apaság, fiktív név


Inka001 # 2008.06.13. 14:51

A fizetési blokk, tudtommal nyugta hivatalosan.

De mindenki tudja azt is, akinek gyereke van, hogy az anyuka kap anyasági segélyt, ami a minimál összege tudtommal, csak 4 vizsgálati pöcsét kell hozzá.

kalamalyka # 2008.06.13. 10:24

Tökéletes a számla.

reker # 2008.06.13. 09:03

nem 300 ezer forintról van szó. ÉN reális összeget kérek. 130 ezer forint. Akinek van gyerek, tdja, hogy az olcsóbb holmik sem olyan olcsók a végére.

De most ha nem kell számla, akkor mivel bizonyítsam, hogy mi mennyibe került? Meg én nem kértem számlát semmiről. fizetési blokkom van csak

Inka001 # 2008.06.13. 06:14

Tehát lehet nyugta is... :)))

ObudaFan # 2008.06.12. 16:57

Sem egy éves korig, sem azután nem feltétlenül kell számla, de neked kell az összeget bizonyítani.

Inka001 # 2008.06.12. 13:51

Reker:
Csak kiváncsiságból:
Nálatok mennyibe került a kelengye?
Mert nálunk ebből volt a patália és ezt senki sehol fel nem hozta, hogy még ezt is kéne fizetnem a tartásdíjon kívül a gyerektartási perben.
Másfelöl apukakként én pl nem szívesen finanszíroznám a 300 000Ft-os bababútorcsaládot, csak mert anyóskartársnak az is megtetszett a bababoltban.

reker # 2008.06.11. 14:40

sziasztok
Két hónapja volt tárgyalásunk apaság megállapításáért. Apuka nem ismerte el a gyermeket. gondolom dns-re küldenek minket. Mikorra várható idézés valamelyik intézménybe vizsgálatra? Már két hónapja erre várok.

Másik kérdésem az lenne, hogy a kelengye összegének a felét apukának ki kell fizetnie számla nélkül a gyemek egy éves koráig. És mi van akkor, ha az apaság csak egy éves kor után lesz megállapítva, akkor már kell a számla?

ObudaFan # 2008.06.09. 18:27

Vagy a volt férjnek, vagy a gyermek nevében a gyámhatóság által kirendelt eseti gondnoknak az apaság megdöntése iránt pert kell indítani, utána lehet a biológiai apa apaságát megállapítani.

xabri3 # 2008.06.09. 14:56

Hello, Szeretnem megtudni hogy tudnam a kulfoldi szuletesu gyermekemet anyakonyveztetni a biologiai apa nevere? A baba szuletesekor en elvaltam es a valas jogerore emelkedett kulfoldon, de a magyar torvenyek szerint pedig nem volt meg a 300 nap jogerore emelkedes.
Itthon csak es kizarolag a volt ferj nevere hajlandok anyakonyveztetni, amit bar en meg tudnek tamadni, meg sem anyakonyveztetem a babat.
Szeretnem megtudni, hogy van-e valami kiskapu?
Valaszokat varom a xabri3@yahoo.ca e-mail cimre.
Koszonettel:Xabri3

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.07. 12:55

Csak az első fele.

emilióóó # 2008.06.07. 10:30

Tisztelt ÓbudaFan!
Szívesen tennék én apasági nyilatkozatot, de nem tehetem: az unokámról van szó!
Ha valaki apasági nyilatkozatot tett, és utána örökbeadja a kicsit, akkor továbbra is "elkötelezett" marad? Tehát örököl utána a gyerek, alá kell írnia a táborba engedésről a szülői nyilatkozatot, stb?
Köszönöm!
Emilióóó

ObudaFan # 2008.06.06. 15:56

emilióóó!

Az örökbefogadás nem fog menni 3 hónap alatt. Ugyanakkor az menne pillanatok alatt, ha nem örökbefogadnád, hanem teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tennél. Ezt akkor is tehetsz, ha nem te vagy a biológiai apa valójában. Más kérdés, hogy ezzel egy fokkal még erősebb kötődést vállalsz, mint az örökbefogadással. Viszont jelen helyzetben a biológiai apa egy ilyen lépés után meglehetősen esélytelen lenne arra, hogy bármit tehessen. Ha ugyanis van vélelmezett apa, nem indíthat pert a saját apaságának megállapítására, a te apaságod megdöntése iránt pedig ő nem indíthat pert.

ObudaFan # 2008.06.06. 15:53

Csak ez bírósági eljárásban nem lesz felhasználható. (Akármi is az ajánlat.)

Farkas Roland # 2008.06.06. 12:31

Hello! Amennyiben valaki szeretne apasági vizsgálatot kérni, annak tudok biztosítani egy DNS vizsgálatot INGYEN. De csak azoknak, aki legkésőbb június 8(vasárnap)-ig jelentkezik a retrolko@freemail.hu e-mail címen.
Szívesen segítek!
Tisztelettel Farkas Roland

_Wasp_ # 2008.05.26. 14:04

Bocsánat, még azt is hozzátenném, ha az meggyorsítja az eljárást, tudunk arra a rövid időre (míg örökbe nem fogadhatom) apasági nyilatkozatot szerezni, de érthetően nem akar az a férfi egy életre elköteleződni a gyerek felé
pedig el fog köteleződni. Rizikós döntés, de ha bevállalja, akkor vagy nagyon jó emberismerő, vagy nagyon hülye.

