Gyerekláthatás


worldorder # 2018.07.18. 06:01

tiszteletem!

a párom elment a gyerekekkel 20 év együttlét után.

az indoka:elhanyagoltam.ami igaz is részben.tul sok a munka, plusz abban a kicsi szabadidömben a számitogépnél pihentem.na persze nem ugy kell ezt gondolni,teljesen,de napi rendszerességgel felnéztem a világhállora.ami forditottan is igaz viszont
volt rengeteg eset: bementem beszélgetni,a lányom telefont nyomkodott ,melette a párom.a fiam a szobájában számitogépezett.igy pár perc után amikor nem sikerült a komunikácio vele,(tömondatokban válaszolt)kimentem.vagy olyan eset is ,nem egyszer:a fülében a headset, .mutogattam vegye ki.kihuzta az egyiket.kérdeztem valamit..ami talán egy beszélgetés kezdete lett volna.válaszolt egy tömondatban és visszadugta.
elmentek ami nagyon fáj.
hiányoznak a gyerekeim,nem látom öket csak percekre.kaptam a minap 20 percet a párom munkahelye mögött, a betonon.jo volt,beszélgettünk és megbeszéltük másnap eljönnek és csinálunk egy szalnnasütést ,plusz itt alszanak .2 x rajtakaptam azon a párom , halgatozik.ami szerintem csunya dolog.eleve nem tudnák rosszat mondani a gyerekeknek mögötte róla, még ha van is rossz oldala.12 ig dolgozott.11 50 kiszolt az ajton:gyerekek gyertek most már befelé:zárok...zárás után itt jösz ki a boltbol ,mondom neki nem?
elég volt ez ..volt a válasz.
bementek a gyerekek.

eszembe jutott a másnapi tervezett program..mondom illene szolni neki.utánnukmentem és a páromnak megemlitettem.

kiabált a gyerekek elött nehogy elképzeljek én ilyesmit. probáltam hátha belemegy de nem..kimentem a boltbol..igaz nem ugy ahogyan kelett volna mert jol becsaptam az ajtot.
elmaradt a találka.
probáltam azota rengetegszer programokra hivni a gyerekeket.
nincs kedvük a válasz minden alkalommal.

2x 10 percem volt kinn az utcán a járdán velük...na jo a lányommal.a fiam nem jött ki.
be nem mehetek oda.a keresztanyja rendörrel fenyeget ha belépek.
tehetettlen vagyok.egyre jobban elhidegülnek töllem.látom és érzem.az anyja a kilánynál a messengeren is letiltotta a beszélgetést velem:mondván megviseli.
mondtam neki nem egyszer:ne tiltsd el öket töllem..a válasza:bármikor viheted!

ami nem igaz.szoval mondja de tettel nem teszi:a gyerekeket össztönözni is kellene neki.

fáj hogy a nagy semmiben vannak.mondtam itt a nagy 170m2 es ház jöjjenek vissza

nem mert ott vagy mondta a párom.
elmegyek mondtam de a gyerekek ne legyen a semmiben.
visszamennél volt a válasz.
ekkor hogy ne legyek az utukban elmentem öcsémhez bevettem egy csomo nyugtatot.
öcsém napok ota nem volt otthon akkoriban.elmentem hátra a melléképületbe és ott.
minö "balszerencse" épp hazament és megtalált.mondjuk akkor én már öntudatlan voltam.2 nap mulva ébredtem a koorházban.

belátom nem ez a megoldás.
de nem tudom elviselni azt hogy a gyerekeket nem látom.
vagy a gyerekek a nagy semmiben vannak.

mit tehetek akkor ha a gyerköcök(lány 13 fiu 18) már az anyuka miatt nem akar látni?
anyja felé rozsaszin szemüveg van.igy kicsim ugy kicsim.
apa ir neki.(nem rosszat és szépen)elkezd sirni ..és akkor apa egy rossz ember.
a fiam egy ilyen eset után messengeren alpári modon nekem is esett voltam én ott büdös paraszt ,egoista barom,szánalmas geci.minderröl az anyuka tudott
nem piritotta le a fiam, hagyja abba.akkor sem és azota sem
mert az a véleménye..mondta nekem

sosem bántottam öket.mindenük meg volt.amikor karácsonykor kérdeztem tölle itthon mit szeretnél fiam
  • a válasz..hát igazábol nem tudom.mindenem megvan

még a kislányom az egyetlen aki reagál ha irok neki.vagy aki kijön az utcára ha kapok 10 percet..de kimozdulni ö sem akar.nem jön sehová el onnan

mit tegyek?mit tehetek?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.21. 19:12

A szülői felügyelt megváltoztatását pedig ne tessék ijesztgetésként használni. Az se tesz jót a gyereknek ugyanis.

