Apai lemondás a gyermekről


ObudaFan # 2019.02.09. 14:54

Nincs.

Farmer2 # 2019.02.08. 13:29

Kedves Mindenki!

Tanácsot kérnék. Tavalyi év során hosszas pereskedés után sikerült elválnom. A bíróság a gyermekeket az anyánál helyezte el. Megállapított gyerektartást csak részben tudom fizetni, melyre a volt feleségem végrehajtást ad be folyamatosan. Ez mellett a rendőrségen is és más szervezeteknél is feljelentget. A rendőrség megszüntette már a nyomozásokat. A gyámhivatal már szabott ki bírságot.
Oda jutottam, hogy már a kapcsolattartást sem szeretném a gyermekeimmel, ha ezzel elkerülöm a folyamatos incidenseket az anya részéről.
Van lehetőségem lemondani a gyermekeimről?

Kérem aki tud valami ötletet, jelezze.
Köszönöm.

ObudaFan # 2018.07.10. 11:17

Csak úgy nem viheti el. Bíróság változtathatja meg az egyezséget, ha az egyezség után bekövetkezett változás miatt a megváltoztatás álla gyermek érdekében.

pu3ki # 2018.07.09. 14:00

Értem. És ebben az esetben van lehetősége később meggondolni magát és elvinni? Igazándiból nem vele hanem az édes anyukájával van baj, aki szentül hiszi a párom és gyermekeim nála vannak a legjobb helyen én pedig itt Angliában. Párom nagyon befojasolhato az ő részéről

ObudaFan # 2018.07.09. 10:01

Lemondani a gyerekről nem fog tudni, de a szülői felügyelet gyakorlását rád lehet ruházni. Először kellene tenni egy teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot, majd pedig bíróság előtt megegyezni a szülői felügyelet gyakorlásáról.

pu3ki # 2018.07.06. 23:57

Előző üzenetem nem találom. Ha meg is itt lenne elnézést a duplázásért. A probléma a következő. Angliában élünk a párommal. Van egy nyolc hónapos kis lányunk. A párom és én nagyon sok dolgot figyelembe véve azt láttuk helyesnek ha nem fojtatjuk a kapcsolatot. A kislányom nincs a nevemen jelen pillanatban, de azt látjuk jónak ha ő velem marad. Mi a menet hogy és hol kell benyújtania az anyának a lemondási szándékát, ha lehet ilyen es milt kell ahhoz tennem hogy a nevemre vehessem a kislányomat. Komplikált a helyzet mert a döntésünkel nem akarnak az anya családjából egyet érteni, ezért én mint biztosítékot szeretném hogy biztos ne vegyek el, a párom meg inkább azt akarja megelőzni a lemondással hogy fojamatos nyomás alatt keljen élnie a rokonok felől. Jelenleg várandós a párom abban egyeztünk meg egyik gyerek nálam másik amelyik meg nem született meg nála marad.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.05.17. 09:48

Hárman együtt bementek a gyámhatósághoz.

B.Betti18 # 2017.05.17. 09:04

Kedves Mindenki!!
Ha tudtok kérlek segítsetek.
A lányom vérszerinti Apja szeretne elmondani minden apai jogáról. Több int egy éve nem fizet és nem is látogatja. A lányom aki most 3 éves nem is emlékszik rá. Közben új kapcsolatom lett vele már egy éve élettársi kapcsolatban vagyunk és erről hivatalos papíron van. Ö szeretné és én is hogy a lányom az ő nevét viselje szóval örökbe fogadná.Hova fordulhatok ilyen esetben?? Pereskedni nem szeretnék mert a vérszerinti apával normális körülmények között váltunk el és minden szó nélkül lemondom a lányáról nem veszekedünk egymással. Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.04.23. 13:05

Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat
Úgy, hogy a fogamzás idején házas vagy? Na, ne. (Amúgy se közjegyző előtt kell ilyen nyilatkozatot tenni.)

Per kell ehhez, és az is csak akkor lesz eredményes, ha mind a hárman egyetértetek.

tofifi # 2017.04.23. 12:29

Kedves Mindenki,

Épp válófélben vagyok, a baba nyár végén fog megszületni, akinek az új élettársam az apukája. Hogyan tudjuk elérni, és hol hogy a gyerek már a biológiai apja vezetéknevére legyen anyakönyveztetve. Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat közjegyzővel hitelesítve a mi részünkről elegendő? Azt elég a kórházi tartózkodás alatt bevinni magunkkal, vagy szülés előtt a gyámhivatalhoz is el kell juttatni egy példányt? Esetleg más hivatal is illetékes az ügyben? A (papíron még) férjtől kell kérni lemondó nyilatkozatot? Kétséges az is, hogy addig elválasztanak minket.