Ha az apai jogállás nincs betöltve akkor léphet csak a biológiai apa, egyébként gyakorlatilag nincs esélye.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

emilióóó # 2008.05.26. 11:04

Bocsánat, még azt is hozzátenném, ha az meggyorsítja az eljárást, tudunk arra a rövid időre (míg örökbe nem fogadhatom) apasági nyilatkozatot szerezni, de érthetően nem akar az a férfi egy életre elköteleződni a gyerek felé (tudtommal apasági nyilatkozatát nem vonhatja vissza), viszont így van egy személy, aki örökbe adhatja a kicsit.

emilióóó # 2008.05.26. 10:54

Sziasztok!
Az itt lévő ügyvédekhez fordulnék a kérdésemmel, előre is megköszönném a válaszokat!
A lányomnak van egy 20 hós gyermeke, akinek az apja egy jelenleg börtönben ülő alak. Nincs bejegyezve az anyakönyvbe. Kérdezném, hogy ha fiktív apát bejegyzünk, és utána én örökbefogadom, akkor léphet-e valamit a biológiai apa? Egyáltalán az anya közeli hozzátartozói örökbe fogadhatják-e a kicsit? Az örökbefogadás előtt lesz-e valami hercehurca, ami alatt az igazi apja belekavarhat? (a kapcsolatuknak már lőttek, mindenképpen más apa kell)
Mennyi idő az örökbefogadási procedúra? (kb. 3 hónapunk van szabadulásig)
Nagyon köszönöm!
Emil

juditkol # 2008.05.22. 12:56

Köszönöm a választ, neki futok mégegyszer az útlevélnek!
Judit

ObudaFan # 2008.05.22. 11:23

Kérésre a gyámhivatal köteles erről hatósági bizonyítványt kiállítani.

juditkol # 2008.05.21. 13:26

Kedves forumozók!
Március 12-én született meg a kisfiam, apuka nem kíváncsi rá (ezt ügyvéd által meg is fogalmazta…), így az anyakönyvibe az apuka neve ki van húzva és a gyerek az én vezetéknevemet kapta.
(Apaság megállapítása folyamatban van általam).
Szóval gyámügy az mondta, hogy a gyerek kaphat útlevelet csak én „általam“ is, okmányiroda (legalább is az egyik) azt mondta, hogy a gyerek kaphat útlevelet.
Erre ma voltam az okmányirodában (egy másikban) és közölték, hogy majd ha végzésem van erről, csak akkor kaphat a gyerek útlevelet (vagy nem…)
Gyámügy azt mondta, hogy erről (hogy a gyerek kaphat útlevelet) nem állít ki papírt – de kaphat… :))
Segítsetek légyszíves: akkor most hogy is van ez??
Esetleg van erre valamilyen jogszabály vagy határozat?
köszönettel
judit

_Wasp_ # 2008.05.21. 11:18

mi van, ha egyedülállóként szeretnék gyereket vállalni, és reprodukciós eljárásban lesz gyerekem? Akkor mi az eljárás? Oké, képzelt apa bejegyződik, plusz van egy orvosi papír arról, hogy a baba repr. eredmény. Ekkor indíthat-e bárki pert?
Nem. A reprodukciós eljárás kivétel. Sem az apajelöltek nem indíthatnak eljárást, se te nem perelheted őket.

Valahogy furcsának érzem, ha egy nő egyedül képes ellátni és vállalni egy (több) gyereket, akkor mindenképpen meg van lőve, mert jönnek az apucijelöltek, bíróságilag-ügyészileg megtámogatva, és jogokat formálnak mindenfélére (plusz megkötik esetleg az anyuci kezés a szabad életvitelben, pl. heti rendszerességgel más országba költözést, sarkítva)
A gyermeket nem egyedül vállalod, hanem az apával közösen. Kötelességeid nem csak neked vannak, de nekik is. Jogaid sem csak neked vannak. Mi ebben a furcsa?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

seehase # 2008.05.21. 10:38

Jó. Kérdezek újat (fikció, de érdekel):
mi van, ha egyedülállóként szeretnék gyereket vállalni, és reprodukciós eljárásban lesz gyerekem? Akkor mi az eljárás? Oké, képzelt apa bejegyződik, plusz van egy orvosi papír arról, hogy a baba repr. eredmény. Ekkor indíthat-e bárki pert?
Valahogy furcsának érzem, ha egy nő egyedül képes ellátni és vállalni egy (több) gyereket, akkor mindenképpen meg van lőve, mert jönnek az apucijelöltek, bíróságilag-ügyészileg megtámogatva, és jogokat formálnak mindenfélére (plusz megkötik esetleg az anyuci kezés a szabad életvitelben, pl. heti rendszerességgel más országba költözést, sarkítva).

seehase # 2008.05.21. 10:34

Kedves KBS,
az ügyész csak akkor indít pert, ha nincs rendezve a gyermek családjogi helyzete, illetve fiktív apa esetén jelentkezik valaki? Ha van "igazi" személyiség, mint apa bejegyezve, akkor nem indít? Vagy egyáltalán milyen indokkal indít?

_Wasp_ # 2008.05.21. 10:33

ez nem fog menni. Sehogy nem tudod kizárni teljes biztonsággal a jövőbeni tartási kötelezettségét.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

seehase # 2008.05.21. 10:31

Igen, kedves Wasp, pont emiatt szeretném, ha lenne lehetőség a visszavonásra, hogy neki se okozzak egy ilyen lehetőséggel bárminémű rosszat (akár csak rossz érzést).
Viszont az a baj, hogy ha így bárhol, bármikor indíthat pert a volt párom az apaságért, nincs rá határidő (még mindig nem értem, akkor mi a frász az az egy év), akkor kvázi a gyermek nagykorúságáig meg van kötve a kezem, mert nem mehetünk, csak ha ő is beleegyezik. És nem fog. :(