Burn Out # 2018.06.21. 18:55

kérni kell, hogy a gyámhatóság állapítsa meg az anya önhibáját, ha a kapcsolattartás nem a szabályozásnak megfelelően valósult meg. előbb-utóbb magasabb összegű lesz a bírság, talán lesz visszatartó ereje.

M@rcsa # 2018.06.21. 17:48

Pont ez a gondunk, hogy a gyámügy nem segít, csak széttárja a karját. Ha viszont tényleg nem lehet semmit tenni, nem éri ez az idegbaj még 5-10 évig, az én egészségem már kezd rámenni. Egyszerűen nem tudom megérteni és felfogni, hogy az anyuka azt csinál amit akar mindenféle következmény nélkül, nekünk meg tűrni és nyelni kell. A felügyeleti jog kérését azért vetettük fel, mert attól talán megijed az anyuka, és nem nevelné az apa ellen a gyereket. A váláskor is azért ment bele bizonyos dolgokba, mert meghallotta, hogy az apa kérte az ügyvédet, hogy nála helyezzék el a gyereket.

A kérdésem még mindig az, nem lehet SEMMIT sem tenni??

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.21. 16:34

Most akkor már-már lemond róla vagy épp ellenkezőleg, a szülői felügyeletet is magának szeretné?
Elsőnek ezt kellene eldönteni.

(Idegekkel meg bírni kell; ugyanis ha az apát jogosítják is a szülői felügyelet gyakorlására, attól a szülők viszonya nem fog javulni, sőt, az anya viselkedése sem.)

M@rcsa # 2018.06.21. 15:49

Tisztelt Fórumozók!

Párom közel 6 éve vált el, akkor 3 éves volt a kislánya. Bíróság megállapította a gyerektartás díját és a láthatásokat. A gyerektartással nincs gond, rendszeresen fizetjük, nem is kis összeget. A láthatással már vannak gondok. Az "anyuka" minden dühét és gyűlöletét az apa felé a gyereken keresztül vezeti le, rengeteg alkalommal érzelmileg zsarolta a gyereket. Volt olyan, hogy reggel ment érte apuka, anyuka meg mondta a gyereknek, hogy délre haza kell mennie. A gyerek nem akart, mert szereti az apját. Erre anyuka hisztizett a gyereknek, "akkor nem kapod meg a kért játékodat, és ez meg ez lesz a büntetésed". Rendszeresen megcsinálta, hogy elég beteges volt a gyerek kicsinek, és így nagyon sok láthatás elmaradt, illetve ha oda is adta, a gyerek gyógyszereit nem adta oda, mondva, vegye meg az apa (vényköteles gyógyszert...). Soha nem ad neki váltóruhát, zuhogó esőben is képes egy szál papucsban elküldeni a gyereket, "majd apád megveszi neked, ami kell". Az iskolai eredményeiről semmit sem tudunk, az iskolában megtiltotta a tanároknak, hogy bármit mondjanak nekünk. Az elmúlt fél évben már odáig fajult a dolog, hogy rendszeres vendégek vagyunk a gyámügyön, minden második héten megyünk, mert vagy elmarad a láthatás, vagy anyukának van panasza (pl. éhes volt a gyerek, mikor hazament; párom nem válaszolt azonnal az ő sms-ére, mivel telefonon már nem tudnak kommunikálni; sírt a gyerek, mikor hazaért, mivel szeretett volna még az apjával lenni). Volt már nevelési tanácsadáson meghallgatás, pszichológusi meghallgatás, mivel anyuka szeretné lekorlátozni a láthatást kéthetente 6 órára. A szakértői véleményt idézve: "nem értelmezhető, hogy miért kellene a bírósági ítéletben meghatározott időtartamot csökkenteni, ha a kapcsolattartás működik, és a gyermek a kapcsolattartások során jól érzi magát". Ennek ellenére anyuka fellebbezett, és mindent megtesz, hogy elidegenítse őket egymástól. Folyamatosak az elmaradt láthatások, arra hivatkozva, hogy nem akar menni a gyerek, amiket a gyámügy felszólítására hajlandó csak pótolni.
Ez az állapot, amiben már lassan 5 éve élünk, teljesen felőröl minket mind idegileg, mind lelkileg. A kislány retteg, ha a láthatások alkalmával szóba kerül az anyja (igyekszünk minél kevesebb alkalommal beszélni róla), illetve volt olyan, hogy láthatás alatt az anyuka üvöltött a telefonban a gyerekkel, "rohadt szemétként" titulálva az apját. Bevallani nem meri, hogy fél az anyjától, de a befolyása egyértelműen érezhető rajta. Jelenleg a kislány nem hajlandó nálunk aludni, de azt nem akarja megmondani, miért, csak azt mondja, hogy otthon akar aludni. Egyébként mindig nagyon jól érzi magát nálunk, és rácsodálkozik, hogy jééé, menni kell már haza.

Kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg el kell tűrnünk? Gyámhatóság állásfoglalása az egész ügyre annyi, hogy ne foglalkozzunk az anyával, csak a kislánnyal. Csak így, hogy minden második hét üvöltözéssel, könyörgéssel és gyámügyre rohangálással telik, nem igazán lehet átlépni az ügy felett. Ráadásul az anyuka a pszichológusi szakértőnek azt hazudta, hogy én verem a gyereket, ezért nem akar hozzánk jönni (még csak nem is kiabáltam vele soha). Én ezért rágalmazásért fel akartam jelenteni, de a gyámügy kérte, hogy a gyerek érdekében inkább ne tegyem, és mert az anyuka akkor éppen terhes volt, és hát nem tett volna jót az állapotának. Így nem tettem, de utólag már megbántam.

Most viszont szeretnénk jogi útra terelni a dolgot. Mit tehetünk az anyával szemben, aminek eredménye is lesz? Lehet kérni az anyáról pszichológusi szakvéleményt? Esetleg azt, hogy az ő kettejük viszonya hogyan hat az apai kapcsolattartása? Mennyi esélyünk lenne a gyermek elhelyezésének megváltoztatására? Érdemes ügyvédhez fordulni, vagy szenvedjünk még a gyámüggyel?

Ez a magát anyának valló nő lassan de biztosan kezdi eléri azt, hogy párom, aki imádja a lányát, lassan kezdi feladni a küzdelmet, és inkább lemondana róla, de már nem bírja idegekkel... :(

Minden segítő hozzászólást köszönettel veszünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.11. 12:24

Az anyakönyv-vezetőtől kell kérni az anyakönyvi kivonatot. (A "stb.-t" nem tudom, mi lehet.)
De ha ennyire nem tudjátok, akkor nem ártana egy ügyvédet megbízni.

Valcsi55 # 2017.11.11. 11:48

Nos az anyuka nem engedi látni a fiamnak a gyermeket. Ahhoz hogy ezt bíróságra adjuk, kellenének bizonyos iratok, amivel a bírósághoz tudunk fordulni. A gyermekkel kapcsolatos, anyakönyvi kivonat, stb... Ezeknek a másolata kellene, de az anyuka nem hajlandó rendelkezésünkre bocsátani. Joga van-e visszatartani a fiamnak a gyermekével kapcsolatos hivatalos papírokat.
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.11. 11:16

Tessék?

Valcsi55 # 2017.11.11. 11:00

Tisztelt Fórumozók!

Csak egy rövid kérdésem lenne. Mivel lehet rávenni az anyukát, hogy a hivatalos papírok másolatát bocsássa rendelkezésünkre, amellyel szeretnénk hivatalossá tenni a láthatást az apa számára.
Köszönöm
Üdv

ObudaFan # 2017.11.09. 23:32

Hosszú távon meg fogja illetni az elvitel joga így is, úgy is.

alfateam # 2017.11.09. 16:03

Szegény gyerekek!

Posfalu1 # 2017.11.09. 15:42

Tisztelt Hölgyem/Uram
Férjemmel egy éve külön éllünk a vállás is lassan lejár.Az elmult egy évben nem látta a gyerekeket mert külföldön volt de nem is kereste a kapcsolatot velük.2-3 havonta a szülie hivták fel hogy beszéljen legalább kicsitt.8 és 9 éves fiuk.Most viszint hazajött sem hivatalos állása sem lakcime nincs és előjött az apai érzése.Látni akarja a jogai szerint.Ezt engedném is ha megmondaná hova vinné őket de ezt nem teszi azt mondja nincs jogom tudni hol lesznek a kicsik.Felajánlottam hogy akár nálam akár a szüleinél láthatja őket de ha éjszakára is elvinné akkor adjon cimet hogy nyugodt legyek.Ezt teljesen ellenzi igy kijelentette hogy gyerektartást sem fizet többet( ez nem is érdekel)
Van jogom tudni hol töltenék a gyerekek az éjszakát egy olyan apa mellett aki bántalmazta őket és engem is.Megtagadhatom a több napra való elvitelt ha nem tudom hol lesznek? Válaszukat előre is köszönöm.

