Gyerekláthatás


Tündérbogár # 2014.10.21. 13:10

Kedves Fórumozók!
Különélő szülő most már heti rendszerességgel megjelenik láthatási időn kívül, bejelentkezés nélkül az óvodában mindig valami indokkal. A gyerek 3x találkozott is vele és megkavarta őt, nem értette miért van ott.
Megteheti?
És én mit tehetek hogy ne kavarja meg a gyerek óvodai életét?

pohicop # 2014.10.06. 10:25

Nem egyedi eset ez. Én is ebben a cipőben járok. Én a válóper során kértem ideiglenes intézkedésben, helyezzék el nálam a gyermeket, de ha nem akkor láthassam meghatározott időpontokban. Na most ez nekem szombat 10-18 közötti időt jelent. Tehát heti 8 órát. Ami ugyan kevés, de attól, hogy egy hónapig nem láthattam akár, mert nem hagyta az anyuka, nagymama páros, attól azért mindenképp jobb átmenetileg.

magus perde # 2014.10.06. 09:36

Kedves Fórumozók,

Speciális a tröténetünk.
Egy éves a kisfiunk. Az anyuka nem szoptat 2 hónapos kor óta. Csak a saját anyjával tudja ellátni nyugodtan a gyermekünket, 1 napot nem volt a kisfiával egyedül egész nap, hetekre, hónapokra 200 km-re vitte a közös otthonból a gyermeküket, örökös fáradtságra és mindenre hivatkozva, majd leválni akart az apától, tőlem aki, minden fronton próbálta ezt megakadályozni (csládterápia, pszichológus, családsegitő), de ellene fordultak. Ellenségkép építés.
Súlyos családi mintát követ az anyuka az anyja után, apa nincs. Ezt erőlteti a kialakulandó családra, ami így tönkrement, ki sem alakulhatott.
Önhatalmúlag a Kisfiunkat magához vette, el nem zárta, de mindent irányít elhidegülve.

Ezután akarja magánál elhelyeztetni a gyermekünket, hogy ő irányítson mindent. Beleszólást nem enged a dolgokba, erővel kommunikál, ultimátummal, felhasználva a Fiunkat. A szülővárosunkba nem enged be aug. óta az anyja házába, ahol a Fiacskámmal együtt voltunk hétvégenete, hogy tudjon aludni. A Fiam nagyanyja irányít, ő meg anyaként nem mond ellent, sértődöttek ál-problémáktól.

Én a Fiamat fürdettem, altattam, etettem, szuperül elláttam munkám mellett, nem segítve, hanem csinálva. En éjszakáztam 90%-ban, m az anyuka nem bírta volna a nappalt, aztán 2 hét után rohant le a saját anyjához, aki rabszolgaként csinálta, h kizárhasson engem.
Ez nem személyes sértettség, tények.

Vannak pszichés bajok, tisztaságmánia, örökös görcs. Jó anya lenne, de nem hiszi el, h egyedül is VELEM csinálni jó és az kell a Babának. Az anyja mindenáron nem hagyja leválni, tönkretéve minket. És engem a Fiammal ellehetetlenítettek.

A hagyományos kapcsolattartás szintjén elképzelhetetlen, hogy egy mintaapát, akit nem enged az anyuka kiteljesedni és inkább az ő anyjával akarja nevelni a gyereket, a gyermek életéből napi szinten kizárjanak azzal, hogy heti csupán két alkalommal találkozhat a Kisfiával?

Ilyen esetben elégedjek meg a kitúrással és a heti 2 alkalommal a Kisfiacskámmal???? Ez téboly lenne és a Fiamnak abszolút hátrányos. Apaminta nélkül vezetni a kis sorsát, mert férfigyűlölők az anyja és a nagyanyja...

Ez egyedi eset. Nem akartam elvenni a gyermekemet az anyjátol, de ő el akarja venni tőlem. Ezt mérlegelheti a bíró és az új Ptk szellemében nem köti gúsba az apát? Vagy harcolni kell?

