Apai lemondás a gyermekről


Kovács_Béla_Sándor # 2011.04.07. 19:36

Menj férjhez, vagy legalább tegyen valaki teljes körű apai elismerést.

Orsi0128 # 2011.04.07. 19:21

Kedves Mindenki!

A segítségeteket szeretném kérni!

Terhes vagyok, a gyerek apja elhagyott. ezek után nem szeretném ha bármi köze lenne hozzám és a gyermekhez. hogyan tudom azt jogilag elérni, hogy ne tarthasson igényt a gyerekre? és semmiféle követelése joga ne lehessen amikor megszületik?
A válaszokat előre is köszönöm:

Orsi

pazs # 2011.03.30. 16:00

Egzoticsibe: gondoltam :)
csapdaban: értem én, de szerintem nagyon sötéten látod a helyzetet... bár nem ismerem a feleket személyesen - legalábbis remélem :)

Egzoticside # 2011.03.30. 15:12

"Mégis miért lesz romok és tűzhalál?"
a jelenlegi párkapcsolata tragikus végét vízionála..szerintem.

csapdaban # 2011.03.30. 15:12

leginkabb a teny miatt hogy egy szethullott eletem lesz es meg igazan magam sem nagyon fogtam fel ezeket a dolgokat. a gyerektartastol nem felek,anyagi gondjaim nincsenek,de ez az egesz valahogy annyira ilyeszto szamomra. elnezest ha megis rossz fenyben mutatna ram a dolog,hanem inkabb arol van szo,hogy ez a holgy a fejebe vette hogy tonkreteszi a kapcsolatomat es amig elek uldozni fog ezzel a gyerekkel,es felekj hogy tonkre is fogja tenni,pedig en becsulettel voltam fele es nem egy megcsalasrol van szo tehat a gyermek nem baleset es nem is titkos elmondtam a partneremnek aki nagyon nehezen viseli igy is a dolgot,bar mivel oszinte voltam elfogadja. a lenyeges dolgok nem atlathatoak ebben az ugyben igazabol,de el lehet kepzeni milyen eletunk lesz ettol a gyermektol,akit a vilagrra keszul hozni a holgy,es foleg tole aki nyomdokomban jarva megmozgat majd minden kovet hogy ezt megtegye es legkevesbe na gyerektartas erdekli,amit en maugy ius kotelezonek tartok mert igy van ketten voltunk ott!!

pazs # 2011.03.30. 15:00

Jogi megoldást nem tudok arra, hogy ha már van/lesz egy gyereked, ne üssenek apává bíróilag az akaratod ellenére, ha az anya vagy a gyerek szeretné.

Mégis miért lesz romok és tűzhalál? A gyerektartás fizetésétől? Mert tulajdonképpen ez az egyetlen valóban kikényszeríthető kötelezettség.

csapdaban # 2011.03.30. 14:51

ez igy van es koszonom a valaszt,nem is eroltetem az abortuszt egyalltalan sot a baj az hogy nem is eroltetnem soha mert ellene vagyok. viszont nem akarom azt a gyermeket es nem akarom a vele jaro kovetkkezmenyeket amibol azonnali hatallyal tonkremenne a kapcsolatom es a csalados terveim. ne erts felre kerlek,nem vagyok egy rideg erzeketel hentes semmi ilyen dologrol nem volna szo itt,csupan en elhatarolnam magam ettol a dologtol ha lehet,bar ezt sem konnyu,de ha nincs ra megoldas,az egyenerteku azzal,hogy mindent tonkre fog tenni az eletemben barmit amit eddig elertem a semmibe zuhan majd mindenem..romok es tuzhalal

pazs # 2011.03.30. 14:44

Csapdaban: olvass vissza, kérlek. Dióhéjban annyit, hogy nem kényszerítheted az anyát abortuszra. Ha tényleg te vagy az apa (és az anya tesz lépéseket ezért), te leszel jogilag is, ami minimum tartásdíjfizetési kötelezettséggel jár (meg láthatási joggal persze), ha a bíróság előírja (miért ne tenné). A láthatást mondjuk kilőheted azzal, hogy hozzájárulsz a gyermeked örökbefogadásához, de ettől még a tartásdíjfizetési kötelezettséged mindaddig fennmarad, amíg a gyereket egy új apa ténylegesen örökbe nem fogadja.
Ketten voltatok ott, amikor készült az a gyerek, aki ráadásul nem tehet semmiről.

