Gyerekláthatás


Bodzza # 2011.07.20. 21:08

Tisztelt Fórumozók!

Ma este rendőrt hívtam gyermekem láthatása alkalmával mert fél éve nem engedik elvitelre kislányomat és betelt a pohár. Rendőrök megjelentek, bementünk, az anya azt állította, hogy van egy újabb végzés amiről nekem is tudnom kellene, ami szerint nem is vihetném el kislányunkat. Éppen nem találja, de jön az ügyvéd, hozza magával. Ügyvéd üres kézzel megjelenik és az anya előhozza a papírt. Ügyvéd nem engedi ki kezéből, nekem sem akarja megmutatni.
Viszont a valóban 1 hónappal később keltezett döntésről kiderül a felolvasásból számomra, hogy az még az előző első fokú döntés utáni gyámhatóság által végrehajthatatlannak ítélt másodfokú döntés kijavítása amit még én kértem a bíróságon.
Létezik, hogy egy újabb első elsőfokú döntést felülír egy régebbi elsőfokú döntés később keltezett másodfoka?
Ha nem, akkor nem meríti ez ki a hatóság félrevezetése fogalmát? A Gyámon ugyanezt elhitették bemondott ügyszámra, így ők szintén gyorsan a bíróságtól kértek állásfoglalást.
Ugyan miért nem akarta nekem megmutatni, de még a rendőrnek is csak szorongatva??
(32 db végrehajtási kérelmem van, már több mint 500 000 ft-ra büntették.

Köszönöm,

Pofika # 2011.07.20. 20:41

Kedves Sió!

Köszönöm a válaszodat. Bevallom, elgondolkodtatott, lehet, hogy van, amiben igazad van.
Sajnos, nem tudom, pontosan mi történhetett, azt viszont igen, hogy a kislány kimondottan jó gyerek, szófogadó, illedelmes, kitűnő tanuló, de nagyon érzékeny. Viszont a nagypapa sajnos visszaeső alkoholista, és kimondottan érzéketlen, erőszakos és durva ember.

Pofika

sió # 2011.07.19. 18:37

Pofika

Szerintem itt erre senki nem tud tanácsot adni.
Ha egy pofont kap valakitől az nem a világ vége.
Ha kapott.
A gyerekek sok dologra képesek, főleg ha előzetesen esetleg hallotta, hogy nem volna ildomos oda mennie!
Ne mondom én hogy kitalálta, de semmiképpen se a gyerek által elmondottak alapozzák meg az ürügyedet!
A pofont, ha volt elfelejti, a legenyhébb tanulság ugyanakkor számára akár történt valami, akár nem, az lehet, hogy vérszemet kaphat a rokonai egymás ellen való kijátszásából!

a nagypapát viszont te ismered!

Pofika # 2011.07.17. 20:48

Üdvözletem!
3 éve váltam el volt férjemtől, közös kislányunkat, aki 8 éves, én nevelem. Kislányom közös megegyezéssel a nyári szünet elején az apai nagyszülőknél volt 2 hétig, de miután hazahozták, a kislány naponta többször is elsírta magát, hogy fél a papától, és hogy megütötte. Egy héten át voltak alvási zavarai, de nem mondott el semmi konkrét dolgot, csak annyit, hogy nem akar többet odamenni, mert nagyon fél. Szeretnék tanácsot kérni, hogy köteles vagyok-e odaadni a kislányomat az apai nagyszülőknek, ha a gyermek apja 400 km-re él tőlük? Bár a nagymamával jó a viszony, de a nagypapától féltem a kislányt.

Válaszukat előre is köszönöm!

Csaba77 # 2011.07.17. 17:44

Üdv!

A volt párom külföldre költözött a 3 éves gyermekünkkel a tudtom nélkül,kb.1/2 hónapja. A kötelező láthatások előtt küldött egy sms-t,hogy most ezért/azért nem jó.De most derült ki,hogy nincsennek is az országban és nincs is szándékuk hazajönni egy darabig!Mit tehetek,hogy láthassam a kislányom? 34/F

Előre is köszönöm a segítségeket!

Tina25 # 2011.07.17. 17:22

Tisztelt válaszadó.