A Kisfiam annak dacára, hogy nem alhatok vele és nem ébredhet az arcommal, nem gondoskodhatok róla, megismer, de ha eltelik 4-5 nap, akkor már vannak szégyenlős reakciók és a nagyanyjához (!!!!) bújás. Most kinek a gyereke Ő, a nagyanyjáé? Aki a gyerek füle hallatára "k. any..zott" engem, m megjelentem a házuk előtt, uis nem volt hajlando az anyja kihozni sem (!) nemhogy beengedni.

És egyedül nem enged el játszótérre sem vele ketten. Ez már tényleg elfogadhatatlan.

Az anya heti 2x3 órát akar engedni, felügyelet mellett. Okok teljesen hektikusan váltakoznak, mindig mást mond. Ide nem adja a gyereket a sarokig se.

Én hagytam ezt jó ideje, hátha csak depi a szülés után, de ez 1 kitervelt ügymenetnek látszik, álhivatkozásokkal.

Mi az apa lehetősége, ha el nem akarja venni a Fiát, de nem akar kizáródni se? Végső esetben gyermekelhelyezést kérek, ha kizárnak. De az sem jó a FIamnak.

Köszönöm.

ObudaFan # 2014.09.24. 11:01

El kellene indítani a gyermekelhelyezési pert és meg kellene próbálkozni egy ideiglenes intézkedés iránti kérelemmel. Nagyjából ez minden, amit tehetsz. Amíg a bíróság legalább ideiglenesen nem dönt, ugyanannyi joga van a gyermekeket magánál tartani, mint neked.

mandiga # 2014.09.23. 20:14

Üdvözlök mindenkit. Nekem egy nagyon nagy problémám lenne. 2 hónapja az apa elhagyta a családját, úgy, hogy nem is tudtuk, hogy hol van, a gyerekeket nem látogatta, nem fizetett semmit, nem is érdeklődött utánuk, az óvodát hívogatta minden nap. Az oviban megkértem mindenkit, hogy a gyermekeimet senkinek ne adják oda. Ma mentem a gyerekekért, és az apjuk elvitte őket minden szó nélkül, ráadásul másik megyébe. Az oviba azt mondta, hogy velem megbeszélte, elviszi a gyerekeket fagyizni és vesz nekik ruhákat, utána meg visszajönnek mert akar velem beszélni. Nos mindez nem történt meg, a gyerekek sehol, a telefont nem hajlandó felvenni, kapcsolatot nem létesít. Felhívtam a rendőrséget, azt kaptam meg, hogy jogában áll. A gyerekek személyes dolgai, papírjai nálam vannak,óvodakötelesek mert jön az iskola. Ráadásul a 3. kisfiúval nem is törődik, mondjuk eddig a többivel sem igazán törődött. Amiben biztos vagyok, hogy az anyja keze van az egészben, már régebben is el akrta venni tőlem a gyerekeket, csak megvárták míg ekkorák lesznek. Talán ha 3-szor látták az "unokáikat", a gyerekeim nem is ismerik őket. Holnap megyek ügyvédhez, viszont szeretnék véleményeket. Nem szeretnék várni hónapokat, vissza akarom kapni a gyerekeket, számomra ellopta őket és ismeretlen helyre vitte.

Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon fontos lenne.

ObudaFan # 2014.09.15. 14:23

fokker70

Indíts pert a gyermektartás megszüntetésére és a keresetlevélben kérd a tartásdíj végrehajtásának felfüggesztését.

fokker70 # 2014.09.15. 13:42

Tisztelt szakértők,

Gyt ügyben érdeklődnék.

Lányom 21 éves, most érettségizett. Felsőoktatásba nem vették fel az átlaga miatt.

Fizetem a gyerek tartást 25 ezer ft/hó rendesen. 2014 június birói határozat e képen szól: Az érettségi után 2014 január 30-ig ha nem tudnak bemutatni egy igazolást, hogy a gyerek nappali tagozaton tanul tovább a gyt. megszűnik.

