁG,HOGY EGGYEZZÜNK MEG ÉS NE NEKI KELLJEN DÖNTENIE.,MEGJEGYZEM MÉG ÍGY IS JOBB A GYEREKNEK. MÉG ÓVODÁS .ISKOLÁBA APÁTÓL FOG JÁRNI,DE EZ NINCS LESZABÁLYOZVA A MEGÁLLAPODÁSAN.APA EL FOG KÖLTÖZNI,MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉS OKÁN.A HETI BEOSZTÁS ÉRDEKES LESZ.VAGY EZ AUTOMATIKUSAN AZT JELENTI,HOGY AZ ÉN HETEMEN LÁTOGATHATOM NAPI PÁR ÓRÁBAN,DE TANULNI,ALUDNI HAZAJÁR AZ APJÁHOZ?

gyógyszerész # 2011.10.27. 02:02

Kedves fórumozók!Van egy bt-ként működtetett patika,bérelt ingatlanban,cégautó,egy kisebb ház ,gyógyszerkészlet,ami 30 napos fizetési határidővel van vásárolva a nagykereskedőktől.51-49%-os tulajdon arány a társasági szerződésben.Sok millió hitel,melynek a felét közösen vettük fel,ill a másik rész a kültaggal kapcsolatos elhúzódó pereskedés,együttmködés hiánya miatt keletkezett.A Bank belekényszerített egy rosszabb konstrukcióba,a hitelfelvételi ügyintézés megcsúszott.Ezidő alatt zárolták a számlát-nagykereskedőt kellett váltanom.Az előző nagyker gyógyszerszámláit a fenti banki esemény miatt nem tudtam fizetni.Most közokiratba foglalt,havi törlesztőrészletekben rendezem.A kültag a személyi jog értékét latolgatja és abból készpénzt követel.Miközben a házát/mert hiszen csak az Ő neve szerepel a tulajdoni lapon/javarészt ebből fejeztük e.A házasságunk alatt a közös Bt-ből származott minden jövedelmünk.Saját számlája volt,erre utalta az állam a fizetését,mert később rávettem,hogy cégtől független jövedelme legyen.Ebből a család nem látott semmit.Személyes használati tárgyaimat:bútorok,könyvek,ruhák,stb mai napig elzárta előlem.Lopás-e e?Mint már írtam egy nagyobb összeget már leemelt a cég számlájáról.Felszólításokra,hogy tegye vissza vagy ellenértékét mutassa fel,nem reagált.Itt tudom a következő lépést.Eddig zsarolt a gyerek elperlésével.Inkább önként "lemondtam" a gyerek nálam történő elhelyezéséről,hogy legyen vége a pernek,és ne sérüljön a gyerek.Csak az igazolható különvagyonomat kérhetem a vagyonmegosztásan?Köszönöm a válaszokat.

csangi # 2011.10.26. 20:21

Jah és a népszámlálásnál is így érdekes mert ezek szerint itt is és ott is szerepel.

csangi # 2011.10.26. 20:17

Akkor ez mi?Én úgy tudom,hogy egyenlőre csak a tartózkodási helyét változtathatta volna meg.

csangi # 2011.10.26. 20:13

A gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekkel kapcsolatban gyermek nevének meghatározása, megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, iskolájának, életpályájának megválasztás azonban a szülői felügyeleti jogokat a különélő szülők akkor is közösen gyakorolják, ha a szülők megállapodása, vagy a bíróság döntése alapján csak az egyik szülő gyakorolja, kivéve ha a bíróság a másik szülő felügyeleti jogait e tekintetben korlátozta vagy megvonta. a gyermek sorsát és gyermek nevének meghatározása, megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, iskolájának, életpályájának megválasztás.

lajcsó # 2011.10.26. 19:51

Csangi!

A válasz mindkét kérdésedre:igen. A lakcímbejelentés kötelező mindenki számára. A bölcsődei beíratás pedi a gyermek érdekét szolgálhatja, hiszen közösségbe kerül.

csangi # 2011.10.26. 19:06

Üdv.A volt élettársamnál helyezte el ideiglenesen a bíróság a kislányomat.A saját házamban neveltem családom segítségével minden gond nélkül 18 hónapos koráig.A gyermek 11 hónapos korában az anyuka visszaköltözött a volt férjéhez.20 hónapos korában a bíróság anyukához helyezte el ideiglenesen.Azóta tudtom nélkül megváltoztatta az állandó lakcímét és be is dobta bölcsődébe,pedig csak heti 20 órát dolgozik.Jelenleg 2 lakcímkártyája van a kislányomnak!Nélkülem megváltoztathatta az állandó lakcímét illetve beírathatta bölcsődébe?

Gabicsek # 2011.10.13. 20:19

Jobb, ha megegyeztek, kinél helyezzék el a gyereket, a másik pedig sűrűn látogathatja.
Abba gondolj bele, mi van, ha iskolás (nem írtad, most hány éves), mivel akkor nem lehet hetenként-kénthetenként, esetleg havonta ide-odajáratni iskolába. Hosszú távon gondolkodj.

Tacitusz Manassé # 2011.10.13. 13:46

Casablanca!

Hallod-e??????? Még ha igazad van is, ilyen hangnemet ne használj, ha megkérhetlek, és talán a saját családodban lévő gyermeket, vagy gyermekeket nevezd macskakölyöknek, ne az én lányomat!!!! Feltettem egy kérdést, elég lett volna egy nem, mert nem szolgálja a gyermek érdekeit. Megköszönném, ha Te többé nem kommentálnád a hozzászlásaimat, rendben? Nem egy ilyen fórumozóval akarok vitázni, hanem megoldást arra, hogy többet lehessek a lányommal. Nem érdekel a magánvéleményed.

C a s a b l a n c a # 2011.10.13. 13:27

Szegény gyerek!

Biztos, hogy ez a gyerek érdekét szolgálná??? Biztos nem!

Hallod-e!? Nem macskakölyök az, hogy ide-oda tegyétek 1-2 hónapra, csak mert Ti nem tudtok normálisan megegyezni...

Szerinted ilyen felügyelethez ki járulna hozzá, (hiszen első a gyerek érdeke) ???

Tacitusz Manassé # 2011.10.13. 12:55

Tisztelt fórumozók!

Lehetséges-e elérni olyan közös felügyeletet, hogy egy hónap apánál, egy hónap Anyánál, vagy ugyanez kéthetes váltásban, ha a távolság 400km, valamint az apa szlovák oldalon, de Komárnoban, tehát magyar nyelvű városban, az anya pedig Magyarországon él?

apa68 # 2011.09.24. 19:06

Köszönom a választ.

ObudaFan # 2011.09.23. 19:42

Tulajdonképpen a gyermek nevében minden jognyilatkozat vonatkozásában.

apa68 # 2011.09.23. 19:12

Kedves ObudaFan,

Ön mint ügyvéd tudna mondani valamit arról, hogy le van-e írva valahol, hogy mik azok a lényeges dolgok amikbe közös szülői felügyelet esetén beleszólhatok?

Előre is köszönöm a választ.

ObudaFan # 2011.09.23. 08:03

Elhúzódhat, mert így a tényállás bizonyítására van szükség. Hogy mennyire, és mivel lenne meggyorsítható, ahhoz a teljes periratot ismerni kellene.