gyermekelhelyezés apánál


Zsebika # 2016.07.13. 19:37

Csak itt érdeklődöm, mert tudni akarom, de sem pert indatani sem beleszólni nem akartam, nem is fogok.Köszönöm a válaszokat.

lajcsó # 2016.07.13. 18:44

Szerintem a gyámot nem azért rendelték ki, hogy apasági pert indítson, hanem azért mert az anya halála miatt nincs aki a kiskorú fölött a szülői felügyeletet gyakoroljon. A kiskorú ugyanis szülői felügyelet vagy gyámság alatt áll.
Annak sem ártana alaposan utána nézni, hogy miért képzelet apa került a születési anyakönyvbe bejegyzésre. Ha azért mert a vélelmezett apát korábban sikertelenül perelték, akkor nincs értelme újabb perrel próbálkozni!

Dr.Attika # 2016.07.13. 17:51

"Nem hülyéskedek. És mert csak. Bele kell szólnom, "
Ez a tipikus buta női logika, amit sem megérteni nem lehet, sem vitatkozni vele.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.13. 17:27

A gyerek nevében a gyám, a másik oldalról maga az apa pert indíthat az apaság megállapítása iránt. De senki más. Mi értelme lenne, ha egyikük sem akarja?

mamamacoka # 2016.07.13. 13:45

Zsebika, hagyd őket élni, - ha a gyámügy a kirendelt gyám (idős) embert alkalmasnak találta a gyámságra, akkor ezt miért akarod outsiderként megtorpedózni? annak a gyermeknek béke kellene, egy idős gyám bizonyára jobban meg tudja adni, mint egy felelőtlen fiatal "apa" , aki nem apja, - szerinted miért lenne a gyermeknek szüksége rá ? és miért pont a tartásdíjra perelés lehetősége érdekel téged ? senki nem válik attól apává, hogy havonta fizet, - én mindig a gyermek szempontjából nézem a dolgot, - most is, és ez nem érdeke a gyermeknek, -hagyd őket békében élni...

Zsebika # 2016.07.13. 13:02

Nem hülyéskedek. És mert csak. Bele kell szólnom, de jobb lenne nem nyilvánosan már hogy megértsd a drámát.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.13. 09:14

Ugye, hülyéskedsz? A gyámot szerinted miért rendelték ki? Mi a dolga?
Nem mellesleg, te ki vagy az ügyben? Mi közöd hozzá? Miért gondolod, hogy bele kell és bele lehet szólnod?

Zsebika # 2016.07.13. 09:09

A gyámügy a kirendelt gyám (idős)tiltakozása miatt nem veszi fel a kapcsolatot az apával, nem indít eljárást. Ez sem anyagilag, sem érzelmileg nem a gyerek érdekét szolgálja. Köteles-e az apát a gyámügy felkeresni, és pert indítani ellene?

ObudaFan # 2016.07.13. 04:48

Akkor pedig már nem is kell majd gyám.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.12. 19:51

Előbb meg kellene állapíttatni az apaságát.

Zsebika # 2016.07.12. 18:26

Keresem arra a választ, hogy ha az anya apa nélkül nevelte a gyermekét hivatalosan lemondott róla)képzelt apa lett bejegyezve. az anya meghalt a kiskorúnak gyámot rendeltek ki. Van-e lehetőség az apától tartásdíjat követelni ezután? Személyét ismerik.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.10. 16:57

Ügyvédet kellene megbízni, a gyámhatóság súgása nem lesz elég ahhoz, hogy végigvidd azt a pert.
(Bár abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán szükséged van most perre. Nálad a gyerek, nem?)

Burn Out # 2016.07.10. 16:25

Nem ártana tudni, hogy mit kértél a bíróságtól. Ha azt kérted, hogy ideiglenes intézkedésként nálad helyezzék el a gyermeket, akkor a leírtak alapján ez elképzelhető.

zoliscrt # 2016.07.10. 16:19

Üdvözletem mindenkinek !!

Remélem tömören tudom leírni az esetemet
Élettársamat, gyermekem anyját munkám során ismertem meg 2016 április környékén
Megismerkedésünk során idö közben közölte velem
hogy eröszakos büncselekmény miatt
(rablás, testi sértés)
42 hónapból hátramaradóan 27 hónap szabadságvesztése van
Tíz hónap elteltével teherbe esett
Személyes iratai hiján a gyermek érdekében
(vizsgálatok stb.) kértem vonuljon be
Ezt megtette de csak HAT HÓNAPOS terhesen
A gyermek a BV-bül hozzám került, most fogja betölteni
a 2. évét
Gyermekem anyja szabadságvesztése során szakított velem Ekkor már sejtettem hogy nem fogunk megegyezni
a gyermeket illetöen
Szabadlábra helyezése után 10 napot töltött gyermeke mellett
Azóta ismertetlen helyen tartózkodik, illetve
külföldre távozott
Az általam ellenzett "szakmabeli" rossz életét folytatja
Kérdéseim:

1. Mivel a gyámhatóság tanácsolta kérjek azonnali
végzést
Egy azonnali végzés hozatalnak mennyi a lefutási ideje
2. Ha volt élettársam léha életmödját, távollétét nézzük, és esetleg nem jelenik meg a tárgyaláson,
ügygondnok segítségével milyen számomra pozitív végzéshozatal várható ?
Élettársam 21 éves jelenleg, én 41 éves vagyok
Jelenleg 2 éves munkaviszonnyal,
büntetlen elöélettel rendelkezem
Volt élettársam a saját életét szeretné élni,
2 hetente látja gyermekét az én társaságomban
Nem rendelkezik és nem is akar munkahellyel rendelkezni
Én nevelem a kislány gyermeket, az anyja hyvi 20 000
Ft-tal támogatja ezt semmi mással
Milyen végzés várható ?

capisca # 2016.04.01. 08:34

A 2 ev alatt szo szerint volt vagy 10 cim ahova a vedono jart amikor valami miatt mennie kelett.En ertem hogy az anyukanal van a legjobb a helye,de biztossan ez a jo egy 2 eves gyerekenk? Vagy az ha nyugodt bekes kornyezetben a nagyszulok nevelik kozossen az apukaval es lesve minden lepeset es kivansagat?

Hát ez a gyermek elhelyezésének megváltoztatásához kevés, hogy évente 10 alkalommal költözött vagy az, hogy 4 hetes korától tápszerrel etetik.
A gyermek elhelyezésének megváltoztatásához minimum az kell, hogy olyan életmódot folytasson, ami a gyermek megfelelő növekedését, életét, egészségét veszélyeztesse. Továbbá a gyermek Angliában van és figyelembe kell venni az ottani szabályokat is. Ezért mondom, hogy egy angol ügyvéddel kell konzultálni és előadni minden információt, az meg fogja tudni mondani, hogy van-e esély arra, hogy a gyermeket nálad helyezzék-e el.

Egyébként eddig információk alapján, még itt Magyarországon is kérdéses, hogy elvennék az anyukától a gyermeket, mert olyan súlyos dolgokat még nem említettél, ami miatt a gyermek elhelyezésének azonnali megváltoztatásának szükségessége merült volna fel.

Elizabeth07 # 2016.03.31. 17:44

En is anya vagyok es nekem is az a velemenyem hogy egy gyereknek az anyukanal van a helye! Ezert ameg kisebb volt a gyerek nem is probalkoztam pedig nap mint nap fajt nekem a kicsi miatt,hogy nem tudom mit csinal nem latom nap mint nap,minden este azzal alszom el hogy mit csinalhat a gyerek.De mostanra mar tarthatatlan ez a helyzet! Most biztossan tudom hogy nincs megfelelo kornyezet a kisfiunak es eppen akinel van nappal ott alszik! Dobalva van nem torodnek vele.Az anyuka mindket gyereket hatrahagyva az ablakon maszik ki ejszaka! A 4 hetes babat raszoktatta a tapszerre csak azert hogy barhol ott tudja hagyni! Meg meddig varjak? 2 eves most a gyerek. A 2 ev alatt szo szerint volt vagy 10 cim ahova a vedono jart amikor valami miatt mennie kelett.En ertem hogy az anyukanal van a legjobb a helye,de biztossan ez a jo egy 2 eves gyerekenk? Vagy az ha nyugodt bekes kornyezetben a nagyszulok nevelik kozossen az apukaval es lesve minden lepeset es kivansagat?

mamamacoka # 2016.03.31. 15:23

a másik oldal véleménye nélkül azért én fenntartással fogadom az anyósi véleményt, - lehet, hogy úgy van ahogy írja, - nem tudhatjuk, - de bizonyára nehéz megemészteni, hogy a menyének való leányzó fiatal anyaként éli a saját fiatalságát is, - nyilván más egy gyereklány anyaként, és szülői támogatások nélkül nehéz is lenne elképzelni, hogy jó körülményeket tudna a fiatal pár teremteni a kicsinek, vagy kicsiknek, - segíteni kellene őket, vagy őt, nem elvenni gyereket tőle - nagyon helyes, hogy a rokonok besegítenek neki, én ezt nem tartom elítélendőnek, hiszen az anyának is inkább az iskolában lenne még a helye, talán, ha nem ellenségként lép fel az apai nagyszülő, akkor kapott volna nagyi szerepet és lehetőséget, hogy a gyermekkel jót tegyen és szerethesse, az anyát nem kizárva, - talán a fiatal pár is együtt lehetne még, ilyen fiatal párnál mindkettő esetében mondhatjuk, hogy nem is éltek még, kicsit elhamarkodták a gyermekvállalást, - de ettől még fiatalok, és majdnem gyerekek - senkit sem lehet megmenteni a saját hibáinak elkövetésétől, legfeljebb enyhíteni lehet külső segítséggel a bajokon ;

capisca # 2016.03.31. 08:24

Angol ügyvéd kell, a magyar bíróság ebben nem fog tudni eljárni, amíg a gyermek Angliában van.