Totitech # 2017.01.03. 15:00

így sokkal világosabb

Köszönöm szépen a tanácsot, kedves Alfateam
Ennél sokkal bonyodalmasabb dologra gondoltam

alfateam # 2017.01.03. 14:36

Totitech!
Röviden-tömören, ha nem tartod sérelmesnek, hogy az anya nem enged kapcsolatot tartani a gyermekeddel, akkor nincs sérelemdíj...

alfateam # 2017.01.01. 18:33

Van itt még valami. Ha nem tudod az anyát meggyőzni arról, a gyereknek az a jó ha szeretett környezet veszi körül, "érvként" bedobhatod ezt is. Bár ez még nagyon új...:
http://kamaraonline.hu/…b-tudnivalok?…

Totitech # 2017.01.01. 18:00

Köszönöm a jó tanácsot.
Természetesen ennél jóval finomabban fogok fogalmazni, pláne, hogy a Hölgy a párommal is beszélt...

Mit ne mondjak a Hölgy számára a párom vitt pénzt, és neki mesélte el, hogy a házassága alatt is volt kapcsolata 1,5 évig ...

Ettől még nem Q-hatom le...

2016 júliustól novemberig 4-szer költözött...

Elvileg (kereset levél szerint) 2016 tavaszig volt közöttünk érzelmi kapcsolat, de már más pasival mutatkozik a facebookon...
De természetesen ez teljesen normális dolog...

Na ezért félek én ettől az egésztől...

Nem lesz egy könnyű menet az biztos...

Majd még azt kell kiderítenem, hogy mennyi esélyem lehet anyukától elhozni a gyermeket (lassan 2 éves, párom is imádja) pláne, hogy idén születik gyermekünk a párommal ...

Hálás vagyok neki, hogy kitartott mellettem és mellettem maradt...

alfateam # 2017.01.01. 15:21

Biztosan van rá valami jogi megfelelő, mert egy alkalmi kapcsolatba, hogyan lehetnek érzelmek, nem is értem...

Na, azért ezzel bánj egy kicsit óvatosan. Hamar magadra húzd, hogy csak úgy viselkedtél mint egy állat...

ObudaFan # 2017.01.01. 14:59

Nem mindent kell neked bizonyítani. Bizonyos dolgokat neked kell, bizonyos dolgokat neki.
Ha nettó 150e a fizetésed és fizetsz két másik gyermek után tartásdíjat, akkor nem valószínű az 50e-s mérték.
A pervesztes fizeti a pernyertes költségeit, részbeni pernyertesség esetén pedig megosztja a bíróság a költségeket. A pervesztes által a pernyertesnek fizetendő ügyvédi munkadíj mértékét a bíróság mérlegeli.

Totitech # 2017.01.01. 14:41

Nyilatkozattal tudom bizonyítani, hogy édesanyám minden hó 12-n odaadta neki a 20.000,-t és ezt tanuk előtt tette egyes esetekben.

Hivatalosan (mert párom kérte tőlem, amikor kiderült, hogy alkalmi viszonyom volt és ebből gyermek születik, gyermekelhelyezést) bírói végzésem van róla hogy, 2 gyermekem után gyermektartást fizetek. A 3. gyermekem nevelt lányom, 2 éves kora óta nevelem, él velem.
Az én nettó 150.000,-huf fizetésemből, családi ház fenntartásból és hitel fizetésből sokkal többet nem is tudok fizetni.
Bár ezt édesanyuka pontosan tudta.
Amikor vállalta is elmondtam neki, hogy anyagilag nem tudom támogatni. Hiába jelentette a bíróságon, hogy van cégem, abból jövedelmet sosem vettem ki és csak a fele az enyém...

Ha jól értem, akkor T. Anyuka bármit is "hazudott" a keresetlevélben, azt nekem kell tudnom bizonyítanom...

  • gyerektartás
  • hogy mikor kezdődött és romlott meg a viszonyunk
  • ne adj isten azt is, hogy ő merre járkál nyaralni és milyen (luxus) kiadásai vannak???