Nem is mutattak be semmit az utolsó befizetésem júniusi hónap.
Most szept. 10 kaptam egy igazolást tőlük, hogy 2 éves szakiskolába tanul tovább a keltezés időpontja augusztus 13.( hogy miért nem küldték hamarabb azt nem tudom sajnos)személyesen voltam bent az iskolába,hogy meggyőződjek arról, hogy nem csak beíratkozott az igazolás és miatt aztán nem is jár oda.

Az iskola nappali tagozatos és tandíjmentes.

Most kérik tovább tőlem a 25 ezret + visszamenőleg július és augusztusi hónapra is.

Gyermekemet 2008 óta nem láttam , nem áll velem szóba,sem személyesen , sem telefonon, sem sms-ben. kinyomja a telefont ha keresem. 8 éves volt amikor az anyja elvitte kérdezés nélkül.

Soha nem vettem részt a gyermek életében amióta az anyja lelépett egy másik fickoval olyan szinten, hogy tanulás, pályaválasztás, születésnap, névnap, karácsony, ballagás stb. Az anyja tiltja és zsarolja a gyereket ezt biztosan tudom csak nem tudom bebizonyítani. A pénzt sem a gyerek kapja meg hanem az anyja fekteti be a vállalkozásába és mégis 0-ás igazolást állíttat ki a NAV- val pedig házat és 2 autót tart fenn + árukészletet.

KÉRDÉSEM

Kell e tovább fizetnem amikor ő már 21 éves ( 22 lesz jövő áprilisban), tandíjmentes iskolába jár, nem tartja velem a kapcsolatot 6 éve és rosszul tanul. Nem érdemtelen a tartásra? - az anyja élettársa szerint szégyell mert fél roma származású vagyok. Milyen dolog ez ? teljes mértékben fel vagyok háborodva.

Várom érdembeli válaszukat mi tévő legyek.

Banana_Jack # 2014.09.15. 12:55

Kedves Derill, Tisztelt Mindenki!

Kiderülhetett, hogy szülői felügyeleti joggal nem rendelkező, külön élő vagyok. Derill tényként állította, hogy lenne jogom tudni gyermekem tanulmányi eredményéről, és érdemes mindent elkövetni, de nem adta meg a kulcsot. Fontos a gyermek jövőét érintő változás fennállásáról nincs tudomásom. Kérem, aki tudja, ossza meg velem, hogy mely törvények mely paragrafusait használhatom fel az oktatási intézmény megkeresésére, hogy legalább az év végi bizonyítványról hiteles tájékoztatást kapjak. Mint az korábbról olvasható, a gondozó szülő és gyámhivatal sem rávehető a tájékoztatási kötelezettség betartására.

Köszönettel:

Jack

vigyorgó # 2014.09.08. 20:21

Tisztelt Fórumozók!
Tisztelt Derill!
Megpróbálom rövidem vázolni a helyzetet. A fiam rövid házasság után (mivel a menyem 8 hónap házasság után 2 hónapos gyerekkel együtt elhagyta a fiamat, majd 2 hét után visszakönyörögte magát (hagy ne írjam le mik voltak a követelései, aztán azt mondta nem gondolta komolyan)végül ez évben elváltak, de már 1 éve külön éltek. A gyereket a fiam eleinte buszmegállóban, utcán láthatta, majd 2013. okt.-ben rendeződtek a dolgok bírói uton úgy hogy családsegítő szolg.-nál kaptunk egy tárgyalószobát, minden héten szerdán du. 2-4 -ig, majd később 1-3 óráig találkozhat gerekkel, és minden hó első szombatján elhozhatja 2 órára!(10 m asztal, 25 szék, a fal tele konnektorral szám.gép csatlakozáshoz) persze ezt nem fogadtuk el, később ugyanitt egy babaházban kaptunk helyet. Kifogástalan, mindenben megfelel, ide már én is mentem minden alkalommal a fiammal, ahol a szobában bent volt az anyuka is, tehát nem kettesben volt a fiam a gyerekkel, és a volt menyem azt mondta, "nem is az apuka akarja a gyereket látni, hanem maga". A válóperi tárgyaláson nem tetszett a menyemnek a véleményem, és az ügyvédje azt mondta, nem mehetek láthatásra, mivel nekem "nincs erre engedélyem!"és nem hozhatjuk el,mert a gyerek kicsi. Na ekkor felolvastam az Ön által írt jogszabályt, hogy hivatkozza rá Gyer. 27. § (6) bekezdésére, erre azt mondta az ügyvédje, hogy "bevett bírói szokás hogy nem lehet kicsi gyereket elhozni. Erre mondtam, hogy szokjanak le róla, mert nincs egy jogszabályban sem rögzítve, végigolvastam a törvényt.Na ekkor adott 2 órahosszat a fiamnak. (A birósági tárgyalás óta nem volt a szobában az anyuka! mivel kifogásoltam) Na ekkor fordultam a gyámhivatalhoz, hogy szeretném Jun.11-re kaptunk időpontot, ahol a gyámügyes azt mondta, próbáljak többször elmenni a láthatásra, hogy a gyerek megszokjon, mondtam a menyem nem engedi, na ott végül beleegyezett. kétszer sikerült is elmennem előzetes egyeztetéssel, először azt mondta "rendben", másodszor azt mondta a fiamnak "te dolgod mennyit vagy kettesben a fiaddal". Harmadszorra már azt mondta nem mehetek. Jun. 11-től nem láttam az unokát (hivatalosan! mert persze elmentem a fiamhoz mikor elhozta, de ne vegyem el tőle azt a 2 órahosszat. Végül a gyámügy elrendelte a pszichológiai vizsgálatot, aug. 5-re ami abból állt, hogy a pszichológus nő egy A/4-es üres lapra felírta kérdésre: a menyem hány éves,hogy használja a nevét!hol lakik, a volt férj hány éves, hol lakik, engem meg sem kérdezett , csak hogy hol lakom, és miért akarom a gyereket elhozni, miért nem látogatom a fiamnál. Elmondtam, hogy az a 2 órahossza az övé, és van nagyapa is! "Menjen ő is a láthatása" volt a válasz!(Jó hogy nem fogadok buszt, hogy mindannyian menjünk, vállalkozásunk van, a fiam helyett addig az apja van, ki fog dolgozni, ha mindenki láthatáson van? Egyébként másik faluban 10 km.-re lakik a gyerekkel az anyuka.) Azt mondta a pszichológusnő hogy a gyerek kicsi (2 éves okt.-ben) és azt hogy elhozzuk megviseli a gyereket, mert nem látja az anyját! Csak az apai nagyszülők teszik tönkre a gyerek lelkivilágát? az anyai nem? Ha bölcsibe megy mi lesz? ott nem 2 órahosszat nem látja.Ne mondják hogy én fogom tönkretenni a gyereket évi 13-14 alkalommal 2 órahosszat! Jun. 11 óta semmi reagálás a gyámügytől? Meddig húzzák-halasztják? Egyébként valószínű ismerős volt mindkét helyen ( a beszédből rájöttem) de nem érdekel, nem fogom hagyni! Hogy lehet ezt megengedni? Most már elhiszem a sok rosszat, amit mondanak a gyámügyről! Ez szerintük kapcsolattartás, hogy fogja a gyerek megismerni, megszokni az apai nagyszülőket.Rendes normális, nyugdíjas nem hülye,(de még dolgozom 4 óra adm. munkát, mióta a fiam elvált hogy segítsem) a fiam különlakik tőlünk, normális életvitel folytat 20 éves kora óta dolgozik, és még dolgozunk mindannyian! Ha nem tudtak megegyezni sajnos elváltak, de ne a gyerekkel és velünk éreztesse azt, hogy "Ő itt nem volt boldog nem tud gyereket nevelni". Akkor menjen útjára, és kívánom keresse és találja meg a boldogságot.
ui. Hát nem sikerült rövidre fogni.

derill # 2014.09.07. 20:04

Vigyorgó: 2006 óta nem lehet felügyelt kapcsolattartást elrendelni akkor sem, ha a gyermek pár hónapos, kivéve, ha a különélő szülő veszélyezteti a gyermeket és ez bizonyított.
Jó lenne tudni, hogy ki volt a szakértő és miért döntött így, enélkül nehéz tanácsot adni, ráadásul mint említettem, általában elég komoly indok kell arra, hogy miért is nem viheti el az apa a gyermeket (néhány kivétel van, ahol az ügyintéző vagy a bíró kissé lemaradt és még 2006 előtt tart jogszabályismeretben).


