Kedves fórumozók!Van egy bt-ként működtetett patika,bérelt ingatlanban,cégautó,egy kisebb ház ,gyógyszerkészlet,ami 30 napos fizetési határidővel van vásárolva a nagykereskedőktől.51-49%-os tulajdon arány a társasági szerződésben.Sok millió hitel,melynek a felét közösen vettük fel,ill a másik rész a kültaggal kapcsolatos elhúzódó pereskedés,együttmködés hiánya miatt keletkezett.A Bank belekényszerített egy rosszabb konstrukcióba,a hitelfelvételi ügyintézés megcsúszott.Ezidő alatt zárolták a számlát-nagykereskedőt kellett váltanom.Az előző nagyker gyógyszerszámláit a fenti banki esemény miatt nem tudtam fizetni.Most közokiratba foglalt,havi törlesztőrészletekben rendezem.A kültag a személyi jog értékét latolgatja és abból készpénzt követel.Miközben a házát/mert hiszen csak az Ő neve szerepel a tulajdoni lapon/javarészt ebből fejeztük e.A házasságunk alatt a közös Bt-ből származott minden jövedelmünk.Saját számlája volt,erre utalta az állam a fizetését,mert később rávettem,hogy cégtől független jövedelme legyen.Ebből a család nem látott semmit.Személyes használati tárgyaimat:bútorok,könyvek,ruhák,stb mai napig elzárta előlem.Lopás-e e?Mint már írtam egy nagyobb összeget már leemelt a cég számlájáról.Felszólításokra,hogy tegye vissza vagy ellenértékét mutassa fel,nem reagált.Itt tudom a következő lépést.Eddig zsarolt a gyerek elperlésével.Inkább önként "lemondtam" a gyerek nálam történő elhelyezéséről,hogy legyen vége a pernek,és ne sérüljön a gyerek.Csak az igazolható különvagyonomat kérhetem a vagyonmegosztásan?Köszönöm a válaszokat.
Közös szülői felügyeleti jog
Bocs!Most látom,"rossz helyre" írtam,de AZÉRT VÁROM A VÁLASZOKAT.HA NEM TÉRTÜNK KI KÜLÖN A SZÜLŐI FELÜGYELETI JOGRA A MEGÁLLAPODÁSUNK SORÁN,DE AZ APÁNÁL HELYEZTÉK EL A GYEREKET ÚGY,HOGY EGY HÉT APÁNÁL EGY HÉT ANYÁNÁL IDŐZIK,GYEREKTARTÁS NINCS,KIÉ A FELÜGYELETI JOG.KISSÉ FURA VOLT EZ A HÁROM ÉS FÉL ÉVIG TARTÓ GYERMEKELHELYEZÉSI PER,MELY VÉGÉN GYAKORLATILAG KIKÉNYSZERÍTETTE A BÍRÓSÁG,HOGY EGGYEZZÜNK MEG ÉS NE NEKI KELLJEN DÖNTENIE.,MEGJEGYZEM MÉG ÍGY IS JOBB A GYEREKNEK. MÉG ÓVODÁS .ISKOLÁBA APÁTÓL FOG JÁRNI,DE EZ NINCS LESZABÁLYOZVA A MEGÁLLAPODÁSAN.APA EL FOG KÖLTÖZNI,MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉS OKÁN.A HETI BEOSZTÁS ÉRDEKES LESZ.VAGY EZ AUTOMATIKUSAN AZT JELENTI,HOGY AZ ÉN HETEMEN LÁTOGATHATOM NAPI PÁR ÓRÁBAN,DE TANULNI,ALUDNI HAZAJÁR AZ APJÁHOZ?
Üdv, iskola váltással kapcsolatos kérdésben kérek segítséget. Hat osztályos gimnáziumba vinné egyikünk a gyermeket. Közös szülői felügyelet esetén, lehetőség van-e a megadalyozására, ha igen, milyen indokkal, vagy törvény alapján (ha már más a véleményünk) kösz
2ejj, meg kell egyeznetek, ha nem megy, akkor majd a gyámhatóság dönt. Ez persze az elmélet.