Ha a fotók, facebook, viber elegendő, akkor jó része bizonyítható részemről...
Bár fogalmam sincs, mit ért érzelmi kapcsolat alatt a kedves anyuka... leginkább erre leszek kíváncsi az első tárgyaláson... Biztosan van rá valami jogi megfelelő, mert egy alkalmi kapcsolatba, hogyan lehetnek érzelmek, nem is értem...

A legnagyobb bajom az, hogy anyukáról lenne szó szóba sem állnék vele, de mindannyian a gyermeket nézzük és azért segítettünk neki, engedtük be az otthonunkba...
Leginkább ez bosszant és bánt...

Ha jól sejtem ez az, amit a T. Bíróság figyelmen kívül fog hagyni.

A kérdésem az lenne, hogy Anyuka bármennyi valótlant állíthat? Annak nincs következménye?
Akármennyi tárgyalás lesz, annyiszor kell fizetnem az ő ügyvédjét is?

Előre is köszönöm a válaszokat...

És külön azt hogy az új év első napján is válaszonak

Boldogabb, sikeresebb új évet Mindenkinek

ObudaFan # 2017.01.01. 14:29

Az, hogy mennyi lesz a tartasdij, elsősorban a te jövedelmedtol, az anya jövedelmetol, a gyermek szükségleteitol és a többi gyermeked szuksegletetol függ.
A kapcsolattartas főleg a gyermek életkorától, a te nevelési kepessegeidtol es környezetedtol, valamint az eddig kialakult kapcsolattól függ.
Ha a másik fél letagadja, hogy fizettel tartasdijat, ezt neked kell bizonyitanod.

Totitech # 2017.01.01. 14:19

Nem tudom, mihez van jogom...
Terveim szerint először elmennék a tárgyalásra, hogy édesanya mit szeretne, aztán 99%, hogy szükségem lesz egy ügyvédre.

Ami biztos, hogy havonta 50.000,-t nem tudok fizetni, de a gyermeket szeretném látni én is és a családom is.
A nagylányom a keresztanyja (anyuka kérésére).

Igazából tanácstalan vagyok, mihez is van jogom.

T. Gyámhatóság azt javasolta, tegyek kényszerkijelentést (ha már nem is laknak nálam), pláne, hogy anyuka előző házasságából lévő 2 gyermeke is hozzám van bejelentve és forduljak a rendőrséghez, hogy keressék meg a gyermekem...

Nem akartam ennyire drasztikus lenni, pláne, hogy a magyar rend őrei nem szívesen szólnak bele családi ügyekbe...

Szeretnénk látni a picit és nem csak 2 hetente szombat vasárnap 5-5 órát.
Ha eddig alhatott itt, nálunk, a saját ágyában, akkor most miért vonja meg az anyja.

Nem ismerem a magyar jog ezen részét, és nem valami jók a tapasztalataim a bíróságról sem, sajnos :(

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.01. 12:39

Mit szeretnél?

Totitech # 2017.01.01. 12:01

Üdvözlet Mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni, abban miszerint alkalmi kapcsolatomból született gyermekem ügyében idén lesz gyermekfelügyeleti és tartásdíj megállapítási perem.
A keresetlevél számos téves információt tartalmaz, mely szerint nem kapott pénzt tőlem (havonta édesanyám adta neki oda a 20.000.-huf) és amikor csavaroghatnékja volt mindig hozzánk tette le a gyereket.
Párom és családom (3 gyerek) "megbocsátott", mellettem állnak, de nem értjük, hogy mihez is lehet jogom, jogunk.
Miután kiderült, hogy enyém valóban a gyermek, megtettem az apaságit tavaly. Eleinte párom miatt nem tarthattam a gyermekkel a kapcsolatot, csak édesanyám. Aztán 2016 tavasz, nyár óta már hozzánk is elengedte anyuka, többször nálunk aludt... Amikor beteg volt a gyermek én vittem őket orvoshoz, segítettem amiben tudtam és anyagi helyzetem lehetővé tette. Nem mellesleg az én házamba vannak bejelentve (még egy kis ideig), bár albérletben laknak, de nem árulja el hol és november 10. óta nem is láthattam, láthattuk a gyermeket.

Keresetlevél alapján 50.000,-t követel májusig visszamenőleg, valamint a teljes felügyelet a gyermek felett...

Ilyenkor én mit tehetek? (persze a keresetlevél szerint én nem fizetek, nem segítek)

Előre is köszönöm a segítséget

ObudaFan # 2016.05.24. 15:52

Nem az adott hónap, hanem az adott év páratlan és páros heteit kell nézni. Ha hinni lehet a telefonomban lévő naptarnak, a mostani a 21., a jövő heti a 22. hét.