gyermekelhelyezés apánál


segítség 11 # 2018.10.18. 03:28

Tisztelet ObudaFan! Lett indítványozva az új szakértő , az ügyvédem szerint nagyon nem jó amiket rólam irt a szakértő.

ObudaFan # 2018.10.17. 05:00

Ha meg lett hallgatva, akkor a következő lépés az új szakértőre tett indítvány lehet, de az az igazság, hogy az ügyvédeddel kellene megbeszéld ezeket a dolgokat, mert ő ismeri ezeket a szakvéleményeket, mi meg nem.

segítség 11 # 2018.10.16. 17:10

Tisztelt ObudaFan meg volt hallgatva a szakértő akit a bíróság kirendelt . Akivel én csináltattam szakvéleményt ö nem lett be idézve ill az elhangzott hogy a munkahelyi az nem a gyerek névelléssel kapcsolatos

segítség 11 # 2018.10.16. 17:07

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor De van ügyvédem.

ObudaFan # 2018.10.16. 17:00

segítség 11

Első körben a szakértő meghallgatását lehet kérni a tárgyaláson, második körben esetlegesen új szakértő kirendelését, aminek a teljesítésére az esélyek nem jók.
Egyebekben látni kellene a szakvéleményeket. Mindenesetre a munkahelyi szakvélemények nem igazán a gyermeknevelési képességre fókuszálnak.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.16. 04:46

Nincs ügyvéded?

segítség 11 # 2018.10.16. 03:41

Tisztelt fórumozók! Segítséget szeretnék kérni gyermekfelügyelet megváltoztatása iránti perben mint alperes. A bíróság által kirendelt szakértő engem nagyon lehúzott , van egy magán szakértői véleményem amiben ellent mondások vannak a bíróság által kirendelt szakértővel ill van egy pszichológiai vizsgálatom a munkámmal kapcsolatban. Ez ügyben kérnék segítséget, hogy mit tehetek? Köszönettel. Egy Apa

picilány13 # 2018.06.27. 17:14

bíróság döntött

Burn Out # 2018.06.23. 04:02

közös felügyeletben bíróság döntött, vagy gyámhatóság jegyzőkönyvbe foglalta?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.22. 19:13

A közös szülői felügyelet megszüntetését bíróságtól kell kérni, nem a családsegítőtől.

alfateam # 2018.06.22. 16:56
picilány13 # 2018.06.22. 16:45

Komolyan ez is segíthet?

alfateam # 2018.06.22. 14:34

Első körben a családsegítő szolgálat, ha kifogtok egy hozzáértő embert változhat a helyzet...

Remény85 # 2018.06.22. 14:13

Kedves Fórumozók!
Én egy kétségbeesett menyasszony vagyok, a vőlegényem kisfiával éldegélünk hármasban. A gyermek édesanyja 4 éve elköltözött tőlük, a gyermek a vőlegényemnél maradt. A kisfiú 8 éves és közös felügyeletben állapodtak meg a szülők. Az anya önszántából "lépett le", és hagyta a gyereket a vőlegényemre. A gond az, hogy anyuka pszichés zavarokkal küszködik, és sajnos szó szerint szisztematikusan teszi tönkre a saját gyermekét. Jártunk pszichológusnál, az anya is eljött egy alkalommal, de utána megtagadta, hogy tovább járjon terápiára, amit neki javasolt a pszichológus.
A közös felügyeleti jog miatt nem tudjuk korlátozni a láthatást, amit viszont meg szeretnénk változtatni, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Hová forduljunk? Hogyan bizonyíthatjuk, hogy az édesanya veszélyezteti a saját gyermeke lelki fejlődését? Pszichológushoz nem hajlandó járni, azzal, hogy neki semmi baja. A gyerek meg szenved, van, hogy az anyja úgy beszél vele, hogy a kisfia utána ököllel üti a saját fejét, azt hajtogatva, hogy bárcsak meghalna! A szívem szakad meg miatta! Nagyon hálásan vennénk a legkisebb tanácsot is, hogyan kezdhetünk ezzel a helyzettel bármit is.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.22. 05:36

Eufemizálsz...