Mit jelent ez hogy közös szülői felügyeleti jog?
Ha külön élünk,az apa is gyakorolhatja?
1éves gyerekemet az apa még nem ismerte el.Nem akarta őt,most pedig azt mondja akkor nem kérdeztem meg őt most már csináljak amit akarok.Ha viszont gyerektartást igényelnék,képes lenne rá,hogy elperelje tőlem,mert ahogy egyszer nyilatkozott,,ne legyen majd olyan hülye mint én"Ő egy nagyon kicsapongó életet élő férfi,egyszerre több nővel tartja a kapcsolatot,mint megtudtam, velem 10évig találkozgatott,jött ment,nekem csak ő volt senki más,kihasználta a szerelmemet,már lehetett volna gyerekünk,de addig fenyegetett és erőszakoskodott,hogy elvetettem,pedig nagyon akartam.lelkileg tönkretett.így ezt a gyereket már egyedül vállaltam.időközben megnősült,és a gyereket mint utólag kiderült pont az első házassági évfordulóján kaptam tőle...Amikor megtudta a kicsit azonnal megint elkezdett fenyegetni és attól félek ha beadom ellene a pert,megpróbálja elvenni a gyereket,hogy ne kelljen fizetnie,mert egyébként jól keres,de megmondta nem fogom elvenni a pénzét.Mennyi esélye van arra hogy megkapja?
Egyébként pedig félek tőle,hogy ha majd elviheti a gyereket kárt tesz benne,hogy ne kelljen fizetnie,mert ő engem soha nem szeretett a gyereket se,nem látogatja,nem vett még neki semmit sem.Hogyan érhetném el hogy biztonságban tudjam a gyereket,de a neki járó gyerek tartást is megkapja?Én engedném a találkozást akár minden nap,de csak a saját lakásomban,a felügyeletem alatt,hogy lássam mit csinál vele,de nem szeretném hogy elvigye majd,és egyáltalán melyik nőhöz::?!Félek,hogy valami bajt okoz neki,hog ne kelljen fizetnie
Az lenne a kérdésem hogyan lehetne kérni kizárólagos felügyeletet-és voltaképpen az mit foglal magában?
És milyen lehetőségeim vannak?
Ilyen előzmények után elég kicsi az esélye, hogy a gyereket nála helyezzék el. De amíg szakértő ki nem mondja, hogy veszélyes a gyerekre, addig valószínűleg jó esélye van arra, hogy kapcsolattartáskor elvihesse a gyereket, ha a gyerek egy kicsit nagyobb lesz. Nyilván a fokozatosságot szem előtt kell tartani, sem a gyerek életkora, sem az előzmények nem feltétlenül azt indokolják, hogy már most elvihesse.
köszönöm a választ!
Szakértőt a bíróság rendel ki, ha nem tudunk megegyezni? Vagy mikor kerül erre sor?
Kérek majd egy gyermek elhelyezési pert,és ott fogja mondani a bíró,hogy majd mikortól viheti el,és akkor kell nekem ezekre a dolgokra hivatkozva kérni ezt?
Igen. Igen.
Ugyan hagyjuk már ezt a kárt tesz a gyerekben, hogy ne keljen fizetnie!
Ezt mégis hogy lehet megtenni?
Kissé korlátolt a kérdező, korlátolt kérdéssel!
Több a kérdező sérelme, mint a valódi baj.