A volt párom igen agresszív viselkedésű ember. Többször volt hogy a gyerekek előtt vert meg. A láthatást gyakoriságát hogy állapítják meg? mi alapján? Én kérhetem-e hogy minnél ritkábban láthassa?

mikvannak # 2011.07.14. 19:35

Bírósági végzés alapján az apa kéthetente láthatná a gyerekét. Ezzel szemben csak nagyon ritkán viszi el. Vasárnap reggel utaztunk volna nyaralni egy hétre. Ma este ( csütörtökön ) beállított, hogy szombat reggel elvinné a gyereket vasárnap estig. Mondtam neki, hogy vasárnap reggel indulnánk, de őt ezt nem érdekelte. Köteles vagyok-e Neki odaadni a gyereket, ha ráadásul iszik is, és amikor Ő gondolja, hogy el akarja vinni jön és közli, hogy most viszi el. Azzel takaródzik, hogy feljelent, ha nem adom oda a gyereket. Gyerektartást nem fizet. Köteles vagyok-e odaadni, akkor amikor Ő gondol egyet és eljön érte, tényleg feljelenthet-e,ha nem adom oda a gyereket?

Andus77 # 2011.07.14. 05:59

Üdvözletem!
A következő ügyben szeretnék segítséget kérni: Páromnak előző kapcsolatából van egy 7 éves kislánya, aki az édesanyjával él. (Egyébként nem voltak házasok és én a kapcsolat vége után 2 évvel kerültem a képbe!) A probléma ott van, hogy az apa számára a gyermek rendszeres láthatása nem lehetséges. Az anya mindig keres vmi indokot, hogy miért nem jöhet hozzánk a kislány, aki egyébként imádja az apját és engem is, és nagyon szeret nálunk lenni. Viszont ha az anyának valami olyan dolga van, hogy a gyemekre nem tud felügyelni, akkor rögtön hívja páromat, hogy jöhet-e hozzánk a kislány, mert neki ilyen meg olyan dolga van. Úgy tekint az apára, mint valami fix gyermekmegörzőre. Van azonban olyan, hogy 2-3 hétig sem látjuk a gyereket, mert épp nincs az anyának halaszthatatlan elfoglaltsága, vagyis általában havonta 1-2 napot tud velünk tölteni a kislány. És emiatt a párom kezd teljesen kikészülni, viszont vitatkozni sem akar az anyával, mert attól tart, akkor még ennyit sem fogjuk látni a kislányt. Kérdésem tehát az lenne, mivel nem lehet az anyával megbeszélés útján megegyezni egy fix láthatási időtartamban (pl. minden hétvége), hivatalos úton milyen esélyekkel indulna a párom a gyermek rendszeres láthatása érdekében?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel: Andus77

Gina02 # 2011.07.13. 21:09

Kedves derill!

Köszönöm szépen a válaszod! Igen kaptunk idöpontot és viszem a gyerekeket meghallgatásra a gyámügyre .Rendörségi pszichologus már meghallgatta a gyerekeket és azt állapitotta meg hogy a gyerekek sérültek az apa viselkedése miatt :( ezt a gyámhatóság is megkapta és ezért figyelembe veszik amit a gyerekek mondanak ...nagyon remélem ,hogy igy lesz .

Ügyészségen folyik ellenne per és tanukat is hallgattak ki már a rendörségen akik bizonyitották az igazamat ..de ki tudja mikor várható bármi is az ügyben már 2 éve be lett adva de még semmi nem történt ...

derill # 2011.07.13. 21:01

Gina02: igen, az eljárás során felmerült költségeket igényelhetik a felek, de a Ket. szerint az eljárás nyertese részére ítélik meg.

Van ilyen is, amit leírsz, akkor viszont ezeket érdemes bizonyítani. A 12-13 éves gyerekek ítélőképességük birtokában vannak, tehát őket már önállóan meghallgathatja a gyámhivatal. Jelölj meg tanúkat, sőt, ha tudod vidd oda a gyámhivatalba, hogy őket is hallgassák meg és kérheted a kapcsolattartás megvonását is, ha mindaz igaz, amit leírtál. Ha nem, akkor bajba is kerülhetsz, mert feljelenthet rágalmazásért, tehát fontos, hogy mit tudsz bizonyítani.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Gina02 # 2011.07.13. 07:29

sió elolvastam a hozzászólásaid és arra a következtetésre jutottam hogy te mizogin vagy :D
sorry

Gina02 # 2011.07.13. 06:38

sió ilyen emberekhez nem alacsonyodom le bocs fogj kezet az exemmel és élj vele te :D
Nem kell ,hogy krizitálj és véleményt mondj mert az engem nem érdekel ....
Nem tudsz te semmit az életről az a baj véleményt mondani az nagyon megy szoval nem magyarázom neked tovább a fütést meg az alma szedést ....mert semmi értelme ilyen emberrel vitázni tanácsot kértem nem véleményt !!!

sió # 2011.07.13. 05:15
  • Ez valami vicc?

