Apaság vélelmének megdöntése


Sherlock # 2014.09.27. 18:49

Meglepő, hogy mennyire nem tudsz semmit, ahhoz képest, hogy mennyire otthon vagy.

Bengalo mursh # 2014.09.27. 17:48

Tisztelt lajcsó! Mint említettem neked, eme témakörben igazán otthon vagyok...Tudod, az a baj ezzel az országgal is, hogy sokan azt nézik, hogy nem lehet megcsinálni valamit, ahelyett azon lennének minden idegszálukkal, hogy lehetne... Véleményed azt hiszem be tudom helyezni,oda ahova kell...De engedj meg nekem egy jó tanácsot....visszaolvasva hozzászólásaidat...szerintem ott szólj hozzá ahol segíteni tudsz, ahol pedig nem, ott ne! Hidd el, aki itt segítséget kér, azért teszi, mert bajban van, és nem azért, hogy itt is belerúgjanak! Fontold meg! De tovább gondalva mondanivalódat: Nekem tömegével vannak bizonyítékaim, hogy én vagyok az apa! Eddig meg van? Tehát arra gondolok: Hivatalos DNS teszt, Nyilatkozatok a hölgytől, ahol leírja,hogy én vagyok az apa, videófelvételek, hangfelvételek, emailek, sms-ek,fotók stb.! Na én erre gondoltam, amikor normális ország, normális jogszabályairól vizionáltam! Roger? Szép estét neked!

lajcsó # 2014.09.27. 17:02

"De azt gondolom, hogy ha normális világban élnénk, normális jogszabályokkal, akkor ez nem így lenne..."
Szerinted akkor lenne normális a világ ha bárki apaság vélelmének megdöntése iránti pert indíthatna bármelyik gyermekes család ellen. El tudod képzelni, hogy hány házasság menne tönkre az ilyen kamu perek miatt? A jogalkotó egyebek mellett erre is gondolt amikor, ilyen esetekben nem teszi lehetővé az apaság vélelmének megdöntését.

Sherlock # 2014.09.27. 13:00

Kinek hogy; szerintem az a normális, ha nem kell megdöntögetni, miután a menyecskét megdöntögették.

Bengalo mursh # 2014.09.27. 09:45

Sajnos így van! De azt gondolom, hogy ha normális világban élnénk, normális jogszabályokkal, akkor ez nem így lenne...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.27. 09:38

Csak nem te indíthatod, és az érdekedben sem indíthatja meg senki.

Bengalo mursh # 2014.09.27. 09:18

Tisztelt lajcsó!

További, még egy dolog amit írsz:" A hölgy házasságának fennállása alatt apaság vélelmének megdöntése iránti per nem indítható."
Ez nem igaz, indítható!

Bengalo mursh # 2014.09.27. 09:04

Tisztelt lajcsó!

Köszönöm válaszod!Igen a Gyámhivatal azt is vizsgálja, felvilágosítottak, hogy ha ők igen....stb.... Kérték, hogy nyilatkozzam, hogy amennyiben rendezetlen lenne a családi jogállása kisfiamnak, akkor rendezem-e... Lenyilatkoztam, hogy igen, én rendezném.....Sajnos, itt ők is a könnyebb fele hajlanak, nem tudom....talán kicsi esély van...A "hölgy és férje" elmennek a Gyámhivatalba és eljátszák, hogy ők egy csodálatos család...... Közben arról szól az egész, hogy a külvilág felé ne maradjanak szégyenbe..... A hölgy nagymamájánál járva, mondta, hogy otthon sokat veszekednek... A Gyámhivatal pedig benyomásokra dönt.....Ez a baj!!!!!!

lajcsó # 2014.09.27. 08:20

Lehet rosszul fogalmaztam. A hölgy házasságának fennállása alatt apaság vélelmének megdöntése iránti per nem indítható. Szerintem a gyámhivatal azért hezitál mert egyrészt tisztában van a jogszabályokkal, másrészt az apaság megdöntése iránti per nem szolgálja a kiskorú érdekeit. Ebben az esetben ugyanis - ha ideiglenesen is - a kiskorú rendezetlen családi jogállású lenne.

Bengalo mursh # 2014.09.27. 08:18

Tisztelt Dr. Tarczay Áron Ügyvéd Úr!