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

derill # 2014.09.07. 20:02

Banana_Jack: nem, általánosságban írtam. Amit Ön megtehet az anya megkeresése nélkül, azt érdemes megtenni, vagy rágódhatnak a csonton és a gyámhivatallal meg a bírósággal próbálhatják megoldani a problémát, amit meg lehet, csak sokáig fog tartani. Ha nem kap tájékoztatást, akkor védelembe vételi eljárást indíthat és személyiségi jogi pert, ezt követően garantáltan fog kapni tájékoztatást. Egyébként a gyámhivatalok működése nem változott, tehát attól, hogy nem tudják, hogy mit kell csinálniuk, attól még ez az eljárás menete.

"A következőkben rendkívül figyelemre méltó nő létedre a szövegezés, csak nem működik, mintha csak rólunk írtad volna. Különös tekintettel a "rendkívül rossz hozzáállás" kezdetű bekezdésre elmagyarázhatnád felperesemnek is.

Ezt a szakértősdit hagyjuk, mert rendkívül jó amit írsz, csak semmi köze a Mutyisztáni valósághoz. Nálunk simán megítélte a nem szakértő gyh ügyintéző a szabad befolyás mentes akaratot.

Időközben rájöttem, miként Mutyizta el a gyh a tájékoztatási kötelezettséget."
Azért szövegezek így, mert ez a tapasztalatom több ezer ügyön keresztül. Szakértő nélkül, ha erre hivatkozik, hogy nem volt, elviekben hatályon kívül helyezik, egyébként pedig rá kell kérdezni, hogy mégis mire alapította? Ha rájött, ossza már meg velünk is.

Igen, van változás, mégpedig jelentős. Fent van a neten a Ptk, nézze meg (azért nem másolom be, mert érdemes elolvasni az egész kapcsolattartási részt, meg persze a 149/1997. (X. 10.) Kormányrendelet 27-33. §-t.)

Ha fellebbeztél, akkor közigazgatási per, persze látnom kellene a döntéseket, hogy pontosan miről van szó, mert néha egész mást írnak itt a kérdezők, mint amit ezután nekem megküldenek.

KBS - ilyen is van, hogy felfüggesztik, mindenféle jogszabálysértő indokokkal. Egy megalapozott lehet, a Gyer. 33. § szerint, ha a gyermek elmúlt 14 és befolyásmentes akaratnyilvánítással kéri az újraszabályozást vagy korlátozást. Na itt kell bizonyítani a befolyásmentességet, az pedig nagyon nem elég, hogy az ügyintéző így gondolja, hacsak nem igazságügyi pszichológus szakértő is egyben, de akkor meg nem ő az ügyintéző. Szóval a baj az, ha mindez igaz, akkor meg kell fellebbezni.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ObudaFan # 2014.09.07. 09:20

Ha a gyermek felügyeletére alkalmasak vagytok, akkor a gyámhatóság el fogja rendelni a kapcsolattartást. Mondjuk a születésnap, névnap az viszont nem túl esélyes.