csapdaban # 2011.03.30. 14:24

udvozletem. nem latok ki a meregtol a fejembol. kerem segitsenek! a kapcsolatom melypontjan gyenge voltam.. szakitottam es ezutan sajnos belementem egy futokalandba. az illeto holgyemeny terhes lett,es esze agaban sincs ezen valtoztatni,marcsak azert sem hogy tonkretegye az eletemet ezt sajat maga vallotta be nekem,amiert nem vagyok hajlado vele maradni. nehez ugy de ugy hataroztam ha megsem gondolja meg magat en lemondanek a gyermekrol,eppen csaladalapitasban vagyok a regi partneremmel,akivel azota hala istennek szeretetben becsuletben tengetjuk nehez eletunket es pont ez hianyzik csak a tetejebe. kerem mondjak el mit tehetek. elore is koszonom szepen a tajekoztatast!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.30. 11:37

Nem kell férjnek lennie.

sagit # 2011.03.30. 11:10

Nyílt örökbefogadással szerintem mint férj. És a vérszerinti apának ebbe bele kell egyezni...

szamihanna # 2011.03.30. 09:34

A mostani párom nem a férjem és egy éve vagynk együtt.Ő a nevére veheti a lányaimat?

sagit # 2011.03.30. 09:31

Nos ... Férjhez mész aztán a férjed nyilt örökbefogadással örökbefogadja a te gyermekeid amibe a volt férjed beleegyezik... asszem ez az egyetlen út.

szamihanna # 2011.03.30. 09:07

Jó akkor a nevemre venni hogyan tudom őket?És mit tehetek hogy köze ne legyen hozzájuk az apának ne legyenek jogai velük szemben?

sagit # 2011.03.30. 08:52

Mond csak nem bántásként de 1el lentebb is akár elolvashatod a kérdésedre a választ: Olyan hogy gyerekről lemondás NINCS!!!

szamihanna # 2011.03.30. 08:42

Helló mindenki.
Tanácsot szeretnék kérni. Van két kislányom 3 és másfél éves.Az édesapjukkal külön mentünk egy éve. (nem voltunk házasok csak élettársak).Ez idő alatt kb 4-5 alkalommal voltak nála a lányok.Fizetni nem fizetett egy forintot sem.Egy ideig ment a harc hogy ő mindneképp látni akarja őket stb... De én viszakoztam ellene mivel édesapjuk nagyon sokat iszik és füves cigit szív...(kérném az olvasókat hogy ne írják azt hogy egy ilyen embernek minek szültem kettőt is)Nekem is új párkapcsolatom van és az édesapának is ami csak egy dolog de ott már 4 hónapos terhes a barátnője.Ez is egy dolog.De a gyerekeket szeptember óta nem kereste látni se akarja őket nem is fizet.Eddig azon voltam hogy beadom a kerestet a gyermekelhelyezés miatt és kérem a gyerektartást.De menet közbe úgy alakult hogy meggondoltam magam mert nem viselném el ha elvinné a lányokat abba a körülményekbe és nem tudna fizetni mivel niincs munkája meg amúgy sem jönne el a tárgyalásra.Szóval most arra jutottam hogy szeretném ha lemondana a lányokról és a nevemre vehetném őket.Mit tudok ez ügyben tenni?Vagy ilyet nem lehet?Köszönöm a választ előre is
Gabi

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.27. 23:02

Akkor se, ha nem laktok együtt.

TortiSof # 2011.01.27. 21:36

sziasztok kedves fórumozók !
Segitsetek.
Ha jol olvastam,akkor az apa nem mondhat le a gyermekéröl ha eggyütt lakunk?

ObudaFan # 2010.11.29. 12:37

Ilyen lemondó nyilatkozat joghatályosan nem tehető.

feri84 # 2010.11.29. 11:52

T. Fórumtársaim

A segítségeteket szeretném kérni egy ügyben.

Idén szeptemberben volt egy 3 hetes kapcsolatom,majd mikor vége lett még nem,de később megint találkozgattunk (és 2 alkalommal le is feküdtünk) aminek az lett a vége,hogy októberben állítólag terhes lett. A tesztet csak a kamerán láttam.
Átmentem hozzá,megbeszélni,hogy mi legyen,végül annyiba maradtunk,hogy mivel még friss a dolog várjunk pár napot és utána beszéljük meg.
Az egészben a legfurcsább az volt,hogy aznap mikor kiderült reggel,hogy terhes,estére már el is vetélt…
Papírt persze nem kaptam róla,hogy a kórházban járt azóta sem.
Másnap meg mikor a kórházban érdeklődtem,nem is tudtak róla.
Ez volt október 12-én,utána pár napra rá,csináltunk még 2 tesztet amit már láttam is negatív lett.

Utána nem volt köztünk semmi még akkor sem ha nála voltam,egészen november 11-ig ahol ismét összebújtunk.
Pár napja ismét csináltunk tesztet és kiderült,hogy terhes.

