Szép napot!
A kérdésem a következő lenne. Tavaly év végén elváltunk, a közös ingatlan 50-50% arányban lett vásárolva, de a vételi árát a szüleim vették fel hitelként a számunkra. Ennek törlesztésében nagyban hozzájárultak, plusz én is és a volt férjem is egy alkalommal nagyobb összeget fizettünk be. Ezek dokumentálva lettek a bank által. Váláskor a haszonélvezeti jog az enyém lett, ő arról teljesen lemondott. Megbeszéltük mikor külön mentünk - válás előtt már másfél évvel- hogy eladjuk és az árból három közös gyermekünk nevére veszünk ingatlant. Arról is szó volt, hogy a nagyok nevére a saját részét elajándékozza, de ez azóta sem történt meg. A kérdésem, hogy az én részemre ezt megteheti e, hogy lebonyolíthassam az eladást, illetve a kizárólagos haszonélvezeti jog engem mire jogosít fel eladásnál? Az ingatlant nem lakja senki már két éve, a közüzem az ő nevén van, de mióta elment mindent én fizettem/fizetek. Én is vagyok bejelentve mint kapcsolattartó, csak a nevemre nem lettek átírva. Ez is dokumentálva van.
Igazából nem szeretném, ha eladáskor felrúgná a megbeszélteket - sajnos szóban történt, írásban nem hajlandó-, mert én minden forintot egy új ingatlanba szeretnék fordítani a gyerekeim javára.
Köszönöm előre is a segítséget!