vigyorgó # 2014.09.06. 13:33

Tisztelt Fórumozó!
Érdeklődni szeretnék nagyszülő láthatás ügyében! A nagyszülő mikor és hogyan láthatja az unokát, sajnos a volt menyem megtagadta a gyerek (unoka) láthatását. Minden hó második szombatját és szüli- név, gyermeknap mikulás napját kértem hogy elhozhassuk az unokát (2 éves). Voltam már Gyámügyön, ott megegyeztünk hogy többször próbáljak elmenni a fiammal a láthatásra (mivel Ő is csak családsegítőbe láthatja 2 órát! és minden hó első szombatján hozhatja el 3 éves koráig. Kétszer voltam a láthatáson, de ismét eltiltott. mivel még nincs "gyámügyi engedély"láthatásról. A gyámügy pszichológiai vizsgálatot rendelt el, (ha ez az volt!! mert minden volt csak az nem!) és ott azt a választ kaptam, "nem fogom támogatni a gyerek elvitelét, látogassam amikor a fiam, mert a gyereknek lelkének az ártana, ha én is elhoznám" A fiamnak jár az a nyomorult heti 2 óra, miért vegyem el tőle még azt is! Úgy tudom nekünk nagyszülőknek is jogunk van havi 1 alkalommal a láthatásra. Nem hiszem ,hogy az apai nagyszülő fogja tönkretenni évi 14-15 alkalommal a gyereket ha látni fogja és megismeri. 2014. jun. 11-től nem láthattam az unokámat, ügyintézés még semmi!! azóta, a gyámügyről még mai napig választ nem kaptam! Meddig húzzák-halasztják.A gyereknek is joga van, hogy mindkét részről nagyszülőt megismerje és kapcsolatot tartson vele. Normális életvitel folytatunk rendezett körülmények között élünk nyugdíjasok vagyunk, (de nem hülyék) még 4 órában adminisztratív munkát tudtam vállalni. Melyik az a törvény, ami kimondja, hogy az unokát nem lehet elhozni 2 órahosszára?

ObudaFan # 2014.09.06. 07:17

Hát én szerényen az én ügyvédi költségemre gondoltam a viszont kifejezéssel.

Ha te vagy a pernyertes és ügyvéddel jársz el, akkor persze.

Banana_Jack # 2014.09.05. 15:08

Keves kaméleon!

Az semmi, a februárban elindított kereset miatt a tavaly decemberit is felfüggesztette. Fellebbeztem a visszamenőleges hatály miatt, de a másodfok lelőtt. Itt Mutyisztánban bármi lehet, a paraziták védik egymást, mehettem volna a bíróságra.

Banana_Jack # 2014.09.05. 15:05

Kedves ObudaFan!

Hát én szerényen az én ügyvédi költségemre gondoltam a viszont kifejezéssel.

kaméleon # 2014.09.05. 14:21

Mi ez a hülyeség?! Miért függesztenék fel a kapcsolattartást a per idejére?

Na, ezt pont így kéne megkérdezni a gyámhivataloktól is. :)
(Egyébként, kettőben vettem részt, mindkettőben felfüggesztették a vh-t. Lehet, hogy hülyeség, de nekik ez a kényelmesebb megoldás.)

ObudaFan # 2014.09.05. 12:44

De ezt már csak bíróságon lehet támadni, azzal fenyegetőznek, hogy elutasítás esetén a költségeiket meg kell térítenem. Kérdésem az lenne, hogy ez viszont is igaz-e és vonatkozik-e ügyvédi költségre is.

Igaz. Ha a bírósági nemperes eljárásban a gyámhatóságot ügyvéd vagy jogtanácsos képviseli, akkor azt is.

Banana_Jack # 2014.09.05. 11:29

Tiszteltek!

Másodfokú gyámhatóság mutyizása az alábbiak szerint valósult meg: kérelmet terjesztettem elő a Ptk. 4:174 § végrehajtása miatt. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy próbáltam ésszerű lenni, és felvetettem, hogy a tanulmányi eredmények legegyszerűbb, legobjektívebb figyelemmel kísérésének a módja a hozzáférés biztosítása az e-Ellenőrzőkönyvhöz. Emellett kértem a szükséges időközönkénti tájékoztatást és a célzott levelemre a választ is. Másodfok, hogy elmutyizza az egészet kiemelte csak hozzáférést és azt szülői felügyeleti jogként kezelte, nem kizárhatóan jogszerűen. Ez alapján megszüntette az egész eljárást, álláspontom szerint jogszerűtlenül, mert a kérelem többi részében az illetékesség fennáll tájékoztatásotok alapján. De ezt már csak bíróságon lehet támadni, azzal fenyegetőznek, hogy elutasítás esetén a költségeiket meg kell térítenem. Kérdésem az lenne, hogy ez viszont is igaz-e és vonatkozik-e ügyvédi költségre is.