Ha meg hazahozzátok anya engedély nélkül vagy gyereket bírói vagy angol gyámhatóság engedélye nélkül, akkor ti kerültök bajba és nagyobb lesz a valószínűsége, hogy nem is kapjátok meg a gyermek felügyeleti jogát.

Elizabeth07 # 2016.03.31. 07:24

Igen mindket szulo Magyar ,tehat a kisfiu is Magyar.Angliaban szuletett Magyar szuloktol. A kisasszony most toltotte be a 18 at amikor a masodik babaja szuletett.

capisca # 2016.03.30. 10:17

Akkor mindkét szülő magyar?

Hol született a gyermek? Van magyar születési anyakönyvi kivonata?

Ha nincs először azt kell elintézni.

Ha az anyja nem egyezik bele, akkor itt Mo-n kell gyermekelhelyezési pert indítani. De ez lassú eljárás lesz, plusz az itthon neked kedvezően hozott döntéseket Angliában kell végrehajtatni majd, ahol az anya az eljárás ellen még jogorvoslattal élhet az ottani jogszabályoknak megfelelően.

Álláspontom szerint az angol bíróság nem fogja engedni, hogy a gyermeket Magyarországra vigyék, ha az anyja jogszerűen és életvitelszerűen Angliában él, csak ha bizonyított, hogy olyanok a körülmények, az életvitele, hogy az a gyermek számára nem kedvező.

Célszerű szerintem egyből angol ügyvédhez fordulni és ott eljárni, mert az gyorsíthatja az ügyet.

Magyar állampolgár sem lesz mindaddig, amíg nem anyakönyvezik itthon a gyermeket.

Elizabeth07 # 2016.03.30. 10:03

Ha a szulei magyarok, akkor a kisgyerek is magyar,az ott szuletes tenye nem eleg az allampolgarsaghoz.Sem a szulok sem a gyerek nem Britt allapolgar.

capisca # 2016.03.30. 09:50

A gyerek Angliában van, britt állampolgár is, ezért az ottani jogszabályoknak megfelelően kell eljárni. Egyébként a gyermek után a magyar állampolgárságot megigényelték a szülei (illetve anyakönyvezték itthon is)? Ha nem akkor egyáltalán nem is magyar állampolgár.

Ameddig a gyermek Angliában van és csak britt állampolgár, addig kizárólag az ottani bíróság dönthet a gyermek elhelyezése ügyében, ezért célszerű Angliában keresni egy ügyvédet, aki eljár az ügyben.

Személyes véleményem szerint a bíróság nem fogja engedni azt, hogy Magyarországon kerüljön elhelyezésre a gyermek, mivel azzal az anya szülői jogai és a gyermek jogai anyja láthatásához csorbulnának.

Elizabeth07 # 2016.03.30. 09:30

Sajnos az a baj hogy nincs a kisfiunak megszokott kornyezete! Szuletese ota egyfojtaban koltozkodik az anyuka vele ide oda...Hol az uj parja csaladjanal laknak hol a testverenel hol az o annyanal.Kulon is laktak de olyan rossz korulmenyek kozott hogy az ottani tanacs utalat ki neki egy szukseglakast.Tehat kap ott kint szocialis taogatast.Viszont hiaba van lakas a kisfiu a rokonoknal van legtobbet.Olyant is halottam hogy az uj parjanak a testverenel aludt a kisfiu!A kisebbik baba aki most 4 hetes pedig az uj parja apukajanal van legtobbet.Tehat a helyzet tarthatatlan!

capisca # 2016.03.30. 09:15

Ez alapvető, hogy mindkét szülőnek ugyan annyi joga van a gyermekéhez, mint a másiknak, hacsak a bíróság másképpen nem dönt és korlátozza valamely szülő szülői jogát.

Azonban ti Magyarországra nem hozhatjátok el a gyermeket, ha ahhoz a gyermek anyukája nem járult hozzá.

Elizabeth07 # 2016.03.30. 07:51

Sajnos a megegyezes az nem fog mukodni...Meg a lathatasert is harcolnunk kell.Igazabol egy Magyarul beszelo ugyvedre lenne szuksegem azt hiszem de nem igazan talalok olyant aki ilyen ugyekkel foglalkozik.Tudunk Angolul beszelni valamilyen szinten de az keves.Azt olvastam itt lejebb hogy ameg nincs hatarozat addig mindket szulonek ugyanannyi joga van a gyerek nevelesehez? Igazabol ez erdekelne.Apasagit csinaltak szerencsere es a kisfiu a fiam neven van.