Nem érdemel gyereket, aki a gyerekre hivatkozva próbál elérni bármit is, vagy bármit ráken álcázásképpen!
sio én úgy képzellek téged el, mint egy 60éves vén asszonyt,aki ül otthon a kis gépe előtt és ontja itt évek óta a szatyvasz szövegét.Soha egy tárgyilagos mondatot írni nem tudsz,mindig csak a baromságokat tükrözve hogy hozzá nem értesz.Nem tudom ki a fene vagy te és milyen jogon értékelsz engem és minden más anyát , folyamatosan védve elég sokszor az értéktelen,erkölcstelen embernek se nevezhető apákat.Jó lenne ha már muszáj mindenbe belesusmolnod,a kérdésre fókuszálnál,és válaszolnál.De mivel arra nem tudsz soha,inkább maradnál csöndben,mert tőled csak butább és kevesebb lesz valaki,de okosabb és több nem!
ne vonatkoztassunk el innen.
kárt tesz a gyerekben, hogy ne keljen fizetnie!
mégis hogy???
nézz már magadra!
Nem hallottál még olyat te idióta?
Méltó az írásod tartalma / hovatovább tükrözi/ ahhoz, ami a valódi problémád!
Keress orvost. Megéri!
sadow: nagyon-nagyon rossz ötlet volt olyan emberrel szülővé válni, akiből kinézed, hogy azért bántaná a gyereketeket, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie. Úgyhogy én is remélem, hogy ezt nem gondolod komolyan.
Pazsnak és Siónak! Az én exem megtette azt,hogy elment a kislánnyal pestre felhivott és közölte,hogy a metró alá fog ugrani a gyerekkel együtt.Én még aznap vártam haza majd másnap vihogva hazajött a szomszéd faluból.Nem kivánom senkinek ezen tehetetlen éjszakát.Találkoztam olyan esettel,hogy a gyermekben tettek kár bosszúból meg ilyenek.Nem tudni kiben mi lakozik kiből mit váltanak ki a dolgok.A bosszúvágy nagy úr!!
Sziasztok Fórumozók!
Segítség és okos tanács kéne. Vázolom a helyzetet nagy vonalakban: Gyermektartásdíj meglett állapítva jogerősen de az apa nem fizette. Bírósági letiltást kértem,amit tiltottak is egy darabig.Az apa új munkáltatót váltott.De ez idő alatt a bírósági végrehajtót is felfüggesztették és a kijelölt végrehajtónak nem hajlandó átadni az iratokat.Az új munkáltató nem von mert azt állítja, hogy nincs róla tudomása az apa irataiból nem derül ki.Tehát nem kapom a gyt hónapok óta,mert az apa önként nem fizet.
A végrehajtói kamara a leveleimre nem válaszol,telefonon szt a tájékoztatást adja hónapok óta, hogy nem tudnak mit tenni ,nekem meg kell várnom amíg a végrehajtónak a peres ügye lezárul. Írtam levelet a bíróságnak hogy akkor közvetlen bírósági úton tiltsák le,de elutasították a kérelmemet,mondván végrehajtás van folyamatban,de tudomásuk van a végrehajtó elleni pereskedésről és sajnálnak stb...de ők nem tehetnek semmit hanem a végrehajtói kamara. De a kamara meg a bíróságra mutogat.A munkáltató meg azt írta, hogy eredeti pontos összegű végrehajtó álltal kiállított letiltást ké, nem fogadta el tőlem,azt amit még a végrehajtó kiállított a volt munkáltatónak.Sakk matt helyzetben vagyok.Kérdésem az lenne lehetne-e az apa ellen egy keresetet beadnom mondván nem, fizet és nem tartja be a bírósági határozatban foglaltakat.? Kérhetem -e a bíróságot vonják ezért felelősségre és újra kötelezzék a gyt fizetésére.? Mellesleg már másfél éve folyik ellene rendőrségi eljárás is.
Fontos lenne a jó tanács mindenkitől.
Kriszti72!