Banana_Jack # 2014.09.05. 09:45

Kedves Mária!

http://www.jogiforum.hu/hirek/26861

Ehhez a cikkhez képest van jelentős változás az új Kt. ill. Ptk.-ben?

Köszönettel:

Jack

Banana_Jack # 2014.09.05. 09:22

Kedves Béla!

Én a végrehajtásról beszéltem, de a keresetében kérheti is, hogy a T. Bíróság korlátozza vagy függessze fel a kapcsolattartási jogot a per idejére, alapos indok, vagy női bíró esetén nem kizárható. Véletlenül sem vagyok jogász, informatikus vagyok, amiket írok az mind saját valós tapasztalatom. Az enyémet például nem korlátozták kérés ellenére sem.

Banana_Jack # 2014.09.05. 09:16

Kedves Mária!

Első, nekem szóló bekezdésedet jogszabályhellyel is alá tudnád támasztani?

Köszönettel:

Jack

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.05. 09:06

Mi ez a hülyeség?! Miért függesztenék fel a kapcsolattartást a per idejére?

Banana_Jack # 2014.09.05. 06:28

viragvirag!

Akár anya vagy akár a lánya, csak szólok, hogy ha elindítasz a kapcsolattartás újra szabályozása iránt egy keresetet, onnantól a kapcsolattartások végrehajtása felfüggesztődik, kapsz egy női bírót még neked fog kedvezni, különösen ha olyan teher is lesz rajta, hogy közben felgyülemlettek az akadályozások. Mire ez lemegy itt Mutyisztánban, addigra felnőtt korú leszel/lesz a gyermek.

Banana_Jack # 2014.09.05. 06:21

Kedves Mária!

Először is köszönöm az érdemi hozzászólást, ami szerintem egy kicsit naiv, esetenként utopisztikus.

Természetesen megkerestem az iskolát is, sőt az oktatási hivatalt is, de természetesen az eredmény nulla.

Nem ismerem az Önt, de ha a zaklatással rám célzott, akkor tájékoztatom, hogy a félévi bizi utáni érdeklődésem áprilisban volt, míg az év végi augusztusban közben nem zaklattam, de ennek ellenére sem kaptam semmilyen tájékoztatást a szükséges időközönként tájékoztatást és a gyh sem volt hajlandó azt meghatározni.

3. bekezdéssel egyet tudok érteni, csak mi Mutyisztánban élünk, itt akármilyen hivatalos személy gondol valamit azt leírja és addig csűri csavarja mi jogszerűnek nem tűnik, utána már a paraziták védik magukat, és a legnagyobb baromságok árán is ragaszkodnak parazita társuk álláspontjához, és nincs aki az fejükre koppintson, mert azok már inkább elhagyták Mutyisztánt.

Álláspontom szerint ha gyh ügyintéző a második bizonyított kapcsolattartás és az első utáni rendbírság kiszabása után nem tett feljelentést, szegte kötelességét és jogszerűtlen előnyt nyújtott a gondozó szülőnek. Itt Mutyisztánban ez normális, esetemben az eljáró bíró legalább négyszer, a budapesti nyomozó ügyész, a fővárosi főügyész de Garzuly művésznő is elkövette a bűntettet, és még nem találtuk meg a módot a számonkérésre.

A következőkben rendkívül figyelemre méltó nő létedre a szövegezés, csak nem működik, mintha csak rólunk írtad volna. Különös tekintettel a "rendkívül rossz hozzáállás" kezdetű bekezdésre elmagyarázhatnád felperesemnek is.

Ezt a szakértősdit hagyjuk, mert rendkívül jó amit írsz, csak semmi köze a Mutyisztáni valósághoz. Nálunk simán megítélte a nem szakértő gyh ügyintéző a szabad befolyás mentes akaratot.

Időközben rájöttem, miként Mutyizta el a gyh a tájékoztatási kötelezettséget.