Köszönöm a választ előre is!

mamamacoka # 2016.06.24. 07:17

Nos, végig olvastam, nem meglepő, mindig is akadtak a nők között, akik így nézik a világot, miért ne akadna ügyvédnő is, aki ezt jogilag is megfogalmazza ?
Nem probléma, végülis a jó Istent is be lehet ezek szerint perelni, hogy diszkriminálja a férfiakat, mert nem alkalmasak biológiailag a gyeremekszülésre,ezt nem is részletezem, még vad feminista lesz belőlem. De azt tudomásul kell azt venni, hogy a nőkben a nem kívánt terhesség során akaratán kívül is, beindul az anyaság, a szíve alatt egy új élet ébred, és ez nem ugyanaz az állapot, mint a nem kívánt apaság. Mert ő nem tud hátat fordítani ennek, és kilépni, eltűnni a volt párja elől mint egy "nem kívánt apa" , és tagadni, mert nem Ő akarta! Benne akkor is él, és növekszik, egy kicsiny élet, - a kettőt hogy lehet összehasonlítani, mikor nem ugyanaz a kiindulási alap, és ez nem egy vakbélműtét, ami mindkét nemet egyformán érintheti?
Egyszerűbb férfi részről tenni is előre azért, hogy ne kerüljön ebbe a válsághelyzetbe, mert amit te megtehetsz magadért, ne terheld másra, tegye meg a férfi magáért! Mert az is önzés, hogy a nők tömkelege "jó esetben" tablettákkal bombázza a szervezetét, hogy egyedül gondoskodjon róla, hogy ne kelljen egy életet kioltani, mikor még jóformán meg sem kezdődött. Ez is csak a nőket érinti biológiailag, és tudjuk a gyógyszerezésnek mindig van nem kívánt hatása, ha nem most, akkor majd később, de tegye, ha megteheti, és viseli ennek a kockázatát is!
De kikövetelni, még hogy mit tegyen a testében növekedő élettel, az nonszensz, - előre legyen óvatos a férfi, ne utólag ilyen okos ... Van rá lehetőség!
A kilenc hónap eredetileg egy boldog állapot, persze nem akkor, ha "nem kívánt apa" az apa, de fiúk, miért gondoljátok, hogy ha már megtörtént, akkor jogotok van kés alá tenni más testét ?

Egyébként ne higgyétek, hogy a nők ilyenkor az operációtól félnek, és azért nem akarják megtenni, a bennük növekvő életet, - a gyász tartja vissza őket, - és aki már veszített el számára kedves, szeretett személyt, annak ezt értenie kellene, - akit a szívünk alatt hordunk, már az első pillanattól kezdve a legkedvesebb, - még akkor is, ha csak egy perce él, még akkor is, ha "nem kívánt" ....

batka75 # 2016.06.16. 07:13

Dr. Pálfalvi Andrea : Maradéktalan-e a férfiak önrendelkezési joga? címmel

batka75 # 2016.06.16. 07:10

Tisztelt draznox!

Ebben a kérdésben sokan beleviszik a saját szubjektivitásukat erkölcsi és világnézetüket. Véleményem szerint ezekkel nem kell foglalkozni. Az anya többször is lemondhat a gyermek vállalásáról. Erre a jog is lehetőséget ad neki keretek között,de az apa egyetlen egyszer sem és (álláspontom szerint) nem biztos hogy jogi berendezkedésünk e tekintetben a mai kor szellemét idézi.Pl. Az apa is lehet válsághelyzetben minden tekintetben, neki azonban a jog mégsem adja meg egyetlen egyszer sem azt a lehetőséget amit egy Nőnek többször is.De a jogalkotó egyenlőre ekként rendelkezik. A jogi lehetőségeire már választ kapott. Nem lehet lemondani, és ha képzelt apa kerül majdan bejegyzésre, később sem szűnik meg e tárgyú esetleges tartási/anyagi kötelezettsége. Javaslom az alábbi esszé elolvasását ami ezen a fórumon a jogi publikációk alatt született.

http://www.jogiforum.hu/…lkezesi_joga[jogi_forum].pdf

De! Nem szabad csüggedni !

mamamacoka # 2016.06.09. 17:51

pappcs szerintem elfelejti hogy őt is nő vagyis anya szülte, akit gondolom ugyanígy közös kategóriába sorol a többi nővel, hiszen szerinte minden nő *

Sherlock # 2016.06.09. 07:54

Meglepett, hogy még nem törölték a hozzászólásaidat, tegnap jelentettem. Szégyenteljes, hogy mit meg nem engedsz magadnak.