Köszönöm válaszát. Igen, sajnos tudom, hogy a Gyámhivatal mikor indíthat és jelenleg ezt vizsgálja! Sajnos a legutóbbi meghallgatásukkor, olyan színészeket meghazudtoló előadást adtak elő, ami egyszerűen elképesztő!!! A hölgy által elmondottakat mind tudom cáfolni (ahogy korábban írtam)de ez egy másik bírósági tárgyalás lesz.....Sajnos a Gyámhivatal sem fényképet, sem videót, sem hangfelvételt nem fogad el...Ezek, ha a Gyámhivatal nem áll mellém, akkor a II. fokú gyámhivatali eljárás után, a Bírósági tárgyaláson hasznosulhatnak. Jelen helyzetben 50-50% az esély....Sok rossz ellenére a Gyámhivatal teljes körűen vizsgálódik, nem lehet egy rossz szavam sem rájuk.

Tisztelettel: I.

ObudaFan # 2014.09.27. 07:54

Köszönöm válaszát! Esetleg, ha Ügyészi per indításról tudna többet.....Megköszönném!

Az ügyész a vélelmezett apa érdekében indíthat per. Ha a vélelmezett apa szeretne vélelmezett apa maradni, akkor az ügyész nem fog pert indítani, akkor sem, ha kétséget kizáróan igazolod, hogy a biológiai apa te vagy.

A gyámhatóságot pedig az eseti gondnok rendelésénél nem az érdekli, hogy igazolhatóan te vagy-e a biológiai apa, hanem hogy a gyermek érdekében áll-e ennek a megállapítása, vagy sem. Ha a gyermek a vélelmezett apával családi kötelékben áll, akkor valószínűleg nem fog eseti gondnokot rendelni.

Bengalo mursh # 2014.09.27. 07:17

Tisztelt Lajcsó!
Minden nagyképűség nélkül állítom, hogy ebben a témakörben nálam nagyon kevesen tudnak többet! Tehát! Apaság vélelmének megdöntését (megtámadása) írtam....Az apaság megállapítása iránti per teljesen más szituációban kerül megindításra...
A kérdéseim másra vonatkoztak..... Elnézést esetleg, ha nem voltam világos! Köszönöm kommentedet.

Tisztelt Kovács Béla Sándor Ügyvéd Úr!

Köszönöm válaszát! Esetleg, ha Ügyészi per indításról tudna többet.....Megköszönném!

Tisztelt "besszerrita"!

Látom nem fogalmaztam teljesen világosan. Elnézésedet kérem!
Szóval a hölgy házasságban él a férjével, aki házassága idején teherbe esett tőlem! Ez az után történt, hogy be adta a válópert......majd a válóperi tárgyalásukon visszamondta azt!Ennek 3,5 éve.....
Kisfiam megszületett és a törvényi előírásoknak megfelelően.......a férje hivatalosan az apa......Mindenki tudja, hogy én vagyok az apa!De mégsem!Kisfiam születése után a hölgy elmondta a férjének, hogy nem ő az apa.....de ők nem normálisak...nem kívántak tenni semmit...Kértem őt, menjünk el DNS vizsgálatra, ahol kiderült 99,99% (100%)hogy én vagyok az apa... 2 éve beadta a Bíróságra az apaság vélelmének megdöntését, majd visszamondta....Majd az általam kezdeményezett gyámhivatali eljárás során, szintén nyilatkozott, hogy megindítja az apaság vélelmének megdöntését... Ám visszavonta.....Időt húz, hisz a kisfiam 3 éves koráig van módja a Gyámhivatalnak az eseti gondnok kirendelésére és a per indításra!

De hogy válaszoljak is!
Beidézték őket a Gyámhivatalba (az újra kezdett vizsgálat miatt...) harmadszorra jelentek meg. Na itt a hölgy olyanokat állított, hogy pl. nem voltak nálam, véletlenszerűen találkozott velem kb. 20 alkalommal, amikor a kisfiam is ott volt....., állítja, hogy én zaklattam, zsaroltam, megfélemlítettem.....állítja, hogy kisfiunk azért született a világon nagyon ritka betegséggel mert én fenyegettem....csak én kerestem telefonon és letudnék még 10 olyan dolgot írni, ami színtiszta hazugság.....Mind!!! Tételesen tudok mindent cáfolni! Miután rájöttem, hogy nem normális sajnos kénytelen vagyok mindent rögzíteni(hang, videó), hogy a vagy így, vagy úgy történő bírósági tárgyaláson mindent tudjak bizonyítani!!! Ugyan is a Gyámhivatali eljárás után, mindenképp a Bíróság fog dönteni....de ha gondolod le írom a folyamatot.....a kimenetele nem biztos....
Szóval ezért kívánok polgári pert indítani! Illetve a hatóság félrevezetése is fenn áll, szerintem….de nem vagyok jogász!

