Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Válás, vagyonmegosztás

Ramirez # e-mail 2007.06.16. 16:10

Üdvözlök Mindenkit!

Az én problémám a következő lenne. Az élettársam most adja be a vállópert. Mi már pár hónapja eggyütt élünk albérletbe. Nekik a vagyonmegosztással akadnak problémák, mivel a férj szeretne minnél többett megtartani. A közös vagyon egy kb12M-ft-os ház, autó és persze az ingóságok ( teljes berendezés). A kérdésem az lenne, hogy mi alapján dönt a bíróság a vagyonmegosztás arányáról, illetve mivel nem tudnak megeggyezni a vagyonelosztásban, a bírósági döntés mennyi idő múlva születhet meg.

ObudaFan # e-mail 2007.06.11. 17:09
kitti333 # e-mail 2007.06.11. 13:25

Köszönöm szépen a felviágosítást, hát nem lesz egyszerü ugy látom.
Üdvözlettel Kitti

ObudaFan # e-mail 2007.06.08. 16:09

Ilyenkor újabb tárgyalást fog kitűzni a bíróság, aztán előbb-utóbb kimondja a házasság felbontását.

Az ingóságokkal kapcsolatban ebben a perben annak kimondását lehet kérni, hogy mindennek a fele a tied. A vagyontárgyak kiadását már egy másik perben lehet kérni. Neked kell bizonyítani, hogy léteznek ezek a vagyontárgyak, és ha harmadik személynél - apósnál - vannak, azt is, hogy ezek a ti közös vagyonotokba tartoztak.

Az adósságokat vagy magadra vállalod, és ennyivel csökkenti a bíróság az ő vagyonhányadát a közös vagyonból, vagy fordítva.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

kitti333 # e-mail 2007.06.08. 16:05

Üdvözlet!
A következö kérdéseim vannak válásal kapcsolatban. A válopert beadtam, biztosra veszem hogy férjem nem fog megjeleni az idézésre, ilyenkor hogy zajlik le a válás?
A következö a vagyonmegosztással kapcsolatos, vagyonunk ugymondva nincs csak a lakásberendezés de ez is az aposomnál betárolva (konyhabutor,hütö,tüzhely,nappali és háloszoba butor) miután a férjem külföldre ment dolgozni.Többször probáltam apossal kontaktust felvenni de eredménytelenül, letagadja a dolgokat, azt mondja nincs nekem ott semmim. Hogyan juthatnék hozzá a butorokhoz? A tárgyaláson ha a vagyonmegosztás kerül témába , de ha ö letagadja hogy nics ott? Az utolso kérdés az adosságokkal kapcsolatos. Van egy személygépkocsink amely az én nevemen van, teljesen lizingelve még 4 millio tartozás van rajta, mi a teendö? Ezen kivül van még egy 3millios tartozásunk a bank felé az mindkettönk nevén fut. Kérem segitségét, és elöre is köszönöm a választ. Üdvözlettel Kitti

ObudaFan # e-mail 2007.05.22. 20:29

Biztosíték az, hogy minderre bíróság előtt egyezséget lehet kötni, ami a feleket köti. Az ingatlan , ha valóban közös szerzemény, akkor az 50-50%-ban a felek tulajdona. A házassági életközösség megszakadása után a párod által fizetett részletek felét párod a volt feleségétől követelheti.

Valószínűleg az lenne a megoldás, ha párod egy közös tulajdon megosztási pert indítana a nyaralóingatlan vonatkozásában, és kérne többlethasználati díjat is. Mivel nyaralóról van szó, az a szabály sem alkalmazható szerintem, hogy a közös gyermekek bentlakásának értékcsökkentő voltát mindkét félnek viselnie kellene, mert ez nem a szükséges tartás körébe esik.

A leírtak alapján nagyjából ennyi mondható el, a többihez jóval alaposabb vizsgálat lenne szükséges, ami valószínűleg ilyen interetes tanácsadás formájában nem kivetelezhető.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Ildinnyó # e-mail 2007.05.22. 18:27

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
A párom elhagyta a feleségét, elköltözött, mert évek óta idegileg kikészítette, csak a pénz kellett neki, amit mindig teljesen leadott, csak heti pár ezer ft-ot hagyott a férjének. Az asszonynak előző házasságából van egy nagykorú fia, és a páromtól van egy kiskorú leánya. Vidéken van egy házuk, amit az asszony örökölt, és van egy nyaralójuk ami közös szerzemény, banki hitelt is kellett felvenniük, mert az asszony drága úszómedencét akart, a hitel a párom nevén van, de az asszony élvezi a házat, a medencét és követeli, hogy fizesse a kb. 40000 ft-os hiteltörlesztést, és mellé a gyermektartást, sőt még asszonytartást is kér, abban az esetben viszont ha lemond a házakról válás esetén, akkor az asszonytartásról lemond, és a két gyermeke nevére iratja a házakat, de mi erre a biztosíték? Az asszony nyugdíjas.
Szeretném megkérdezni, hogy válás esetén hogyan lehetne megoldani, hogy ne fossza ki teljesen mindenéből a páromat, és a gyermekeiknek megmaradjon a ház?