"Munkából mentem haza és alig vártam ,hogy hazaérjek ,mert olyan hideg volt és fujt a szél a gyerekek sirva vártak ,hogy az apjuk arra kényszeriti öket menjenek a szomszédba almát "lopni"

Ok, a szomszéd kamrájából kellet volna almát lopni, a fűtés, meg az alma lopás nem egészen egy évszak.

„Leült a haverjával italozni a melegbe”

ok. Tehát fűtött évszak volt. almalopás kamrából.

„a gyerekeket nem neki szültem hanem magamnak .......”

Hagyjuk már ezt a rossz feminista dumát. Mert a nő örök, és elpusztíthatatlan:
Gyereket szül, háztartást vezet, sikeres az életben. A gyereknek meg tudja adni mindazt amit az apa is megtudna adni ugye? A férfi családon belüli státusa tehát a spermadonor meg a felesleges láncszem között mozog.

Túl sok ellentmondás.

Gina02 # 2011.07.12. 14:22

sió csak a Te kedvedért 2 példa :

Munkából mentem haza és alig vártam ,hogy hazaérjek ,mert olyan hideg volt és fujt a szél a gyerekek sirva vártak ,hogy az apjuk arra kényszeriti öket menjenek a szomszédba almát "lopni" .Szerinted mit kellett volna tennem ???Leült a haverjával italozni a melegbe és ordibált velem is ,hogy takarodjak én is szedni ...mert ö neki kell az alma ...

Elment a gyerekekkel a boltba ,majd bementek egy üzletbe ,hogy vesz magának ruhát a gyerekek is kérték ,hogy valami apróságot vegyen nekik ,erre kijött ,hogy majd akkor vásárol ha nem leszenk vele mert arra neki nincs pénze ...ehhez hozzátartozik ,hogy új ruhát nem vehettem a gyerekek ha mégis hazudnom kellett ,hogy kaptuk ...mivel azt tartotta nekik jó a használt cipő és ruha ugyis kinövik neki meg kell a 200000 ft os cipő...

Szerinted????Tudom én voltam a barom ,hogy eddig türtem de nem volt más választásom sajnos és a gyerekeket nem neki szültem hanem magamnak .......

Remélem mostmár világosabb a dolog ...

Gina02 # 2011.07.12. 14:10

sió

)rülök ,hogy megvilágosodtál ...nem nem a 10000 ft a lényeg ..de te tartassz el egy fizuból 3 gyereket??? Akkor tudnád sajna még 100 ft is számit ...de nem érdekel a pénz a nyugalmunk a legfontosabb ...szerinted ha a pénz érdekelene otthagytam volna az 5 szobás saját házam berendezve csak azért hogy nyugalmunk legyen és ne zaklasson??????????
Igen sajna állat csakhogy külföldön dolgozott és csak minden második hóban volt otthon az volt a pokol ...de kirakni nem tudtam és semmi esélyem nem volt elmenni ezidáig mert akárhányszor elindultam megfenyegetett aztán jól elvert és ??Senkit nem érdekel mit tett és tesz majd ha vér folyik ......de ez hosszú...

sió # 2011.07.12. 08:37

Szörnyű.

Az összes főbűn előjött, alig győztem számolni.
Ital, játékgép, verés, zaklatás, kiskorú veszélyeztetés.
Ez egy állat. Miért szültél neki gyereket? Akkor láncon volt tartva?
Neked ezek után a 10 000 Ft a legfontosabb? Még jó hogy leírtad, ez sokmindenre rávilágított!

Gina02 # 2011.07.11. 10:58

kedves derill!