A hibát az előző munkáltató vétette! Keresd rajta! Amikor a férjed leszámolt nekik kötelességük lett volna feltüntetni a munkáltatói igazoláson a letiltást!Ha ezt elmúlasztotta azért felenie kénne! A munkáltatói igazolás tartalmazza:
⇒ a munkavállaló személyi adatait és TAJ- számát,
⇒ a munkaviszonyban töltött idő hosszát,
⇒ a tárgyévben addig igénybevett betegszabadság mértékét,
⇒ a munkabérből jogerős határozat, vagy jogszabály alapján levonandó tartozások mértékét, jogosultját, illetve azt, hogy ilyen tartozás nem terheli a munkabért
⇒ azt, hogy részesült -e az Mt. 95.§ (5) bek. szerinti emelt összegű külön végkielégítésben
⇒ az esetleges magánnyugdíjpénztári tagságra vonatkozó adatokat
Üdvözlök mindenkit!
Rövid kérdésem lenne, biztosan van is rá válasz valahol a fórumban, de mindeddig nem találtam meg.
Vázolva a helyzetem a következő: Nem hivatalos élettársi közösségben éltem Gyermekem anyjával. Apasági nyilatkozatot tettem természetesen, Gyermekem a nevemet viseli. Kapcsolatunk megszakadásáig közös lakcímünk volt. A Gyermekemmel kapcsolatban közös szülői felügyeletet gyakoroltunk. Az elhelyezésről, kapcsolattartásról, tartásdíjról bíróságon egyezség született. Az anya, a bíróságon követelte a közös szülői felügyeletről való lemondásom. A végzésben az anyánál lett elhelyezve a Gyermekünk, de a szülői felügyeletről nem rendelkezett a bíróság, vagyis egy szó sincs arról benne.
Kérdésem ez alapján az, hogy a szülői felügyeleti jogom megszüntette, vagy szüneteltette ez által a bíróság?
A választ előre is köszönöm!
Kedves fórumozók!
Olvasgattam a topikot, de mivel kevés az időnk, szeretnék inkább írni. A párommal holnap megyünk a bíróságra beadni a keresetet, mivel nem engedi a volt párja hozzá a kisfiát egyáltalán. Ebben az esetben milyen keresetet érdemes beadni? A bíróság egy füst alatt rendezni fogja a gyerektartás és az elhelyezés kérdését is? Ha elhelyezik az anyánál (ebben megállapodnak),akkor a közös felügyeleti jog él, amennyiben nem korlátoz a bírósági határozat? Az én esetemben,a válási papírjaimat végig nézve nem találtam semmit a felügyeleti jogról, csak annyi van benne, hogy a gyerekek nálam vannak elhelyezve. Így akkor közös felügyelet van érvényben? Anyuka kérheti a perindítás után a kizárólagos felügyeleti jogot? Köszönöm!
Akkor nincs nálatok közös felügyelet. Közös felügyeletet a bíróság csak a szülők közös kérésére rendel el.
Kedves Fórumozók!
Az esetem röviden: Husz év házasság után a férjem hűtlensége miatt folyamatban van a válás. A megállapodásunk szerint a gyerekeinket (12 és 20 évesek) az én felügyeletem alá helyeztük. Havi 1x hétvégi láthatási jog eddig minden hónapban biztosítva volt. Kivétel az idei Karácsony, amikor nem engedtem el a kicsit, mivel a nagy 27-én elköltözik és szerettünk volna még egy kicsit együtt lenni. A párom és főleg az új nője azonnal a gyámhivatallal és a közös felügyeleti joggal kezdtek el fenyegetni, holott többször elmondtam nekik, hogy keressenek más időpontot a láthatásra. Kérdésem, hogy egyszeri "kihágásom" után mire számíthatok?
Arra, hogy a végrehajtást a gyámhatóság elrendeli. Egyelőre más szankcióra nem.
Anyavagyok
Egy 20 éves már saját magát vigyázza, ergo "felügyelni" maradt a 12 éves kiskorú. Mivel a nagyobbik pont karácsony másnapján cuccolt el otthonról, előre látható volt, hogy nálatok az idei karácsony nemigazán...
A kisebbik a téli szünet felét a külön élő apjánál tölthetné - sok másoknál ez így normális -, még lenne idő engedni.
----- laikus hozzászóló
Érdeklődnék közös szülői felügyeleti jogot hogyan tudok megszüntetni?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02