Rexor # 2016.06.09. 07:29

Szerintem kaptál választ. Nem mondhatsz le sem az apaságról sem a gyermektartásról.

draznox # 2016.06.09. 07:25

ahhoz kéepst, hogy jogi fórum... nem sok tanácsot kaptam ezen oldalról...

helyzetet nem ismerő ítélkező emberekből lesz elég így is szerintem, szóval ha valaki régebb óta van itt és tudja ,hogy tényleges objektív segítség JOGI oldalról itt nem lehetséges.... akkor kérem szóljon és mentem is innen..

köszönöm

mamamacoka # 2016.06.08. 18:28

pappcs, milyen szerencsés vagyok, hogy nem ismerlek!

elfmage999 # 2016.06.08. 17:29

KBS:

Kivételesen egyetértek!
Az Igen...

Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.08. 16:46

Az igen...

mamamacoka # 2016.06.08. 12:08

kedves pappcs, és téged kinevelt? - hatalmas tanárok nélkül megszerzett kultúráról, és intelligenciáról bizonyosodik a hozzászólásod, - persze ez nem jelenti azt, hogy a draznoxhoz hasonlókat én pártolnám, lányos anyaként mindig azon imádkoztam, hogy ne találkozzanak a hozzá hasonlókkal ....

draznox # 2016.06.08. 11:53

Kedves capisca,

Köszönöm a válaszokat, nagyon korai a dolog, a minap tudtma meg, de én felkészülök minden eshetőségre.

Emögött a történet mögött még nincs döntés, de ismerni akaro ma változókat a döntéshez.

Bármi ami még eszedbe jut és segít lehet szívesen fogadom.

Köszönöm

capisca # 2016.06.08. 10:31

Egyébként a barátnőd fel is akarja neveli a gyermeket?

Azért erről is kellene beszélnetek, mert te nem azt értem, de az nem derül ki, hogy a barátnőd akarja-e felnevelni.

Ha nem akarja elvettetni, de esetleg nem akarja felnevelni, még ott van egy lehetőség az örökbeadás, ami megint a gyermek részére nem feltétlenül a legjobb megoldás, de mégis jobb, mint egy abortusz.

capisca # 2016.06.08. 10:26

draznox

Egy lehetőség: Amennyiben a barátnőd a születéskor és utána nem nevezi meg az apát (azaz téged), akkor egy "képzelt apa" adatai kerülnek rögzítésre. Ezt az anyának vagy bárkinek akinek ehhez törvényes érdeke fűződik kell kérnie.

Azonban benne van a pakliban, hogy később az anya (lehet később a gyermek) vagy bárki akinek ehhez törvényes érdeke fűződik mondjuk kéri az apaság megállapítását és megnevez téged apának. Ilyenkor DNS vizsgálat után a bíróság bejegyez apának és kötelezhet tartásra is, ha az anya kéri.

Apaságról és tartásról érvényesen nem tudsz lemondani.

draznox # 2016.06.08. 09:42

Kedves Pappcs,

20+ vagyok, és párkapcsolatban élek, nem egyéjszakás kaland/buli műve. Azt meg ugyebár tudjuk, hogy egyik fogamzás gátálás sem 100%-os. Így sikerült , nem felelőtlenségből és nem is volt tervezve.

A nő pedig egyedül dönt erről végül. Hiába állnék oda , hogy rámkényszerítse az apaságot. Se fizikailag se érzelmileg nem tudnám megadni neki ami kell. Nem beszélve arról, hogy így nekem is elvész az apasághoz vezető út öröme, mert jelenelg inni sem tudok olyan rosszul érzem magam... hogy vegyem így a karjaimba majd?

A trágár megnyilvánulása ellenére is kíváncsi vagoyk további véleményére, mert ha bár jelenleg egy érzelmileg padlón heverőt rugdos tovább... hátha eközött a szavak között is találok 1 kisebb váalszt hogyan tovább.

Nem mondom ,hogy nicns igazság a szavaiban... de kevés ... és hihetetlen de nem minden történet alkoholból és tini felelőtlenségből kerekedik.

Előre is köszönöm ismét a válaszát vagy bárkinek aki, hozzá tud tenni.