Van pár bökkenő pl. az is,hogy közben bár tagadja,de az msn beszélgetéseiből tudom,hogy mással is volt.
Mikor lefeküdtünk már akkor mondta,hogy 2 napja nem jött meg a mensije.

Ő meg szeretné tartani,de úgy,hogy mondjak le az apaságról.
Én nem tudom,hogy ki az apa,tényleg én vagy esetleg valaki más,de az apasági teszt tudom nem olcsó mulatság…
Meg ahogy a fórumokat olvastam nem is lehet lemondó nyilatkozatot csináltatni.

(neki eddig mielőtt ismertük már egymást 2 vetélése volt nem éppen természetesnek mondható körülmények között)

Mondtam neki,hogy mindenben mellette vagyok.
Mi teendő olyankor ha én lemondok a gyerekről,azaz nem vállalom az apaságot amit ő is szeretne,hogy ne derüljön ki?
Később ez a nyilatkozat megtámadható-e a bíróságon ő általa?

Az anyakönyveztetőnél kell a papírokat intézni?

Az is eszembe jutott mivel pár napja ő sem keres,hogy mi van akkor ha nem keressük egymást és ő megszüli a gyereket aztán mindketten éljük világunkat?

Nem tudom mit csináljak,mi lenne a teendő,de most érzem igazán,hogy az apa nem én vagyok.
Olvastam,hogy érdemes a szülés előtt dns vizsgálatot csináltatni,csak akkor ott is ott van az 50-50%.
Ha kiderül,hogy mégis az enyém (amit az msn beszélgetései miatt is egyre jobban kétlek,na meg nem is keres azóta sem miután felhoztam ezt neki) akkor nem biztos,hogy belemegy abba amit már egyszer ő mondott miszerint azt mondja,hogy ismeretlen az apa kiléte.

Kicsit bizonytalan vagyok, nem tudom mit kéne lépnem, tennem,ő azt már az elejétől tudta,hogy én még nem szeretnék gyereket még nem értem meg rá.

Üdv.:
Ferenc

sió # 2010.05.27. 12:08

Vicus04

A GYEREKNEK Ö EGY IDEGEN. MIT TEHETNÉK EZÜGYBEN HOGY HIVTALOOSAN VEGYÉK EL TÖLE A SZÜLÖI FELÜGYELETI JOGÁt??

Szerintem arról tegyél inkább, hogy ne legyen a gyereknek idegen!

pazs # 2010.05.27. 11:52

Pancika: ha a férjed nevén van, akkor hivatalosan ő az apa, a biológiai apának nincsenek jogai a gyermekkel kapcsolatban, amíg ez így van, szóval ha ez mindenkinek jó így, akkor nincs teendő.
Ha viszont te vagy a férjed azt szeretné (esetleg a biológiai apa meggondolná magát), hogy a gyermek apja az anyakönyv szerint is a tényleges apa legyen, akkor apaság vélelmének megdöntése iránt pert kell indítani.

Vicus04 # 2010.05.27. 11:41

Kedves ObudaFan!
ELÖSZÖRIS KÖSZÖNÖM A VÁLASZT, A KÉRDESEM MÉG AZ LENNE HOGY VALAHOGYAN MEG LEHET EZT KERÜLNI HOGY AZ APA LE MONDHASSON A GYEREKRÖL? MERT SZERETNÉM A NEVEMRE VISSZAVENNI A KISLÁNYOM ÉS NYUGOTAN ÉLNI NEM EGY ÖRÜLT FELELÖTLEN APÁRA BIZNI.A BIROSAG MEGÁLLATPITOTTA HOGY 2 ÉVES KORÁBAN ELVIHETNÉ A GYEREKET 1 NAPRA LÁTHATÁSRA , DE AZ ITT SENKIT SEM ÉRDEKEL HOGY AZ ELMÚLT 2 ÉVBEN NEM TUDOM KB 5X HA VOLT A GYEREK KÖZELÉBEN , SZOVAL A GYEREKNEK Ö EGY IDEGEN. MIT TEHETNÉK EZÜGYBEN HOGY HIVTALOOSAN VEGYÉL EL TÖLE A SZÜLÖI FELÜGYELETI JOGÁt??
válaszod köszönöm Nagy Éva

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.26. 08:07

Igen, így értettem.
Ad notam: tartozáselismerés adása, ha vitatod, hogy te lennél a kötelezett.

ObudaFan # 2010.05.25. 20:45

Aztán már késő lesz.

Az után is lehet pert indítani a vélelem megdöntése iránt, de az igaz, hogy sokkal macerásabb.