Nem a biróság határozott ,hanem a gyámügy mert a biróságon az ex azt mondta nem él a láthatás jogával ezért nem is szabályozták utána ment a gyámügyre ahol kérte mégis a láthatást ....Eljárás folyik ellenne kiskorú veszélyeztetése miatt az ügyészségen már 2 éve csak éppen nem történik semmi ...azért kellett elköltöznünk a ssaját házamból mert folyton zaklatott feltörte az ajtót leverte a lakatokat a rendörség meg közölte nem tudnak megvédeni költözzek el majd akkor nem zaklat ..de itt is megtalált és zaklat fenyegetözik ujabb rendörségi feljelentést tettem...
Nincsenek a gyerekek betanitva nem is akarnak vele menni sosem volt jó a kapcsolatuk már amikor a gyerekek kicsik voltak is italozott és verte öket is meg engem is csak nem volt hová mennünk ...kényszeritette öket mindenféle munkára pl esöbe szedjenek neki almát meg ilyenek ...ordibált sosem vett nekik semmit én tartottam el akkor is öket mert ö játékgépezett és a kocsmába dorbézolt aztán meg otthon volt hogy egész éjjel nem aludtak a gyerekek sem mert féltek ,egész éjjel ordibált pl felkeltette a gyerekeket hogy takaritsanak mert neki épp nem tetszett a szobájuk meg mindenbe belekötött olyankor..

A lényeg fellebeztem a gyámhatósági határozat ellen ezért az enm jogerös és most jön majd a szembesités mivel a gyerekek is irtak a gyámügyre ezért közös megbeszélés lesz ahol figyelembe veszik amit a gyerekek mondanak .reméljük igy is lesz ....csak az ex honapok óta nem fizet gyerektartást ami miatt szintén rendörségi feljelentés van és hogy utazzak most több mint 200 km ert nem olyan egyszerü ...de majd megoldom ...a gyámügyes azt mondta csak akkor fizetik ki az utiköltséget vagyis kérhetem az extöl ha pl én nyerek mert én fellebbeztem ...ugy tudom ez a biróságon van igy szóval ha gyámügyre kell utaznom akkor is ez van hogy majd talán ha nyerek kaphatom meg az utiköltséget???kb 10000 ft.

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.07.01. 19:54

Az állam, a hatalom, mint hazánk legnagyobb, legmocskosabb, legaljasabb bűnszervezete.

Politikusbűnözők, bíróbűnözők, ügyészbűnözők, rendőri vezető bűnözők, GAZSÁGügyi pszichológusbűnözők, pszichiáter bűnözők, a magyar társadalom szemete, söpredéke, közpénzekből élősködő, kártékony férgei, lásd alább:

http://hirhatter.bplaced.net/

http://www.csiza-csaba.hu/

derill # 2011.06.28. 23:37

Gina02: abból amit írsz, az jön le nekem, hogy a bíróság ideiglenes intézkedéssel szabályozta az apa kapcsolattartását, de úgy, hogy havonta egy napot viheti el a gyermekeket. Ez a végzés előzetesen végrehajtható, tehát nem számít, hogy jogerős-e vagy sem, ha nem biztosítod, akkor végrehajtási eljárás indulhat, ezért elmarasztalhatnak (figyelmeztetés, 500 ezer forintig terjedő bírság, büntetőeljárás, aminek eredményeképpen 1 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a kapcsolattartást akadályozó személy - Btk. 195. § -, ill. személyhez fűződő jogainak megsértése miatt is pert indíthat, ahol kártérítésre is kötelezhetnek).

A gyermekek kapcsolattartásra való felkészítése a Te feladatod, ha ezt nem teszed meg, akkor ezt a Te terhedre veszi figyelembe a bíróság. Ha a gyermekeket bántalmazta az apa, akkor azt jelentsd be, bizonyítsd, de ha nem bántalmazta, akkor a gyermekek menjenek el az apjukkal. A 14. életévét betöltött gyermeket a bíróság személyesen is meghallgathatja, ha a gyermekek elmondják, hogy milyen problémájuk van az apjukkal, azt a bíróság figyelembe veszi, azonban ha minderre be vannak tanítva, ezt is látni fogja a bíró.
Önmagában az, ha Te félsz tőle, Téged bántott, nem alapozza meg azt, hogy a gyerekek is féljenek tőle, ha őket nem bántotta. Nem derül ki, hogy az "erőszakoskodott velük is" mit jelent, de ez eléggé sablonosan hangzik, sok esetben állítják ezt a nők, sokszor alaptalanul. Bizonyíték hiányában meglehetősen rosszul jöhetsz ki belőle.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ObudaFan # 2011.06.25. 13:08

Ha nincs szabályozva, akkor nincs is mit végrehajtani egyelőre.