ObudaFan # 2018.06.22. 04:28

Azért a válaszhoz ismerni kellene a szakvéleményt is és az elsőfokú ítéletet is. Mindenesetre ha a szakvéleményben tényleg ez van, akkor nem lesz könnyű.

picilány13 # 2018.06.21. 20:48

Jó estét!Segítséget szeretnék kérni!Első fokon az apánál helyezik el a lányom,olyan okból:2 pszichológia szakvélemény szerintt szorosabb a kapcsolat.Szigorúbb vagyok.És a tanuk szerint(Amit kétlek,nekem volt 6 neki 4 )hogy közelebb áll az apjához.Mit tudok a fellebezésnél.?Volt egy abortuszom,még tőle,de el se kisért.Mondván nem az övé a gyerek,pedig az övé volt.Elveszítettem egy gyereket,őt nem akarom.Segítségre lenne szükségem

BigChicken # 2018.03.22. 10:13

Kedves ObudaFan!

Azelőző lakásunk árából ami viszont közösen szerepelt a nevünkön 1/2 - 1/2 arányban!

Köszönöm a részletes válaszait!

ObudaFan # 2018.03.22. 05:49

Ebben az esetben is meg kell nézni, hogy az előző lakást miből vettétek.

BigChicken # 2018.03.21. 16:35

Nagyon köszönöm a választ!
Nem különvagyona a ház. Együtt vásároltuk az előző lakásunk vételárából. Csak az ő nevére került 1/1 arányban ennél az adásvételnél. Valamennyi hitel is van rajta aminek a törlesztése az en számlámról történik azóta is.

Köszönöm!

ObudaFan # 2018.03.21. 15:51

Miért ne harcolhatnál?
A kérdésedből az nem derül ki, hogy azon túl, hogy az ő nevén van az ingatlan, teljes mértékben a különvagyona-e, vagy sem. Ennek a megállapításához lényegesen részletesebb tényállás szükséges. Mindenesetre a lakáshasználat kérdése nem csak ettől függ.

Ha a lakás használata a házastársakat közös jogcím alapján illeti meg, a bíróság közöttük a lakás használatát megosztja, ha ez a lakás adottságai alapján lehetséges. A lakás használata akkor is megosztható, ha a lakás kisebb átalakítással az osztott használatra alkalmassá tehető, feltéve, hogy egyik vagy mindkét házastárs az átalakításra vonatkozó jogosultságát, az átalakítás műszaki előfeltételeit igazolja, és az átalakítás költségeinek megelőlegezését vállalja. Vita esetén az átalakítás költségeinek viseléséről a bíróság dönt.
A bíróság a lakás használatának megosztását - a felek körülményeinek mérlegelésével - mellőzheti, ha

  1. a házastársaknak vagy egyiküknek ugyanabban a helységben más beköltözhető lakása van, vagy ez a lakás egyoldalú nyilatkozattal beköltözhetővé tehető; vagy
  2. az egyik házastárs a lakásból önként és a visszatérés szándéka nélkül elköltözött és - ha a szülői felügyeletet ő gyakorolja - a kiskorú gyermek lakáshasználati jogát megfelelően biztosította.

Nem osztható meg az adottságainál fogva arra alkalmas lakás használata, ha az egyik házastárs olyan felróható magatartást tanúsít, amely miatt a közös használat a másik házastárs vagy a kiskorú gyermek érdekeinek súlyos sérelmével járna.
Ha a házastársak közös jogcíme alapján használt lakás használatának megosztására nem kerül sor, a bíróság az egyik házastársnak a lakás használatára vonatkozó jogát megszünteti és őt - az egyik házastársnak a lakásból önként és a visszatérés szándéka nélküli elköltözése esetét kivéve - a lakás elhagyására kötelezi.