Köszönöm hozzászólásukat!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.26. 11:51

Pontosabban a kérdező nem indíthat ilyen pert.

lajcsó # 2014.09.26. 10:00

Amennyiben a gyermek(ed) a hölgy házassága idején született, abban az esetben nincs helye apasági pernek!

Bengalo mursh # 2014.09.26. 08:16

Tisztelt Ügyvéd Hölgyek/Urak!
Sorstársak......

Le írtam már régebben a történetem, de ultra röviden: Van egy kisfiam biológiailag (Hivatalos DNS vizsgálattal bizonyítva - GENOID labor, személyes megjelenés), aki 2 éves és 10 hónapos..... A hölgy jelenleg is férjnél van.....
Jelenleg a Gyámhivatalban az én jelzésemre a hivatal 7 hónapja vizsgálja, hogy eseti gyámot kirendeljen e vagy sem.... A hölgy eddig kétszer indította el az apaság vélelmének megdöntését és kétszer vonta vissza..... A Gyámhivatalban a höly és férje, csak húzzák az idő különféle fellebezésekkel....Kisfiam 2 hónap múlva 3 éves....

Ha valaki tudna segíteni, olyan ügyvédet ajánlani, aki jelen helyzetben tud segíteni, megköszönném...
Rengeteg nyilatkozatom, hangfelvételem, videófelvételem, sms-m, email-m van ami bizonyítja, hogy én vagyok az apa.......
De a Gyámhivatalban lehazudta a csillagokat.....amiért ......valamiért.....
Most be fogom perelni....ha jogilag rendben való....szerintem mint laikus igen: jó hírnév megsértése, becsületsértés. Meg kell tudnom, hogy hatóság félrevezetése ügyében tehetek e én feljelentést....

Esetleg (mivel olvastam, hogy az ügyészség is indíthat pert)tudna valaki segíteni, hogy Győrben hova, kihez (Városi vagy Megyei Ügyészség)kell fordulni..... Mit vigyek? Mit fogadnak ők el? Stb? Én írjak nekik? Ügyvéd írjon? Személyesen jelenjek meg? Stb.

Nagyon köszönök minden építő szándékú segítséget!

Tisztelettel: I.

Attila10 # 2014.08.06. 08:56

Kovács Béla Sándor

Én úgy látom nem értitek ezt az élethelyzetet! Az 5 év alatt összesen 3 alkalommal láttam a gyermeket,mivel az édesanya a Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül engedte a láthatást, 2 hetente 1 óra, a gyermekjólétis felügyeletével, az édesanya az ajtóban stázsálva.

Én igenis tudni akarom,mert nem fogok más kölyke után fizetni,ugyanis a hölgynek csak a pénz kellene!

Fel nem tudom fogni,h átgondoljátok ezt a dolgot,amikor ilyen badarságot írtok le!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.06. 08:37

Vannak dolgok, amelyeket nem kell tudni. Szerintem az is ilyen, hogy annak a gyereknek, akit öt éve a sajátomként szeretek, esetleg nem én vagyok a biológiai apja.

De ez nem annyira jogi kérdés.

Attila10 # 2014.08.06. 08:33

lajcsó

Te az én helyzetemben nem akarnál meggyőződni arról,h tied a gyerek vagy sem?

lajcsó # 2014.08.06. 08:25

"Egyébként én nem véleményt kértem,hanem jogi segítséget!"
A jogi tanácsot is megkaptad. Pusztán feltevésre hivatkozva, nem javaslom a per indítását.

Attila10 # 2014.08.06. 05:06

lajcsó

Tehát úgy gondolod,h az egy erkölcsös nő,aki a szeretőjétől szül gyermeket és 10 éven keresztül hazudozik a férjének és elhiteti vele,h a gyermek tőle van???
Ilyen hozzáállással velem is nyugodtan megtehette azt,h félrekefélt mellettem is - mivel nem harmonikus kapcsolatban éltünk - és mástól esett teherbe!
Először ismerni kellene a háttér információkat,mielőtt véleményt mondasz!
Egyébként én nem véleményt kértem,hanem jogi segítséget!

Attila10 # 2014.08.06. 04:58

Kedves lajcsó!

Úgy látom nem olvastad el figyelmesen a történetemet!