Gina02 # 2011.06.24. 17:07

Tisztelt ObudaFan!

A biróságtól kértem ,hogy ne kapjon láthatást amig az ügyészség itéletet nem mond a büntetö perben ,de mivel ö azonnal rávágta ,hogy nem kér láthatást a Biró azt irta a végzésbe :"Alperes nem kiván a láthatás jogával élni " és mivel nem kivánt most a biróság azt mondja nem szabályozta ...mert nem volt mit ...

Hogyan kényszeritsem a 12-13 éves gyerekeket ha nem akar elmenni ...gyermek jog nem létezik pl?? A rendörségi pszichologus azt állapitotta meg ,hogy a gyerekek sérültek mivel az ex sokat eröszakoskodott a gyermekek elött ill velük is ...ezért csak 1 hóban 1 napot kapott a gyámhatóságtól ami még nem jogerős ...

ObudaFan # 2011.06.24. 16:58

Most akkor rendezte a kapcsolattartást a bíróság, vagy sem? Mert a kérdésed első fele szerint rendezte, a második fele szerint nem. Mondjuk, ha a gyermekelhelyezést rendezte, akkor alighanem a kapcsolattartást is. Esetleg a 14 éves gyereknél, ha maga kijelenti, hogy nem akar menni, akkor meg lehet úszni a végrehajtást. A kisebbeknél aligha.

Gina02 # 2011.06.24. 16:21

Üdvözletem!
Kérdésem a következő lenne ,2010 márciusban született egy jogerős döntés miszerint a 3 kiskorú gyermekem nálam helyezik el a láthatást kértem ,hogy ne kapja meg az apa mivel ellenne kiskorú veszélyeztetése és zaklatás miatt büntető eljárás folyik ,az apa a biróságon kijelentette nem is él a láthatás jogával ez jegyzőkönyvben van de ezek után folyamatosan a gyámügyre járt láthatásért és azóta is zaklat már elköltöztünk 200 km rel odébb de ez sem oldott meg semmit ,ugyanugy zaklat és mi hivjuk a rendört de semmi nem történik...a láthatás még nem jogerős mert megfellebeztük de lobogtatja a papirt hogy kapott egy hónapban 1 napot de a gyerekek hallani se akarnak róla 12-13-15 évesek mit tegyek ha mégis kap láthatást de a gyerekek nem akarnak vele menni????Agressziv italozó a nöjével együtt és a gyerekek félnek tölük..viszont azt is hallottam ha van birósági végzés a gyámügy nem határohat csak a biróság meg azt irta ö nem határozott mert az ex nem is kérte a láthatást én hiába kértem ne kapja meg ha lemondott róla nem volt miröl határozni...

derill # 2011.06.20. 17:54

Ha szabályozták már a kapcsolattartást, akkor a szabályozás szerint igen, ha nem, akkor nincs mit kikényszeríteni, de a gyereknek fontos lenne, hogy lássa az apját, hacsak a gyermeket nem veszélyeztetné a kapcsolattartás biztosítása (pl. az apa a gyermek jelenlétében bántalmaz, netán elmebeteg, alkoholista , de ilyen lehet az is, ha öngyilkosságot kísérelt meg, bár láttam már olyan esetet, ahol az anya a gyermek jelenlétében kísérelt meg öngyilkosságot mégis nála helyezték el a gyermeket). Bírósághoz fordulhatsz és kérheted a kapcsolattartás szabályozását.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

sziszi77 # 2011.06.03. 05:05

Köteles vagyok-e a kiskorú gyermekeimet odaadni a volt férjemnek láthatásra,hogy elvigye a gyerekeimet?Sajnos félek valamit csinál,volt neki több dolga is.Többször akart öngyilkos lenni.A volt családja anyukája,testvére is fenyegetek ,zaklattak engemet ,a gyerekeimet ,anyukámat is.Azt szeretném ha ugy láthatná ha én is ott vagyok,nem szeretné ha elvinné őket.A másik kérdésem, a volt férjem anyukájának köteles vagyok láthatásra odaadni a gyerekeimet?Köszönöm előre is a válaszokat.