Ha a házastársi közös lakást a házastársak egyikük jogcíme alapján használják, a házasság felbontása vagy az életközösség megszűnése esetén a bíróság ezt a házastársat jogosítja fel a lakás további használatára.
A bíróság az adottságainál fogva arra alkalmas lakás osztott használatát akkor rendelheti el, ha a lakáshasználatra jogosult kiskorú gyermekek legalább egyike feletti szülői felügyeleti jog gyakorlását a másik házastársnak biztosította, vagy a lakás elhagyása a másik házastársra nézve - a házasság időtartama és e házastárs körülményei alapján - súlyosan méltánytalan lenne.
Kivételesen indokolt esetben a bíróság a házastársat a másik házastárs kizárólagos tulajdonában vagy haszonélvezetében álló lakás kizárólagos használatára is feljogosíthatja, ha a lakáshasználatra jogosult kiskorú gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlása ezt a szülőt illeti meg és a kiskorú gyermek lakhatása másként nem biztosítható. Ebben az esetben a házastársat a bérlő jogállása illeti meg, azzal, hogy lakáshasználati joga rendes felmondással megfelelő cserelakás felajánlásával szüntethető meg.

BigChicken # 2018.03.20. 15:38

A feleségem 15 év házasság után válni készül tőlem. Van két lányom, az egyik 12 a másik 7 éves. A nagyobbik velem szeretne lenni a válás után. Nincsen jóban az anyukájával. A gyerekekkel én foglalkozom többet. Én viszem őket kikapcsolódni, ruházom, beiskolázom őket. Ugyan akkor nekem nem segít semmiben, enyém a rezsi, hitel, stb. A feleségem velünk sem jön a gyerekek által várt eseményekre sem, érdektelenségre hivatkozva. A nagyobbik leányom csecsemő kora óta nálam nyugszik meg, én keltem hozzá éjszakánként, stb. Legutóbb a születésnapján fel sem köszöntötte a lányomat és sorolhatnám. Engem keres meg a lányom a menstruációs kérdéseivel, és a felvilágosítás része is rám maradt pedig többször kértem a feleségem, jelezve neki, hogy ez egy jó kapcsolat kialakítási lehetőség volna de semmi nem történt. 2015 ben rám is támadt a fürdőszobában, rúgott és ököllel arcon csapott. A feleségemet többször kértem, hogy foglalkozzon legalább a gyerekekkel többet és rólam ne beszéljen csúnyán előttük de erről csak email és viber üzenetek vannak „bizonyítéknak” és nem tudom ezeket elfogadják e a bíróságon. Többször megcsalt – le is buktattam őket – amiről szintén van bizonyítékom. A legutóbbi kapcsolata után annyira megzuhant – mivel a manusa kidobta – hogy mentálhigiéné re kezdett járni. Ki is jelentette, hogy legszívesebben egyedül lenne mert a családját sem érzi magáénak. Akkor felajánlottam neki a válást de ő időt kért. Nagyvonalúan megadtam neki de a helyzet azóta csak rosszabb lett. Most a fejébe vette, hogy elváll és megpróbálja mindkét gyereket magánál tartani annak ellenére, hogy tudja, hogy a Nagyobbik lánya nem szeretne vele lenni. Van egy ingatlanunk amit 9 éve a nevére vásároltam, nem szerepelek benne tulajdonosként.
Persze a feleségem mindenért engem hibáztat és arra hivatkozik, hogy nem teljesítettem a házastársi kötelességemet elégszer (sex). Legutóbbi megcsalásánál is erre hivatkozott de abban az időben pont kezdett minden rendeződni. Erre is van bizonyítékom. Röviden ennyi a történetem csak áttekintésképpen.
Két kérdésem lenne:
Ismerve a magyar bírói döntéseket harcba szállhatok e a gyerekekért érdemben? Ugyanabban a városban lennénk mit jelenleg is, van egy másik ingatlanom, igaz téliesíteni és felújítani kell de folyamatban van. (ezt a különvagyonomból vásároltam, benne is van a szerződésben)
Kitehet e válás után a házból? Mivel az ő nevén van akkor is enyém a fele?
Nagyon köszönöm !