A hölggyel való kb. 8-9 hónapos együttélés kínszenvedés volt,alig vártam,h lehetőségem legyen elköltözni tőle!
Nem akartam tőle gyereket, akkor jelentette be,h terhes,amikor már nem volt lehetőség az abortuszra!
Ment a hazudozás részéről,h megjött neki,nem jött meg,mióta terhes stb.
Itt egyáltalán nincs szó bosszúról,de nehogy már fizessek egész életemben egy olyan gyermek után,aki nagy valószínűséggel nem is az enyém!
Egyáltalán nem vérzik több sebből ez a történet, én csak arról szeretnék megbizonyosodni,h a gyermek az enyém vagy sem. Ha a kedves hölgynek tiszta lenne a lelkiismerete,akkor nyugodt szívvel vállalná a DNS vizsgálatot és nem lenne szükség erre az egész jogi procedurára. De mivel valami nem stimmel részéről,ezért mindent megtesz,h ez ne jöhessen létre!

lajcsó # 2014.08.05. 11:53

"egyre több szóbeszéd jár a városban,ami állítólag a hölgy közeli rokonaitól származik,h a fiúgyermeknek nem én vagyok az apja!"
Szóbeszédre akarsz pert alapozni? A bíróság az ítéletét nem szóbeszédre hanem bizonyított tényekre alapozza!
"A 2. lánygyermek történetét tekintve ez a dolog nem zárható ki!"
Ez nem éppen logikus következtetés.
A felvetésed egyébként is több sebből vérzik.
Nem arról van szó, hogy így akarsz rajta bosszút állni a sikertelen kapcsolat miatt?

ObudaFan # 2014.08.05. 11:12

Ismerőseim azt mondták,h apasági pert nagyon nehéz indítani,mert a bíróság a gyermek érdekeit nézve elutasítja!

Ez tévedés, elég objektív szabályok vannak. Az egyetlen probléma, hogy igazold, hogy egy éven belül szereztél tudomást arról, hogy nem a tiéd a gyermek. HA ezt nem tudod igazolni, akkor csak az ügyészség indíthat pert a nevedben.

Attila10 # 2014.08.04. 09:31

Tisztelt Fórumozók!

A segítségeteket kérném az alábbi dologban:

2008. évben együtt éltem egy nővel,aki együttélésünk alatt terhes lett,majd 2009. július 3-án fiúgyermeket szült. A hölgynek az első házasságából volt 2 lány gyermeke,az együttélésünk során bevallotta,h a 2 gyermek nem a férjétől van,hanem a korább szeretőjétől. A férjével 10 éven keresztül elhitette,h a gyermek tőle van.
Mielőtt a fiúgyermek megszületett a kapcsolatunk tönkrement és szétköltöztünk. A szülés után megfenyegetett,h kirúgat a munkahelyemről,ha nem írom alá az apasági elismerő iratokat a helyi önkormányzatnál,amit sajnos megtettem.Az elmúlt fél évben egyre több szóbeszéd jár a városban,ami állítólag a hölgy közeli rokonaitól származik,h a fiúgyermeknek nem én vagyok az apja!
A 2. lánygyermek történetét tekintve ez a dolog nem zárható ki!
Abban kérném a segítségeteket,h hogyan milyen módon indíthatok apasági pert, mivel a hölggyel nagyon rossz viszonyban vagyunk,nem hajlandó belemenni a magán jellegű DNS vizsgálatba???
Ismerőseim azt mondták,h apasági pert nagyon nehéz indítani,mert a bíróság a gyermek érdekeit nézve elutasítja! Kérlek benneteket,h segítsetek,mert ez a kétség felemészt,h enyém vagy nem enyém a gyermek!
Segítségeteket előre is köszönöm!

ObudaFan # 2014.05.12. 07:20

Apaság megállapítása iránti pert akkor lehet indítani, ha az apai jogállás nincs betöltve. Attól, hogy házas az anyuka, persze, még nem biztos, hogy be van töltve, de ha a fogamzási idő egy része alatt is házas volt, akkor igen. Ebben az esetben előbb a vélelmezett apa apaságát meg kellene dönteni. Te viszont ez iránt nem indíthatsz pert. A vélelmezett apa indíthat, az anyuka is indíthat. Ha ők nem hajlandóak, akkor legfeljebb a gyámhatóságtól kérheted, hogy indítson ilyen pert, de erre esély valószínűleg akkor van, ha nem él együtt a vélelmezett apuka a gyerekkel.