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.20. 15:14

A szülői felügyelet gyakorlásának rendezését nem a gyámhatóságtól, hanem bíróságtól kell kérni.

Zsolt 28 # 2018.03.20. 14:03

kedves olvasók tanácstalan vagyok
olyan problémám van hogy van egy 5 éves kislányom és jelenleg a nagymama neveli (anyósom) mivel az anyuka beteg lett lemondott a gyermekről a betegségére hivatkozva mivel súlyos pszihés beteg rendszeres gyógyszeres kezelés alatt áll a rohamai csillapítására
a Váci gyámhivatal félre vezetett hogy anyósomnak kell lennie a gyermek gyámjának arra hivatkozva hogy én a munka helyem miatt nem lennék képes a gyermek ügyeit intézni és azt mondták hogy ha ezt nem fogadom el hogy anyósom legyen a gyermek gyámja akkor elviszik a gyermeket intézetbe így anyósom lett a gyermek IDEIGLENES GYÁMJA
én elköltöztem tőlük mostmár van egy párom akivel szeretnénk nevelni a kislányom minden körülmény biztosítva a gyermek számára a gyámhivatal környezet tanulmányon is kint voltak és mindent rendben találtak
de anyósom nem engedi a gyermeket velem lenni eddig csak annyit sikerül el intéznem a Váci gyámügyön hogy kéthetente láthassam a gyermeket két órára ezt azzal magyarázzák hogy a fokozatosság miatt kell ez 2015 ben költöztem el és azóta a Váci gyámügy anyósom kérésére le korlátozták a kapcsolat tartást havi négy órára azaz minden második héten szombaton 2óra ennyit látom a gyermeket ez a rendelet van még a mai napig mert anyósom mindig a fokozatosságra hivatkozik

mielőtt felmerülne az a kérdés mindenkiben hogy de miért le szögeznék valamit
nem vagyok büntetett előéletü nem drogozom nem fogyasztok egyáltalán alkoholt és nem dohányzom sőt a kávét sem szeretem.

segítségeteket kérem aki járt már ebben a cipőben kérem segítsen milyen megoldások vannak?

Zsolt 28 # 2018.03.20. 13:55

kedves olvasók tanácstalan vagyok
olyan problémám van hogy van egy 5 éves kislányom és jelenleg a nagymama neveli (anyósom) mivel az anyuka beteg lett lemondott a gyermekről a betegségére hivatkozva mivel súlyos pszihés beteg rendszeres gyógyszeres kezelés alatt áll a rohamai csillapítására
a Váci gyámhivatal félre vezetett hogy anyósomnak kell lennie a gyermek gyámjának arra hivatkozva hogy én a munka helyem miatt nem lennék képes a gyermek ügyeit intézni és azt mondták hogy ha ezt nem fogadom el hogy anyósom legyen a gyermek gyámja akkor elviszik a gyermeket intézetbe így anyósom lett a gyermek IDEIGLENES GYÁMJA
én elköltöztem tőlük mostmár van egy párom akivel szeretnénk nevelni a kislányom minden körülmény biztosítva a gyermek számára a gyámhivatal környezet tanulmányon is kint voltak és mindent rendben találtak
de anyósom nem engedi a gyermeket velem lenni eddig csak annyit sikerül el intéznem a Váci gyámügyön hogy kéthetente láthassam a gyermeket két órára ezt azzal magyarázzák hogy a fokozatosság miatt kell ez 2015 ben költöztem el és azóta a Váci gyámügy anyósom kérésére le korlátozták a kapcsolat tartást havi négy órára azaz minden második héten szombaton 2óra ennyit látom a gyermeket ez a rendelet van még a mai napig mert anyósom mindig a fokozatosságra hivatkozik

mielőtt felmerülne az a kérdés mindenkiben hogy de miért le szögeznék valamit
nem vagyok büntetett előéletü nem drogozom nem fogyasztok egyáltalán alkoholt és nem dohányzom sőt a kávét sem szeretem.

segítségeteket kérem aki járt már ebben a cipőben kérem segítsen milyen megoldások vannak?